Regisztráció Blogot indítok
Adatok
traktoroslány

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pesterzsébeti albérleti szoba ahol a 9 éves Sanyikát ( becenevén Benumát) ápolja az édesanyja, inkább hasonlít egy intenzívterápiás kórházi teremre, mint egy gyerekszobára.  A jelenleg vegetáló  fiúról már régen kimondták az orvosok, hogy „ el akar menni az angyalokhoz”,  de az élni akarás ezt…..
traktoroslány 2017.10.09 22:04:48
@Peetee: Ne haragudj, de hány gyereked halálról döntöttél eddig? Tudod, hogy milyen az? Van ebben tapasztalatod, hogy ilyen bölcs vagy? Kizárólag azoknak engedném meg a kommentelést, akiknek van ilyen tapasztalata.

Én egy nőt ismertem, akinél terhesség közben a magzatnál valami súlyos betegséget diagnosztizáltak. Megszülethetett volna, de férjével az abortusz mellett döntöttek. Majnem belebolondult. Végül helyre jött, de nagyon megviselte.

Egyébként én úgy tudom, hogy Mo-on nem legális az eutanázia. Ez tényleg az anyuka döntése? Mondjuk nem ad neki oxigént, a gyerek meghal, akkor neki abból semmilyen baja nem lehet? Nem hinném...

Majd ha valamelyik rokonodat tervezed eltenni láb alól, azért egy ügyvéddel konzultálj előtte.
Nehéz mit írni Anyidzsam levele elé, de az mindenképpen kiderül belőle, hogy nem szerencsés „hinni” dolgokat, érdemesebb utánajárni és pontosan tudni, különben az ember könnyen bajba kerülhet. Mindenesetre azzal bocsátom útjára a mai posztot, hogy hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni…..
traktoroslány 2017.09.26 23:47:24
@Anyidzsam: az ismerőst nem úgy értettem, hogy valaki kimegy, hanem egy olyan, aki ott van (lehet nem is magyar) és hasonló gondokkal küzd, és segítenétek egymásnak. Vagy direkt ilyen célzattal ismerkedj valakivel. Gyereket mindenki segítséggel nevel, még az is, aki nem egyedül van. (pl. én)

A munkakereséssel megy nyomulj csak tovább bátran, sikerülni fog. A kozmetika dolog nem tűnik valószínűnek, de inkább úgy gondolkodj, hogy miket kell csinálni napközben. Mondjuk mások gyerekeire vigyázni, ha van türelmed hozzá, esetleg takarítani, öregeket ellátni... nem tudom, nem élek Bécsben. De valami biztos van ott, bazi nagy hely.
A kétnyelvű gyerekekről elég sok poszt volt már a blogon, ám arról emlékeim szerint még csak kevés szó esett, mi a helyzet akkor, ha több gyerek születik ilyen helyzetbe. Ilyenkor ugyanis egészen érdekes helyzetek fordulhatnak elő, mint az a mai posztból is kiderül...
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Shane Black semmiképpen nem vádolható azzal, hogy munkássága nagyon változatos lenne: egy adott műfajban kimunkálta stílusát, a közönség pedig ezt azzal hálálta meg, hogy azóta is őt tartják a buddy cop komédiák királyának. Más kérdés, hogy számomra ezt ezzel…..
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Laodumin Ózdi Waterworld 2013.08.07 06:03:08
A magyar kormány ózdi tagozata illeszkedve Orbán miniszterelnök úr turisztikai, mezőgazdasági és szociálpolitikai elvárásaihoz, higiéniai illetve egészségügyi szabadságharcot hirdetett, amelynek keretén belül csökkentették (helyenként kiiktatták) a közkutak kapacitását. Ha…..
traktoroslány 2013.08.07 15:47:57
@CSENDES: Hát nem tudom, remélem így lesz. Én szeretem nyugtával dicsérni a napot. Szóval, ha az illető, és a hozzá hasonlók megkezdik letölteni jogerős büntetésüket, akkor értesíts légy szíves, és elégedett leszek.
traktoroslány 2013.08.07 16:01:05
@Ches Desmond: És most, hogy kevesebb vizet kapnak, magukba szállnak a tolvajok, és nem lopnak többet Kati nénitől? Kati nénitől akkor nem lopnának, ha nem lehetne azt büntetlenül megúszni. Ha a rendőrség komolyan venné Kati néni problémáját, ha helyszínelne, nyomozna, előkerülne a tolvaj, aki utána bűnhődne.

Szerintem ma már a rendőrség ott tart, hogy már egy gyilkosságot se nagyon vesznek komolyan, hacsak a média fel nem kapja. Ha szabad lopni, hát akkor fognak is lopni. Ha szabad gyilkolni, fognak is gyilkolni, függetlenül attól, hogy mennyi vízben fürdenek.
traktoroslány 2013.08.07 16:23:04
@Pipas: A nyereséges cégek adója közpénz. Az, hogy bevezették az adókedvezményt azok számára, akik a focira költik az adót, az jó trükk volt, a cégek meg nem bolondok, éltek is vele. Ettől még az közpénz. Akkor lenne nem közpénz, ha a rendes, mindenki által fizetett adót kifizetik minden kedvezmény nélkül, és azon felül, mondjuk valamilyen marketing céllal adnak pénzt egy sportklubnak. Nem egy bizonyos sportklubnak adakozik mindenki, ami közel áll a miniszterelnök szívéhez, hanem össze vissza, kinek milyen üzlet jut eszébe. Ez a fajta adakozás, ami Felcsútot érintette nekem jobban hasonlít a megvesztegetéshez, mint a tudatos marketinghez.
13 nap után hazahozhattuk a fiam, ami után kaptam egy kisebb ideg összeroppanást.... de ezen nem lepődök meg! Teljesen meg lettem alázva. 2012.11 hóban szültem meg kisfiam, de azt tudni kell, 9 éve vagyok pánikbeteg! Este 23 órától 8 perces, elviselhető fájásaim voltak, hajnal fél…..
traktoroslány 2013.06.09 17:56:59
@neduddki21:" Szerintem abból, amit leírtál, nem derül ki semmi olyan, ami ekkora felháborodásra okot adna." Hát segítek neked: ordítva lehülyézték a folyosón, valamint nem biztosították, hogy újszülött gyermekével együtt legyen. Tényleg nem érted, vagy felsőbbrendű orvos vagy te is?

Én szültem úgy, hogy gyerekem ahogy kibújt, már rohantak is el vele, mert nagy baj volt. Vele tényleg baj volt, és a megfelelő ellátást kapta, ami segítségével teljesen rendbe jött. És mégis akkor, azokban a napokban nekem ezt iszonyat volt elviselni. Nem tudom, hogy pontosan ilyenkor a hormonok mit csinálnak, de borzalmasan nehéz logikusan, ésszerűen viselkedni, egyszerűen nem engedik. Ez akkor is borzalmas, ha az ember emberileg és szakmailag is rátermett eü. személyzettel fut össze - nekem ilyen szerencsém volt. De azt gondolom, hogy nem jó, hogy ennyire elkülönítik a kicsiket a szülőktől. A babáknak is szükségük lenne rájuk.
A tegnapi thaiföldi poszt után ma egy teljesen más világot mutatunk be Loriana segítségével. Kiderül, milyen a megalázó magyar kutatói lét után Svédországban folytatni a karriert, hogy ott sem minden egyértelműen csodás, de lehet boldogulni és közösen vadászunk majd albérletet…..
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
traktoroslány 2013.05.18 22:44:14
@Disszidens: Szerintem teljesen igazad van. Biztos vannak ilyen állások Budapesten, de vidéken nem hinném. Még mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért nem költöznek Bp-re: ott nincs lakásuk. ott is bérelni kellene, mert a vidéki lakásukért biztosan nem tudnak venni másikat, csak újabb hitel révén. Szóval vagy fizetik a hitelt, ahogy eddig, + a rezsi egy részét, plusz bérleti díj + másik rezsi. Hát így már mindjárt nem olyan sok az a 400 netto.

A másik dolog: van ott egy gyerek is. Ha semmi más nem történik, csak ő megtanul folyékonyan németül 1-2 év alatt, ők meg annyit keresnek, hogy megélnek, már megérte. Ettől szerintem jobbak a kilátásaik.
traktoroslány 2013.05.18 23:05:44
@nyuszigonosz: Persze, gondoltam, hogy van, itthon is van. De érdekelne, hogy mennyibe kerül, mennyire sikeres (nem magyaroknak, úgy általában). Mennyi idő alatt lehet bizonyos szintekre eljutni átlagos képességekkel, mennyit ér ez a tudás. Érdemes-e egyáltalán erre számítani, hogy nyilván valamennyi erőfeszítés, és fizetség ellenében az ember értékes, használható tudást szerez. (nem úgy, mint itthon, hogy középfokú nyelvvizsgával meg se tudnak nyikkanni.)
traktoroslány 2013.05.18 23:10:06
@Disszidens: GyF ugyan olyan demagóg, mint a mostaniak. Semmivel sem jobb.
Akik sokallták az angol posztokat, azok most dörzsölhetik a kezüket (meg persze a többiek is), mert olyan történet következik, amilyen garantáltan nem volt még a Határátkelő történetében (de a magyar sajtóban sem nagyon szerintem...): Levente ugyanis a karib-tengeri Sint Maarten…..
traktoroslány 2013.05.07 09:44:41
@langlev: Minden karibi ország ilyen drága? Én úgy hallottam, vannak olcsóbbak is, pl. Barbados, Antigua. Vagy ott nem nagyon van munka és azért olcsóbbak?

Ha se hollandul, se franciául nem kell tudni, akkor gondolom angol a hivatalos nyelv.

Jól tetted, hogy oda mentél. Ilyet csak így fiatalon lehet csinálni, és kihagyni meg nagy kár lett volna ezt a kalandot. Ügyes vagy.
Nagyvárosban buszvezetőnek lenni a világon sehol sem leányálom. Szidja őket az utas, szinte állandó az ellenőrzés, miközben naponta sok órát kell eltölteni a forgalomban, lehetőleg mindenkire vigyázva. Persze sok kritika is éri őket, gyakran nem is teljesen jogtalanul. Ugyanakkor…..
... az kétszerre lép, írja mai szerzőnk, Dóra, aki így is tett. Sokáig dolgozott Korfun, ám a válság elsodorta a munkát, őt pedig egészen egy dubaji állatorvosi klinikáig. Ennek ellenére az álma (angol párjával együtt) továbbra is az, hogy egyszer majd rendbe jönnek a dolgok…..
traktoroslány 2013.04.29 10:11:53
@Zka77: Igazad van a Kata-val kapcsolatban, de mi a garancia arra, hogy jövőre nem szüntetik meg. Vagy nem emelik a 3-4-szeresére? Vagy nem államosítják az összes állatkozmetikát? Sajnos semmi. Ezt rontották most el a legjobban.

Az írás nagyon tetszett, elsősorban mert jókedvű és optimista az írója úgy, hogy túl van váláson becsődölt vállalkozáson, országváltáson, mindenen. Sok sikert!
Az amerikai egészségügyről sokan gondolják azt, hogy ismerik (leginkább talán a rengeteg kórházsorozat miatt), ám a valóság kissé talán más, mint amilyennek elképzeljük. A rendszer finoman szólva is kissé ellentmondásosnak tűnik, legalábbis innen, a távolból. Hogy milyen…..
traktoroslány 2013.04.18 15:22:31
@hagyma: Egy ismerősöm, aki élt 1-2 évet USA-ban illegálisan mesélte, hogy neki mindene volt a zöld kártyán kívül. Illegálisként lehet valakinek jogosítványa, betegbiztosítása, buszbérlete, meg mindene, csak a zöld kártya lehetetlen. Ezt Európában nehéz elképzelni.
traktoroslány 2013.04.18 15:28:54
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ilyesmire gondoltam. Ha valaki cukorbeteg ebben a rendszerben, akkor az olyan, mintha valami súlyos fogyatéka lenne. Így nehezen talál munkát nem lesz biztosítása. Ha nincs biztosítás, nem tudja magát karban tartatni súlyosabb dolgok lesznek: megvakul, vagy levágják a lábát. Így aztán végképp nincs állás. Egy cukorbeteget évtizedekig karban lehet tartani úgy, hogy dolgozzon és adót fizessen mellette. Így értettem azt, hogy túlzás az ő félredobásuk, nem csak humanitárius szempontból.
traktoroslány 2013.04.18 15:35:10
@Koós: Ez a gyógyszeres dolog itthon is így van. + az orvoslátogató rendelési időben jön, és elsőbbsége van a betegekkel szemben. A betegek kint várnak, amíg az orvos megbeszéli a gyógyszerügynökkel, hogy mit írjon fel nekik.
Szájszag Hittan = erkölcstan ? 2013.04.02 22:05:40
Napjainkban úgy néz ki bevezetésre fog kerülni az iskolákban a hittan, vagy az erkölcstan az általános és középiskolai oktatásban. Úgy néz ki a Hofmannrózsás forradalom győzedelmeskedik és a KDNP a két évtizede hőn áhított reformját érvényesíteni tudja az ország oktatási…..
traktoroslány 2013.04.04 11:06:10
@kovi1970: Arra, hogy hogyan osszák meg kulturáltan a véleményüket az emberek nem a "kulturált véleménymegosztás" tantárgy keretén belül lehetne megtanítani őket. Ezt kellene tanítani minden órán minden tantárgy mellett minden tanárnak és szülőnek egyszerűen példamutatással. Valamint ezt kellene mutatnia országunk "nagyjainak", vezetőinek. Nem azt kellene hallgatnunk, hogy melyik párt tud viccesebben és arrogánsabban beszólni a másiknak. Ettől lennének a fiatalok megértőek és véleménymegosztók meg minden. Nem valami hülye kioktatástól.
traktoroslány 2013.04.04 11:15:27
@Reszelő Aladár: "Az erkölcstant a TV előtt nevelkedőknek találják ki, akik bármilyen példkép nélkül nőnek fel. Ha ettől kevesebb bünöző, prostituált, megélhetési politikus, adócsaló és hasonló nő fel akkor má megérte.
Ha majd az öreg nénit átsegíti az úton a terepjárós, és nem elsodorja, akkor majd gondolj erre."

Jónak tényleg jó lenne, ha így lenne, de nem lesz így. Nevelni példamutatással lehet és nem heti 1 példabeszéddel. Ha a gyerek mást lát maga körül otthon, utcán, TV-ben, iskolában, akkor semmit nem ér az egész.

És nagyon elegem van már abból, hogy valami szent cél érdekében, amivel nem is lehet vitatkozni, alkalmaznak valami teljesen alkalmatlan eszközt, és mondogatják, hogy de hát legalább tesznek valamit. Nem, nem tesznek semmit az ég világon. Ha nem érnek el eredményt, akkor semmit sem csináltak.
A mai történet arra példa, hogy cégen belül is micsoda különbségek lehetnek a magyarországi és a svájci kirendeltség között. Tibor Facebookon érkezett beszámolója az ügyintézés mikéntjére is rávilágít. „Nemrégen, idén január 3.-án kezdtem új munkahelyemen. Nem…..
traktoroslány 2013.04.01 16:51:28
@vuvuvu2: Azt hiszem, hogy igazad van, de azt mondd meg, hogy akkor miért vannak minden évben ilyen dolgozói elégedettséget mérő tesztek. Minek vegzálnak minket minden évben ezzel, ha úgyis a kukába dobják az egészet? 14 éve dolgozom egy multinál, és minden évben kitöltöttem ilyet, még sosem történt semmi. Inkább az az undorító, hogy hülyének néznek.
traktoroslány 2013.04.01 16:55:38
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: Kevés kuwaiti és quatari olvassa ezt a posztot. Tökre nem érdekel senkit Quatar és Svédország összehasonlítása. Magyarországon élünk, vagy éltünk, ezt ismerjük, ezért érdekel, hogy milyen a világhoz képest. Akit ez nem érdekel, az meg olvas egy másik blogot.
traktoroslány 2013.04.01 18:32:21
@igi1: Nem hiszem, hogy ez lenne. Nem azért nem hiszem, mert nem nézek ki belőlük minden rosszat, egyszerűen nem tartom őket képesnek erre. Ezek névtelen felmérések, tehát eleve az is nehéz (biztos nem lehetetlen, csak nehéz) hogy beazonosítsák őket, és aztán ilyen mélyreható következtetéseket levonni mindenki jellemére... Az FBI-nál lehet, hogy vannak ilyen szakértők, a mi cégünknél biztos nincsenek. Szerintem egyszerűen csak szó szerint lefordították a kinti működés lépéseit, és ez is benne volt. Ennyi. Csináljuk, mint egy majom.
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
traktoroslány 2013.03.19 18:54:05
@hagyma: gratulálok. Ez most azt jelenti, hogy elvileg mindkét országban szavazhatsz, választhatsz?
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
traktoroslány 2013.03.15 22:01:03
@Paranoid Android2: Ja értem. Mindenki hülye, mert ők nyilván 50 cm hóban és orkánszélben indultak a nagyihoz. Te meg nem tehetsz róla, mert akkor még eső volt. A többiek nyilván nem esőben indultak el, hanem később. (főleg a liberálisok, na azok mind hóban és szélben indultak el, mind a nagyihoz) Mondjuk az interneten már 2 hete írják, hogy hó lesz, miből gondoltad, hogy marad az eső?
traktoroslány 2013.03.15 22:08:06
@hazug fidesznyik: igen, megírták, hogy esni fog a hó, és viszonylag - évszakhoz képest - hideg lesz. Ilyenkor nem szoktunk dolgozni menni, és bezárják az iskolákat? Ugyan miért ne indulnék el, mert esni fog a hó? Van ilyen szokás? Ha lezárják az utakat, akkor nem indolok el, mert a munkahelyen azt igazolt hiányzásnak veszik. De ha nincs lezárva az út, elvileg van közlekedés, akkor - legalább is, ahol én dolgozom - nem lehet rossz időre hivatkozva hiányozni.
Kedd este ismét kinyitott egy órára a Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán. Ezúttal a spanyol országfelelőstől, Roxitól kérdezhettetek és kérdeztetek is, munkavállalástól kezdve a válságon át egészen az ingatlanárakig. Némileg tematikusan igyekeztem csoportosítani a…..
traktoroslány 2013.03.14 13:41:35
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: szerintem ennek egyszerűen földrajzi oka van. Közelebbi népek logikája közelebb áll hozzánk. Az angolok elszigetelődtek, ezért van számunkra sok logikátlan nyelvi furcsaságuk.
traktoroslány 2013.03.14 14:24:53
@VíziLó: egyetértek, ez elsősorban a megértésben okoz nehézséget. És nem csak idiomatizmusok vannak, hanem egyszerűen más logikával gondolkodnak. Pl. egy karton cigarettára azt mondja, hogy 200 db cigaretta. Vagy 3 doboz pohárra azt mondja, hogy 3 tucat pohár. Végül is logikus, csak mégsem ez jut először eszembe.
traktoroslány 2013.03.14 14:29:08
@montroyal: gondolom ehhez kell valamilyen tehetség is, de tényleg vannak ilyen emberek, akik hallás után tanulnak meg egy nyelvet. Ismertem egy francia embert, aki (már tudott rendesen 4 másik nyelvet, nyelvi lektorként dolgozott egyetemen) hallás után tanult meg tökéletesen magyarul beszélni. Írni-olvasni nem tudott, de a beszéde nyelvtanilag tökéletes volt, pl. sose ragozott rosszul.
Az unortodoxia korát éljük (...), mármint itt a blogon, természetesen. Ennek jegyében ma is egy új típusú poszt jön. A szerzője Stacey, aki ugyan éppen határátkelés előtt áll, ám egy amerikai barátja felkérésére megpróbálja összeszedni, mi az, ami szerethető, ajánlható…..
traktoroslány 2013.02.28 13:14:25
@Len.Mag: Az Egri csillagok le van fordítva angolra Eclipse of the Cresent Moon címen láttam, de a fordító nevére sajnos nem emlékszem.
traktoroslány 2013.02.28 14:29:35
@Frengi: A betétes palackokat visszaveszik, a szemetet szelektíven gyűjtjük vagy 10 éve.

Hogy mi olcsó és drága az relatív.

Jótállás és garancia is van számla ellenében, ezért nem árt törődni a számlákkal is.

Te már jó régen elmehettél Grúziába.
Hollandiában komoly hagyományai vannak az önkéntes munkának, odafigyelnek egymásra az emberek, és még környezettudatosak is. Persze a sok pozitívum mellett akadnak hátrányok is, például a lakáskeresés ott (sem) egyszerű – mint erre mai szerzőnk, Anna is rájött. „2012…..
traktoroslány 2013.02.27 12:47:44
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez nagyon tetszett, jót nevettem. Én a múlt héten "nyertem" egy 11.000 Ft értékű valamit, de nem voltam ennyire eredeti, csak leraktam a telefont.
„- Hogy van a feleséged? – Beteg. – És veszélyes? – Ilyenkor nem, csak ha egészséges.” Ilyen és csak ilyen vicceket közöl már jó ideje az V. kerület lapja, a Mai Belváros. A címlapon egy Rogán-portré, a hátoldalon pedig szép rózsaszín keretbe foglalva egy nagyadag…..
traktoroslány 2013.02.20 15:39:08
@Dokec: Ezt az újságot szőke nők írták? Szerinted ezek jó viccek?
traktoroslány 2013.02.20 16:10:38
@Sadist: Persze, hogy vannak normális, udvarias emberek, és kedves, hogy te is ilyen vagy. Ha egy férfi kedves, udvarias velem, én is az vagyok vele. Ezt az alanyi jogot nem értem. Ha a kisfiam felköszönt anyák napján, azt a semmiért kapom? Én úgy tudom, hogy van apák napja is, mi ünnepeljük. Nőnapra szoktam a férjemtől virágot kapni, de kapok máskor is, csak úgy. Az tényleg nem egy nagy ünnep, legalább is számomra.

A zónaszopás micsoda?

Van sok házaspár, akiknek rendben van a házaséletük. Gondolom ez mindkét fél érdeme.
traktoroslány 2013.02.20 16:18:07
@Deansdale: Igazad van, én is utálom az általánosításokat. Én nem olvastam ebben a cikkben olyat, hogy minden férfi ilyen vagy olyan, egyszerűen sérelmezi, hogy kizárólag nős viccek vannak benne mérhetetlen silány minőségben közpénzért. Ettől miért sértődik meg minden férfi, nem értem.
Egy friss kimutatás szerint januárban közel 54 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ami abszolút rekord, soha még ilyen sok magyar nem dolgozott nyugati szomszédunknál. Jöjjön néhány hasznos tanács és link az ausztriai munkavállalást fontolgatóknak! Egyetlen hónap alatt 1602 új…..
traktoroslány 2013.02.20 13:47:40
@Határátkelő: Kedves Blog,

Érdekes volt és néha tényleg kell ilyen is. 1 dolgot hiányoltam, gyerekekről nem írtál. Úgy értem iskoláról, óvodáról, hogy kezelnek egy gyereket, pl, aki már iskolás, de nem tud németül.... ilyesmi.