Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sokutazas

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bérbe adni lakást pont olyan veszéllyel jár, mint bérbe venni. Gyakori trükk, hogy a bérbeadó a kauciót mindenféle mondvacsinált indokkal benyeli, de az már tényleg a legaljasabb trükk, hogy kitépi a szerződést a másik fél kezéből, és eltűnik vele. Tisztelt Zugügyvéd!A…..
sokutazas 2013.03.29 13:20:10
@desw: Na azért a kis jövedelemadó spórolásért nem kockáztatnám a lakásom annyira, hogy szerződés nélkül kiadjam.
Tuti, hogy elhallgat valamit a posztoló, mert itt vélelmezhetően adózott is a tulaj, hiszen a NAV-tól szerezte be a bérleti szerződés másolatát. Mi nem láttuk, de azért feltételezhető, hogy 2 hónap után bizony nem kell visszaadni a a kauciót. Szerintem igencsak van költsége a tulajnak (pláne ha közvetítő irodán keresztül adta ki, akik eleve lenyúlják az első 1-2 havi bérleti díjat). Takaríttatni, festetni, stb kell, én se vennék ki olyan lakást, ami nincs frissen festetve egy másik bérlő után, legyen az bármilyen tiszta is. Nem mindegy hogy 1 évi bérleti díj bevételből festetek, vagy 2 haviból, azaz tiszta ráfizetés. Nincs az a jóhiszemű bérbeadó, aki ilyen feltétellel kiadta volna a tulajdonát.
Örülünk, Vincent? Hitlerszag 2012.11.27 00:33:47
      Nagyanyám a nyolcéves fiával állt a szolnoki főpályaudvaron, várva, hogy a magyar állam, az ezeréves magyar királyság szorgos hivatalnokai, csendőrei és vasúti alkalmazottai bevagonírozzák.  Nem tudta, hogy mi történik, nem tudta, hogy erről az…..
sokutazas 2012.11.27 11:32:19
@Virág et.:

Név szerinti szavazás volt, úgyhogy bármikor visszakereshető, ki hogy szavazott, azaz senki nem bújt el, bújhatott el ( az sem aki nemmel szavazott).
Ugyan én sem értek egyet a regisztrációval, de nem politikai okból, hanem praktice. Azért mégse essünk át a ló túlsó oldalára. Nem olyan bonyolult elmenni még idősnek se. A körjegyzőség azt jelenti, hogy van egy falú, ahol a munkaidő nagy részében található a jegyző, de minden héten, minden hozzátartozó faluban van félfogadási ideje. Sőt a járni nem tudóhoz el kell mennie! Tehát senki nem lesz kizárva, csak a mostani rendszer fordítottja lesz. Eddig vagy benne volt valaki a névjegyzékben vagy nem, ha nem akkor ő mehetett a jegyzőhöz. 2014-től pedig a polgár veteti fel magát a névjegyzékbe és majd a jegyző dönt abban a néhány esetben amikor olyan ember akar névjegyzékbe kerülni, akinek nincs választó joga.
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..