Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spiritual

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Spiritual 2020.02.09 11:59:14
@Opportunista mikroba: Ezzel egyetértek. Nem teljesen értem hogy a bankos miért hívott rendőrt. Ha a rendőr ismerte volna a szabályokat, akkor a forint legitimációját kellett volna megvédenie, felszólítva a pénztárost, hogy fogadja el a pénzt. A rendőrnek a törvényeket és azok betartását kell védenie. Szóval, ha kicsit tökösebb a rendőr, simán megfordult volna a történet.
Spiritual 2020.02.09 12:06:35
@wicha: Itt az Asda-ban is van érmeszámoló. Nem kifogás! Ha számlád van, akkor már azért is jutalékot fizetsz, ha átléped a küszöböt. Legyen minden bankban érmeszámláló, vagy akkor igenis jöjjön egy hölgy, aki öt perc alatt leszámolja apróban azt a kétezet forintos tételt. A magyar bankolás az egyik legdrágább, de szolgáltatás minőségének oldalán ez nem jelenik meg...
Spiritual 2020.02.09 13:25:45
@Fakanál69: Csakhogy ezt bankosként, mintegy a bankrendszer őreként nem tehetik meg. A cba péntztáros húzhatja a száját, de egy bankos és egy postai dolgozó nem. Persze ez az átlagembernek zagyvaság és tény, hogy a bankos részéről nettó munkakerülés, de ennek elméleti jelentősége van. Ez neked nem megy át, majd csak akkor, ha már nagyobb címleteket sem fogadnak el. Ők hivatalból nem válogathatnak a címletek között. Remélem most már érthető.
Február 9-ig öt többszörösen díjnyertes, egészestés dokumentumfilmet, továbbá egy rövidfilmet tesz elérhetővé a nemrégiben megalakult Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE). Ingyen nézhető a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon. A MADOKE…..
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Spiritual 2020.01.11 11:59:29
@vizsla_barat: Hát gutaütést is kaptam itt a fejlett Angliában, hogy visszafröccsenős "balkán wc-ben" kell végeznem a dolgomat. Hihetetlenül gusztustalan. Ki kell tömni papírral, ha nem akarsz alámosást és néhány kéretlen fertőzést. Nesze neked környezetvédelem, most háromszor annyi papírt használok, mint amennyit egyébként. Valahogy ez pont olyan, mint a víztakarékos mosógép. Egy idő után a többszörösét költöd ekcéma elleni kenőcsre.
Férfi-nő párkapcsolati viszonylatban gyakran hallom a nőktől, hogy a mai férfiak olyan nőkre vágynak, akiket, ha letesznek a sarokba ott maradnak, vagyis olyanok, mint a szobanövények. Esetleg dugható szobanövények (ezt jobb nem elképzelni). Lefordítva mindezt: a panaszos nők megélése, hogy a…..
Spiritual 2020.01.05 12:04:23
Szerintem a partnerkapcsolat és a házasság nem működik már. Egyszerre egy nő nem tud sportos és picit molett lenni. Nem tud szőke, vörös, fekete, szelíd cica és ordenáré pornós kurva, aki a párja kedvére vállalja a swingert is. Márpedig az igények ezek a pasik részéről. Ebből ered, hogy folyamatosan keresik az újabbat. Ha egy pasinak van egy jó csaja, már azt nézi, hogyan tudna jobbat akasztani, azt gondolja ha kapott ilyet, akkor neki ennél jobb is jár. A nőknél is pontosan így van, csak az anyagi dolgok dominálnak. A gyerek meg nem a mercédeszre fog hasonlítani... A pasiknak barátaik vannak, akikkel meccset néznek, beszélgetnek néha olyan témákról, amikhez egy átlagnő nem tud hozzászólni. A világ így kerek. A probléma akkor jön, ha a haveri kör megházasodik és elmaradoznak. Rájönnek mind a ketten, hogy az értékrendjük még nyomokban sem hasonlít egymásra. Ja sikerült elvenni egy gyönyörű tökfejet, mert gyávák voltunk bevállalni azt a csajt aki a haveri körben hozzá tudott szólni a témákhoz... Persze a csaj sem jár jobban, mert a rettegéssel vegyes környzetében, aki hozzávaló lett volna, az nem mert próbálkozni. A végén ő is megtalálja a seggfejét, aki idővel szépen visszavágja az "okoskodásait", elveszi az önbizalmát. Majd megkérdezi tőle, hogy mire olyan nagy, amikor egészen átlagos és unalmas. Nagyon kevés a jó kapcsolat. Az emberek többsége játszmázik és a látszatnak akar megfelelni. Ebből nem lesz boldogság. A kiegyensúlyozott kapcsolat, ahol a két fél tiszteli, szereti egymást a mesék világába tartozik. Jó, ha egy kapcsolat négy-öt évig tart, helyén kell kezelni és nem kell többet várni tőle. Igen, egyedül magányosan fogunk meghalni. Fogadd el.
Spiritual 2020.01.05 14:04:11
@Almandin: Köszi, akkor még vannak normális pasik! Mellesleg engem is elborzaszt az ilyesmi. Valamiért az utóbbi időben csak ilyen csajokkal találkoztam, akiknek semmi sem drága és semmi sem akadály. Az ember azt gondolná, hogy ezek valami alsóbb réteg tagjai, de több nyelvet beszélő, egyetemet végzett, jó családból és anyagi helyzetből származok vannak köztük, akik vágynak valamiféle vadromantikára, vagy mire... Hosszú távú gondolkodás, igen, illetve a közös értékrend hiánya.
@gázkazán: Abaszolút egyetértek és neked is köszönöm. Csak látom a környezetemet, rengeteg a válás és az okokat is látom.
A Netflix sem akar lemaradni az HBO mögött, így gyorsan elkészítette a saját Trónok harca sorozatát, A vajákot. Az eredmény felemás...
Spiritual 2019.12.30 17:20:53
@CCnick: Nem, itt a Vaják egy hivatásos szörnyvadász. Ahhoz, hogy vaják legyen ki kellett állnia a füvek próbáját, amellyel új képességeket szerzett és bizonyos emberi képességeket elvesztett. Ezzel több, mint egy ember, de kevesebb, mint egy mágus. Munkája során folyamatosan használ főzeteket. Előző hozzászóló, még nem találkozott a vaják, illetve a vajákos kifejezéssel. Neki próbáltam leírni bizonyos mértékben, miféle szerzetről van itt szó és nekünk Kelet-európában van egyfajta jelentéstartalmunk ehhez a szóhoz.
Spiritual 2019.12.30 21:26:45
@CCnick: Igen, így tényleg nem különült el. Vajákost használták a régi népmesékben. Elég könnyen sikerült áttennem, hogy mire gondolhatott az író, illetve a fordító a vajákkal. Kifejezetten örülök neki, hogy nem witcher lett az angol után. Ez felfogás dolga, nekem érthető volt, hogy ez egy olyan ember, akinek van valamilyen varázshatalma, de nem olyan erős mint egy mágus. Vajáknál nekem mégis a füvek és ebből készült főzetek jönnek be és ez az ami számomra érthetően összeköti az erdőben gyűjtögető javasasszonnyal, akihez gyógyításért mentek betegség esetén, de egyben féltek tőle és azt gondolták természetfeletti hatalma van.
Spiritual 2020.01.03 09:28:16
@Eugene Horse: Nekem tetszik, de ez már ízlés dolga. :D
A vajákot megnézni félnetek nem kell jó lesz.Csak kell hozzá egy kis türelem, mert egy pöttyet nehezen indulnak be az események, de nagyjából az évad felénél már végre úgy érzi a hozzám hasonló rajongó, hogy sikerült formába lendülni. Megértem, hogy sokan érzik csalódásnak a sorozatot, de hát…..
Spiritual 2019.12.24 07:49:11
@Fanyuvo: Egyetértek. Neki vörösnek kellene lennie és sokkal szebb varázslónőket vártam. Egyedül Yenefer hozza eddig az elvárást. Nekem hiányzott az ukk ukk....
A c-peptidről írt cikk egészen vad indulatokat gerjesztett, bár volt már pár hasonló a blog történetében (kaptam én rendszeresen a vegánoktól, homeopátia-hívektől meg a Hamer-féle csapattól is), de szerintem ilyen elemi szintű, ordítva epét hányós történetre nem volt példa...
Spiritual 2019.12.09 07:05:06
@ételizésítő: Látom neked is sikerült a szüleidről kiállítani a bizonyítványt, azaz nagyon egyszerű családból jöhetsz, hogy azonnal személyeskedsz, ha neked nem tetsző a vélemény.
Spiritual 2019.12.09 09:00:57
@kéki béla: Gratulálok, hogy szar a cukrod! A saját inzulintermelést állítja le, az enyém még jó és az is marad. Gyógyszerkönyvből. Metformin mellett nem ehetsz bármit, tartani kell a diétát. Hehehe!
Spiritual 2019.12.09 09:39:44
@kéki béla: Neked pedig le fogják vágni a lábaidat és megvakulsz. Mentális állapotod magáért beszél, de tömd csak a beiglit két pofára.
​   Németh Sándor a Hit gyülekezetének vezetője jógáról való nézete megihletett. Németh Sándor a hétvégi vallási összejövetelen lényegében arról beszélt, hogy a jóga vitathatatlanul démonidéző mozgásforma és a jógaszalonok rombolják az ember szívét.    Azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne…..
Spiritual 2019.11.22 07:36:55
@Örömhernyó: Jaj már! Ők ott állnak és halandzsáznak, mint az óvodások, amikor azt képzelik, hogy idegen nyelvet beszélnek. Nem összetévesztendő a valódi idegennyelvekkel. Azt mondják, hogy ezek ősi nyelvek és a szent szellem beszél belőlük, de azért közben körbenéznek, hogy látja-e őket valaki. Ennyit a transzról...
Tény, hogy azok a zenék, melyekre életünk egy emlékezetes korszakából - kiemelten harmatos kamaszéveinkből - emlékszünk, kitörölhetetlenül összeforrtak eseményekkel, életérzésekkel és újból hallgatva nosztalgiázásra hívnak. A nyolcvanas évek pop-rock-metál zenéje mindemellett annyira sokszínű volt,…..
Spiritual 2019.11.14 20:42:08
@kkm.furdancs: Hehe, utáltam Zoltán Erikát a Neotont mindegyiket, Máté Péter érzelgős dalaival a világból lehet kizavarni. PUF, Európai Kiadó inkább ezek jöttek be.
Spiritual 2019.11.15 07:20:21
@MAXVAL bircaman közíró: Jah, babos kendő, alföldi papucs, kockás ing és farmer, hozzá pedig a szimatszatyor. Osztályban nálunk Kim Wilde-ra próbáltak hasonlítani a lányok. Mindenki csinos volt, persze a tanárok őrjöngtek és beszóltak, de nem bírták visszaszorítani a divatot.
Spiritual 2019.11.19 22:18:19
@gigabursch: Hát igen... Újra hallgattam a Neuroticot valamikor és az a durva, hogy még mindig totál ül a mondanivaló. Ez nem mondható el nagyon sok együttesről. Szerintem a zenei mélyrepülés most van. Ha le lehet írni egy generációt a művészet által, akkor ez a mostani is totál leírható. Öncélú magamutogatás, nincs valódi téma, a lázadás totális hiánya. Elképzelésük nincsen mit csinálnának jobban, mint az előző generációk. Komformisták, beülnek az irodába és túlóráznak a főnökkel...
Diókrémes sütemény. Nagyon krémes és finom! A főtt diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni! Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt,1 sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg…..
Valószínűleg sokan vagyunk úgy, hogy a mai napig keressük azt a sorozatot, ami betöltheti az űrt a régi kedvencünk méltatlan lezárása után. Ennek hatására többen fel is figyeltek a Netflix által beharangozott Vaják sorozatra. A nagy várakozások és reménykedések által övezve tehát el is mondom, hogy…..
Minél nagyobb egy lakóközösség annál valószínűbb, hogy lesznek konfliktusok a lakók között, amit időnként üzengetéssel próbálnak meg rendezni egymás között. Többségében csak azoknak érdekesek ezek sorok, akiket érint, de vannak olyanok, amik stílusok és mondanivalójuk folytán érdekes olvasmányt…..
Elég komoly felzúdulást keltett múltkoriban Világpolgár angliai posztja, finoman szólva is kapott hideget-meleget, de legalábbis alaposan megosztotta az olvasókat és a kommentelőket. Összeszedte az akkor és azóta felgyülemlett válaszait és posztban reagált a véleményekre...
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
  Mi a baj a mai klíma tüntetésekkel? Igazából semmi, de azon kívül, hogy hangos és jó buli, nem fogalmaznak meg konkrét lépéseket. A hallgassunk a tudósokra felhívás igazából semmit sem ér. Az érzelmes beszédeket csak megtapsolják és díjakat osztanak, majd csendben megvárja mindenki, hogy…..
Spiritual 2019.09.28 18:56:39
@Belzebubo: Milyen igaz! Mellesleg az a barna kenyér tényleg az volt és nem malátával beütött fehér mint a mai. Fizetsz érte egy rakat pénzt, mert milyen egészséges, közben egy drága szemét. Autóm sincs, amíg városban élek, addig nem kell.
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
Alimento Hogy ne halj meg? 2019.08.26 06:14:40
Dr. Michael Greger a nutritionfacts.org alapítója és működtetője, egyben a nagy sikerű Hogy ne halj meg (How Not to Die) című könyv írója. Közkívánatra elolvastam a könyvet és megpróbálom összefoglalni a gondolataimat róla...
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
A kérdés persze álságos. Mivel a sírig tartó szerelem soha nem is volt igazán divatban. Bár felidézhetjük Rómeó és Júlia történetét: kicsit ugyan ront az összképen, hogy három napig voltak szerelmesek és egy kommunikációs hiba miatt lettek öngyilkosok... Ilyen balesetek előfordulnak. De normális…..
Spiritual 2019.07.22 09:21:46
@stim: Alapvetően egyetértek azzal, amit írtál. Nem a divat csinál szinglit a csajokból, hanem a folyamatosan kapcsolatokon keresztül átélt hűtlenség. Szinte alig van olyan ismerősöm, aki ne vált volna el, ne találtak volna fogást rajta, hogy ő pont miért nem kell. Az a durva, hogy sokan közülük csinosak és képzettek. Egyébként nem a frigiditás, vagy az hogy bizonyos dolgokra nem hajlandó az ágyban. Az a baj, hogy egy nő egyszerre nem tud szőke és barna lenni, nagymellű és sportos. Nem csak a női oldalon van túlkínálat, hanem a pasik is nagyon könnyen találnak mindenre kapható csajt, aki még egy szálloda klozettjében is hajlandó dugni. Egy értelmes embernek van élete. Néhány hatalmas pofon után megtanulod a leckét, olvasol, beleveted magad a karriered építésébe, kerülöd az ostoba szerelmes filmeket és megajándékozod magad valami ropogtatnivalóval edzőterem után, ahova azért jársz, mert egyedül vagy és ha elveszíted az erődet és az egészségedet senki nem fog segíteni neked. Ha nem csúsztál még ki az időből akkor vállalhatsz egyedül is gyereket, mert a párkapcsolat úgysem ad boldogságot.
Amikor a barátnő a saját lakásodat sem tiszteli, nagyjából elképzelhető, mit tesz majd a közös fészketekkel. Posztolónk letesztelte a csajt, és három napra rábízta a lakását, de amikor hazajött egy kisebbfajta szeméttelep várta. Utána nem sokkal vetette fel a csaj, hogy össze kéne…..
Hat éve még csak 250 ezer, tavaly már 340 ezer ember döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a brit fővárost. Csupán a nemzetközi bevándorlás miatt nem csökken drasztikusan London lakossága...
Spiritual 2019.07.07 11:30:47
@Visceroid: Lenyomtam húsz évet, dolgoztam munkavállalóként, mindig vállaltam a túlórát, vállalkozóként átlagosan tizenkettőt, de volt hogy húsz órát, hétvégéim nem voltak, csak karácsony és egy hét szünet. Képeztem magam a saját pénzemen, azt gondoltam segít megváltoztatni az életemet, de lényegesen semmi nem változott. Feladtam, nem jövök haza. Most rajtad a világ szeme, neked kell annyit dolgozni, mint amennyit én dolgoztam. Hajrá! Az erő legyen veled!
Spiritual 2019.07.07 11:42:16
@Veszéjben a lyogállamiság !: Figy, Svájcban és Amerikában is kezeltethetem magam ugyanennyi erővel. A lényeg azon van, hogy az ember, ha külföldön van jogosultsága, akkor fizesse ki az orvosi ellátást. Semmi baj azzal, ha valaki hazamegy és a kórház számláz. Bár a bevétel nem az orvosok és a nővérek jövedelmét, hanem a kórházat igazgató orvosbáró bevétele lesz. A munkáltató és a munkavállaló is tetemes összeget fizet be az egészségügybe és a nyugdíjpénztárba. A baj azzal van, hogy az adó bevételekkel, mint magánvagyonnal bánnak.
Spiritual 2019.07.07 13:35:18
@Veszéjben a lyogállamiság !: Mindenre a paracetamolt ajánlják. Pedig akinek magas a vérnyomása az nem szedheti. Itt hamarabb jutsz be koncertre jegy nélkül, mint hogy felírjanak antibiotikumot. Kolléganők panaszkodnak is, hogy zuhan az ellátás minősége. Négy évvel ezelőtt nekem is ki kellett vernem a balhét, mert negyven fokos lázzal el akart hajtani a nővér az ügyeletről, azzal hogy ez csak egy kis megfázás. Ragaszkodtam az orvoshoz. Képvágások közepette végülis elértem amit akartam. Leültem a váróba és vártam, közben köhögtem és tüsszögtem. Aztán észrevettem, hogy lassan egy szép kör alakul ki körülöttem. Érdekes módon olyannyira nem voltam beteg, hogy senki nem tartotta jó ötletnek, hogy mellém üljön... Most kolléganő gyerekével ment ugyanez. Háromszor vitte el, nem vették komolyan és kórház lett a vége. Itt sem jó az ellátás színvonala, kevés az orvos, sok a beteg és az orvosok különböző országból különböző tudással és kulturális háttérrel jönnek. Angol orvosok inkább Amerikába vagy Ausztráliába szeretnek menni. Tehát itt is meg van ugyanaz a probléma, mint otthon. Egy másik, terhes munkatársnőnek indiai körzeti orvos elkezdte magyarázni hogyan fogan meg és fejlődik a baba. A csaj mondta neki, hogy igen, tudom. Erre sértődötten az orvos, miért talán orvos a végzettsége. Aszongya a csajszi, nálunk ez nyolcadikos tananyag biológiából... Nekem az afrikai doktornő semmilyen leletet nem fogadott el Magyarországról. Úgy kezeli, mintha valamilyen futottak még "isztán" ország lenne, nem az eu tagja. Még...