Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vpg_pad

451 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóink! A PiarBlog elköltözött. Nem messze, csak ide a szomszédba. Ez az oldal többé nem frissül. Új bejegyzéseket, az iskola színes életét bemutató cikkeket, híreket, beszámolókat a képre kattintva érhet el olvasónk!..
Iskolánk újraalapításának 25. jubileumát ünnepeljük idén. Az ünnepélyes tanévnyitón kis ünneplést is tartunk a szentmise után a Konstantin téren. A tanévkezdéssel kapcsolatosan az iskola honlapja ad friss tájékoztatást...
Várunk az új tanévben! Hamarosan Veni Sancte!A tanévkezdéssel kapcsolatos minden információt a honlapon megtalálhattok!  ..
Fájdalommal tudatjuk a váci piarista családhoz tartozókkal, hogy Molnár Viktória, 10. C-s diákunk egy augusztus 18-ai közlekedési balesetben tragikus körülmények között elhunyt. Osztozunk a család, a barátok, az osztálytársak fájdalmában. Szeretettel és imával gondolunk Vikire!     "Drága Viki!…..
2016 június 25-július 2-ig 20 általános iskolás  gyermek és két tanító érkezett Lábnyikból, egy  moldvai csángó faluból iskolánkba. A gyermekek és kísérőik 5. és 6. osztályos diákjaink  családjainál kaptak szállást és ellátást. Nagy öröm volt számomra, hogy a felhívásra mennyi család jelentkezett,…..
A túrát 11-en kezdtük, hét diáktársammal, és kísérőinkkel (a 9.Ny csapata). Szerencsére útközben nem hagytunk el senkit, így 11-en értünk célba. Július 25-én indultunk el Székesfehérvárról, és 30-án érkeztünk meg Győrbe – odafelé Székesfehérvárig, visszafelé Győrtől hazáig vonattal utaztunk.…..
A 2019B ma az evezésről is hazatért sok szép élménnyel. A családias hangulatú túrán kilencen vettünk részt. A magas Dunán Visegrádig mentünk. A felejthetetlen estét Bella Laci és Enikő tanár barátaink "birtokán" töltöttük. A csapatot öregdiákjaink, Heiszig Beni és Nagy Timi kísérték. Köszönjük…..
A Váci Piár 9. B osztályának dunántúli biciklitúrájáról készült rövid filmes összefoglaló. Jó szórakozást! A Váci Piár egyik nyári programja, 420 km, 23 résztvevő, a Dunántúlon 5 nap alatt a 9. B-vel. Röviden ennyi. 2019B Bravó! Kalász Ákos..
A nyarat jó döntés volt egy kis tekeréssel kezdeni, ezért hamar nyeregbe is ugrottunk, hogy egy hatnapos biciklitúra keretei közt felfedezzük a 10. évfolyammal a Dunántúl látványosságait. Kirándulásunkat Szent Márton életéből vett idézetekkel tarkítottuk. Vácról Sopronba való utunkat vonattal…..
Kedves piarista családhoz tartozók, 18 év feletti diákjaink, szülők, barátok, öregdiákok! Váci iskolánk egyik diákja, Balkovics Sári (10. A) a hét elején (július 4-én) súlyos balesetet szenvedett. Alsógödön egy zebrán gázolták el. A mentők súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították a Honvéd…..
ARADI ÁLMOS BALÁZS a június 24-25-én megrendezett KYOKUSHIN KARATE VILÁGBAJNOKSÁGON bronzérmet harcolt ki magának a VB legnépesebb Gyermek I. -45 kg csoportjában. Ugyanebben a csoportban ARADI BÁTOR GERGŐ 4. helyezés ért el.  GRATULÁLUNK  a KYO-SHIN SE MAGYAR válogatott versenyzőinek!..
 Mi is kell egy angol táborhoz? Kiadós angol reggeli és amerikai palacsinta juharsziruppal, sok játék és történetírás, angol könyv és film, két gitár és ének a Duna-parton, Quizlet szógyakorló csapatverseny, 17 lelkes résztvevő, két szervező tanár és egy anyanyelvi vendég Amerikából! A hozzávalókat…..
A 9. B (már 10. B) nyeregbe is pattant! Kis ízelítő itt:..
A déli híradó részlete itt érhető el:  ..
A váci Piarista Gimnázium diákönkormányzatának (PAD) közreműködésével idén is megszerveztük a PAD-napot. Egész délelőtt sok színes program volt, amelynek hátterében bográcsos főzőverseny, középpontjában pedig a Migazzi-döntők voltak. Levezetésképpen tanár-diák meccseken szurkolhattak a diákok (foci,…..
Kedves Szülők, Diákok! Kedden lesz a PAD-nap. Ezen a napon sok színes programmal várjuk a diákokat. Minden osztálynak gazdag saját programja is lesz, és sok "központi" iskolai program is várja a diákokat. A Migazzi-döntők mellett bográcsos főzőverseny, ruhabörze és kacatvásár is lesz. A döntőnek…..
Plakát: Dilong Sanyi (2016B)..
Gazdag kiállítás nyílt a Piarista Gimnázium aulájában. A 96 évvel ez előtti békediktátum előzményeit, és következményeit bemutató kiállítás a várpalotai Trianon Múzeum jóvoltából és a Búzaszem iskola segítségével került iskolánkba. A kiállítás installációját kollégista diákokkal és 9. B-s fiúkkal…..
Somogyi Klári ajánlásával. Olvassa el érettségiző és mindenki más is! :)..
A Sukorón megrendezésre került kajak-kenu Diákolimpián Makrai Sára K-2 500 m távon első, K-1 500 m távon 5. helyezést ért el. Gratulálunk a kiemelkedő eredményekért!..
A 4. forduló után lezárult a Matematika Háziverseny beadandó feladatokból álló szakasza. Összesen 90 diák adott be megoldásokat a kitűzött 104 db feladatra! A döntő forduló 2016. június 3-án pénteken 14:00-kor került sor a fizikumban. A döntőbe jutottak névsorát az eredménytáblában…..
Az aulában szénmonoxidméréssel, totóval, és felvilágosító beszélgetésekkel hívták fel a dohányzás káros hatásaira a figyelmet a szervezők. Aki minden kérdésre jól válaszolt, kis meglepetést kapott.    ..