Regisztráció Blogot indítok
Adatok
éniszteri mitkár

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
éniszteri mitkár 2009.08.18 08:31:57
CsabyKe Hegyeshalomból jött Pestre vonattal, de az első osztály, ahová a jegye szólt, le volt zárva. (A Homár nem vasútbuzi, így fogalmunk sincs, hogy szakmailag vajon mi indokolhatja egy nem funkcionáló vasúti kocsi rákapcsolását egy járatra. Kifelé menet talán lemészároltak…..
Beköszöntött az igazi nyár, márpedig mindenki tudja, hogy az összeesküvéselméleteknek ez az időszak kedvez csak igazán. Igyekszünk felvenni a ritmust, úgyhogy mai konteónk két legyet is üt egycsapásra. Egyrészt összefoglaljuk a Roswelli Incidens néven közismert esemény…..
A közvetlen szomszédságunkban közel húsz évvel ezelőtt lezajlott (hol forradalomnak, máskor államcsínynek, esetleg népfelkelésnek vagy simán egy monstre titkosszolgálati műveletnek kikiáltott) események kapcsán a konteók széles köre áll a műértő közönség rendelkezésére.…..
A légiközlekedés kockázatait (mindenféle statisztikai adatra támaszkodva) minimálisnak szokták nevezni; talán emiatt is kap hatalmas nyilvánosságot minden légikatasztrófa, na meg azért, mert – noha a repülőgépek lezuhanása tényleg ritka – , az ilyen balesetek után…..
Érzékeny műhelytitokkal kezdem, de csak azért, mert tudom, hogy köztünk marad. Amikor elkezdtem gondolkodni azon, hogy ki is legyen blogunk kémek és hírszerzők sorozatának következő alanya, rájöttem, hogy a pártatlanság, az objektivitás és a kiegyensúlyozottság fenntartása…..
Egy kedves történet érkezett a Zugügyvédhez arról, hiogyan nem szabad ismeretleneknek autót eladni. Arról nem is beszélve milyen veszélyek jelentkeznek az eladóra az esetleges  parkolási bírságok miatt. Tisztelt ZugÜgyvéd úr! Azt hiszem, egy nem mindennapi kérdéssel…..
éniszteri mitkár 2009.03.20 12:46:09
@Pascal: Szerintem mindketten ugyanarra gondoltatok, csak thorpe (valószínűleg) nem szakmabeli, így helytelenül használta a hamis közokirat fogalmát.
Mert abban neked van igazad, hogy az intellektuális közokirat-hamisítás esetén a közokirat alakilag valódi, azonban a benne foglalt adatok hamisak. Szerintem thorpe ez utóbbira célzott.
És szigorúan nézve szerintem igenis van gondatlanságból elkövetett hamisítás, mivel a tv. szövege így fogalmaz: "aki az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott közokirat-hamisítást gondatlanságból követi el".... Akkor most van vagy nincs?
Megint egy látszólag jelentéktelen ügy érkezett a Zugügyvéd postaládájába, de aki már találkozott egy ilyen, jogilag szinte kezelhetetlen helyzettel, megérti, hogy miért került ki posztba. Főleg ha pizzéria van a földszinten, az tud igazán kellemes hatást elérni a…..
Elég családiasra sikerült, több igen csinos résztvevő is emelte a fényét. Zsír kiválóan tud nyakkendőt kötni, Szagértő meg szinte minden témában szagért:).  Füredi és Virág Elvtárs sajnos illegalitásba vonult, pedig mindenki hiányolta őket. Íme a képek. Ha mást nem…..
Ara presszó, este 7-től, Hollán Ernő Balzac utca sarok, Budapest, 13. kerület! ..
Az előző bejegyzés beküldője küldte be ezt a némileg jogosan méltatlankodó levelet. A kommentetők védelmére legyen írva, hogy ezeknek az információknak nem voltak birtokában. Tisztelt Zugügyved! B.F vagyok, a kerdes feltevöje. en a kerdesemre hozzaertök valaszat kertem…..
A  Zugügyvéd maximálisan támogatólag közzéteszi Zsír kolléga felhívását, jöjjetek minél többen, ráadásul az időpont  a NOSZF 91-edik évfrdulója is lesz egyben. Aki Lenin jelvényt hoz, a Zugügyvéd állja a vodkafogyasztását:). A legharsányabb nyakkedőben…..
   A Zugügyvéd az nagy vihart kavart újabb megfigyelési, lehallgatási vagy ki tudja milyen ügy egyik érintettjétől, -vagyis inkább  szenvedő alanyától  - kapta az alábbi kis szösszenetet. Ebből megtudhatjuk milyen megélni egy házkutatást, amikor visznek…..
Zseniális pozitív sztorit küldött Dia 5 napja, amit jól nem raktunk ki. De nem is baj, mert azóta sokkal viccesebb lett a történet, miután kishíján naponta cserélt papucsot a Deichmannban, egészen addig a pontig, amíg már nem volt belőle több: (update: Lecserélődött az…..
hogyvolt House 3x15 - Fél-nóta 2008.03.13 05:50:00
Ez az az epizód, aminek a hogyvoltjában megpróbálkoztam pár képregénybuborékkal, mert ihletem volt, doktorunk pedig még House-mércével mérve is irdatlan köcsögségre vetemedik. De olyanra, hogy még én, az elszánt rajongó is fennhangon szidtam úgy a 40. perc környékén. Nem is…..