Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TanNé

310 bejegyzést írt és 1512 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, hogy nemrég a házimunka terén a kényelem útjára léptem. Nem tudtam ellenállni egy robotporszívónak, ezért beújítottam egyet. Előtte alaposan körülnéztem a piacon és ár-érték arányban a legmegfelelőbbet választottam. Mire eljutottam a végső jelölt kiválasztásáig, nagyon sokat tanultam a…..
A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása. Íme: Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek…..
TanNé 2021.12.04 17:50:56
@TanNé: kiegészítés, hogy érthetőbb legyen:

Oltott vs oltatlan felosztás csak hamis dilemma

Hibás halmazokat képeznek és ezt hamis dilemmának nevezik.
A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van.
Ugyan is nem kétféle dologból lehet csak választani, hogy oltott és oltatlan, hanem ennél sokkal szélesebb a választási és hivatkozás kör is. A tudományos kiértékelhetőség miatt legalább ennyiféle külön adatra lenne szükség, hogy a természetes és mesterséges immunizáció valódi hatása és különbsége kiderülhessen:

1. Mesterségesen és csak úgy immunizált (és azon belül 1.2.3.4... oltással és az is lehet variált)

2. Mesterségesen immunizált + természetes immunizáció (itt is számos al-variáció van még)

3. Természetesen immunizált + mesterségesen is immunizált (itt is számos al-variáció van még)

4. Csak természetesen immunizált (egyszeresen, többszörösen)

5. Sehogyan sem immunizált

Mivel nincsenek pontos és részletes kimutatások a természetesen, a mesterségesen, és egyáltalán nem immunizált , kórházba kerültekről sem, így könnyen előfordulhat, hogy az oltások hatékonysága elferdített, túlzó.
A KAkások sikeresen felismerték tehát a Definiálatlansági Érvelési Hibát, de közben azért el is követtek egyet.  5. meghatározatlanság:  Üres állítás, vagy ál-állítás. Amikor az állítás, amire irányul vagy nincs is logikusan meghatározva, vagy számtalan értelmezése van és nincs tisztázva, hogy az…..
Megpróbáltam egy képbe zanzásítani a definíció definícióját és két fő fajtáját. Ez egy nagyon fontos általános tudományi és logikai alapismeret és azt tapasztaltam sokan azt gondolják hibásan, hogy csak egyfajta van és az nem is bizonyítható, vagy cáfolható. Pedig a reális definíció egy állítás. Itt…..
Üzlet, befolyásszerzés, manipuláció ... de főként nagyon hamar megunható erőszakos nyomulós propaganda...
Namármost: ha az oltás megvéd, akkor miért csak oltásival mehetnek a hozzátartozók a szalagavatókra (a kitétel a diákokra nem vonatkozik), az oltatlanok, betegségen nem átesettek nem. Hiszen ha találkoznak oltatlannal, akkor mi lesz? De ha az oltások megvédenek, akkor miért 45% az oltottak aránya a…..
  William Lane Craig: Értelmes hit című bugyutaságát már hazánkban is árulják a hitkomisszárjai. Sajnos ez a fajta logika és tudományos szakértőnek álcázott hit sem értelmes, hanem értelmetlen. A könyv meg áltudományosság mintapéldánya. Mentálisan beteg embernek kell lenni hozzá, vagy memetikailag…..
Az Ideológiák Tárháza youtube csatornának nem ártana valami ilyesmi videót is készíteni. Na persze nem a polkorrektségről, mert az tudjuk mint maga a politikai, így ezen része is áltudomány, kamu és hazudozás. Hanem az általános emberi korrektségről. Lásd előzményeinket: 1...   2...  3... Mi…..
A demagóg sokféle eszközt használ, de ezek közös jellemzője, hogy első látásra nem tűnnek fel, a tetszetős szövegek felszínét kicsit meg kell kapargatnunk hozzá. Néhány egyszerűbb, jól bevált fogás ezek közül: drámai helyzetkép felvázolása, hirtelen logikai bakugrások, csúsztatások, ijesztgetések,…..
Kálvinista Apologetika -val való együttműködés azért több mint egy önvallomás, hiszen igazából önleleplezés, hogy Erdélyi Ágostonnak abban pimaszul igaza van, hogy azIdeológiák Tárháza"Isten" tekintetében inkábbDemagógiák Tárháza....bővebben itt..
Hibás halmazokat képeznek és ezt hamis dilemmának nevezik. A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van. Ugyan is nem kétféle dologból lehet csak választani, hogy oltott és…..
"Hát nagyon úgy néz ki, hogy most a kínai a nyerő." - írják egyre többen a saját tapasztalataik alapján a közösségi fórumokon. Ennek is van, vagy lehet logikus magyarázata. Az elölt vakcinával való mesterséges immunizáció hasonlít a legjobban a természetes immunizációra. A természetes immunizációnál…..
Rétvári Bence azt mondja ünnepi beszédében, hogy a marxista, kommunista eszmének nincs helye sehol a világban. Marhaság, röviden fogalmazva. Egyrészt az indoklás is abszurd. Hogy emberi áldozatokhoz vezetett. Nos, ezen az alapon a hadiipart és a késgyártást is be kell tiltani, sőt azokat…..
TanNé 2021.09.03 14:56:15
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Rosszul értékeled az adatokat. A judeokereszténység az elhalási szakaszába lépett.

A lengyel adatok az elmúlt 4-5 évben drámaian felgyorsultak. Ma az a leggyorsabban elvallástalanodó, eljudeokerszténytelenedő ország az EU-ban.
TanNé 2021.09.03 17:57:24
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem érted ... ez már nem csökkenés, hanem a kihalás, a VÉG.
TanNé 2021.09.03 18:42:05
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

de ... hiszen nagyon sok más vallás is kihalt. Volt amelyik 10 ezer év után.
Téves feltételezésnek tartom, hogy a társadalmak elitjein múlna elsősorban az adott társadalom erkölcsi szintje és jóléte. Az „eliteket” gyakran szoktunk emlegetni, de nem határozzuk meg sosem, hogy pontosan kiket is értünk az elitek alatt. Általában a leggazdagabb és legbefolyásosabb emberekre…..
Valaki egy vitafórumon felvetette, hogy a "Vírus" szerinte mesterségesen lett előállítva. Ezt válaszoltam neki: Azt kell írnom neked, hogy a feltételezés, hogy a covid-19 vírus egy összerakott, vagy saját evolúciós úton ilyenné fejlődő és tovább mutálódó vírus, tök mindegy. Azon nehéz vitázni,…..
Tizenöt év a blog.hu-n Nem rendezek ünnepséget, inkább a tapasztalataimat osztom meg. Jubileumi árkedvezményt sem adok, hiszen itt eddig is ingyen olvashatott, aki olvasott, ebből az összegből miért is engednék további 15%-ot :-)Inkább elmondom, hogy mire jutottam például a címadás terén...
bircahang Moziban Havannában 2021.08.31 06:06:00
A kevés lehetséges szórakozások egyike Kubában a 80-as években a mozizás volt. A kubai kommunista cenzúra a magyarnál jóval engedékenyebb volt, három kategórián - kemény horror, pornó, Kubát érintő antikommunista tematika - kívül minden engedélyezett volt, sőt az állam azonnal behozott minden új…..
   ..
Ázsiába Szakadtam YouTube videócsatorna szerkesztője egy külföldön tanító orvos. Még csak néhány videóját néztem meg, de ajánlom másnak is, mert úgy elemez dolgokat, hogy közben távol tudja magát tartani az uralkodó mémektől.  Az adott idézet az 2021. aug. 12.-i videójában hangzik el...
Ez egy MÉM alapból létrehozott mutáns mémkép, aminek az előző változatán a delfin még azt csipogta, hogy "a föld lapos". Teszteltem számos helyen  és valamiért ez a mémkép furán túl nagy indulatokat vált ki. Ez is egy megfigyelési eredmény. A kép természetesen szabadon felhasználható és tovább is…..
Ideológiák Tárháza, ' Létezik-e Isten? ' és  Kiakadtam a tébolyultakon videóban nem veszik észre magukon mennyire önellentmondásosak és kettős mércét használnak. Sokan és tömegesen  felvetik, hogy illene a judeokeresztény monoteista kitalált Jahve Istenen kívül a többi kitalált Istennel is…..
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
TanNé 2021.07.14 07:27:59
@midnight coder: Különösebben nem vagyok oda a nemileg másként gondolkodókért, (de elviselem őket) azért sem hogy ilyen szimbólumot választottak maguknak, hiszen a Rainbow (angol együttes) induló korszakában - 1975- azért a szivárvány még nagyon mást jelentett. .... de miért lenne provokáció??? Miért nem egyszerű nyomulós propaganda? Szerintem inkább ez utóbbi amit gyakran tapasztalni lehet.
TanNé 2021.07.14 08:23:56
@G. Nagy László:

Ja .... jól írod a fő mondandód, de van benne egy hiba is.... érvelési hiba .... hamis dilemma ... eleve Te magad is hamis kettős felosztás alkalmazol. Ennél sokkal több szabad választási lehetőség van.
TanNé 2021.07.14 09:14:23
@MEDVE1978: Igen ez így egyértelmű aránytalanság és kettős mérce.
Talán kicsit furcsának hat az űrutazás kapcsán a Biblia szóba kerülése. Érthető is, hiszen a tudomány és technika csúcsát képező űrutazások során az űrhajósok inkább támaszkodnak ismereteinkre, képességeinkre, technikánkra, mint az istenbe vetett hitre. Persze az asztronauták között is akadt több…..
TanNé 2021.07.05 14:39:34
@para_noir: Ez már a jelen: Magyarországon főként a fiatalokat, ami jelen esetben 16-tól 29 évesig korosztályt jelent, nem érdeklik már a vallások . 67% -ukat egyik vallás sem. ( Beleértve a sajátságos ateista tagadásvallást is.) A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi.
TanNé 2021.07.05 14:52:42
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A tendencia ismert. Nyugati államokban már szórakozóhelyek, kocsmák, gördeszka klub és lakások lesznek a templomokból tömegesen. Nálunk is várható nem is olyan sokára.
TanNé 2021.07.05 17:03:59
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az ateizmus egy sajátságos tagadásvallás. Tehát nem arról van szó, hanem másról.