Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TanNé

284 bejegyzést írt és 1345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Veres András püspök Hát, ez a bejegyzés sem fog megjelenni az  index címlapján, ez  biztos. Dr. Veres András püspök a lombikbébi programot, ami új életek létrejöttét segíti, azoknál a pároknál, akiknek kell orvosi segítség, hogy gyerekük lehessen, abortusznak minősíti. Értsd, egy emberi élet…..
Évente körülbelül 60 millió elvetéléssel "Isten" végzi el a legtöbb abortuszt a Föld kerekén...
A Kálvinista Apologetika cserkészcsapat őszintesége a vezérlő elveikben meglepő. Simán bevallják, hogy számukra a "Teljes romlottság (teljes képtelenség a jóra)" érték. Nos nekünk meg nem az. Ahogy látjuk másoknak se nagyon. Kálvinista Apologetika kihívása..
Fura dolog, hogy a PCR covid-19 labor teszteknél klónozni és felszaporítani kell a vírust , vagy annak egy jellemző részét, hogy kimutatható és detektálható legyen. Ez valószínű jelenleg még egy viszonylagos technikai visszamaradottságból fakadó kényszer a jövőt tekintve. Jobb lenne azt…..
A teológia egyértelműen áltudomány, az apologetika meg lényegében szélhámosság...
Jahve Istent az emberek FÉLELEM-ben tartása miatt találták ki...
"Isten" szülő és létezési helye az emberi agy, ahol mint egy idegrendszeri/ pszichológiai vírus/ mém kimutatható. Azaz lényegét tekintve csak egy "betegség"...
ErkölcsTan Ateisták boldogsága 2020.07.03 09:30:09
Boldogság az, amikor ugyanolyan mentális zavarban szenvedő barátaid vannak...
A monoteizumus és az ateizmus két egymásba fonódó kígyó, amelyek végül is egymást próbálják harapdálni és nem saját farkukat, de össze van kötve a sorsuk. Vita lezárva...
Plantinga modális istenérve A népszerű Kálvinista apologetika portál folyatta érdekes sorozatát, most éppen Plantinga modális istenérvét mutatta be, nagyon jól követhető előadásban. Plantinga modális istenérve a video előadásban így festett: (1) Lehetséges, hogy Isten létezik. (2) Ha lehetséges,…..
TanNé 2020.06.17 12:21:51
Kalám kozmológiai istenérv bukása
erkolcstan.blog.hu/2020/06/07/kalam_kozmologiai_istenerv_bukasa

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni, mert bizonyított, igazolt és igazolható is. IGe logikai istenérve; Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém. Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen vansága tudományos tény.
Akinek van, vagy volt már valaha kutyája, az pontosan tudja, hogy kutya és gazdi között egy olyan szoros szövetségről van szó, amelyet csak azok értenek meg igazán, akik megtapasztalják. A kívülállók csoportja pedig sokszor csodálkozva nézi a kutyatulajdonosokat, hogy hogyan tudnak úgy rajongani…..
Az alábbiakban megfogalmazott gondolatok nem újak, részben, olykor elejtett megjegyzések formájában, a viták ateista oldali résztvevői is megfogalmazták azokat. De talán érdekes az újbóli áttekintésük az én felfogásomban. Nagy Gergely (A továbbiakban N.G.) teológus központi állítása, amit vitáival…..
ErkölcsTan Speciális szájmaszk 2020.05.04 11:22:01
Kocsmákba, éttermekbe speciális szájmaszk való. Nem is beszélve az örömlányoknak a munkájukhoz...
Dialógus: IGe: 'Isten létezésének bizonyítékai?' az index fórum topik címe, amelyben mára több mint 130 ezer hozzászólás van. Milyen meghatározás szerinti "Isten"? Dogmatikus Isten definíciók szerinti? Vagy tudományos Isten definíció szerinti? A kettőt nagyon nem jó kutyulni.  Sipheersh:  Vallási…..
Az eutanázia valóban „kegyes halál”? Mitől kegyes? Miért dönt valaki úgy, hogy saját szerette vagy saját maga, ha odakerül, akkor kapcsolják le a gépekről, vagy ne kapjon orvosi kezelést? Ha a te szeretted kerülne ilyen helyzetbe, hogyan döntenél? Tudtad, hogy az eutanáziának több típusa is van?..
TanNé 2020.04.06 17:39:51
ErkölcsTan Az Isten vírus 2020.03.21 11:05:11
Isten tudományosan, a fő meghatározáson a gyűjtőfogalmon belül, többek közt nem más alapjaiban mint egy idegrendszeri vírus/mém. Nagyon is hasonlít sok mindenben a korona vírusra.  Ilyen szempontból az ateisták éppen úgy "fertőzöttek", IstenVírussal mint a monoteisták.  Mert ha nem lennének, azok,…..
Sokat fordult a világ az elmúlt négy évszázadban. Persze ez sok szempontból igaz, de most még eggyel szeretném megtoldani ezt a listát. Mégpedig az egyház elmaradásával a lélektan tükrében. Gyakran bevált szófordulat a keresztény teológiában, hogy "Isten nélkül az ember semmit nem ér". Emögött az…..
"A teológia egy centit nem haladt előre az elmúlt ezer év alatt. Még is mennyi tiszteletet érdemel egy olyan szakma, ami semmit nem képes hozzáadni az emberiség tudásához?" Darrel Ray a "The God Virus" című könyv szerzője, aki JahveIstenHívőből lett híres és harcos ateista. Háttér anyag: A teológia…..
Kép forrása: Freepik Az ima világnapját (március 2.) amerikai asszonyok kezdeményezték 1920-ban. A keresztény nők ökomenikus imanapján a békéért, az emberek közötti egyetértésért, a gyermekek jobb jövőjéért imádkoznak. Imádság (lat. oratio, precatio): a szó szoros értelmében beszélgetés Istennel;…..
A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió),…..
Sokféle etikai témában születtek már hivatalos álláspontok az egyházakban, felekezetekben, irányzatokban, melyek mind azzal a szándékkal íródtak, hogy egy egységet mutassanak a hívők és a külvilág felé egyaránt. Abortusz, eutanázia, gender, természetvédelem, vallásközi párbeszéd, homoszexualitás,…..
TanNé 2020.02.25 05:08:39
Memetika, vagy csak egyszerű plagizálás és lopás?

Kereszténység a zoroasztrizmusból és a mithraszizmusból merített
erkolcstan.blog.hu/2020/02/25/keresztenyseg_a_zorosztizmusbol_es_a_mithraszizmusbol_meritett

A vallások kialakulásának evolúciós fájából is jól látszik, hogy a kereszténység a judaizmusból vált ki, amely előtte az atonizmusból és a zoroasztrizmusból is merített/koppintott. A kiválás után meg lényegében ZombiJézuska átvette Mithrász Isten legfőbb tulajdonságait.
TanNé 2020.02.25 13:13:50
@Pipas: - "neki az ateista hívőt jelent"
Látens hívő nagyon sok ateista viselkedésre helytálló.

istenteszt.blog.hu/2018/08/27/ateizmus_mint_tagadasvallas_kepekben