Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TanNé

331 bejegyzést írt és 1814 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sokan sokféleképpen értelmezzük az IDEOLÓGIA kifejezést, s ez így van már több mint kétszáz esztendeje, mióta először papírra vetették e szót. Egyesek minden filozófiai irányzatot ezzel az elnevezéssel illetnek, mások megkülönböztetnek politikai, vallási és egyéb ideológiákat. Ami engem illet,…..
TanNé 2023.07.14 23:51:13
Milyen is egy toleráns liberális?

erkolcstan.blog.hu/2016/11/15/milyen_is_egy_tolerans_liberalis

"Én egy toleráns liberális vagyok. Ha te nem értesz velem egyet, akkor te egy szexista, rasszista, homofób, idegengyűlölő, bigott náci vagy!"
TanNé 2023.07.15 09:49:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csak gyűjtemény, tehát nem az én alkotásom és gondolatom,. Viszont magam is látom lényeges gondolat, akárki is írta és készítette hozzá a mémképet is.
TanNé 2023.07.15 10:18:28
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

F.MPSZ és F. MPP van, a Fidesz már többszörös átalakulással megszűnt.

Nem érdekelnek a FÉL-emberek :-) ... és a hamis dilemma érvelési hibával való beetetés és manipuláció sem. Nagyon sok politikai irányzat van és nem csak kétféle. Ja és lehet ugye egyiket sem választani. Ideológia mentességre törekedni.
  "Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre (sic!). 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát…..
KKBK Az ateizmus apoteózisa 2019.07.07 17:56:01
  Valójában csak két dolgot különböztetünk meg, tudni valamit, és elhinni azt, amit "valaki tud".Tudni valamit: az tudomány. Elhinni azt, amit "valaki tud" : tudatlanság. Hippokratész  "A bölcsesség alapja a kétkedés" de "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak" "Tehet-e kárt a bölcs…..
TanNé 2023.05.08 16:49:48
  "Igen, mindent tudunk magáról, de ehhez elég nekünk az ön cikkeit olvasgatni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista" - válaszolt Kocsis Máté Jámbor Andrásnak a parlamenti ülésen.…..
TanNé 2023.05.09 14:42:54
@6.Lenin:

Nagy Gergely hitte azt amit írsz ..., hogy egy zseni, meg okos ... meg JahveIsten mindenek felett ... aztán rázizzent, hogy még sem jó. Még vitázni sem állat le vele.... Boldogkői, Orosz, az ateisták, a Sz.ptikusos Társasága elnöke leállt vele. Nem én szerepelgettem mindenütt nyilvánosan. Komolyan kérd el tőle az agykurkásza elérhetőségét és javaslom neked keresd fel.
TanNé 2023.05.09 14:50:41
@tesz-vesz:

Jujj nagyon súlyos pszichovírus fertőzést detektáltam nálad.. Ami annyira elhatalmasodott, hogy saját magadra is veszélyt jelenthetsz. Leugrasz valami magasról, több altatót veszel be, bezárt ajtóval beindítod a garázsban a hagyományos üzemanyagú autódat.... stb ... Pihenj és kapcsolódj ki ... ne hagyd, hogy a zombiságod végveszélybe sodorjon. - Emberbaráti tanács volt. Nagy Gergely teológusnak is adtam ilyen, amikor elkezdett a logikai istenéveivel haknizni ... Nem fogadta meg és lám pszichiátria meg dilibogyók lettek belőle, meg pályaelhagyás.
TanNé 2023.05.09 14:55:02
@TanNé:

Nagy Gergely kálvinista teológusnak jótanács
erkolcstan.blog.hu/2019/05/15/nagy_gergely_kalvinista_teologusnak_jotanacs

Szerintem nem erkölcsös dolog tudatosan, vagy tudattalanul átverni az embereket. A vallást és a hitet lehet átverések nélkül is népszerűsíteni, sőt igazából, akkor lenne népszerűbb, önellentmondásmentesebb és igazabb, ha nem erőltetné senki sem benne a logikát. Egyszerű kulturális játéknak is fel lehetne fogni, ahogyan én teszem a saját egyik vallásommal a jediséggel.
Viktor és csürhéje veszélyes játékba kezdett. Nem most, de mára vált látványossá, mi több veszedelmessé igazán. A nemzet csodásan szép ribancarcúja többször delirált keleti nyitásról, átrendeződő - a Nyugat vereségével végződő - új világrendről, a magyar érdekek szempontjából életveszélyes és…..
Az elmúlt két napban igen nagy intenzítással megkutattam a laposföldes társaságot és az azt cikizőket, tehát a szatíra csoportjukat, hogy van-e jelentős különbség köztük, vagy memetikailag és pszichovirulógiailag azonos esetek. Vicces, de ez sajnos a valóság: Nos a laposföldeseket cikizők úgy néz ki…..
PapiFrankó? Vagy papnak lenni mégsem frankó? Miért is? : 1. Nem lehet házastársa, sem egy nő, sem egy férfi, sem több nő, sem több férfi, sem transz-szexuális személy, vagy személyek. Továbbá indiai és iszlám környezetben  normálisnak, de európaiban nem annak számító fiatalkorú sem. Tudtommal még…..
  Nagy port kavart hétfőn Matolcsy György beszéde az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén. A Magyar Nemzeti Bank elnöke éles kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával szemben. A baloldal azóta is ezen csámcsog.   Ami engem illet: kifejezetten bírom az effajta kibeszéléseket.…..
ErkölcsTan Kognitív disszonancia? 2022.12.08 08:23:16
Tovább kellene ezt gondolni, már csak azért is, mert "gyógyítható", immunizálható. Memetika és PszichoVirulógia nyilvános közös tanulási csoport...
    Itt az új progresszív elmebaj, melyet nyugodtan sorolhatunk a súlytalan, ostoba bulvárhírek közé. A Cambridge Egyetemhez tartozó Trinity College kápolnájában - egy esti istentisztelet során - egy fiatal kutató, Joshua Heath középkori és reneszánsz festményeket mutatott be a híveknek. E képek…..
Kálvin: 58 lefejezés, 76 máglyahalál, 414 per ami sokat megnyomorított és elvette a vagyonukat és csak 1558 és 1559 között. Jó kis emberölő önkényuralom volt. videóban részletesebben is..
Lassan tíz éve már, hogy egy Amerikában élő, de magyar származású, a szakmában közismert, dokumentumfilmek készítésével foglalkozó hölgy, törölt a facebook ismerősei közül. - Maga a legutóbbi posztjában azt írta, hogy görögkatolikus! – szólított meg privát üzenetben. - Görögkatolikusnak…..
TanNé 2022.08.31 11:29:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

2011-ben több tízezren vallották magukat Jedinek ... de a kérdező biztosok már eleve mást írtak be ... tehát csaltak. Így ki sem derültetett a valóság.
TanNé 2022.08.31 11:36:46
Eddig az infláció hamisításával és az átlagbér hazug kimutatásával szolgálta a KSH az Orbán rendszert, most a népszámlálást is beveti. A cél Orbán ideológiájának az alátámasztása, a vallásos gondolkodású emberek számának statisztikai növelése. Maga a Fidesz is kereszténynek hazudja magát, ahogy a…..
  2011-es NépSzámlálás még nem volt névhez kötötten 'kötelező'. Ha valaki nem tette meg, elvileg lehetetlen volt miatta felelősségre vinni, vagy megbüntetni. A következőek állítólag már nem is leszenek . A 2022 évi 'kötelező" NépSzámlás alóli egyértelmű mentességi esetek:1. Államvédelmi szolgálat…..
  A korábbi népVallatási vallási hovatartozás felmérések is ütköztek minden más statisztikai kimutatással. A KSH bevallotta, hogy ADATISZTITÁST alkalmaz. Így tisztított ki 2011-ben kb 20-30 ezer jedi vallásút is. Most vajon mekkorát mernek tisztítani és kozmetikázni pölö ehhez képest?..
„Azt felelem: inkább a világ pusztuljon el, csak én ihassak még egy teát.” - mondja Lizának az odulakó Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című művében. Gyakran szokták emlegetni ezt az idézetet annak példájaként, hogyan válik érzéketlenné a világ szenvedései iránt egy önző lény. A neves…..
Nem most kezdődött már, hanem 2019-ben, amikor a német kereszténydemokraták vezette Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát. Folytatódott 2020–21-ben, amikor hosszas huzavona és tétovázás után végül kizárták Orbánékat a német jobbközép dominanciájú uniós pártcsoportból. BESENYEI ZSOLT…..
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
TanNé 2022.07.11 14:41:04
A geotermikus energiára építve próbálják csökkenteni az orosz gázfüggőséget és a károsanyag-kibocsájtást Szegeden. Egy 9 milliárd forintos, 60 százalékban az EU által finanszírozott beruházás célja az, hogy az eddig teljesen az orosz gázra épülő távfűtési rendszert jórészt átállítsák a geotermikus energia használatára.

Az épülő rendszernél az AFP magyarországi csapata forgatott. Nekik mutatta meg az egyik első kutat Medgyes Tamás, a Szegedi Távfűtő Kft. operatív igazgatója, egy panelház előtt:

„Ez a panelház a nyolcvanas években épült. Azóta több millió köbméter orosz gázt tüzeltünk el, hogy felfűtsük a benne lévő lakásokat. Tavaly azonban fúrtunk egy kutat, ez egyike a kilenc szegedinek. Most már tiszta, független, helyi és megújuló energiához jutunk, a talpunk alól" - mondta Medgyes.
A felhozott vizet visszasajtolják a mélybe

A rendszer lényege, hogy a majdnem kétezer méter mélyről érkező, több mint kilencven fokos víz nem kerül be a lakásokba, csak felmelegíti a fűtőcsöveket, majd visszatér a felszín alá.

„Annak érdekében, hogy a geotermikus energia valóban megújuló energiaforrás legyen, nemcsak egy termelő, de két visszasajtoló kutat is kell fúrnunk. Mind a három kút talpmélysége nagyjából kétezer méter, és a termálvizet 1500 és 1900 méter mélységből, az ott elhelyezkedő földtani közegből termeljük ki, és oda is sajtoljuk vissza" - magyarázta Bencsik Attila mérnök.

Európa legnagyobb távfűtés-modernizáló projektje

Ha a rendszer elkészül, 28 ezer lakás és 500 intézmény fűtését tudja majd biztosítani, és kevesebb, mint a felére csökkenti a város földgázszükségletét. Ez lesz Európa legnagyobb geotermikus távfűtőrendszere Izlandon kívül.

Magyarország adottságai különösen jók a geotermikus energiát illetően, de egyelőre kevés projekt indult ennek kiaknázására. Szeged mellett a miskolci Avas-lakótelepen értek még el jelentős eredményeket, illetve Bőnyben van még egy központ, ami az Audi Hungária Motor Kft. hőellátásának 60 százalékát biztosítja, emellett 24 ezer győri lakást fűt távhővel.

Az uniós helyreállítási alapból azonban várhatóan sok forrás jut majd az orosz energiafüggőség csökkentésére, ami az Európai Bizottság egyik fontos javaslata volt a magyar kormánynak.

hu.euronews.com/2022/07/11/a-kontinentalis-europa-legnagyobb-geotermikus-tavfutorendszere-epul-szegeden?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1657534103
"Örökkévalónak*"  tartjuk az Univerzumot és egyre többen. Ez pedig egy a számos ennek megfelelő változata közül, tehát például a  MagnaFánk illetve tórusz alakú ciklikus világegyetem kép.   Ami lehet akár két tölcséres ŐsTojás / ŐsAtom / ŐsRobbanás / BigBang** / Szingularítás Isten   / Trükkös…..
TanNé 2022.09.20 19:41:21
"Az Ősrobbanás-elmélet (angolul Big Bang Theory) elnevezése Fred Hoyle nevéhez köthető, aki tulajdonképpen ki akarta gúnyolni az elképzelést. Az elsősorban a kozmikus háttérsugárzásra alapuló bizonyítékok szerint körülbelül 13,7 milliárd évvel ezelőtt az összes, általunk univerzumként ismert anyag és energia egyetlen mérhetetlenül apró, végtelenül sűrű pontba (szingularitás) sűrűsödött össze.

Noha az elmélet futótűzként terjedt a csillagászok között, a szakma száz százalékosan nem fogadta el megkérdőjelezhetetlenségét. Ennek oka, hogy az Ősrobbanás jelentette szingularitás ellentmond az általános relativitáselméletnek, mivel a fizikai általunk ismert törvényei a jelenség bekövetkeztekor fennálló fizikai paramétereket nem teszik lehetővé. Ezt már Dr. Ahmed Farag Ali állítja; az egyiptomi Benha Egyetem professzora, a kanadai Lethbridge Egyetem szakértőjével, professzor Sauraya Das-szal együtt azt állítja, hogy az általuk alkotott egyenletek szerint nem is volt Ősrobbanás, hanem egy sem kezdettel, sem véggel nem rendelkező világban élünk.

A két kutató leszögezte, hogy amikor nekivágtak számításaik elvégzésének, semmilyen prekoncepció nem vezérelte őket, nem akarták direkt "eltüntetni" az Ősrobbanást, és nem is módosították menet közben az egyenleteket, hogy megfeleljenek ennek az elvárásnak. Ehelyett David Bohm és Amal Kumar Raychaudhuri munkájának egyesítésén dolgoztak, mely a kvantummechanikát akarta összekötni az általános relativitáselmélettel. Ekkor jöttek rá, hogy ha Raychaudhuri egyenleteit Bohm munkájának kvantumkorrekcióival kombinálják a szingularitásra vonatkozóan, akkor olyan univerzumot írnak le az egyenletek, mely egykor valóban kisebb volt, de sosem zsugorodott össze végtelen sűrűségűbe."
  Puzsérnak tökéletesen igaza van: Orbán Viktor zseniálisan pozicionálja magát. Aki megszakítás nélkül 12 éve vezeti az országot, azt az embert illene az elnyomó hatalom képviselőjének látnunk. Orbán azonban újraírta Fazekas Mihály regéjét, vagy legalábbis alaposan átrendezte a szereposztást.…..
  Amikor annak idején az Európai Unió gondolata megszületett, az alapítók egy erős és egységes kontinenst vizionáltak. Fontosnak tekintették a minél komplexebb gazdasági, pénzügyi és bürokratikus együttműködést, szem előtt tartva Európa békéjét, biztonságát és a lehető legteljesebb jólétét. Mára…..
TanNé 2022.09.14 17:55:25
@G. Nagy László:

Csakhogy ennek a Szereti a Tik a meggyet ... Ovi meg Putkint dolognak teljesen mások a gyökerei ... el legenda ... amit valahogy eddig ... még a történészek nem tudtak feldolgozni, hogy mennyi is a valóságtartalma ... Kádár halálakor a páncélszekrényében őrzött íratok a Putkin egykori munkadóihoz kerültek. Köztük persze Ovi rovott multjának bizonyítékaival ...

Tehát itt csak "marionett báb" hatás van és "kolompoló birkanyáj" -ság elleni menés.
    Végszó, meghajlás, tapsvihar... álltunk a fényben és kiélveztük a siker minden másodpercét. Aztán vége lett. Másnap már égetően hiányzott a színpad, a próba. Egy álló hétig mély űr tátongott bennem - akkoriban mindent egy lapra tettünk fel, csakis az előadásra koncentráltunk. Tizennyolc évesen…..
Többször jártam a családdal Spanyolországban és az egyik alkalommal 4 hétig kocsikázgattuk és igen nagy és különféle tájegységeket bejárva. Sehol se foglaltunk előre szállást, hanem ahogy a kedvünk tartotta. Valamikor kempingben aludtunk bérelt és berendezett sátorban, valamikor meg ötcsillagos…..