Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dieter1

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel százan dolgoztak az addigi legnagyobb reklámkampányon 1972-ben, a szlogent mégis egy fura véletlen szülte. Ráadásul az ikonikussá vált Fabulon reklámplakátot is egy amatőr készítette...
  "A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint 20 év után ismét magyar kézbe került a volt kabai cukorgyár. A tulajdonos Eastern Sugár Zrt. évek óta hiába próbálta értékesíteni a 270 hektáros üzemet, mígnem egy szlovák cég tett ajánlatot. Mielőtt azonban az üzlet…..
Aki a Budafok kocsiszín felé jár (ami a nevével ellentétben Albertfalván található) már hónapok óta, egy kívülről késznek tűnő modern vonalú épületet lát, ám egyelőre villamosok nélkül. És ez egy darabig még így is marad. Néhány hete ugyan megjelent az első villamos, hogy birtokba vegye az új…..
dieter1 2017.12.04 20:46:05
Talán mégis abból kéne kiindulni, hogy ez a blogbejegyzés köszönő viszonyban sincs a tényekkel. Mert ugyebár miket sugall?
- Az első villamos "birtokba akarta venni" a remízt. A valóság: még át sincs adva a létesítmény, ide még nem jöhet a villamos "hajcsizni", birtokba vételről tehát szó sincs. Ez még csak egy folyamatban lévő, hosszas műszaki átadás-átvétel része.
- "a közel hat milliárd forintból megvalósult kocsiszínbe nem férnek be a villamosok". A valóság: a sok közül egyetlen vágányon nem fér be a villamos, és ott is csak egyetlen oszlopot kell kiváltani. Tehát hat milliárdot emlegetni és azt sugallni, hogy az egész mindenestül használhatatlan, pofátlan csúsztatás.
- "Tarlós Istvánnak némi önmérsékletet tanúsítani" Nos, azt sugallni, hogy Tarlósnak ebben bármiféle személyes felelőssége lehetne, szintén a legpofátlanabb hazugság.
Tehát nem az a kérdés, hogy történt-e hiba a tervezéskor és kivitelezéskor, mert történt. Hanem az, hogy kinek milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyen hangulatkeltő szöveg jelenjen meg, ami a problémát az ezerszeresére próbálja felfújni. Talán mert ha azt írták volna meg, ami a valóságos helyzet, akkor nem lehetett volna behülyíteni az olvasókat, hogy baromságok tömegét kommenteljék.
(Személyes kedvencem a repülőgépes hasonlat, miszerint ha a villamosnak meg kell állnia egy rossz helyen álló oszlo miatt, az összemérhető egy utasszállító repülőgép lezuhanásával :-O )
Hosszabb kihagyás után ismét itt vagyok. Köszönöm a türelmeteket, mostantól ha nem is minden nap, de újra jönnek majd a posztok. Sok érdekességet gyűjtöttem össze az utóbbi hetekben, kezdjük mindjárt egy ritkasággal, a német Quelle csomagküldő szolgálat őszi-téli katalógusával...
dieter1 2017.10.05 22:59:55
@Mistral1011: Az orsós videomagnó akkoriban még fekete-fehérben rögzített, láttam ehhez hasonlót a Műszaki Egyetemen. Nagyjából akkor jelentek meg a négy alapműveletes zsebszámológépek is, meg a pirosan világító kvarc karórák. Nagyon sajnálatos, hogy ebből a katalógusból csak cirka minden tizedik oldalt szkennelték be (látszanak az oldalszámok), biztosan lenne még sok érdekesség. Én is ilyen katalógusokból tájékozódtam annak idején, hogy hol tart a technika. (Na jó, azért a fehérneműgyártást is figyelemmel kísértem...)
Ja igen, és a konyhában kint van a máig hibátlanul működő Privileg légkeveréses-grilles-mikrohullámú készülék a Quelle katalógusából. Igaz, nem a hetvenes évekből, hanem a kilencvenesek legelejéről :-D
Az Oscar-díjat kapott Mindenki című magyar kisfilm kapcsán a kezdeti öröm után nagyon sokakban további gondolatok támadtak, amit a neten széles körben meg is osztottak. Talán leginkább három csoportba oszthatók a megjegyzések. A többség számára fontos üzenetet hordozott, hogy összefogásra van…..
dieter1 2017.03.13 15:18:27
Sok és sokféle cikket és kommentet elolvastam már, itt jó cikk alatt jó kommenteket látok :-) Hadd írjak le pár apróságot, ami persze csupa-csupa "talán így történhetett" feltételezés.
- Hihetetlen, milyen sokan voltak azok, akik azért tartották hiteltelennek a filmet, mert "olyanokat vesznek be, akiknek nincs hangjuk, és kiszólnának". Erre itt flea hozzászólása tökéletes válasz :-)
- Sokan vitatkoztak azon, kinek a hibája a mindenkit felveszünk kontra csak a legjobbak énekelhetnek ellentmondás, amiből a konfliktus kibomlik. Jómagam úgy értelmeztem, hogy az igazgató a "fő a közösségi élmény, vegyünk fel mindenkit" híve, ami ellentmond a tanárnő egyéni ambícióinak. Most már nem vagyok ebben olyan biztos, lehet, hogy az eredményt minden felnőtt elvárta - node akkor miért vettek fel minden énekelni tudó gyereket, nem csak a "javát"?
- Ennek folyományaként azon is vitatkoztam többekkel, hogy vajon miért maradtak meg a "tátikáztatott" gyerekek egyáltalán a kórusban. Biztosra vettem, hogy a tiltás egyáltalán nem az egész évre szól, csak közvetlenül a verseny előtti időszakra. Hiszen a műveket minden gyerek megtanulta olyannyira, hogy kívülről fújta. Ez lehetetlen lett volna, ha kezdettől fogva hallgatásra lettek volna ítélve. Vagyis a közösségi élmény az év nagy részében adott lehetett. A főszereplő kislány viszont nem sokkal a verseny előtt érkezett a kórusba, ezért ő abba a véghajrába csöppent bele, amikor a karvezető már csak a "kemény magot" próbálta összeszoktatni, a végső hangzást összecsiszolni.
- Végül pedig: itt láttam először leírva azt, amit én gondoltam volna megoldásnak erre az egész szituációra: "A legjobbakból pedig alakulhat egy kamarakórus, hogy azért létrejöjjön a magas színvonalú művészi élmény, alkotás is. " De, teszem hozzá, nem a nagy kórustól függetlenül, hanem azon belül, plusz próbákkal. Iskolai koncerten például énekeljen "mindenki", versenyre viszont csak azok menjenek, akik nemcsak hogy a legjobbak, de a többletmunkát is vállalják.
(Mindezt csak azért írtam le, mert a film "úgy jó, ahogy van", ezek csak az általa ébresztett gondolatok.)
    A hamvazószerdától húsvétvasárnapig tartó időszak a testi-lelki megtisztulás ideje. Hívták negyvenlőbűtnek és egyszerűen bűtnek is. Kezdetben a keresztelésre való felkészülési idő volt, ugyanis az ősegyházban évente mindössze kétszer kereszteltek: húsvétkor és pünkösdkor. A…..
A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek...
dieter1 2016.09.15 08:36:49
@atpijkamo116: gratulálok, sikerült eljutnod Bodóné szintjére ;-)
("Mást beszél, mint Bodóné, mikor a bor árát kérik. ")
Valamit talán az itt vitatott témához is tudnál szólni? :-P
dieter1 2016.09.15 20:29:25
@Kuviklacz:
"Logika egyes. Attól, hogy a magyarok megnépszavazzák, hogy a soha sem lesz kérdésre a parlamentnek kell válaszolnia (és nem mondják meg, hogy beleegyezhet-e), attól a többi ország azt tesz, amit akar"
Neked meg szövegértési problémád lehet. Sehol nem írtam olyat, amire a fenti mondat logikus válasz volna. Hár persze, hogy a többi ország azt tesz, amit akar, a népszavazásnak semmiféle KÖZVETLEN hatása nincs rájuk - ezt sosem vitattam.
Node azt tagadni, hogy közvetve se volna semmiféle hatása a nyugat-európai politikára, az meg a másik véglet. Ha ez számukra közömbös volna, nem foglalkozna vele annyit a nyugati sajtó. Talán Juncker sem sietett volna gyorsan még előtte kijelenteni, hogy elvetette a kötelező kvótát.
Nem igazán foglalkozom azzal, mivel indokol a Fidesz, én már hónapok óta ugyanezt írom, hogy én speciel ezért fogok részt venni és nemmel szavazni. Abban reménykedem, hogy az agymosott német nép és a többiek végre sarkukra állnak, ha látják, hogy másképp is mehet, és elzavarják az alkalmatlan politikusaikat. Nem állítom, hogy például Orbán növekvő népszerűsége a német és osztrák kommentelők körében közvetlen hatással lenne a hozzá hasonlóan gondolkodó politikusok előretörésére (pl. Hofer), de odaát igenis figyelik, hogyan éreznek, gondolkodnak nálunk.
dieter1 2016.09.15 20:34:19
@atpijkamo116:
Akkor már csak egyet nem értek. Ha a cikkhez nincs mit hozzátenned, és ahhoz se volt, amit én írtam, akkor minek írtál "választ"?
Kényszert éreztél, hogy rányomj a gombra, és böffents valami oda nem tartozót? Legközelebb prób´áld meg leküzdeni, előbb-utóbb biztosan sikerülni fog :-P
Csendes hétköznap délelőtt a parkban, a gyerekek játszanak, a szülők - főleg nagymamák - figyelik őket, és néha büszkén néznek körbe, ám ekkor néhány fejkendős asszony és gyerekeik képében megérkezik a jelen idejű Magyarország őrült, gonosz „zaja”. A homokozó a jól öltözött muszlim asszonyok…..
dieter1 2016.08.15 12:03:34
@Namir: Kedves barátom, ön sem értette meg a cikk lényegét, olvassa el újra alaposan, és nézze meg a tárgybani hozzászólásaimat. A cikkbeli beszélgetők szándékoltan és kiemelten zsidók, akiket a szónokló nagymama per "mi" emleget, megkülönböztetve a gojoktól. A nemzetiek és jobboldaliak gyalázása másutt keresendő. A mondanivaló ugyanis a következő: mi, zsidók ne ugorjunk be Orbán propagandájának. Ma még a muzulmánok ellen hangolja ugyan az embereket, de bármikor mi, zsidók kerülhetünk sorra. Orbántól és ezektől a fajgyűlölő magyaroktól bármi kitelik, náluk még ezek a békés, légynek sem ártó muzulmánok is jobbak.
dieter1 2016.08.15 16:35:39
@Namir: Kedves Namir, ön felettébb nehéz felfogósú... NEM én vagyok Pálmai Tamás, ezt ugyan honnan a csudából szedte?! :-O Az efféle cikkek szerzői nem szoktak személyesen vitába szállni a kommentekkel, akkor se, ha valaki személyesen őket próbálja megszólítani.

Én ugyanolyan mezei hozzászóló vagyok, mint ön, és csak segíteni szerettem volna a cikk megértésében, hiszen nyilvánvaló volt, hogy kezdettől fogva félreérti az egészet. De látom, nem olvasta el kérésem ellenére sem, hogy milyen kritikus kommenteket fúztem eddig kívülállóként hozzá, mert akkor elkrülhette volna azt a baklövést, hogy ENGEM összekever a szerzővel.
Ha érez magában erőt, rugaszkodjon neki először az OLVASÁSNAK, és majd ha képben lesz, beszélgethetünk,,, Lehet, hogy akkor rájön, hogy éppenhogy nem velem kellene vitatkoznia.
dieter1 2016.08.15 18:14:38
@Namir: Gyakorlat teszi a mestert. Idővel megszokja, hogy az efféle liberális cikkek alatti hozzászólására ne várjon választ személyesen a szerzőtől. Persze tisztelem hamvas optimizmusát, de ezt pár év alatt el fogja veszíteni.
Másrészt pedig megtapasztalja, hogy a hozzászólók reagálnak egymás beírására, beszélgetnek, vitatkoznak. Nem véletenül kértem arra, hogy nézze meg korábbi hozzászólásaimat - ha ezt teszi, nem kerül ebbe a helyzetbe.
Mea culpa, hogy merészeltem felhívni a figyelmét a tévedésére, miszerint totálisan félreértette a cikket :-)
A 19. század közepén a szennyvizek, a hulladék, valamint az emberi és állati ürülék kezelése még alig különbözött a középkoritól. A következő évtizedek mikrobiológiai felfedezései egyre szélesebb körben tudatosították, hogy a környezet higiéniai viszonyai és a népesség egészségi állapota között…..
  Gazdagék: Arcukról az üres nagyképűségen kívül semmi más nem olvasható le. Öröm meg végképp nem. Unottan csúsztatgatják a bőröndjeiket tovább, ahogy halad a sor a reptéren. Mintha nem nyaralni mennének. A gyerekek is kibaszott büszkék valamire. A fiú márkahalmozást hajt végre, amikor felöltözik.…..
Mikor van farsang? A farsang évenként ismétlődő, rövidebb-hosszabb ideig tartó időszak, amelyet évszázadok óta az evés, ivás, lakodalmak, disznótorok, jelmezes felvonulások jellemeznek. Az egyház az ördögök ünnepének tartotta és tiltotta, de gyakran a világi hatóságok se…..
Pár napon belül sokadszor kértek meg külföldön élő barátok, hogy dobjak össze egy listát új gyerekkönyvekről,  amikor  haza látogatnak, feltankolnának friss gyerekkönyvekkel. Esetleg továbbadnák a lelkes nagyszülőknek, ezekkel lepjék meg a gyerekeket...
A helyhatósági választások után szokás kiszínezni a térképet. Túlgyőzte magát a baloldal? Nosza, piroslott, sőt elpirult az ország, és a vörös tengerben alig látszott néhány sárga szigetecske. 2006 ősze óta sikert sikerre halmoz a Fidesz? Besárgult, esetleg narancsszínű…..
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Gondolom te is elgondolkoztál már néhanapján azon, hogy vajon hogyan készülnek a filmekben látható szexjelenetek. Mi az, amit tényleg bevállaltak a színészek? Mikor jönnek a testdublőrök és milyen praktikákat vetnek még be? Tényleg rágerjednek a másikra, vagy csak kamu egész?…..
Belsőség Mára ennyi elég is 2014.06.12 13:48:17
Pilóta: Skip Stewart (Pitts S-2S Special)Motoron: Cody Elkins Cameron Air Show 2014Cojones from Hell, tisztelet kimaxolva. ..
Múltkor említés szinten felmerültek a Burger King kuponjai, úgyhogy lett is róluk egy történet. Naiv gyorsétkező egy kuponos menüt rendelt, amit megfejelt egy "ajándék bögre"-kuponnal, ami akkor jár, ha nagy üdítőt vásárol. Úgy gondolta, a menüben vásárolt nagy üdítő…..
Naiv kindertojásvásárló játékából hiányzott egy darab, írt egy panaszt, és kapott egy másikat: Egy pozitív történettel szeretnék szolgálni Nektek! Kisfiamnak vásároltunk egy Kinder tojást, mikor a játékhoz értünk, kiderült, hogy hiányzik egy darab belőle, így nem lehet…..