Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flamer

0 bejegyzést írt és 1947 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
flamer 2020.10.14 11:11:32
@velőtanya: Polttal kell kezdeni.
flamer 2020.10.14 11:14:27
@kemény keleti kommentelő: Mégis, ki lenne az a "nagyobb szervező"? Az elmúlt tíz évben eddig nagyjából az indexesek meg az SZFE-sek kiállása volt az, ami nagyjából működött. Ki az, aki tudna nekik segíteni? Valaki a DK-tól? Az önmagát felszalámizó LMP-től vagy a DK-tól? Vagy ki a fene? Ki az, aki ért el eredményeket Orbánékkal szemben? Mert szerintem nagyjából senki olyan, aki a politika felől érkezne.
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
flamer 2020.08.28 10:57:36
@morph on deer: Szerintem arra gondolt, hogy a nyugati határon az átjutás nem volt teljesen problémamentes :)
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
flamer 2020.08.24 20:38:47
@ggergo: Ha másért nem is, ezért a hozzászólásért érdemes volt idenézni.
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
flamer 2020.08.17 16:23:13
@Control_: Mondjuk ha nem viszik el munkaszolgálatra, akkor egészen biztosan nem hal bele, na de hát a Horthy-korszak így bánt a tehetséges magyarokkal.
        "Egyszer egy fickó El Pasoban meztelenre vetkőzött, és beleugrott egy kaktusz bozótba. Én is ezt kérdeztem tőle: Miért? És?  Azt felelte: "Pillanatnyilag jó ötletnek látszott". (Steve McQueen a Hét mesterlövészben)      Ez a poszt egy ugrás a kakusz bozótba, pillanatnyilag jó ötletnek…..
flamer 2020.07.10 21:56:48
@Tamáspatrik: Ráadásul azt implikálja, hogy a kormánykritikus attitűd olyan ritka a magyar társadalomtudósok közül, hogy az nagyon komoly megkülönböztető jellemző, vagyis a magyar társadalomtudósok zöme Fidesz-rajongó.

Szerintem ezt nem nagyon sikerült átgondolnia.
Az 1971-ben bemutatott kilencedik generációs Cadillac Eldorado minden tekintetben nagyobbra nőtt a kicsinek még így sem nevezhető elődjéhez képest, és tökéletesen rámutat arra, hogy napjainkra hogyan siklott félre a luxusautó fogalmának értelmezése. Mit is értünk valójában luxus alatt? Minél…..
flamer 2020.06.25 11:43:20
@studkell: Azt se írta jól, mert az meg "Broughammel" (nem kell a kötőjel, mert nem néma hangra végződik, mint a De Ville).
Az emberes űrutazás kétségkívül az emberiség történelmének egyik legnagyobb vívmánya. A hat évtized alatt, mióta a Föld légkörét elhagytuk, számos dolgot értünk el a világűrben: eljutottunk a Holdra, űrállomásokat építettünk, és (szinte) rutinszerűen juttatunk el asztronautákat ezekre. Kétségtelen…..
flamer 2020.05.27 16:35:24
@MAXVAL bircaman közíró: A buzilobbit kihagytad.
flamer 2020.05.27 16:41:45
@232323: Ezt miből számoltad ki? Eddig 84 Falcon-9 kilövés volt, abból egyetlen egyszer (még az elején, 2015-ben) történt meg, hogy felrobbant a rakéta.
Meg lehet-e élni abból, hogy valaki a néhai király leszármazottja? Azt gondolom, hogy nem feltétlenül. Sokaknak nem sikerült, de vannak ellenpéldák. A mostani bejegyzés egy egykori királyi dinasztiának a sok munkával történő megújulását vázolja fel...
flamer 2020.05.04 19:54:26
@Weißkopf: Most is van ilyen, csak nem kopott :) Bajorország hivatalos neve Freistaat Bayern, ahogy egyébként Türingia és Szászország is "Freistaat" - aminek egyébként gyakorlati jelentősége nincs.
Az előző részben, Mark P. Millis a HartEnergy oldalán megjelent írását szemlézve, azt tárgyaltuk, hogy vajon mennyi (lítium-ion) akkumulátorra lenne szükség ahhoz, hogy például az Amerikai Egyesült Államok energiaigényét akár két napra ki tudjuk elégíteni. [A megoldás: kb. ezer évnyi Gigafactory…..
flamer 2020.01.17 08:14:43
@ZöldEnergia: És csak CO2 létezik? Az nem probléma, hogy a belsőégésű motorok telefüstölik a városokat (pont azokat a helyeket, ahol sok ember él) mindenféle egyéb szennyező anyaggal?
A hétvégi önkormányzati választások után hosszasan vitatkoztunk baráti körben egyes leköszönő és újraválasztott polgármester teljesítményéről és ekkor jöttem rá, hogy valójában teljesen szubjektív érveket használunk a vitában. Nemrégiben olvastam a világbank egyik igazgatójának kifejezetten érdekes…..
Az elején leszögezem: imádom a videojátékokat. (A Blizzard játékaira pedig kvázi első szerelemként gondolok, hogy ez miért fontos, hamarosan kifejtem.) Gyerekkorom óta napi rendszerességgel játszom valamit. Én vagyok az a srác, akinek PC-je, valamint PlayStation és Nintendo Switch konzolja is van,…..
flamer 2019.10.16 00:18:02
@Giggsy: "A játékszabályzatban kihirdette, hogy semmi politikai, vagy vallási kinyilatkoztatás nem történhet a rendezvény során."

Nem, ez konkrétan nem igaz. A játékszabályzatban van egy totális gumipont, ami azt mondja, hogy ha valaki olyat mond, ami nem tetszik nekik (és ők döntik el, hogy mi nem tetszik, egyedileg, nem adnak abszolút semmi konkrét fogódzkodót), az tilos.
Hogy konkértan idézzem is a hivatkozott szabályt:

2019 HEARTHSTONE® GRANDMASTERS OFFICIAL COMPETITION RULES v1.4 p.12, Section 6.1 (o)

Engaging in any act that, in Blizzard’s sole discretion, brings you into public disrepute, offends a portion or group of the public, or otherwise damages Blizzard image will result in removal from Grandmasters and reduction of the player’s prize total to $0 USD, in addition to other remedies which may be provided for under the Handbook and Blizzard’s Website Terms.
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
flamer 2019.02.05 13:21:42
@Warlimont: "A barikados foto kapcsan gondolkoztam rajta, hogy a papir ilyen vastagsagban mennyire fogja fel a lövedekeket? Föleg a mellvednek hasznalt "teglakra" gondolok ezzel."

Eléggé:
www.theboxotruth.com/the-box-o-truth-31-the-books-o-truth/

A tesztelt fegyverek közül a Mosin-Nagant van a legközelebb a Gewehr 98-hoz, az akkoriban a német hadseregnél rendszeresített ismétlőpuskához, azt 40 centinyi könyv megállítota. Az újságokpakkoknál azért több levegő van a papír között, de - legalábbis az elején - valószínűleg az is védhetett.
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
flamer 2019.01.09 14:01:44
@//VV\: "Egyrészről miért ne lehetne bármit - akár veszteséggel is - bármi áron adni, lehet úgy gondolták marketing célból jó üzlet"

Lehet. Viszont ha te eleve marketingcélra gondolsz, akkor miért lepődsz meg azon, ha tényleg van visszhangja a dolognak?
Aki sokat markol...az többet termel - tartja a bányászmondás, ezért bányagépek méretezésénél nem finomkodnak a mérnökök. Igazi kolosszusok születnek és már nem a motor teljesítménye vagy abroncsok mérete szab határt, hanem a gyári felújításhoz való elszállításuk. Három…..
flamer 2019.01.08 17:29:25
@Hassan0926: Bár ebben a kategóriában a többi gép mind dízel-elektromos, de a 797-nél tényleg a dízelmotor hajtja a kereket egy hétsebességes váltó közbeiktatásával.
Reflektor A szabad szólás az mi? 2018.11.28 09:23:55
  Orbán Viktor(Fidesz) Magyarország miniszterelnöke mondta, hogy "mi sohasem vetemendénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk." Aztán szolgalelkű Lezsák Sándor megoldotta neki okosba', és elhallgattatta a munkavállaóknak hátrányos túlórák ügyében felszólaló egyet nem…..
flamer 2018.11.28 13:28:15
@Frady Endre: Igazából az látszik, hogy nagyon súlyos pszichés problémái vannak.
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
flamer 2018.11.20 11:30:33
@nemecsekerno_007: Oroszországnak nincs olaja? Mesélj még!
flamer 2018.11.22 08:58:15
@John Nethem: A "kitapasztalt dolog" az az, hogy az ország élén áll egy teljhatalmú vezető, aki ellopja az ország pénzét, magát az országot meg katasztrófába vezeti? Ez tényleg olyan modell, amit bármikor érdemes elővenni.
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
flamer 2018.11.21 09:12:09
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Nagyjából ugyanaz volt, mint most: az éppen hatalmos lévő idióta (Vaclav Klaus) kitalálta, hogy a CEU a (cseh) nemzeti értékek ellen van, akkor az volt az aktuális indoklás, hogy a magyar nacionalizmust képviseli :D

A kevésbé leegyszerűsítő változat:

Pospíšilová believes the following causes contributed to the fact that Prague College was not able to integrate:

1. During the "normalization" era following 1968, academic life – especially in the field of humanities – became fragmented and professionally weak, so it would have had difficulty welcoming a modern, Western style, Anglo-Saxon type institution.

2. There were only few Czech/Slovak professionals in the field of humanities with the necessary language skills, modern knowledge and international contacts. There were not enough competent, respected tutors in the relevant fields employed at the Prague Campus who identified with the cause of this university. In the meantim, academic life in Hungary (despite the covert or open political aversion appering from time to time) welcomed CEU essentially as their "own" university.

3. It was not only the philanthropist and his entourage who were unaware of the conditions in Czechoslovakia, but the leaders, lead lecturers at Prague College who had arrived in Prague from the West did not know much about this either. (The only exception was Arnošt/Ernest Gellner.)

4.Though after 1990 neither Poland, nor Hungary possessed an institutional and legal system allowing a quick integration for CEU, still certain basic conditions (such as the presence and legal operation of the Open Society Foundation from 1984) were given in Hungary, while this was missing completely in Czechoslovakia.

5. The Czechoslovakian contacts of the founder, George Soros and of his entourage in the 1980s were limited to a few émigrés (primarily F. Janouch és K. Schwarzenberg) and organizations (Charta 77 Foundation). It would have been almost impossible to establish meaningful contacts with Czechoslovakia, an almost entirely isolated country at the time. Donations were direct and focused on a very limited circle; they had nothing to do with the "official" world, unlike in Hungary and Slovakia. In Czechoslovakia professionals in the field of humanities were technically banned from travelling to the West, members of the opposition were denied a passport even, their international experience was rather little, their sources of information remained limited until 1990.

6. The changing academic community after 1990 remained distant towards CEU being born, towards its institution in Prague, partly due to an aversion of Czechs to nationalism reseach. (This research project was lead - to his death - by Gellner, who had come from the Anglo-Saxon academic world but had Czech roots as well.) This aversion can be put down to the fact that the "German question", entirely unsolved in the 1990s was still considered as a taboo, and was also caused by the question of an independent Slovakia being on the agenda yet again.

7. While some of the country's leaders (Havel, Pithart) supported the idea of founding this university and encouraged its presence in Prague, following the regime change of 1992-93 dominant political players (not only Klaus!) were against the strengthening of the idea of an open society, beacause they considered this harmful to the „national development" in the country. The author also looks at how one of the cornerstones of Czech foreign policy of the time was a deliberate distancing of the country from „ the Danube region, so full of problems”. Aversions to the university were mainly manifested in the well known case of the building.

www.osaarchivum.org/blog/Early-Years-Central-European-University-Prague-Book-Review
Bereczki Blog Botrány a Corvinuson 2018.11.18 23:43:51
Mi történt a Corvinuson? Ezen a héten csütörtökön tartotta meg a HÖK és az egyetemi vezetés(Lánczi András rektor és Pavlik Lívia kancellár duó) azt a hallgatói fórumot, amely során az ártatlanságés a kitettség habfürdőjében próbálták magukat mosdatni az egyetemisták előtt. Már a fórumkezdetén…..
Emir Kusturica világhírű filmrendező, színész, forgatókönyvíró és zenész lesz a Spektrum új, Volt egyszer egy Vadkelet Emir Kusturicával című sorozatának házigazdája. A rendező, akinek Macskajaj című filmje olyan kultuszfilm lett itthon, mint az Egészséges erotika vagy az Indul a bakterház,…..
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
flamer 2018.11.07 02:14:16
@Csicseri: "Ettől függetlenül vannak, akik a nemzet fogalmára értékként tekintenek, és nekik baromi visszatetsző ez az ocsmány kirohanás."

A nemzet fogalmához mi köze van a kétszáz éve összetákolt kamu ősmagyar mitológiának?