Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metálkóc

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RockStation Rosk - Miasma (2017) 2017.03.13 14:00:00
Mit adtak nekünk a lengyelek a 80-as 90-es években? Egyfelől egy ikonikus pápát II. János Pál személyében, másfelől meg ellencsapásként a Vadert, vagy kicsit később a Behemoth-ot. Az egyik maga a megtestesült keresztényi jóság, a másik meg egy végtelen útvesztő a sátán imádat ködös-fagyos erdejében.…..
Beléptünk 2017-be, ennek megfelelően évelőzetes listasorozatom is megérkezett záródarabjához. Ebben a posztban mellőzzöm az élő szereplőket, hogy az animált kreativitás vizein evezve a fizikai manifesztációjukban is teljesen fiktív alakok kalandjai kerülhessenek előtérbe. A 2017-előzetes korábbi…..
Dave Ellefson basszusgitáros lábfejtörése miatt lemondta rockmaratonos koncertjét a Megadeth. Már ez is szomorú a hazai rajongóknak, mivel a legutóbbi, 2014-re tervezett bulit is lemondták, most viszont a lehető legkellemetlenebb módon tették: akkor, amikor a zenekarnak már fel kellett volna mennie…..
RockStation 148 000-en VOLToztak 2016.07.04 08:00:00
Vasárnap hajnalban ért véget a 24. Telekom VOLT Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 148 000 látogatót vonzott Sopronba. Az “Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címmel kitüntetett esemény leglátogatottabb napján 35 000-en vettek részt az Iron Maiden koncertjén...
Metálkóc 2016.07.04 16:37:03
@Adam CheapRock: Leginkább túlárazza, részemről. De kb, minden fesztivállal ez a helyzet. Talán a FEZEN a kivétel ez alól. Valahogy annak még sikerült megmaradnia olyan mi kutyánk kölkének. A többi erősen túlhájpolt, magyar részről pontosan ugyanazokkal a fellépőkkel. A Maiden tényleg jó volt, bár a pinyótokban nem fértünk volna el, szerintem. :D
Nem azért írunk David Bowie utolsó lemezről, mert meghalt a Vékony Fehér Herceg. Nem is azért, mert élt, hogy tisztelegjünk az emlékének. Nem, ezekre mást írunk. Nem holmi alamizsna-cikket, kínos tiszteletadó hogyvolt!-ozást. Nem, nem, nem. Azért beszélünk, azért írunk David Bowieról, mert David…..
Mármint azokon a romokon, amiket úgyis újraépít majd a zenekar, de ez most mellékes. Szóval amíg a Subscribe pihen, addig lesz például Useme. Ebben a Subscribe rasztás énekese, Csongor Bálint illetve a Subscribe basszusgitárosa, Anga-Kis Miklós zenél együtt a az Idoruból ismert Szalkai Tibor…..
Metálkóc 2016.01.14 15:28:32
@Zephyrous: Én a Special Providence-s Markó Ádám szereplését sokkal kevésbé értem. Egyrészt, ki az a Varga Viktor? Oké, tudom. De ez nem rock, se így se úgy.
Metálkóc 2016.01.14 15:39:36
@kabinus: Az a gond, hogy nem igazán derül ki, hogy mi volt a cél. A széles tömegízlés célozgatásából jöttek létre épp a Halott pénz/Welhello és társai. Biztos, hogy kiváló muzsikusoknak kell vállalniuk magukat egy ilyen nyúlnyálnyél cuccban? Szerintem nem feltétlen kell az anyjukat is eladni. Ha jobban megnézed ez a produkció pontosan az általad említett tinglitangli popkoncertek színvonala. Nem hinném, hogy ott belefér egy-egy spontán freejazz szóló, vagy egy djentes megőrülés, esetleg egy progos elszállás. Viszont innentől nálam a saját zenekarban is ez fog róluk eszembe jutni. És kérdezem, hogy ezt most miért kellett? De mindenki azt csinál, amit akar.
Amikor tavaly (átmenetileg) feloszlott a Subscribe, biztosra vehettük, hogy a tagok ilyen-olyan formában, de napvilágra fogják hozni a felhalmozódott, de meg nem valósított témákat. Elsőként a frissen alakult Useme mutatott életjelet, mely a fent említett formációból Csongor…..
A Lángoló történetében először szétválasztottuk az éves listákat. Lesz külön metál, illetve nem metál, ráadásul egyiknél sem állítottunk fel sorrendet, hanem egyszerűen megmondjuk, hogy mi volt a legjobb 25 nem magyar metál és nem metál album az idén. Alább a nagyra hízott metálos lista, mindegyik…..
Az a szám címe, hogy Hello, gondolom nem véletlenül, beköszönt a nagy szünet után. A harmadik lemez címe egyébként 25 lesz, szóval folytatódik a számos címadás. (Az előzőnek 21, az debütálónak pedig 19 volt a címe.) A brutálisan nagy sikerű, 2011-es 21 után az énekesnő…..
Metálkóc 2015.10.26 09:48:06
@micsoda?: Szeretnéd elvenni, hogy az alakjával és a külsejével vagy fennakadva? Minek kell bárkihez is bárkit hasonlítani?! Mi a párhuzam a zene szempontjából? Mi köze van az alaknak ahhoz, hogy valaki mennyire tehetséges. és mennyire lehet kedvenc?! Adele-nek olyan hangja van, hogy a bugyit leénekli bárkiről. Tudok néhány zenészt, aki sem nem Lollobrigida sem nem Gassman, de olyan tehetséges, hogy ihaj, és erőteljesen tojok a kinézetére, sőt arra is, hogy milyen magas. A dal jó, állat jól énekel, érdekel a lemez. Ennyi.
A jövő hétvégén másodjára, most már valószínűleg utolsó alkalommal búcsúztatják el a Petőfi Csarnokot, vagy ahogy ma hívják Petőfi Rendezvényközpontot, vagy ahogy mindenki ismeri, a PeCSa-t. A PeCSa-t, amely egyben a rockzene egyik fellegvára is volt. Stílszerűen a búcsú is…..
A Guardian által leközölt, No 1. Currency által készített nagy fesztiválköltség-összehasonlítása bombát dobott a Szigetre. Legalábbis most mindenki arról beszél majd itthon, hogy a Szigeten a legdrágább a kaja, még az olyan fesztiválokat is megelőzi, mint a Coachella meg a…..
A szegedi Ságvári gimnáziumnak nem az elnevezése a legnagyobb és legsürgetőbb problémája. Azonban ez sem a minisztériumból, sem a Jobbik irodájából nem látszik. Vendégszerzőnk most viszont megírja. kép: Ne nevezzék át a Ságvárit Facebook csoport:  >5000 kedvelés A…..
Metálkóc 2015.02.23 12:36:32
@Muad\\\'Dib: nem szerettem volna ennél jobban belebonyolódni ebbe a történetbe. Jól érzékelhetően az IQ nem belőlem hiányzik. Én Ságváris voltam és nem érdekelt 14-18 évesen a politika, mint ahogyan a mai diákokat sem érdekli, hogy pártállástól, politikai nézetektől megittasultan, ki hogyan értékeli őt. Ők is Ságvárisok, nem politikai ellenállók. Gyerekek, akik tetteikkel, tanulmányi eredményeikkel érnek el sikereket. Nem azzal, hogy habzó szájjal acsarkodnak teljesen lényegtelen dolgokról. És már megbocsásson, mert az én intelligenciámba nem fér a tegezés, ismeretlenül meg pláne, de akkor, amikor a Horthy szobrot a napokban felavatták a református templomban, akkor is az IQ-val dobálózott. Vagy az ő személyisége elfogadható? És még annyit, Ságvári nem volt tömeggyilkos, ellentétben Hitlerrel és Sztálinnal. Nem egy a súlycsoport. Az iskola szellemisége pedig soha nem a névadón múlott.
Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A kentucky-i kvartett első magyarországi fellépése ugyan egy szűk befogadóképességű klubban, az A38 Hajón lesz, de a nagyívű refréneket…..
A fene se gondolta volna hogy annyi Metallica ellenesség után pont egy olyan zenekarnak a számát fogom hetekig hallgatni aminek az énekese igazi Hetfield-wannabe. A Godsmack neve régóta ismert számomra bar igazan egy számukat se ismertem most is csak véletlenül botlottam bele a tavalyi…..
Augusztus 26-án, 0. nappal startolt az idei SZIN. Az este csúcspontja a Pendulum produkciója volt, akik abszolút megérdemelten tartoznak a világ legjobb drum and bass formációi közé. Nagyot alkotott a 30Y, a Honeybeast és a Bohemian Betyars is, valamint hajnalig szórakoztatta a tömeget…..
Metálkóc 2014.09.01 10:18:55
így utólag, de volna némi megjegyzésem. A bocsánatkérés a 0. napi borzalom után vajmi keveset jelent. Mert az, hogy 11-re mindenki bent volt, már régen kevés. A társaság zöme, akikkel kint szívtunk, a Pendulumra ment ki. Ha már 5-kor látták, hogy itt gáz van, akkor tenni kellett volna valamit, és nem sajnálkozni, utólag, hogy hát bocs. Amikor hosszas várakozást követően a koncert vége környékén felvetettem a pénztárban, csak próbaképpen angolul, hogy akkor félárú jegyet kérek, kaptam buta tekintetet. Egyrészt, nem értették, másrészt, mikor megismételtem a kérést, visszakérdezett erősen türelmetlenül a fiatalember, hogy miért is. Mondtam, mert vége a koncertnek, amire én fizetni szerettem volna, majd minden jegyről kézzel nyugtát töltött ki. És azon kívül, hogy neki ez a munkája, semmi nem történt. Már a sorban állásnál óriási zavarok voltak, sehol nem volt tájékoztatás arról, hogy akinek előre váltott jegye volt, az hová álljon, aki már túl van a procedúrán és csak a sarki boltba szaladt ki, annak miért kell sorba állni. A pénztárak elhelyezése sem volt szerencsés, miért egymás mögött voltak, miért nem egymás mellett - már a beléptetés szempontjából. Hogy a karszalagok felhelyezését miért csak egy ember intézte? Pláne, hogy ők pittyegték be a vonalkódot. Az sem világos, hogy miért azzal kezdünk mindent, hogy csalni akarunk. Nem kérem, én megvettem három nap is a belépőjegyem, nem hamisítottam, nem csaltam. A szervezők viszont messze alulmúlták magukat. És hiába mondták, hogy onnantól minden rendben, mert pénteken előre megvettük a jegyeket, ehhez képest az a cimboránk, aki ott vette a jegyét, hamarabb bejutott, mint mi. Tehát ez nem jött be. Problémamegoldásból elégtelen.
Az Indexen megjelent Gerendai Károly-interjúban van egy, a rock/metal tábort telibe találó kérdés és válasz A Hegyalját idén már meg sem tartották és a Szigeten sincs már egy ideje metálsátor. Hogy lehet, hogy senki nem akarja már kiszolgálni a rockot, metált szerető…..
Azt ugye mindenki tudja, hogy Byealex, a tavalyi Eurovízión előkelő helyezést elért magyar popelőadó nagy metálos, sőt metálkritikát is írt, amiről itt beszélt nekünk és amire még a Hammer World is reagált pár keresetlen szóval, lévén szerintük Byealex nem a valóságot…..
Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1(Universal) A 2005-ben alakult Five Finger Death Punch az amerikai metálzene élvonalában ülve új kihívásokat keresett. Az új lemezük írása közben nem álltak meg egy albumnyi dalnál, rögtön…..
Metálkóc 2013.10.07 10:27:58
@queensryche: A cikk elejét olvasva én is valami hasonló lehúzós cuccot vártam. Főként az utóbbi időben a Lángolón megjelent kritikákból kiindulva. Kellemesen lepett meg, hogy nem így történt. Ez a lemez teljesen rendben van. Csak ezt a szintet eztán tartni is kellene a skacoknak.
Visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock történetének kiemelkedő brit zenekara az idén augusztusban a székesfehérvári Fezen fesztiválon adott sikeres fellépése után 2014. február 17-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik. A Deep Purple, amelyet…..
Metálkóc Továbbgondolva 2013.08.12 12:22:16
Ritkán fordul elő - kétségtelen, én sem erőltettem túlzottan magukat a beírásokat sem -, hogy kommenteljék az én beírásaimat. De most mégis. A Rockstation-ön :) kommentáltam a Deep Purple koncertről írottakat. Természetesen nem értettem egyet a cikk szerzőjével. Rossz…..
Várhatóan 100 és 200 millió forint közötti veszteséggel zár idén a Sziget Fesztivál, melynek látogatószáma a főszervező Gerendai Károly szerint 360-370 ezer között lesz, ami elmarad a tavalyi 379 ezres adattól, de Gerendai úgy értékeli, ettől függetlenül jól sikerült a…..
Metálkóc 2013.08.12 11:05:48
Kedves Gerendai Károly!
A Sziget magyar látogatóinak száma nem a demográfiai visszaesés miatt csökken, nem is a kivándorlás, elvándorlás miatt. Szabadna megjegyeznem, ezt indokként felhozni butaság. Nem iskola ez, ahol az elsősök beiratásánál lehet ilyesmire hivatkozni. Mondjuk ki nyilta: akkor, amikor a magyar emberek - mily szép szó ez, tehát helyesbítenék is - a potenciális hazai koncertlátogatók zöme anyagi nehézségekkel küzd, akkor elég nehezen finanszíroz meg egy 58000,-Ft-os hazamenős hetijegyet, amihez akármennyire is minimálban nyomja az ember, de még pár tízezer bizonyosan hozzájön, ha a fogyasztást nézzük. Minden bizonnyal ez az összeg nem megterhelő azoknak, akik más dimenzióban leledzenek ezen a földtekén, de kishazánkban bizony bizony az. Azt se vessük el, hogy a felhozatalból - az előzetes hírek alapján - idejekorán kiderült, hogy nem az évszázad programja kerül megrendezésre. Nem volt olyan húzónév, amelyre a „pórnép” legalább napijegyre áldozna. A magyar zenekarokat az ország bármely más fesztiválján orrvérzésig lehet hallgatni, szinte felbukik bennük a látogató, így ha nagyon meg akarja nézni őket a polgár, valami kevésbé húzós önköltségű buliba ruház be. Évek óta egy estét töltök kint - születésnapi ajándékként kapom. A tapasztalat azt mutatja, hogy magyar szót - a pultosokon és a biztonságiakon kívül - elvétve hallani. Talán nem ártana a mellébeszélés helyett kimondani azt, amit már a Szigeten nevelkedettek régóta tudnak, nem kishazánk fiainak rendezik eme eseményt. Aki megfizethető és talán kissé emberibb léptékű fesztiválra menne kishazánk fiaként, annak ott az összes többi.
Azért pozitívumként elmondható, hogy végre jól szólt a nagyszínpad, először történelme folyamán. Jó lett volna valaki tényleg ütős történetet hallgatni a mostani cuccal...
Először olyan címet akartam adni a FEZEN befejező napjának, ami arra utal, hogy valami elképesztően meleg volt egész nap. Aztán időközben meggondoltam magam, de ennek jó oka van, erről később (nem, nincs köze semmiféle párteseményhez). Szóval a hőség már-már kibírhatatlan…..