Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsabus UAE

0 bejegyzést írt és 1288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Lassan (talán) lecseng a járvány, aminek egyik következménye a munkaerő-elvándorlás újabb megerősödése lehet. Ezzel párhuzamosan a maradókat (hasonlóan az elmúlt évekhez) a végtelenségig hajthatják a munkaadók, aminek akár végzetes következményei is lehetnek – figyelmeztetett a Munkástanácsok…..
tsabus UAE 2021.06.01 11:38:22
@Örömhernyó: "A magyar kormány, azzal, hogy mindenféle vakcinával oltott, európai szinten magas átoltottságot hozott létre, ezzel megkönnyítve a külföldön dolgozók Nyugatra visszatérését is."
Szerintem azzal, hogy mindenféle vakcinával oltott, pont kockázatnak tette ki az országot elhagyni szándékozó melósokat, mert egyelőre nem tudni, elfogadják-e Nyugaton a keleti vakcinákat és ha igen, milyen feltételekkel.
Ezekben a hetekben mindenki az oltásokról beszél, sokan várják, sokan nem elutasítják, akadnak, ahol zökkenőmentes a szervezés és van, ahol minden, csak nem az. Következzen három magyar története Angliából, néhány közös ponttal...
tsabus UAE 2021.03.18 10:46:15
UAE-ben így ment az oltás:
Január közepén regisztráltunk a hivatalos mobil alkalmazásban (DHA app). Nem sokkal később jött egy értesítés, hogy jogosultak vagyunk a kínai vakcinára és ha akarjuk, foglalhatunk időpontot. Na, ezt nem akartuk, ezért jegeltük a dolgot. Február elején jött egy másik értesítés, hogy Astra Zeneca is rendelkezésre áll, de mivel indiai gyártótól jött, ezt is kihagytuk. Végül február közepén lett lehetőség rá, hogy időpontot foglaljunk Pfizer oltásra. Egy szállodában volt az oltópont, ahol a nővér elmondása szerint, napi 3500 embert oltanak be.
Amint megvolt az oltás, perceken belül érkezett a telefonra SMS, email és az applikációban is megjelent, hogy mit kaptunk, hol és mikor. Érkezett egy link, ahonnan le lehetett tölteni egy igazolást is, ha papír alapon is szükségünk lenne rá. Ezekkel együtt jött az értesítés, hogy mikor kell jönni legközelebb (3 hét múlva, 8:15-re).
A második már így ment:
7:55-kor odaértünk. Beengedtek a telefon ellenőrzése után (aznapra hívtak-e be).
A szálloda földszintjén adat egyeztetés, ID ellenőrzés. (12 asztalnál fogadtak egyszerre az ügyfeleket, akik a fal melletti székeken várták, hogy sorra kerüljenek. Matricát ragasztottak az ID kártya hátuljára. Olyan gyorsan ment, hogy a terem sosem volt teljesen tele.
Utána lifttel a 7.-re. (Szigorúan csak 4 ember egyszerre)
Fent egy váró előtt sorszámot kaptunk és székeken ülve lehetett megvárni, hogy az ügyfelhívó, egy másik hatalmas teremben levő fülkék egyikébe invitáljon. (5 percet sem töltöttünk várakozással !)
En a 49-est kaptam, ahol egy doktornő/rezidens es egy ápolónő várt.
ID ellenőrzés, matrica eltávolítás, érdeklődés szedett gyógyszerekről és esetleges allergiáról. Közben nővér vérnyomást es hőmérsékletet mért. Mikor megkaptam az oltást, kiküldtek egy másik nagy váróba, 10 percre, hogy kiderüljön, nem leszek-e rosszul. Nem lettem es a feleségem is ott várt már (őt eggyel előbb szólították).
8:28-kor autóban ültünk es indultunk haza. Már a múltkor is jól szervezetten ment minden, de most még annál is gördülékenyebb volt.
Most már a teljes, végleges oltási igazolást le lehet tölteni, applikációkban is megvan a státusz.
Lehet ezt jól csinálni...
A nyomorult Covid-vírust sehol sem jó elkapni, Törökország sem kivétel ez alól. Az ott élő Mercédesz (akinek több írását olvashattátok már itt) is sajnos azok között van, aki pozitív tesztet produkált. Szerencsére a körülményekhez képest jól van, így meg tudta írni tapasztalatait. A kép…..
Az embernek az étkezési szokásaival, a gyerekként megszokott ízekkel nehéz szakítani – sokszor keressük azokat az ételeket, hangulatokat, melyek meghatározták fiatalkorunkat. Ez talán még fokozottabban érvényes külföldön, ahol az ízek az otthonra is emlékeztetnek minket...
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
tsabus UAE 2020.09.22 14:37:17
@desw: "...kb lehetetlen kizárni egy országot az EU-ból."
Szerintem tök egyszerű lenne a megoldás: A magállamok lépnek ki, aztán alapítanak egy EU2-t az első tapasztalatain okulva. Az öreg EU, ami akkorra csak Magyarországból és talán Lengyelországból állna (esetleg még néhány mediterrán országból), elkezdhet kapálózni, hogy teljesítse a belépéshez és a bennmaradáshoz szükséges feltételeket.
tsabus UAE 2020.09.22 14:59:19
@fhdgy: Szerintem mindkettő fáradalmas jogi és pénzügyi procedúra lenne - hogy a politikairól ne is beszéljünk. Valószínű, hogy amíg nem "fáj" senkinek igazából a renitens országok sikkasztása a segélyekből és az elmebeteg (főleg belföldi) retorikájuk, addig hozzá se kezdenek. Ha viszont ez átbillen, akkor Magyarország szinte pillanatok alatt egyedül találhatja magát.
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
A japánoknak akadnak furcsaságai (kinek nem, persze), ami elég jól megmutatkozott most a járvány idején is. Az esetleges hasonlóságok más országokkal (…) aligha a véletlen művei...
tsabus UAE 2020.08.16 11:17:00
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
A következő írás Gábor ázsiai körútjának utolsó állomását mutatja be: nevezetesen Szingapúrt. A 2,5 hetes utazás Budapestről indult Moszkván keresztül Szöulba, onnan át Kuala Lumpurba, majd a maláj Penang és Langkawi szigetekre, onnan át az indonéz Jáva és Bali szigetekre, majd végül Szingapúrba, és…..
Az ember már félve megy fel a különböző közösségi oldalakra, hiszen nem meglepő módon tele van önmagukat a koronavírus szakértőinek tartó megmondóemberekkel, kamu hírekkel és egyéb szépséggel. A félreértések elkerülése végett: nem csak Magyarországon, hanem például Új-Zélandon is, ahonnan Erika…..
tsabus UAE 2020.04.14 11:30:17
@Taxomükke (UK): A Pitralont a normál kólába tették, ami ettől kiszőkült (tényleg megváltozott a színe !!). Ezért hívták a pitralonos kólát szőkének.
Volt egy katonatársam, aki a kimenőcipő előtt csak akkor látott félcipőt életében, mikor az eke kettévágta a gumicsizmáját. Na ő itta folyton ezt a förmedvényt.
Dániáról sokszor leírják, milyen nagyszerű hely, persze távolról nézve sok ország az, közelről inkább látszanak a hibák is. Mindenesetre a rendszeresen a világ legboldogabb országai közé sorol Dániának is akadnak hátrányai, Natalie írása mind a kettőből válogat...
Van az úgy, hogy az ember „ott ragad” egy országban – vagy azért, mert nincs igazán ereje lépni, vagy csak mert „úgy alakult”, vagy éppen nincsen semmilyen különösebb ok továbbmenni. Mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik Magyarországról? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre! (Fotó:…..
tsabus UAE 2019.12.08 14:43:57
@Arthamyr: Mint mondtam, vannak kényszerítő körülmények és gazdasági megfontolások, amik minden további nélkül tolerálhatók. Ha viszont a fapadossal utazók többségét csak az ár érdekli - márpedig látjuk, hogy az - és csak a kisebbség használja kényszerből, akkor az "igénytelen tömegek" kategória simán tartható. A "nem érdekel, hogy pontatlan, udvariatlan és visszaél az erejével, de olcsó" és az "igényeim vannak a légitársasággal szemben és erre áldozok is" egyenletnek nem létezik megoldása.
Ezt az ellentétet a következő mondat tudja feloldani: Igényes vagyok, mikor tudok, de időnként igénytelen módon ezt a sz@rt kell használjam...
tsabus UAE 2019.12.08 23:01:28
@ZooLeka: @Platonica: Hat nem irom le ujra akkor se ! Ugorjatok neki az olvasasnak ismet ! Valahogy nem jott ossze a szavaim ertelmezese...
Zolika, te pedig ne az en micsodammal foglalkozz, hanem probalkozz nokkel. Uj elmeny, tudod...
tsabus UAE 2019.12.09 09:24:32
@Platonica: Azt irtad, nektek nincs mas. En pedig azt, hogy vannak kenyszerito tenyezok, melyek jogosan merulnek fel. Azt irod, nem csak az ar szamit. En azt irtam, az az igenytelenseg, ha az alacsony ar miatt siman benyel valaki barmilyen kellemetlenseget. Ertem: sznob vagyok es nem tudok irni... :-D
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
tsabus UAE 2019.12.05 10:19:00
@Virago_1000: "... a brexit kovetkezteben... munkahelyek NEM szuntek meg..."
Ohhh... Az a par autogyar, melyek leepitenek Brexit miatt, onmagukban tobb ezer embert kuldenek el. OMFG...
tsabus UAE 2019.12.06 13:54:08
@VT Man: 2015-ben vettunk 3 haloszobas, ujepitesu hazat, videken, 40 milla korul. A mostani piaci erteke picit 50 folott van ugy, hogy kozben a Font jocskan gyengult. Szoval, nem tudom mire alapozod a 70 millas indulo arat...
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
tsabus UAE 2019.10.31 11:35:45
@star70: Pl. skandinav orszagok...
Vajon mire elég egy nap egy városban? Általában arra, hogy az ember végigszaladjon a nevezetességek egy részén. Tshabee egy napot töltött a vietnámi Ho Chi Minh City-ben, de azért érték érdekes élmények...
tsabus UAE 2019.10.25 14:18:41
@Platonica: Másképp kérdezem: Mitől lesz replika ez a tank ? Autónál egy hasonlóan kinéző, de más technikai alapokra épült autóra szokták mondani, hogy replika. Jelen helyzetben egy pont ugyanolyan tank, csak régi a kamuflázs lett ráfestve, régi jelzésekkel ? Vagy egy teljesen más típus, kissé átdolgozva ? Netán csak egy tanknak kinéző bádog valami ? Mindre akad példa a világban. Tényleg érdekel...
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
tsabus UAE 2019.10.16 11:02:27
@Dikusz: Mécses ! :-) Egyébként minden évben volt, hogy valami más is égett, aminek pedig nem kellett volna. Ez a magyar temetőkben is hasonlóan szokott alakulni.
tsabus UAE 2019.10.17 09:34:31
@BéLóg: Vasárnap Dubaiban is munkanap. Egyetlen templomba járó magyart sem ismertem, viszont a lengyel ismerőseim többsége megy.
tsabus UAE 2019.10.17 09:54:42
@Mi.a.gond.a.nickkel: "...Varsó, vagy Gdansk már két nap is lehet!
Földrajz egyes, leülhetsz!"
Biciklivel barátom, biciklivel.
A Budapest-Pozsony-Zsolna-Cieszyn-Piotrków Trybunalsky-Varsó útvonalat több tucatszor megtettem az évek alatt. A legjobb időm 8 óra volt, míg a legrosszabb 12. Utóbbi egy útlezárás miatt, mikor épültek az új utak 2011-12-ben. Átlag 9,5 óra szokott lenni. Ez majdnem pontosan 900 km volt nekem, háztól-házig. Ráadásul, a szlovák szakaszt mindig tempomattal, a megengedett sebességgel tettük meg, mert kicsit sem akartunk közelebbi ismeretséget kötni az ottani rendőrökkel. Hozzá kell tenni, hogy mikor utoljára arra jártunk, Zsolna és a cseh határ között, éppen autópályát építettek, tehát azzal is lehet majd faragni ebből az időből.
Namármost, a fenti útvonalon, a lengyel határt általában 4,5-5 óra alatt értük el. Onnan 400 km Varsó és 600 Gdansk. Ha tudod merre szoktak a rendőrök mérni és tudod hol van kamera, akkor nyomhatod neki rendesen.
Tehát ennyi. Állj fel és hozd ki az ellenőrződet !
Nagyon érdekes magyarázattal állt elő a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke arról, miért is veszítette el Budapestet a nagyobb választásokon 13 éve veretlen kormánypárt...
tsabus UAE 2019.10.16 07:32:47
@élhetetlen: Esetleg "sarokkő legyek a kutyapiacon" ? :-)
Valami azt súgja, hogy Világpolgár írása megosztja majd a véleményeket. Tíz év Anglia után írta meg (meglehetősen sarkos) tapasztalatait a britekről, arról, hogy milyennek látja ő őket...
tsabus UAE 2019.10.09 11:19:56
- Irigység, feljelentgetés - Valós
- Álkedvesség/álarc - Igaz
- Felsőbbrendűségi érzés - Kevésbé iskolázottaknál általános, de minden"kasztban" előforduló jelenség
- Elveszik a munkát - Olyan munkát végeznek, amit angolokkal nem tudtak betölteni. Mindegy a munka jellege, mert van sima fizikai munka is ilyen, meg kutatói/tudományos is
- "...ami Magyarországon élhetetlenné teszi az országot" - nettó baromság
- Brexit - Kb. így, de az igazságnak van több rétege is. Abban pedig biztos vagyok, hogy az EU polgárokon verik el a port valamiért, ami inkább a volt gyarmatokról érkezők sara volt. Plusz a néphülyítés...
- "...miért van potenciálisan Orbánéknak igaza" - Semmiért. Az az ördögi benne, hogy részigazságokkal operál és ezekre gyűlöletpropagandát épít, megoszt, egymásnak ugraszt. Vagyis vannak a valóságnak szeletkéi, amikben "igaza lenne", de ahogy elővezeti és reagál ezekre a dolgokra, teljesen hiteltelenné teszi.
Erre egy példa:
A bevándorlók és a befogadott menekültek számát erősen limitálni kell. A velük kapcsolatban felmerülő lehetséges biztonsági és kulturális problémákat minimalizálni kell, olyan törvényekkel, melyek nem ütköznek nemzetközi egyezményekbe, nem rontják a politikai pozícióinkat/megítélésünket és még humánusak is. Helyette most van gyűlöletpropaganda, migránsozás nyakra főre, menekültek éheztetése. Ezekért pedig minden jobb társaságból kiutálnak minket és ujjal mutogatnak ránk az egész világon. Holott, egy csapat profi csinovnyik láthatatlanul megoldhatná az egészet.
Csak az nem érdeke a kormánynak, mert sok hülyének el lehet ezzel terelni a figyelmét a világbajnok mértékű korrupcióról, ami lassan a "kultúránk" része lett. Amit a kormány meg akar védeni a migránsoktól...
Alighanem a világ leghíresebb vízesése a Niagara, de talán kevesebben tudják, hogy sokkal több annál. Barangoljunk egyet a környékén Steve segítségével, ígérem, érdekes túra lesz!..
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
tsabus UAE 2019.10.01 14:36:50
@UtazóTódi: Vagy elég megnézni néhány pesti ház homlokzatát, ahol még most is ott vannak az 56-os (vagy 45-ös ?) golyónyomok. Közben egy másik várost savazol a szmogtól besötétedett homlokzatok miatt ? Ehhh...
tsabus UAE 2019.10.02 09:25:18
@Csodabogár: "...nem szeretjük Londont, én még turistaként se. Ez most valami büntetendő cselekmény???" - Ezt vajon miből hámoztad ki ? Egyébként, akinek nem inge...
...annak Hans. :-)