Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jazo

0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti mit szólnátok, ha 10 százalék lenne az áfa? Szerintem Magyarországon a legtöbben örömtüzeket gyújtanának. Ezzel szemben Japánban a 10 százalékos áfa nem kis morgást és felháborodást okozott. Tshabee posztjából az is kiderül, miért. Adómentes bolt Shinjukuben..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Jazo 2019.04.23 13:58:38
Te biztos jobban ismered az Angolokat, mivel évek óta kint élsz, dolgozol velük, nekem meg csak pár hónapos "tapasztalatom" van az országgal. Sőt a véleményem nem is azon a pár hónapon alapúl.

Kicsit árnyalnám a képet.

Egyrészt nem ismerjük, hogy ténylegesen hányan szerettek volna kilépni és hányan maradni, mivel ott is dívik az a rossz szokás, hogy nem mennek el szavazni az emberek, mert nem hiszik, hogy hatással lehet az életükre...az országuk jövője, a nagyobb kép meg hidegen hagyja őket. Nálunk is ez van sajnos. Azt tudjuk, hogy a szavazók alig több mint 50%-a szavazott a kilépésre, miközben a kilépős tábor valószínűleg sokkal aktívabb volt.

Él még bőven az a korosztály, akár gazdag, akár szegény, amelyik siratja a gyarmati időket. Ezért szavaztak az idősebbek inkább a kilépésre és a fiatalok többsége a maradásra.

Az egyik mondatoddal cáfoltad magadat a munkát, munkabéreket tekintve. A munkaerőpiac is kereslet-kínálat alapján működik. Igen, valószínűleg az alacsonyabban képzett tömeg nagy része nem akart, nem akar minimálbérért dolgozni (egyik országban sem). A magasabban képzettek meg pláne nem. Emiatt ott is munkaerőhiány alakult ki, ami ha lassan is, de növelte volna jobban a béreket, ha nincs az a pár milliós olcsó munkaerő, ami lerohanta őket. Lehet mondani, hogy nem vették el a munkájukat, de elvették a lehetőséget is tőlük. Nálunk ugyanez történik. A frekventált régiókban (Budapest - Győr tengely, illetve autópályákhoz közeli települések) munkaerőhiány alakult ki, mivel egyszerűen elfogytak az emberek. A kormány sajnos a mai napig támogatja ha ezekbe a túlzsúfolt régiókba telepedne le egy cég, miközben már nincs szabad munkaerő. Máshol (az ország nagyobb részén) munkanélküliség van, de arról persze nem beszélnek. A lényeg az hogy sokan azt várták, hogy pár év alatt normalizálódnak a fizetések, igazodnak a munkaerőhiányhoz, de ez most változik mert egyre több olcsó külföldi munkaerőt importál a kormány keletről. Érdekes kérdés, hogy pár éve a kormány azzal riogatta az embereket óriásplakátokon, hogy "a migránsok elveszik a munkádat", mára pedig épp ők azok akik betelepítik őket, kielégítve az olcsó munkaerő iránti keresletét. Ezzel megállt a munkabérek felzárkózása. Angliában ugyanez történt, szóval sokan jogosan haragosok, mert tényleg elveszik a külföldiek a munkájukat hosszabb távon. Ott viszont az a faramuci helyzet volt/van, hogy az európai - vallásban, kultúrában, szocializálódásban sokkal közelebb álló - "bevándorlók" lettek az ellenség, de az európán kívülről érkező, teljesen eltérő kultúrájú jóval nagyobb tömegről meg senki sem beszél. Ők az EU előtt is érkeztek és az EU után is érkezni fognak és még arról sincs szó, hogy szűrnék őket iskolázottság vagy hiányszakmák alapján.

Kívülről nézve a nagyobb képet, én azt látom, azt gondolom, hogy Putyin az összes EU országban komolyan pénzeli a szélsőjobb pártokat, hogy szítják az EU ellenességet. Az EU őse arra lett létrehozva, hogy el lehessen kerülni egy újabb világháborút és szerencsére az EU-n belüli országoknál már nincsenek komolyabb konfliktusok. Ez viszont nem tetszik Putyinnak, az meg külön nem hogy az EU is komolyabb közös védelmi "hadsereget" akar létrehozni a NATO mellé. Aktívan és nyíltan jelenleg a Török NATO tagságot fúrja és azonnal beavatkozott, amikor Ukrajna közeledett az EU-hoz és a NATO-hoz. Ha jól tudom több szélsőjobb pártról kiderült hogy Orosz pénzt kapott, pl. az UKIP, a francia Le Pen féle banda, vagy nálunk a Jobbik. Putyin szét akarja verni az EU-t, mert akadályozzák a terveit. Ő áll a Brexit mögött is, ő áll Trump és Orbán mögött is, aki már rengetegszer nyíltan kiált az Oroszok mellett. Legutóbb újra G8-at akart csinálni a G7-ből, mert hogy "ő már nem is emlékszik, hogy miért zárták ki az Oroszokat a G8-ból" A Krím félszigetes, Kelet Ukrajnás háború miatt zárták ki és komoly szankciókkal súlytották őket, ami Trump-nak már nem számít. Neki csak a saját pénztárcája számít, ahogy Orbánnak és Nigel Farage-nak is. Erdogannak meg csak az, hogy fennmaradjon a diktatúrája.

Farage úgy festette le a Brexit-et az Angoloknak, mint valami utazást Disneyland-be...csak sajnos szinte semmi alapja nem volt. Azon a népszavazáson átverték az embereket és valami olyanról szavaztak, ami nem létezik és nem is fog létezni.

Én csak azt nem értem, hogy miért nem akarnak a politikusok még egy népszavazást, most hogy konkrétan szerződésben le van írva, hogy mi történne a kilépéssel. A jelenlegi állapot olyan mintha az Angolok autóját nagy szerencsével sikerül megállítani, mielőtt a szakadékba esne, de a sofőr Theresa May csak nyomja tovább a gázpedált, mintha nem lenne más választása.

Az EU nem akarja hogy kilépjenek, az Angolok többsége nem akarja hogy kilépjenek. Miért nincs újabb népszavazás? Ki tiltotta meg nekik hogy legyen?
Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről. 2021-ben újraindul a…..
Aki követett Facebookon, az láthatta, ahogy az utóbbi időben kiposztoltam egy-egy aktuális kérdésről szóló korábbi jóslatomat. Persze még messze vagyunk attól, hogy ezek beválását a gyakorlatban is láthassuk, de az első pletykák, szivárgások már most ebbe az irányba visznek.…..
Jazo 2019.03.01 16:05:54
Ha az Apple meglépi ezt, akkor az csak számukra lesz forradalmi. ARM alapú Win-es notik, tabletek már régóta léteznek, sőt tavaly újra rápróbáltak az egészre a Win RT-s bukás után. Amúgy nem hallani sokat ezekről a kütyükről, szóval nem lett sikeres a dolog. Ugyanazt a hibát követik el, amitől a netbookok is megbuktak és a chromebook se jutottak sehova. Nem érik fel ésszel, hogy ha egy hardveresen és szoftveresen korlátozott eszközt dobsz a piacra, azt csak komoly árengedménnyel fogadja be a piac. Drágán még a hülyének sem éri meg.

Amitől mégis fontos lehet, vagy pontosabban az a fontos, hogy az iPad Pro tovább lépjen az OS tekintetében, ami továbbra is visszahúzza. Illetve az Apple számára az fontosabb, hogy egy beszállítóval kevesebb van, vagyis nem viszi el az Intel a nyereségük egy részét sem. Remélhetőleg nem az lesz a megoldásuk, hogy a Mac OS-t butítják tovább az iOS felé, ahogy eddig tették, hanem az iOS komolyodik.

Amúgy én arra tippelek, hogy az Apple újra fellángoló pénzéhségét a saját piaca sem fogadta jól, vagyis csökkenni fognak az eladásaik szinte minden szegmensben. Ráadásul az új hajtogatós prémium telefonok pont oda ütnek ahol a legjobban fáj. Az Apple nem csak újabb hátrányba kerül technológiailag, de még a pénzes ügyfeleket is elhalászhatják előlük. Kétlem hogy idén, vagy akár jövőre válaszolnának erre az új kategóriára. Többek között az Apple egyik hibája az, hogy nem szeretnek másodikak, vagy sokadikak lenni egy technológia bemutatásában, és inkább durcás gyerekként nem vesznek tudomást a mások által bemutatott hasznos feature-ekről. Jellezően 2-3 év kell nekik, míg belátják, hogy muszáj másolniuk megint, majd megint.

A többi gyártó meg abban idióta, hogy még a bűn rossz Apple megoldásokat is másolni akarják. (ha az Apple a kútba ugrik, a többi szintén azt teszi)
Jazo 2019.03.02 08:03:29
@GyMasa: Én sem leszek early adopter, ráadásul az ára miatt nagyon kicsi szegmensét érik majd el a piacnak, de ettől még komolyan rávertek az Apple-re aki megint lemaradt mint a borravaló. Nem üzletileg, hanem technológiát tekintve. Az Apple olyan mammutcég lett, mint az MS, vagy a Nokia aki nehezen mozdul, nehezen hiszi el, hogy már nem ők diktálják, vezetik a trendet. Ülnek bután a nagy pénzeszsákjukon és elfelejtették, hogy miért is kerültek az élre anno.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
Jazo 2018.12.08 18:41:09
@Hajdú Peter: A munkaerőhiány továbbra is csak regionális és területileg az ország kisebb részén jellemző. Ha nem csak a Budapest - Győr tengelyt nézed, bőven találsz komplett megyéket ahol a munkanélküliség a jellemző. És akkor a falvakról még nem is beszéltünk.

Az is fontos, hogy a munkaerő-hiányos területeken sem jellemzően a munkaerő hiányzik, hanem a munkaadók és munkavállalók érdekei nincsenek összhangban. Egyszerűen kifejezve, ha banánnal akarnak fizetni, ne csodálkozzanak, ha csak majmokat kapnak.
Jazo 2018.12.08 19:44:04
@midnightcoder2: ". De azért itt sem él annyira rosszul a melós, Pesten alig találni szakit, aki van az is aranyért és hónapokat kell várni rá..."

Magyarország nem egyenlő Budapest-el. Én speciel villanyszerelőként dolgozok külföldön, de nem azért mert többezer Euro-t akarok keresni havonta, hanem mert otthon a munkanélküliség várna, vagy a minimálbér...és még csak nem is a garantált bérminimum, hanem a fapados minimálbér. Vagyunk itt jelenleg 10-en ugyanabból a régióból ugyanabból az okból. Inkább otthon keresnék 200 nettót rendes 8 órás munkával, mint itt annak a többszörösét ezer km-re otthontól. Beszélek angolul, itt meg lassan tanulok németül, de otthon csak a munkanélküliségbe térek majd vissza, mert amelyik régióból jöttem az jelenleg rosszabb helyzetben van, mint a rendszerváltáskor. (pedig nem tanyáról, vagy faluról beszélek) Az is Magyarország, csak az még a független médiát sem érdekli.

Sokkal több click-et generál, ha budapesti vagy győri munkaerő-hiányról cikkeznek naponta, mintha a good old munkanélküliségről beszélnének. A vidéki munkanélküliség lejárt lemez lett, nem kívánatos téma, akár létezik, akár nem.
Olyan dilemma kezdett el foglalkoztatni, mellyel úgy érzem megintcsak érthetetlenül keveset foglalkozunk. Itt ez a pici ország Európa közepén, körülvéve számtalan országgal, mégis elszigetelve, igaz barátok nélkül működve 1000 éve, saját nyelvvel, identitással, kultúrával. Mert kikkel lennénk mi…..
Jazo 2018.10.16 09:46:05
@teéjesenmindegy: Ha tanultál volna te is idegen nyelvet itthon majd használni is akartad a megszerzett tudást, akkor értetted volna amit leírtam. Azért a másik sértegetése megy reflexből.

Aki volt már hasonló cipőben, az már tapasztalta, hogy egy itthon szerzett nyelvvizsga nem ér semmit a célországban. Kimész és szembesülsz azzal, hogy nem érted meg a kinti kiejtést, túl gyorsan beszélnek a saját tempódhoz képest, mert fejben próbálsz fordítani oda-vissza. A legegyszerűbb hétköznapi szituációk is problémát okoznak, mert a nyelvvizsga nem a hétköznapi életre készít fel. Az egész mesterséges és életszerűtlen, akadémikus témakörök köré épül, miközben a hétköznapi élet kimarad belőle. Legyen véleményed az EU-ról, az oktatásról, a biotechnológiáról, hasonlítsd össze a plázákat a kis boltokkal idegen nyelven, DE nem tudj kérni segítséget a boltban mert pl. más színben, más méretben akarsz egy ruhát, vagy reklamációd van...esetleg buszbérletet szeretnél venni, vagy akár merész módon bankszámlát nyitnál, vagy állásra jelentkeznél. Az egész itthoni idegen nyelvoktatás úgy zajlik, mint egy magyar nyelvtan óra, miközben teljesen máshogy kellenek oktatni. Elfelejtik, hogy a nyelv esszenciája mindig is a beszéd volt, nem az írás és az utóbbit helyezik magasan a beszéd felé.

A tanárok pedig kénytelenek a magyar nyelvvizsgákra felkészíteni a tanulókat, mert az a szent grál itthon. Külföldön egyiket sem fogadják el - jó okkal - de nekünk az a lényeg. Olyan mintha itthon 100 méteres futásra gyakorolnál, de a versenyen súlyt kellene emelni.

Jellemzően aki jól boldogul külföldön a nyelvtudásával, az vagy szerencsésen kifogott egy nagyon jó tanárt, vagy már egyszer nekiszaladt a falnak külföldön és újrakezdte a tanulást másik módon. Valószínűleg fél év alatt többet haladt a jó irányba, mint itthon 12 év alatt.

Én is találkoztam már egy jó tanárral, sok rossz mellett, de ő már eleve több év külföldi év után jött vissza tanítani egy kicsit (aztán ment vissza újra). Ez is nagyon fontos lenne a nyelvtanárok esetén. Mármint hogy kötelezően töltsenek el 1-2 évet a célországban, ahol intenzíven használniuk is kellene a nyelvet.
Üzemvezetés és szaktanácsadás egy híres walesi kézműves sajtüzemben Ez a cikk, inkább sajtkészítésről, üzemvezetésről és annak problémáiról szól, mint az egyes sajtokról vagy foodie élményekről, ezért előre is jelezném azoknak, akiket ez untathat. Akit nem érdekelnek a sajtüzem vezetési részletek,…..
Jazo 2018.06.03 09:14:20
@kermi: Én is nagy problémának tartom, hogy a trappista sajtjaink nagy többsége éretlenül kerül a fogyasztókhoz, illetve hogy teljesen hullámzó a minősége emiatt is. Nincs olyan márka, ami stabil minőséget adna. Persze ugyanez a helyzet szinte minden magyar élelmiszerrel. Nincs jó minőségű debreceni, abszolút nincs jó minőségű kenyér. Ez egyszerűen igénytelenség, illetve a szabályozási oldal hibája is. Nem kellene megengedni, hogy pl. a kenyérbe belekerüljenek nem odaillő dolgok. A szeletelt kenyért is betiltanám legszívesebben.
A Fox elkaszálta a The Last Man on Earth, a The Mick és a Brooklyn Nine-Nine című sorozatait. Teheti, persze, de basszameg, a The Mick az egyik kedvencem volt, Klág kolléga meg a másik kettőt siratja itt mellettem, szóval vigasztalhatatlanok vagyunk...
Jazo 2018.05.11 19:54:30
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo:

Számomra a" The Big Bang Theory" lett a Friends utódja. Mondhatni annak a receptnek ez lett a mai megfelelője. Viszont csakis eredeti angol hanggal ajánlom, mert a magyar szinkronhangok választása nem jól sikerült. Túltolták a geekes nyávogós hanghordozást, ami az eredetiben abszolút nincs benne.

A HIMYM mondjuk számomra kicsit szájbarágós, magyarázós, mesterkélt lett. Nem is tudtam megszeretni. A szereplők közül is csak a csajokat és Marshallt tudtam megkedvelni. Ted túl komoly, Barney meg túl "Barney"...nem hihető módon idióta.

Korábbi kedvenceim pl. a Northern Exposures, vagy a Gilmore Girls.

Brit sorozatokból nálam a My Family viszi a pálmát magasan a sitcom-ok között. Már már Friends szintű szórakozást nyújt. (mondjuk nem egységes a minősége, de magasan ajánlom minden sitcom rajongónak) Fura módon elég sok Brit sitcom van, és közöttük sok még csak nem is mai. Ezek abszolút a normál humort képviselik, nem a Monty Python félét. A Black Adder is kiemelkedő, bár az meg inkább az "angol humor" vonalat viszi. Vagy a Last of the Summer Wine, bár ennek csak a pár évvel ezelőtti részeit láttam, miközben ősrégi sorozat.
Mit tegyen az egyszeri állampolgár, aki szereti a hazáját ÉS nem a Fideszre szavazott? Hogyan kezelje a jelenlegi helyzetet? Tüntessen? Harcoljon passzív rezisztenciával? Törődjön bele? Éljen lehajtott fejjel és adja meg magát a többség akaratának? Menjen? Maradjon? Elmélkedés. We shall fight. Ja,…..
Jazo 2018.04.25 21:34:42
Szerintem amíg valakinek a Fidesz kormány "csak" lelki, erkölcsi, elvi problémát jelent, és nem akar "politizálni", az próbálja meg levegőnek nézni őket. Ne olvasson politikai, sőt lehetőleg gazdasági híreket se, ne nézzen a tévében se semmi ilyesmit és élje az életét. Aki akar harcolhat is a saját módján, de amíg nem 1db ellenzéki párt áll szemben a Fidesszel, addig semmi értelme az egész békés demonstrációnak.

Ha viszont a kormány áldásos tevékenysége, vagy annak hiánya miatt zsákutcába, szakadék szélére került az élete, az ne maradjon otthon. Nem kell feltétlenül külföldre menni, ha belföldön is talál megfelelő alternatívát, de jellemzően ez a ritka. Ahonnan költözik ott semmit se kap a házáért, lakásáért, ahova meg költözne, ott meg már méregdrága minden ingatlan. Annak meg semmi értelme, hogy még egy hitelt is a nyakába vegyen, ami röghöz köti egész életében. Az albérlet sem megoldás, mert pont ott méregdrága, ahol van jobban fizető munka. Ha már muszáj menni, akkor inkább külföld, akár csak dolgozni, akár élni. A családot meg nem szabad szétválasztani, csak rövid időre, szóval érdemes már eleve úgy tervezni, hogy megy mindenki egyszerre, vagy rövid idő után.

Szóval ha csak lelki probléma a Fidesz, akkor mindenképp az otthon maradást javaslom. Abba meg bele kell törődni, hogy a következő 4 év alatt ellopnak mindent ami még mozdítható és továbbra is csak stadionokra megy majd a pénz. (persze ne legyen kétség, Orbánnak a stadion építésben, nem a stadion a lényeg, hanem az építkezés. A Paks 2 sem az energiabiztonságról szól, hanem az építkezésről)
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
Jazo 2018.04.21 14:43:21
Sok mindennel egyetértek a bloggerrel, amiben meg nem az vagy irónia, vagy az ő egyedi tapasztalata, amit én nem éltem meg, és így nehéz elképzelnem magam az ő cipőjében járva.

Szerintem a Fidesz 3. dolog miatt nyert:
1. A butább tömeg agymosása propagandával a nem létező ellenséggel szemben (soros, migránsok)
2. A saját magára írt teljesen torz választási rendszer létrehozása, ami miatt mindig nyerni fog, amíg 1-nél több ellenzéki párt létezik.
3. Közömbös ellenzéki szavazók.

A többlépcsős adórendszer tökéletesen működik szinte mindenhol, csak persze magyarisztánban egy faék bonyolultságú dolgot is képesek elrontani a politikusok. Megfelelő sávhatárokkal és százalékokkal igazságos és működő rendszer lehet ez is. Jóval igazságosabb mint az, hogy a minimálbérre is adózik, miközben nem lehet belőle megélni. Érdekes, hogy a jóval magasabb életszínvonalon élő országokban működik a sávos rendszer, miközben ott a minimálbér többszöröse a mienknek és ha szolidan, de meg lehet belőle élni. A szocialisták nagy hibája az volt, hogy alacsonyan voltak a sávhatárok és magasak a százalékok. Gyakorlatilag nem hagyták, hogy az átlagember életszínvonala nőjön. Fura módon az alacsonyabb keresetűek zsebében még úgy is több maradt mint most, mert volt adójóváírás, ami szintén létezik azokban az országokban, ahova fel akarunk zárkózni. A szocialisták sávos rendszer amolyan üvegplafonként működött, ami az egy sávosban nem létezik. Az ára az volt, hogy tovább nőtt a különbség a gazdagabbak javára. Láthattuk, hogy adókedvezményekkel itt az is előfordul, hogy egy minimálbérből létező adózik, hozzájárul a költségvetéshez, míg egy milliomos képviselő, államtitkár meg semmit sem fizet. Ez a torz "matematika" illik a választási matematikájukhoz, ahol az 1/3 is lehet egyenlő 2/3 -al.

"Egész egyszerűen az történt hogy Magyarország a saját zsebére szavazott. Jól van ez így. " Egyrészt Magyarországnak csak egy töredéke szavazott a Fideszre, szóval nem kellene általánosítani, másrészt nagyon sok buta ember is rájuk szavazott, akik az elmúlt 8 évben is ugyanúgy nyomorogtak és nyomorognak jelenleg is. Közmunkából, segélyből, fekete munkából, minimálbérből létezők tömege szavazott rájuk, akiknek a memóriája csak addig terjedt ki, hogy Orbán adott nekik ajándékot nemrég, miközben továbbra sincs hol dolgozniuk. Még egy kutya is okosabb náluk, mert amelyiket évekig veri ugyanaz a kéz az nem felejti el a dolgot az első simogatásra.

Fura dolog, hogy ugyanaz az átlagember képes felismerni szemből szemben, ha valaki hazudik neki, de ha a "tévé mondja", akkor az csak igaz lehet.
 A kettészakadt társadalom jómódúbb felének tudatában megszületett a Soros-ügynök és idegen kultúrájú betelepülő legfrisebb ellenpéldánya: a vidéki szegény-magyarországi félanalfabéta, agymosott fasiszta falusi, aki nem tiszteli a kultúránkat, képtelen domesztikálódni liberális demokrácia…..
Jazo 2018.04.13 18:11:40
Talán mások az arányok, de a vidéken is van pármillió értelmes ember, köztük sok olyan, aki elment (el tudott menni) szavazni a váltás érdekében. Ráadásul sok régióban nekik még több okuk is van második rendszerváltásra, hiszen az elsőtől csak a mai napi tartó munkanélküliséget kaptak. Keleten a mai napig rosszabb a helyzet, mint a rendszerváltás előtt. Sokan szavazni sem tudtak, mert valahol Európában kénytelenek dolgozni, pénzt keresni a szülőfalujuk, városuk helyett. Nem hobbiból, kalandból mentek el, de még csak azért sem mert 4-5x annyit akarnak keresni, mint amennyit otthon kereshettek. A minimálbér, a közmunka max. éhen halás ellen jó, de az is csak család nélkül. A 22800Ft-os segély meg még arra sem. Persze nekik nem magasabb segély kellene, hanem munkalehetőség helyben, ami nem csak létezni, de élni is enged. Ezt az alacsony lecet sem tudta megugrani az Orbán kormány. Nálunk volt egy helyi különszám a választások előtt, ami megmutatta, hogy mi mindent támogatott (EU-s pénzekből!) helyben a kormány. Az egy közös jellemző az volt, hogy egyik sem teremtett munkahelyeket. A "kenyeret és cirkuszt"-ból csak az utóbbi sikerült többféle jelentésben.

Szóval a vidéken is letargiában vannak az emberek, a választás után. Náluk sokkal nagyobb tétje volt. Sajna a buta, iskolázatlan, kiszolgáltatott és zsarolható tömeg mindig is a Fidesz hátországa lesz, amíg minden csatornán a propaganda folyik.
Amikor meglátod a neved a Figyelő listáján többféle érzés vetekszik benned egymással. Először nevetsz, aztán dühös leszel, aztán kicsit meg is ijedsz. Nálunk a taszban nagyon különböző élethelyzetben lévő munkatársak dolgoznak. Mást jelent egy ilyen listára felkerülni a három gyerekes családanyának…..
Hadházy Ákos, az LMP vasárnap éjjel lemondott társelnöke kellően kiborúlt ahhoz, hogy őszinte legyen. Elárulta: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a képviselő-jelölteket, akik vissza akartak volna lépni az ellenzék javára. Szél Bernadettől pedig lemondást…..
A kampány végére minden zuglói képviselő-jelöltnek sikerült bemutatkoznia, plakátokon, szórólapokon mondták el, mit gondolnak Zuglóról. Egyesületünk igyekezett nekik segíteni: lakossági fórumot rendeztünk számukra. A pártok jelöltjei itt is hozták a formájukat, volt aki értelmes érvekkel, volt aki…..
Jazo 2018.04.06 07:25:14
Arra kell szavazni - ha kormányváltást akarsz - akit a rendszervaltas2018.hu/ oldalon megjelöltek legesélyesebbnek. Minden más szavazat csak a Fidesznek kedvez. Tudom, van több ilyen ajánló honlap, de ez a legismertebb, vagyis ezt követi a többség.

Kamupártokra, meg a kutyapártra csak az idióták és felelőtlenek szavaznak. Ezek is csak a Fidesznek kedveznek.

A legfontosabb, hogy menj el, vigyél el minél több havert és családtagot és mutassátok meg, hogy nem csak agyatlan zombik vagytok vélemény és akarat nélkül. Akárkire is akartok szavazni, menjetek el és válasszatok.

Olyan sosincs, hogy lefutott meccs és hogy emiatt nem érdemes elmenni szavazni. Ezt jól mutatja, hogy szinte minden 4 év után teljesen új kormány jött. Ez is csak a propaganda része, a választási taktika része, hogy kevesen menjenek el, mert az a Fidesznek kedvez.
Jazo 2018.04.06 13:49:53
@jaegtoer: Őszintén szólva fogalmam sincs, ki az a Tóth Csaba, de annak a honlapnak pont az a célja, hogy egységes maradjon az ellenzéki szavazótábor akkor is, ha már az ellenzéki pártok nem azok. Sajna tele vagyunk önző ellenzéki minipártokkal, akik csak magukra gondolnak. Ők hivatalból csak magukat ajánlhatják, ezért kell a kormányváltást akaró szavazóknak túllépni rajtuk. Ma nincs helye a finnyáskodásnak, mert most nem csak egy "csatát", hanem a "háborút" veszíthetünk el. Az országot szétlopják teljesen, várhatóan Erdogan-i szintre süllyednek a szabadságjogok és az EU helyett pár év múlva a KGST utódjában találjuk magunkat. Annak is örülhetünk, ha a határra épült kerítésből nem lesz újabb vasfüggöny, amivel itthon tartják majd a nyugatra vágyó orvosokat, nővéreket, szakembereket, fiatalokat.
Jazo 2018.04.06 17:38:40
@varnai: Azzal tudunk csak "gyógyítani", ami elérhető számunkra. Olyan ez, mint egy mentődoboz egy lakatlan szigeten. Csak azt használhatod ami benne van. Lehet hogy lesznek mellékhatások, de legalább a katasztrófát megelőzöd. Ezekre az ellenzéki pártokra tudunk szavazni, mivel se Jézus, se Budha, se Superman nincs a jelöltlistán.

Megint csak az maradt nekünk, hogy nem valakire, hanem valaki ellen kell szavaznunk. Mondhatni a "kisebb rossz" jelző most bármelyik ellenzéki pártra illik, ha a Fidesszel és Orbán Viktorral hasonlítjuk őket össze.
Nincs összefogás! Mi próbáltunk összefogni, de ezekkel nem lehet! Nem a mi hibánk! Mi kizárólag a Momentummal vagyunk hajlandóak összefogni! – így összegezhető Szél Bernadett és az LMP eddigi kommunikációja. Orbán Viktor pedig köszöni a kétharmados többséget...
Teljesen mindegy, ki nyeri a választásokat, legfeljebb egy erős kétharmad adhatja vissza Orbán önbizalmát -- átmenetileg. (De emlékszünk, néhány hónapja még a háromnegyed is bőven képben volt, ám erre már senki sem számít egyik oldalon sem.) Az utóbbi hetek Fidesz-körüli, a miniszterelnök személyére…..
Jazo 2018.03.25 08:19:25
@Kivlov: Az összes választópolgár közül még 20%-ja sincs, de azok "parancsra" szavazni mennek engedelmesen és kiszámíthatóan, míg az ellenzéki érzelműek többsége túl lusta és birka ehhez. Ki kell mondani, hogy Magyarországon a többség megérdemli, hogy Orbán alatt szenvedjen és amíg ő közmunkán és minimálbéren éhezik, addig a Fidesz politikusai kastélyokban élnek és azt sem tudják már hogy hány milliárdot honnan loptak össze. Megérdemli minden idióta ezt a sorsot, aki nem ment és nem megy szavazni.

Emellett az ellenzéki pártok politikusai már Orbántól kapja a "jutalmát" az árulásáért. Meg lehet nézni, hogy ki és hol nem lép vissza az esélyesebb érdekében és ki nem hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit.
"Milyen toronymagas Fidesz-előnyről hadoválsz, apukám?" - teheti fel a jogos kérdést mostantól bárki a politikai szórakoztatóipar részét képező, "közvélemény-kutató" cégek megmondóembereinek. Váratlanul nagy, 16 százalékos fölénnyel nyerte meg a hódmezővásárhelyi időközi választást Márki-Zay Péter…..
Jazo 2018.02.26 19:22:43
Azért messze nem ilyen egyszerű a dolog. Itt kvázi egy komoly ellenzéki jelölt volt, ráadásul független is egyben. Ez láthatóan nem fog bekövetkezni sehol sem, mert az ellenzéki pártok nagy része továbbra is a biztos vesztést választja, vagyis nem fognak össze. A legjobb esetben is különválik a bal-közép-liberális tömörülés a Jobbiktól, vagyis lesz két nagyobb ellenzéki blokk megosztva, ami tökéletesen elég a Fidesz győzelméhez. Miután látják, hogy működik a teljes összefogás és csak azzal lehet nyerni, máris nemet mondanak rá, vagyis lemondanak az országról. Nekik elég továbbra is hogy csak a saját kis pecsenyéjüket sütögeti a tűz mellett...az ország érdeke meg le van szarva. Jól el vannak ők a parlamantben még 4 évig felelősség nélkül.

Eddig én úgy számoltam, hogy ha lesz egy nagy összefogás, akkor arra a pártraszövettségre és arra a jelöltre szavazok, ha meg nem, akkor a Jobbik-ra. Ez továbbra is áll, de a Jobbik egyre kevésbé szimpatikus, mivel ők is láthatóan csak magukra gondolnak és nem akarnak összefogni senkivel

A Momentum nálam már rég kiesett, szvsz az ő megjelenésük csak a Fidesznek kedvez, mert még jobban szétszabdalják az ellenzéket. Remélem nem kerülnek a parlamentbe, de ugyanezt remélem más hasonló méretű pártól is.

Sajnos sokan nem bocsájtanak meg az MSZP-nek és utódpártjaiknak, ahogy sokan tartanak a Jobbik szélsőséges oldalától. Ezért én nem tennék egy forintot sem az Fidesz ellenében. Elmegyek szavazni az ellenzék mellett, megteszem ami tőlem telik, de szerintem kevés lesz ilyen ellenzéki széthúzás mellett és ilyen birka, passzív Magyarország mellett.

Még azt is jobban tisztelem, aki buta és felül a propagandának, aztán elmegy szavazni a Fideszre, mint azokat, akik okosabbak és lepereg róluk az egész baromság, de mégsem mennek szavazni.

Szégyellem magam Magyarként, hogy minden évben megünnepeljük pl. Március 15.-ét és más fontos történelmi tetteket, ami során az elődeink életüket adták azért, hogy szabadok legyünk, vagy legyen választó jogunk, aztán a többség nem él vele. Én kötelezővé tenném a szavazást, legalább 4 évente egy alkalommal, a legfontosabb napon. Persze ez teljesen eretnek gondolat a Fidesz szemében, mert máris nem működne az, hogy 2 millióan döntsenek 10 millió ember sorsáról. 2 millió agymosott buta zombi játszik Orbán kottájából, a többi 8 millió nagy része meg nem tesz semmit, csak bemagyarázza magának és másoknak, hogy úgysincs értelme elmenni szavazni. Nem annyit ér az ember, amennyije van, hanem annyit ér amit és amennyit tesz. Az ember tettei és cselekedetei alapján ismerszik meg.
Érdekes, elgondolkodtató, ugyanakkor rémisztő is, hogy a munkaerőhiány és annak következményei milyen eltérő hatásmechanizmusokat indítanak el. Még inkább figyelemre méltó a jelenség, ha azok az Európai Unión belül, egymástól nem is olyan távol eső két országban figyelhetők meg. Míg Magyarországon…..
Jazo 2018.02.20 12:29:09
@Willkommenskultur:
Náluk jóval kisebb a kényszer gazdasági szempontból a robotizálásra, mert van elég "kvázi olcsó" vendégmunkás a leszakadt Európai országból, vagy épp segédmunkás szintjén az esetleg képzetlenebb Afrikai, Ázsiai országokból. Ott a helyi átlagbér alatt is örömmel dolgoznak a külföldiek, ráadásul a helyieknek hasonlóan büdös a munka mint Nagy Britanniában. Magyarország ezen a téren is vesztésre áll, mert a magas adóinkkal, alacsony fizetésünkkel és a nehezen megtanulható egyedi nyelvünkkel minden vagyunk csak nem vonzó célpont a vendégmunkásokat és migránsokat tekintve. Ide csak az akar jönni, akinek nincs választása, vagy nem ismeri a helyi állapotokat. A rasszizmus feltüzelése is csak a ront a helyzeten. Ezzel szemben pl. a szláv szomszédaink szépen felszívják az Ukrán munkásokat. A Lengyel nyugaton dolgozik, az Ukrán meg Lengyelországban. Hozzánk onnan max. a magyar ajkúak és a bűnözők jönnek, hála a letelepedési kötvényeknek.
Jazo 2018.02.20 13:46:02
@Willkommenskultur: "ahhoz kepest hogy vesztesre allunk ennyi munkahely sosem volt 1990 ota meg elotte se mert a komcsiba mashogy volt..."

Ezek a kormánystatisztikák sosem értek semmit. (egyik kormány alatt sem). Nincs senki aki megcáfolhatná őket, mert minden az ő kezükben fut össze. Úgy kozmetikázhatnak a közmunkásokkal, a rendszerből kikerült munkanélküliekkel és a külföldön dolgozó, élő emberekkel ahogy csak akarnak. A lakosság számát is lehet szépen kreatívan számolni a sok kettős állampolgárral és letelepedési kötvénnyel EU-ba csempészett külföldivel. Elérkezik hamarosan az az időszak is, amikor már nem csak minket, vagy az EU-t, hanem saját magukat is becsapják és a saját propagandájuk áldozataivá válnak. Pár és és már egy Fideszes képviselő sem lesz, a legbelsőbb kör kivételével, aki tudná, hogy mi igaz és mi nem. Akkor aztán tényleg őszintén mondhatják a propagandát, mert ők is elhiszik igaznak.
Jazo 2018.02.20 13:51:48
@Willkommenskultur: Amúgy annak én is örülök, hogy hozzánk sokkal kevesebb külföldi vendégmunkás érkezik és fog érkezni, de az ezt eredményező okok egy részének már nem annyira. Jobb lenne ha vonzóbbak lennénk, mert akkor sok magyar nem kényszerülne külföldön boldogulni. Ott is lehet ferdíteni az okokon, de én még csak olyan magyarral találkoztam külföldön, aki erős anyagi kényszer miatt hagyta el az országot.
Az adófizetők pénzéből legvastagabban kitömött állampárt, amely pirulás nélkül használja saját céljaira az államkasszát is, most támogatást kunyerál szimpatizánsaitól. Mert Soros… Orbán arcpirító húzása mégis működni fog...
Jazo 2018.01.05 13:56:42
@Scott Tenorman Must Die: Nem nézem le őket, csak sajnálom. Azokat nézem le, akik el se mennek szavazni, pedig el tudnának menni könnyedén.

Az országgyűlési választás nem a fair küzdelemről szól, mióta Orbán a fidesz igénye szerint írta át az azzal kapcsolatos törvényeket. Aki ellene szavazna, az lehetőleg ne szavazhasson, aki ellene indulna az lehetőleg ne indulhasson.

Egyébként ez első "kétharmadnál" én is rájuk szavaztam sajnos. Életem legrosszabb döntése volt. Persze sosem kaptak még valójában 2/3-nyi szavazatot, de az általuk írt törvények szerint az 1/3 is elég a 2/3-hoz. Ez is amolyan Matolcsi matek.