Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dundyvega

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetállamok mesterséges képződmények, amelyeket a vesztfáliai béke, valamint az első és második világháborút lezáró békerendszerek rögzítettek. Előtte a középkorban nem voltak "nemzeti" határok, csak birtokhatárok (igaz voltak, amelyek a király dinasztiájának birtokhatárait jelölték). Az új…..
A Fidesz-propagandisták megszakértették az ellenzéki tiltakozásokat, és durva dolgokat mondtak. ..
dundyvega 2018.12.19 09:56:05
@6.Lenin: Egyet értek. A Fideszt nem lehet leváltani ezzel az ellenzékkel, akiknek csak egy mondanivalójuk van: Orbán takarodj, minden amit Orbán mond az rossz.
Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen...
Elérkeztünk ahhoz a legsötétebb és legördögibb magyar képviselő választáshoz, amelyben a tisztesség, korrektség és hazafiság tulajdonságokat már hírből sem ismerik a jelöltek, ugyanis bármilyen hazugságra és aljasságra képesek a hatalom megszerzéséért vagy fenntartásáért. A jelenleg regnáló kormány…..
dundyvega 2018.03.07 06:23:45
Akkor mégse lesz bukás, ahogy a lenti cikkedben jövendölted?

tudatraebresztes.blog.hu/2017/07/16/orban_viktor_es_a_fidesz_bukasa

Mikor ébred fel már népünk, és veszi kezébe ismét a sorsát? A nyirkai jóslat hamarosan megjelenik a méltó uralkodó, akire önként bízzák majd rá az emberek a hatalmat, aki felvirágoztatja Magyarországot. Hol van ez az ember, hol van a király?
Magyarország középhatalmi státuszának megszerzése érdekében Orbán Viktor eddig húzott merészeket – finoman szólva. Minthogy sem a gazdasági teljesítmény, sem a Brüsszel elleni közös fellépés nem vezetett eredményre, Putyin barátságával háta mögött most hadsereget toboroz, hogy „komolyan vehető”…..
"Elhamarkodott döntés volt néhány éve Szegedi Csanád kizárása, szeretnénk jóvá tenni ezt a hibát" - nyilatkozta vasárnap a Jobbik elnöke a Képviselői Irodaházban tartott sajtótájékoztatón, majd felajánlotta egykori képviselőtársának párttagkönyve visszaadását. Szegedi, akit azt követően zártak ki,…..
Orbánnak két politikus felszólítása fájhatott leginkább: Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor közölte, hogy távoznia kell. Előbb az ősi ellenfél, az utolsó demokrata, aki legyőzte őt, utóbbi a kígyó, akit polgári körében melengetett a keblén. A tábor pedig nem nőtt a vizitdíjas népszavazás óta, pedig…..
  Nostradamus jóslatai 2015-re A 16. századi francia filozófus megjósolta a Kennedy testvérek meggyilkolását, Hitler rémuralmát és a 9/11-i terrortámadást is.Nostradamus 2Michel de Nostredame (latinosított nevén Nostradamus) a 16. században született, Franciaországban. Élete…..
Szokjunk hozzá a gondolathoz. Aki ilyen plakátokat kitetet egy országban, az fasiszta diktátor. Aki idegengyűlöletet terjeszt szándékosan és tudatosan, pláne párszáz nyomorult ellen, az holnap hagyja felfesteni az üzletekre, hogy ZSIDÓK, KIFELÉ! Ha ehhez az ország asszisztál,…..
A Tapolcai választás eredménye szerint tovább folytatódik az a trend, hogy a Fidesz lassan gyengül ugyan, de ez a gyengülés csak a Jobbiknak hoz a konyhára: csak ez a párt tud tovább növekedni, és leelőzi a Fideszt, Úgy tűnik tehát, hogy a magyarok többsége nem a hülyeségből…..
Friss hír, hogy az agyátültetés nemcsak, hogy lehetségessé válik, de jelentkező is lenne rá, egy mozgáskárosult ember, akit  Valerij Szpiridonovnak hívnak. Ebben a blogban, és ebben a postban itt most nem arról fogok értekezni, hogy ez orvosilag mennyire reális, a New Scientist…..
dundyvega 2015.04.12 20:28:04
@Sam Ace:
"Újabb paradoxonba rohanunk bele.Szoftver másolható.Az agy szerkezete is ismert, atomokból épül fel,az a tudásunk hiányzik,hogy elérjük az atomok megfelelő összekapcsolódását.Legyártunk egy csomó dundyvega agyat ami azonosan működnek és beültetem testekbe,akkor lesz egy dundyvega hadsereg?"

--> Mikor megtörténik az átültetés, akkor az összes dundyvega éppen olyan, de mivel idővel változunk, és változásunkat a döntéseink határozzák meg, egy idő után különbözni fogunk egymástól. Természetesen a test (a számítógép) működése is befolyásolni fogja a változásunkat.

Habár az engem édes keveset fog érdekelni, ha csak átmásolják a tudatomat egy más testekben is. Azoknak az új dundyvegáknak is meglesz a saját tudatuk, a saját énképük, ahogy nekem is. A másolással nem válnék halhatatlanná, legfeljebb egy másolatom élne valamivel többet mint én.

"Másik probléma az agy működésed melyik pillanatát kellene lemásolni.Gyerekkorodban rajzfilmeken lógtál most nem,régen szeretted tejeskávét most nem,bébiként nem tudtál beszélni, most tudsz és ez minden képességedre,emlékedre rá lehetne vetítetni, hisz ezek folyamatosan keletkeznek és elmúlnak.Azt mondjuk,hogy az én érzéseim,de ez is hülyeség,mert más is él át érzelmeket,ráadásul ugyanazokat (legfeljebb mi váltja ki az adott érzést abban van különbség, de mint szeretet,harag stb az nem a tiéd hisz mindenki volt dühös,haragos stb.)."

--> Engem édes keveset fog érdekelni, hogy éppen melyik pillanattól fognak lemásolni, mivel ez nem érinti az énképemet. Habár rossz példákat hoztál fel, mivel a rajzfilmeket (az avatárom a bizonyíték :D)és a tejeskávét még mindig szeretem.

"Ráadásul te túlmutatsz a személyes felelősségen,hisz ha az agy határozz meg mindent,akkor az agy a hibás nem a személy, akkor az összes bűnöző agyát kellene módosítani, nincs értelme felelősségre vonásnak. "

--> Ez tényleg így van (többé kevésbé, mivel a döntéseinket befolyásolják a hormonjaink is, ahogy a számítógép működését a processzor vagy a memória). De nem tudom, hogy miért ne lenne felelősségre vonás a bűnözök agyának módosítása. Vagy te arra gondolsz, hogy ki fog fizetni a bűntényekért? Miért azzal kárpótolja a gyilkos az áldozatát (vagy az áldozat családját), hogy leüli azt a néhány év börtönt, vagy azzal, hogy megölik?
dundyvega 2015.04.12 22:57:52
@Brendel Mátyás: Mér eltelt néhány év a mióta ellátogattam a buddhistákhoz, és csak azért elmenni hozzájuk, hogy közöljek egy valós tényt, felesleges. Attól még nem lesznek okosabbak.
dundyvega 2015.04.12 23:10:06
@Brendel Mátyás:

Már eltelt néhány év a mióta ellátogattam a buddhistákhoz, és csak azért elmenni hozzájuk, hogy közöljek egy valós tényt, felesleges. Attól még nem lesznek okosabbak. Ahogy a Bibliát sem fogom még egyszer kiolvasni, csak hogy tisztában legyek azzal, hogy Jézus milyen fát átkozott meg. Inkább elfogadom, hogy ebben a dologban műveletlen vagyok. Jóbban szeretek kalandregényeket, romantikus regényeket, vidám regényeket olvasni mint horrorkönyveket.
Nem bízik az európai kormányok garanciáiban a kontinensen élő zsidóság jelentős része. A CBN televízió riportja szerint attól tartanak, hogy a jövőben megismétlődhetnek a párizsi, toulouse-i vagy koppenhágai terrortámadások az európai közösségek ellen. Milyen…..
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
dundyvega 2015.02.20 14:23:28
@Virág et.:

Egyetértek. Ha nem muszáj ne haragítsuk magunkra az USA-t, de azért Oroszországot sem.

Az USA veszélyesebb mint Oroszország, de szerencsére messzebb van Magyarországtól mint Oroszország, és gondolom nem is olyan fontos pontja a NATO-nak, hogy magára haragítsa az USA-t. Magyarországnak amennyire lehet mindkét nagyhatalommal jó kapcsolatot kell kialakítania. Az orosz "barátságért" nem szabad feladni a jenki barátságot, és ezt jobbikosként mondom (még közöttünk is vannak normálisabbak).
dundyvega 2015.02.20 14:32:24
@Virág et.:

"Hát Svájc már nem leszünk, az a vonat nagyon-nagyon régen elment. Egyébként az ukrán helyzet miatt újra fontosak lettünk: mi vagyunk a keleti vég, határország."

Talán így van, de azért reménykedek abban, hogy Magyarország független maradhatna ebben a konfliktusban.
Barack Obama nemrég a nemzeti imareggelin (National Prayer Breakfast) szólalt fel. Kezdjük ott, hogy az Egyesült Államok, egy szekuláris állam elnökének az állam és az egyház szétválasztásának elve értelmében nem volna szabad egy ilyen rendezvényen beszédet mondania - jó, tudom,…..
dundyvega 2015.02.09 14:51:47
@Brendel Mátyás:

Akkor mit lehet csinálni, hogy ne fertőzhessenek meg újabb embereket a vallással? Sajnos a hülyeség gyorsan terjed.
dundyvega 2015.02.09 15:05:36
@Brendel Mátyás:

Szeretem a könyveket, és szeretek olvasni. Már volt olyan, hogy a román szomszédok kiakart dobni 50-60 román nyelvű könyvet, de én elkértem tőle, pedig nem szoktam románul olvasni. Az irodalom érték, amit meg kell őriznünk az utókornak.

A Bibliának is van valamennyi irodalmi értéke (a Károli féle Bibliafordításunk régies nyelve is érték a magyarság számára), de sajnos akik Bibliát olvasnak (tisztelet a kivételnek), azok nem az irodalmi értékéért teszik ezt, hanem, hogy igazolást kapjanak bennük bizonyos tetteikre.
dundyvega 2015.02.09 17:39:46
@Brendel Mátyás: Bocs, igazad van. Tényleg nem lenne jó olyant tenni, amiért az egyházakat utálni lehet.
A keresztények hitviták során gyakran jönnek azzal az állítással, hogy a keresztény hit az olyan egyedi dolog, amihez semmi nem fogható, és ezzel magyarázzák, hogy miért pont ebben hisznek, és, hogy miért hisznek ebben. Amikor a vitában részletezni kell a keresztény mítosz…..
dundyvega 2015.01.24 19:16:44
@maxval bircaman szerkesztő: Egyáltalán nem bizonyítja a kereszténység igazát. A vallások mindig is átvettek bizonyos részletet hozzájuk közel kerülő vallásokból.
....
Ha tényleg úgy van, ahogy gondolod, akkor a rómaiak is mondhatták volna azt, hogy nekik van igazuk, mivel vallásuk istenei más vallásokban is megtalálható, csak más-más neveken: görög vallás, egyiptomi vallás. Még a hindu és a szintó vallás is mutat hasonlóságot a rómaiak vallásával.
....
A muzulmánok is mondhatnák, hogy nekik van igazuk, mivel sok-sok dolog megtalálható az iszlámban is, ami a kereszténységben.
.....
dundyvega 2015.01.24 20:11:23
@Brendel Mátyás: Isten fia címet több isten is megkapta. :))
Az utóbbi napokban a párizsi események kapcsán igencsak fellángoltak a viták a vallási érzékenység és a szólásszabadság témakörében. Számomra rendkívül megdöbbentő és elszomorító az a tapasztalat, hogy milyen sokan vannak Magyarországon, akik a grafikusokat teszik…..
dundyvega 2015.01.18 10:59:28
Szeretnék valamiit megjegyezni. A vallást is lehet érzelmi (vagy inkább állérzelmi) szinten választani. Hogy ezt bizonyítsam elmesélek egy történetet, amit még vallásos koromban olvastam/hallottam valahol.
....
Valahol Indiában (ahol ugye több vallás, több isten is van) élt egy özvegyasszony, akinek volt egy kisfia. Egy napon a kisfiú megbetegedett.
India eléggé visszamaradott, így az asszony nem orvoshoz vitte a gyerekét. Először is elvitte a gyerekét valami hindu főpaphoz, hogy imádkozzon a gyerekért. A pap imádkozott, de a gyerek nem gyógyult meg.
Néhány nap múlva elvitte egy másik hindu isten papjához, az is imádkozott a gyerekért, de akkor sem gyógyult meg.
Az asszony sírva azt kiáltotta, hogy azt az istent fogja imádni, aki meggyógyítja a fiát.
Ezután ha hallott valami szektáról/gyülekezetről/istenről, elvitte oda a fiát, hogy imádkozzanak érte. Volt az iszlám papoknál, buddhista papoknál, valami zsidó papokhoz, akik mind-mind imádkoztak (a buddhista meg kuruzsolt valamit) a gyerekért, de a gyerek egyre rosszabbul lett.
Ezután hallotta az özvegyasszony, hogy él valahol a városban, egy lepukkant házacskában, egy európai keresztény misszionárius, akinél eddig még nem járt.
Fogta a gyereket, és elvitte oda a kisfiút. A misszionárius megnézte a kisfiút, imádkozott érte, és láss csodát, a kisfiú már másnapra sokkal jobban lett, egy héttel később pedig már teljesen meggyógyult.
Ezután az özvegyasszony elfogadta a keresztény vallást, a keresztény istent, legjobb vallásnak, illetve leghatalmasabb istennek.
........
Természetesen, a keresztények (és gondolom más vallás hívei is) találnak ki mindenféle történeteket, hogy az embereket a saját vallásuk felé fordítsák. Ez a történet is valószínűleg egy ilyen történet volt, de ha nem is, lehetséges, hogy az európai keresztény misszionárius valamennyire érthetett a betegségek kezeléséhez, mert nem hiszem, hogy pusztán csak egy rövidke imádság miatt gyógyul meg a gyerek. Sőt az is lehet, hogy a betegsége véletlenül éppen akkor múlt el.

Elég annyit, hogy a történetben, az anya nem megfontolásból, hosszú gondolkodás után választotta a kereszténységet. Azt se nézte, hogy van-e valami igazság a keresztény tanításokban. Csak annyit nézett, hogy a keresztények Jézusa, istene meggyógyította a gyerekét, ezért hálából elkezdett benne hinni. Ez érzelmi döntés volt (vagy inkább állérzelmi) mivel a kereszténységet, a keresztény istent a fia gyógyulásával, a fiával kötötte össze.
dundyvega 2015.01.18 12:05:13
@Brendel Mátyás:
Igen, valószínűleg így van.
A Charlie Hebdo mészárlások után a Facebook kommentárok, a bloggerek, újságcikkek között is elterjedt mentegetőzés volt az, hogy: A) Nem az iszlám felelős a terrortámadásokért. B) Az elkövetők nem igazi muszlimok. Ezt leginkább muszlimok hajtogatták, de néha más álszent…..
A Charlie Hebdo gyilkosság kapcsán az egyik, igen elterjedt vita az, hogy a Charlie Hebdo karikaturistái provokálták a vallásokat, és ezért a terroristák szerint halállal kell lakolniuk, mérsékeltebben elítélő vélemények szerint legalábbis maguk is vétkesek, a legenyhébb…..
dundyvega 2015.01.12 00:43:58
Azok a rajzok ízléstelenek és undorítóak voltak, de azok csak rajzok voltak, nem érdemeltek érte halált. A halál túl kemény büntetés néhány hülye rajz miatt.

A holokausztról:

Tagadni a holokausztot hülyeség. Hitler tényleg üldözte a zsidókat, és bizony sok zsidó nem látta viszont az otthonát. A gond a holokauszttal az, hogy kezd vallás alakot ölteni. A vallásban vannak megkérdőjelezhetetlen dolgok, és szent helyek. A holokausztnál is vannak misztériumok (például, hogy 6 millió zsidót irtottak ki a 2. VH-ban, lámpaernyőt, szappant csináltak a zsidókból), és vannak szent helyei is (például Auschwitz.

Szerintem nem kéne büntetni azokat, akik azt állítják, hogy a 2. VH-ban nem halt meg 6 millió zsidó, vagy ha tagadja, hogy lámpaernyőt, szappant készítettek a zsidó gyerekekből. Ez szerintem nem gyűlöletbeszéd, és nem uszít senki ellen.

Azonban azokat, akik azt mondják, hogy "a holokauszt nem létezett, hát csináljunk egyet", azokat büntetni kell, mert ez gyűlöletbeszéd.

Ha az emberek egyenlőek, akkor az etnikumok is egyenlőek. Nincs olyan, hogy felsőbbrendűbb nép, nincs olyan, hogy kollektíven bűnös nép. A zsidókat nyugodtan lehet provokálni azért, mert magukat felsőbbrendűbbnek tartják, mert valamikor Jahve kiválasztotta őket.

Azokat is lehet provokálni, akik azt mondják, hogy a magyar nép bűnös, mert 60 évvel ezelőtt részt vettek a zsidók kiirtásában.
dundyvega 2015.01.12 09:40:11
@Brendel Mátyás:

"itt is mondom neked, hogy ízlés kérdésében a ex cathedra kinyilatkozni butaság."

Bocs, elfelejtettem odaírni, hogy szerintem. Kösz a kiigazításért.

"ha ezt egy történelemfórumon megfelelő érvekkel teszi, nem uszít, és csak a 6 milliós becslés korrigálásáról beszél, azt szerintem nem büntetik."

Azt sem büntetik, aki Mohácsot, 48-at tagadja. Ezeket tagadni nem tilos csak hülyeség. Ezért mondom, hogy a holokauszt túl van misztifikálva. Nagyon felfúják az ügyet. Nem a holokauszt volt az első népirtás (például ott volt az indiánok szervezett kiirtása), és gondolom, hogy ez nem is az utolsó (hiszen az Iszlám Állam is írtja a kurdokat).
"Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás, s legyen az egész hitvallás Allahé!" Korán. 8. szúra 39. (Aki azt hiszi, hogy ez egy kiragadott vers, az nézze meg, hogy az egész 8. szűra a dzsihádról szól! Végig, következetesen harcra uszít a hitetlenek ellen, és a kiirtásukra…..
Az alábbi cikket a Magyar Tudományba küldtem be, de úgy gondolták, most ez a téma nem fontos, inkább a tengeri ubrokák nemi élete a fontos téma. Kár lenne veszni hagyni a jól összeszedett szöveget, úgyhogy közzé teszem itt. A cikk témája annyira nem áll távol az ateizmustól,…..
dundyvega 2014.12.28 12:58:57
@Brendel Mátyás:

Már azt hittem, hogy az ezotériás gondolatátvitelről akarsz cikket írni. Az a mostani evolúciós lépcsőnknél lehetetlen, de talán egy következő lépcsőfokon lehetséges lesz.

A technológiával való gondolatátvitelt nem tartom kizártnak, hiszen végül is az agy is egy gép, csak egy kicsit bonyolultabb. Még nincs olyan számítógép, ami annyira bonyolult mint az emberi agy, de a jövőben talán lesz ilyen. Talán a jövőben az is lehetséges lesz, hogy egy gép segítségével, hang, mimika nélkül kommunikáljanak az emberek. Az egy hatalmas előrelépés, hogy rájöttek arra, hogy az EEG és a TMS összekapcsolásával elég jól működött az a primitív gondolatátvitel. Ez nem túl sok, de erre már lehet építeni.
dundyvega 2014.12.29 09:41:34
@Barát Csaba: A programozók technológia nélkül semmit sem érnek, de egyet értek veled :))