Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hypoinfusion

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Be kell látnom, én és a Maggi verhetetlen párost alkotunk a chilisbab főzés világában, és bár a kontroll csoport nem volt nagy, tekintve hogy csak én ettem belőle, de az kell mondjam hogy egész finom volt. Sajnos az első napot némiképp beárnyékolta hogy a testem meg van győződve róla hogy japánban…..
Nos csütörtök este hazaértem Japánból, még mielőtt az összes repülőjárat leállt volna kis hazánk felé. Nem most kellett volna jönnöm hanem vasárnap, de sajnos semmilyen érdemi információt nem tudtam szerezni arra vonatkozóan, hogy a Finnair/BA járatok fognak e közlekedni még akkor is, vagy hogy…..
Már itt vagyunk egy ideje, és az a helyzet hogy sokkal jobb mint vártam. Az emberek barátságosak, mindenki kedves, bár az kicsit zavaró hogy rendesen bámulnak. Nem egyszerűen összesúgnak a hátunk mögött, vagy diszkréten odapillantanának, ezek bámulnak, mutogatnak, és fotóznak is…..
Elindultunk hát Józsival az éves rendes atomnyaláb emissziós spektrométer építés helyszínére, Kína Hefei nevű városába. Akinek nem lenne ismerős a név, az ne aggódjon, a térképen is alig jegyzik, mert kis város, alig 7,5 millióan lakják, és még metró sincs, bár a helyiek…..
Nem titkolt szándékom volt, hogy ha már itt járok Ázsiában, némi pénzeszköz ráfordításával megnézem magamnak a szomszédvár Japánt is. Persze az utolsó pillanatig nem volt biztos semmi sem, mert mégiscsak első a meló, de szerencsére minden jól alakult, így a betervezett hét…..
Megjött Sanyi! Ez egyrészről jó hír, mert Sanyi mindent megold, a lehetetlennek tűnő helyzetek is blőd aprósággá degradálódnak, és nagyon motiváló. Másrészt azonnal dobtunk egy 13 órás műszakot már hétfőn, csak hogy érezzük mi vár ránk. Most sajnos el van havazva ő is,…..
Az időjárás valamelyik nap már majdnem olyan volt mint anno, mert reggel miután kiléptem a szállodából, elhomályosodott előttem a táj, tekintve hogy vaskos pára ült meg a napszemüvegem lencséin. Apropó napszemüveg: muszáj volt ugye beszereznem egy másikat, legalábbis ha tervezem…..
Csütörtök este miközben Gyu tanította nekünk, hogy a „kezeki” nagyon durva káromkodás, és kb. azt jelenti, hogy „kutya kölyke” vagy szabatosabb fordításban „kutya anyád”, megfogalmazódott bennünk az a gondolat, hogy menjünk le Busanba fürdeni a tengerben. A gondolatokat…..
A jetlag hatása még mindig érződik, pedig megpróbáltam nem elaludni első nap délután, de úgy látszik átestem a holdkompon mint Neil Armstrong. Aztán persze kedd reggel már annyira szarul ébredtem, hogy mikor Krisztián 9 körül becsöngetett gyakorlatilag nem tudtam hol vagyok.…..
Na elindultunk ismét Lampival napsütötte Dél-Koreába, a már jól bejáratott Budapest-Amszterdam, Incheon útvonalon. Nyilván indulásunkat kicsit beárnyékolta az az apró tény, hogy volt egy plusz csomagom amiben az optikai lomok laktak, és 36,8 kg nál egy grammal se volt több. Gyors…..
Na szóval a dolog úgy nézett ki mikor hazajöttünk, hogy talán soha többet nem jutok el ide, erre a gyönyörű ,és izgalmas helyre. Aztán az élet másképp gondolta. Történt ugyanis, hogy két héttel a hazaérkezésünk után Lampee kollégám, akit orvul kint hagytunk Ázsiában, írt…..
Utolsó hét A dolgok jól alakultak, már ami a melót illeti. Kaptunk az élettől hideget-meleget, de vasárnap este sikerült végre beszállítani a berendezés első részét a tokamakhoz, ahol sebtiben be is passzíroztam az odújába. Hétfő Másnapra már „csak” a berendezés…..
Anna megjött hétfőn ami egyben azt is jelentette, hogy van optikai szakemberünk aki segít hergelni a rendszert. Ki is mentem elé a Goverment Complex nevű megállóhoz. Odafelé úton a metró aluljáróban aranyos idős néni segít a turistáknak eligazodni. Nyilván az angol nincs benne a…..
Berendezésünk még mindig sehol. Ez abból a szempontból egész üdvözítő, hogy addig sem kell csavarozni fúrni faragni, abból a szempontból viszont kellemetlen,hogy jó lenne gyorsan letudni, és elhúzni érdekesebb tájakra. Nyilván az ipari kémkedéstől való félelem jegyében…..
Ismét  elidultunk Dél-Koreába a plazmafizikai kutatásainkkal a hátunk mögött, hogy teremtsünk egy szebb és új világot. A berendezés amelyet össze kell szerelnünk, egyelőre még úton van ide, hatalmas ládáiban várja hogy megérkezzen párás otthonába, és boldoggá tegye a helyi…..