Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spindoc

180 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blog a továbbiakban nem fog friss tartalmakkal jelentkezni. 2021-től a https://bohmkornel.hu/e-magazin/  oldalon találjátok meg írásaimat a kommunikációs szakterületet legérdekesebb fejleményeivel kapcsolatban. Gyertek, találkozzunk ott! Itt pedig köszönöm az eddigi kitüntető figyelmet,…..
Pár nappal ezelőtt megakasztott a scrollozásban egy akkor kiválónak gondolt imázshirdetés. Ez volt az: Nagyon hatékonynak tartom azokat a reklámokat, amiket egy rövid pillanatig nézni kell, mire leesik a tantusz. Jobban bevésődnek, megmaradnak az üzenetek, ha a befogadónak meg kell dolgozni érte.…..
Bőhm Kornél szakblogja Ál-arcok 2020.07.22 11:40:13
"Szerénység! Ne tömjénezze magát, szerénység!" - Bástya elvtárs mindig fején találja a szöget, mégse "megy át" az üzenet. Több milliárd forintos ÁFA-csalás miatt a NAV lefoglalta azokat a csodaverdákat, amivel nem kis feltűnést keltve osztogatott maszkokat Győrben és az ország más pontjain egy…..
Szombaton, a szép napsütésben már gyanút fogtam – teljes teltház volt az OBI parokolójában, jó kétszáz méterrel arrébb tudtam leparkolni a Tesco előtt. Ma viszont teljesen összeállt a kép: a budapestiek úgy döntöttek, vége a járványnak, kész, ennyi volt. Rég tapasztalt, már-már elfelejtett érzés…..
Spindoc 2020.04.30 21:05:38
@Ekrü: Igen, ismerem a szó jelentését (kösz!), de nem értelmezhető három héttel előre, hogy mi lesz majd, ha tetőzik. (Tudom, most már csak pár nap.) A szöveg arról szólt, hogy a tetőzés felé megyünk, magyarán a legrosszabb még hátra van és mégis sokan elunták a fegyelmezettséget.
Spindoc 2020.04.30 21:07:54
@rozsomák: Nekem is van természetesen "okom", és külön-külön mindenkinek van, de összességében nem racionális, hogy a járvány kvázi tetőpontján egyszerre milyen sok embernek (tömegnek) keletkeznek racionális okai. Nadrágvevés, ketyere. Az elmúlt másfél hónapban mindenki (?) meg tudta oldani az online vásárlást is, aztán ez most elmúlt. De a járvány meg nem.
Bedobtuk a gyeplőt a lovak közé, lesz, ami lesz. Hetvenötezer hallgatónak nem kell nyelvvizsga a diplomához, sok tízezer diáknak nem kell érettségit tenni az érettségihez, az OKJ-s vizsga is aluszik. Vészhelyzet van. Alapvetés: safety first, az egészség az első. („Második a Ferencváros” – ahogy…..
A máris biztos befutónak látszó Covid mellett a social distancing és a contactless lehetnek az év szavai. Reméljük, minden legalább annyira jól megy, hogy ennél már nagyobb újdonság ne türemkedjen be az élmezőnybe. Talán még a vakcinának lehetne esélyt adni. Covid, social distancing, contactless.…..
Nagy ívű csukafejest ugrunk mindahányan a Maslow-piramis csúcsáról. Vagy legalábbis a felfelé vezető, coachok, mindfulness workshopok és selfhelp könyvek kitaposta ösvény éppen aktuális fokáról. Az önmegvalósításra való törekvés átmenetileg (?) megmosolyogtató emlékké homályosul, társadalmi…..
Belebukott Persányi Miklós a Pannon Park főépületének, a Biodóm építési költségeinek kontrollálhatatlan emelkedésébe. Az Állatkert közmegbecsülésnek örvendő, több évtizede regnáló, - közben kicsit még miniszterkedő -  csúcsmenedzsere a grandiózus álmát már nem tudja személyesen végigvinni. Vélhetően…..
Különösebben nem borzolta fel a kedélyeket a hír, hogy a Digi új szerződési feltételei közé került, hogy az ügyfélszolgálati munkatársaikkal tiszteletlenül, sértőn viselkedő ügyfeleknek felmondhatják a szerződését. Ez a kitétel merőben éles váltásnak számít a "vevőnek/ügyfélnek mindig igaza van"…..
Sokkoló "rajzfilmmel" jelentkezett ismét a GreenPeace, az a környezetvédő szervezet, amely talán a legjobban érti és érzi, milyen kommunikációs aktivitásokkal lehet tényleges hatást gyakorolni a kitűzött célok elérése érdekében. (Jó a WWF, és a PETA sem megy a szomszédba ha kreativitásra van szükség…..
Kétszázból mindössze öt cégnél sikerült lezárni a bértárgyalásokat 2020-ra vonatkozóan - számolt be a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Döbbenetesen alacsony szám, különösen, ha belegondolunk, ezek csak azok a cégek, ahol ennek a szövetségnek a tagszervezetei jelen vannak. Nem kell különösebb…..
Lehet, hogy csak engem került el a Gucci év eleji botránya - mindenesetre csak a friss híradásokból értesültem róla, hogy az olasz luxusmárka komoly árfolyamveszteséget szenvedett el egy rossz ízléssel kialakított pulóver piacra dobása miatt. A képet elnézve nem kell olyan sok belemagyarázás abba,…..
A nyári főszezonban hétről hétre kerül bele a Wizz Air a hírekbe, legtöbbször inkább negatív kontextusban. Megkérdeztük a légitársaság kommunikációs illetékesét, hogyan élik meg és hogyan kezelik a mindennapi kríziseket, mi a kríziskommunikációs megközelítésük. Interjú Radó Andrással, a Wizz Air…..
A Nivea globális marketingügynöksége "hátat fordít ügyfelének, miután a Nivea egyik képviselője - telefonon - elutasított egy megjelentésre szánt kreatív anyagot, amelyen két férfikéz fogta volna egymást. A márka illetékese állítólag úgy fogalmazott: "We dont' do gay at Nivea", amit a címben…..
Tavaly ilyenkor egy vemhes szurikáta értelmetlen halála borzolta a kedélyeket, most egy görög teknős barbár lemészárlása borítja ki - teljes joggal - a közvéleményt. A klíma-pánik okán egyre erősebb az emberiség lelkiismeretfurdalása, valószínűleg  - velem együtt - sokszáz millióan érezzük úgy,…..
Elsöprő erejűnek hat a felháborodás a Telekom anyák napi kisfilmje körül, amelyben a szokásos anyák napi ünnepségre érkező, mit sem sejtő édesanyáknak felvételről mondják el gyermekeik azokat a kifogás paneleket, amiket egész évben hallgatniuk kell a velük nem foglalkozó, rájuk időt nem szakító…..
Rendkívül érzékenyen érint a budapesti patkányveszély - szerencsére még nem futottam össze egyeddel, de rettegek a pillanattól, amikor igen. Laktam már olyan városban, sőt, olyan szobában, ahol a kis egérkék mindennapos jelenségnek számítottak, és rém büszke voltam Budapestre, amely a világ egyetlen…..
A döbbenet képei. Alighanem mindenkit a monitorok elé szögezett a lángoló templom, a világ egyik legikonikusabb épületének szívszorító küzdelme a pusztító tűzzel. Nagyon sok és köztük majd több okos elemzés jelenik majd meg arról, mi mindent jelentenek ezek a sokkoló képsorok az európai, tágabban a…..
Spindoc 2019.04.17 18:12:05
@John Brennan: Neisser kísérletei azt mutatják, hogy az emlék bár részletező, ám mindemellett a személyes emlékek tekintetében hamis. Ezekben az esetekben, valamely ellentmondás hívta fel a figyelmet az emlék megkonstruált természetére. Olyankor, mikor az élénk pillanatot fenntartó környezet helyett újat találunk, a felidézésben nehéz elkülöníteni azt, ami valóban megtörtént a képzelt szcenáriótól, és valamilyen lebuktató részletre van szükség ahhoz, hogy a történetet elvessük, és annak felépítését újrakezdjük. Az ismételt felidézésben gyakran módosul az események sorrendje, és gyakori, hogy a hír fogadásának pillanata más időpontba kerül. Olyankor, ha jobb, képileg élénkebb forgatókönyv adódik (hírek esetén leggyakrabban ez a tévézés vagy a megszokott társasági élet), a hír kicseréli eredeti, váratlan, forgatókönyvbe kevésbé illeszthető kontextusát. Ezt a konstrukciós hibát a kontextusnak a céleseményről való leválásával értelmezhetjük, saját nevén forrás-amnéziaként.
Kilépett az állományából egy rendőr - egy fiatal munkavállaló, aki egy időben az arcát is kölcsönözte a szervezeti toborzáshoz. A fiatalember csalódottan arról ír, hogy akármekkora álma is volt, hogy rendőr lehessen, nem elég a tisztességes megélhetéshez, amit a munkaadója biztosít, és még reménye…..
Feltűnően szemérmes a hazai média a péppé vert német topmenedzser és két fiának ügyében - legalábbis, ami a helyszín megnevezését illeti. Láthatóan senki nem akarja, nem meri elsőként leírni az érintett szórakozóhely nevét, mintha nem is lenne különösebben fontos, hol történt az eset. Sőt, gondosan…..
Álmából riasztották fel a sajtó képviselői a román vasúttársaság vezetőjét, aki ezt szóban nehezményezte is. Az újságírók magyarázatot szerettek volna kapni az egy nap alatt történt két vasúti balesetre, Leon Bărbulescu vezérigazgató viszont aludni szeretett volna és ennek hangot is adott. A…..
Mióta világ a világ, művészek, tudósok, feltalálók merítenek egymástól témákat, ötleteket, ihletet. A merítés mértéke és fogalma viszont rendre heves vitákra ad okot - és, ami még rosszabb, a plágium, a lopás örök stigmája rásül a felhasználóra. Ráadásul sokszor tényleg "véleményes", mi számít…..
Bőhm Kornél szakblogja Sztrájk! 2019.01.30 12:02:58
Magyarországon nincs különösebb kultúrája a sztrájkolásnak (sem), a hatékony munkavállalói érdekérvényesítés egyáltalán nem jellemző ránk. Ez természetesen sokféle okra vezethető vissza (egzisztenciális kiszolgáltatottság, szocializáció, rossz minták és korábbi tapasztalatok, elsorvadt…..
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Spindoc 2019.01.08 22:34:22
@HaKohen: vicces, a menza kifejezést az utolsó pillanatban tettem bele, szinte élesítés előtt. :-) Amúgy a wiki nem mond neki ellent, itt is limitált menü van limitált közönségnek, olcsón.
Nyilván nem életszerű összevetni, de az üzemi étkezdét is dotálja a gyár és nem csak fizetéskiegészítést, cafeteriát ad(ott). És nem CSR-ről van szó.
A 3. a legfontosabb - értem, nagyjából egyet is értek.
Spindoc 2019.01.10 07:37:32
@summicron: Köszi a kiegészítést - szándékosan használtam a szót, és nyilvánvalóan más a valódi jelentése a pszcichológiában, onnan kölcsönöztem. De jogos az észrevétel.
A halál ugyanúgy üzlet, mint a születés, az egészség, az öröm, a hit, a rettegés és minden, ami emberi. Legfeljebb a nyugati világban kicsit nehezebb, kevésbé "illik" beszélni róla. Az elhalálozással, temetkezéssel kapcsolatos üzleti szolgáltatások mindig visszafogottabbak, diszkrétebbek. Mivel…..