Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hzoltaan

53 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Házfelújítás kocsibeálló 2013.07.29 10:22:43
Megjött a talpfa. Lett beálló. Így van. Akartam egy kevésbé lejtős beállót, mert ami van, azon az volt az érzésem, hogy ha nem teszek egy téglát a gumi mögé, akkor beleáll a swift a ház sarkába éjjel. Mivel télen kocsival kell dolgozni menni, és mivel állófűtést is akarok,…..
És lőn. Végre lemértem, múlt héten megrendeltem, és most összecsavaroztam a darabokat.  Nem is kellet sokat szenvedni a betétellel.  Hát, a képek nem túl jók... este lett mire befejeztem, a telefon meg ezt nem bírja. ..
Közben azért volt mocorgás, bát bejött a jó idő és egyre több nem ház jellegű szociális tevékenység akad utamba ami hátráltatja a felújítást. De ez gondolom természetes, én mindíg féligkész lakásokban laktam, ilyenekben nőttem fel. Álltalában addig volt pénz, amíg az…..
Kvázi kész van a padló előkészítése. Befoltoztam a fal hült helyén tátongó árkot némi betonnal, OSB-vel.  Ez kb elvitte az egész hetet, és hétvégén meg az ablakpárkányokkal játszadoztam. Mindkettő (2 ablak ügyebár) be lett vágva, purhabbal leragasztva a betonyra.…..
Házfelújítás kész a fürdő 2013.02.25 11:32:18
Jó, perzse, túlzok... kell még pár apróság, mint szegélyek, meg pár mozaikcsempe a kád elé, de a lényeget tekintve készen vagyunk. :D  Szombaton befejeztem a csempézést, még aznak Goska kifugázta, és amíg száradt a fuga, meg mosódott a csempe, addig én átalakítottam a…..
Épül a fürdő. Újra járok gyúrni, ezért kevesenn aktív idő marad a házzal. Felszereltük az összes új lámpát, le lettek véve a régiek és a lukak a plafonon begipszelve. Csak be kell fejezni a pasztával és lefesteni. A hétvége hibajavítással telt. Először a WC tartály…..
Eljövé a szombat, és irány Silézia. Volt egy jókora lista az elvégezendő dolgokról, többek között szerezni csempét meg lámpát... Van pár bolt ott, amit még az ott töltött évek és a felújítás alatt találtunk. Egy csempelerakat, ahol a gyártásból kifutott modellek uccsó…..
Megjött az asszony és rögtön átrendezte az egész kéglit...  Hirtelen lett festve a halóban, került szőnyeg a padlóra, Zolika meg ide-oda húzkodta a 3 tonnás szekrényt.  Átszerveződött a konyha is, ideiglenesen az egyik szekrénybe került... a dobozok kiürültek, a…..
Pár apróság lett készen, mint a fürdő hátsó fala, a padló, a fürdőkád eleje, legalábbis a fele. Az elmúlt két hétvégén nem sok történt, múlt héten a szombati napot józanodással meg alvással töltöttem, vasárnap sociális életet éltem, most szombaton meg egy havernak…..
A szombati fejfájás legyőzése feletti örömömet egy kis csempézéssel ünnepeltem. Felhánytam a falra azt a 14darab csempét ami a feredőző hátsó falának lefedését szolgálja.  :P Szerintem még életemben nem csempéztem ilyen aprólékossággal, és valószínűleg eddigi…..
Végre meló van. Már szégyelltem a több hetes termeléskiesést.  Rájöttem, hogy van elég anyag az elbaltázott 4. szekrény megépítésére-módosítására a nagy beépített szekrénysorban.  Ennek örömére tegnap már össze is lapátoltam az alsó részt és maholnap…..
Múlt szerdán és csütörtökön egy ideiglenes konyhabútor összeütésén dolgoztam. Épp csak annyi, hogy fel lehessen tenni a mosogatót valahová, be tudjam kötni, meg elférjen rajta a főzőlap. Nem szép, de működik.  Ideiglenes. Tessék úgy tekinteni rá. :P Aztán…..
Házfelújítás 2013 2013.01.02 15:56:36
Szóval megtértem a magyar körútról. Ennek értelmében nem sok mi történt a házzal. 10 napig magában állt fűtés nélkül, de szerencsére nem volt -20, így nem volt nagyon hideg. a vizet elzártam még elmenet előtt, meg a bojlert beprogramoztam, hogy napi egy órát menjen. (és…..
Házfelújítás a múlt hét... 2012.12.18 09:50:06
... nos, nem volt túl produktív.  Szombaton ugyan elég sok mindent elintéztem. Kiürítettem a tísztított-víz tartályt, létrát mostam, villanyt szerelgettem (csütörtökön összeraktam a világítást és a konnektorokat kint, a "terasz" alatt), a pöcegödör mágikusan gyors…..
Házfelújítás szekrénykedés 2012.12.12 12:27:36
Tegnap szekrényt szereltem.  Végül is miért ne? Eltűnik a nappaliből a sok tábla bútorlap, és helyem is lesz a sok ki****tt doboznak. sokat nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki. Íme a képek: ..
Péntek este a maradék ajtó beépítésével ment el, és ez már jobban sikerült. Kiderült, hogy vennem kell zsanért, mert elvesztettem, szóval jó oka lett a szombati rendszeres krzeszowicei zarándoklásomnak. Szombat, Krzeszowice. Inkább busszal mentem, vakargassa a jeget -10-ben a…..
A tegnapot kis bevásárlással töltöttem, karácsonyi alkoholbeszerzés és villanykapcsolók. Ja meg baktérium a szenyvíztisztítónak. hazaértem kb 7-re és nekivágódtam az aznapra kitervelt ajtóbeépítési projektnek. Ugyan nem létkérdés az ajtó, de a valahová tenni kell, mert…..
Csütörtök... Pánikolok. Jön az após, anyós, a Bicebóca, meg a kutya. Ez utóbbi kettőnek örülök.  Após hozza az általa tervezett, Praktikerben levágatott és előkészített bútorlapokat a hatalmas szekrényhez, amit ő szeretne összerakni. El kellene mennem…..
Jó ebből a háromból csak a szekrényhúzás volt meg.  Adva van egy böszme nagy öreg szekrény (afféle fából való, érted?! Fából szekrény? ) amit a házzal együtt vettünk.  Súlyra olyan tonna, méretre meg 180 széles, vagy 60 mély, 180 magas. Egy böszme nagy kocka.…..
beszéljenek a képek. Mivel nem bírtam kibogarászni, hogy a blog hogyan nem fogja összevagdosni és a bejegyzés végére tenni a képeket, ezért csak számozunk, jó?  1. az új lépcső, egyben garázs. Kivállóan tartja a mágneses zseblámpát. Azért egy faja 100-as körte kell…..
jön a hét vége, fáradt vagyok, így pihenés gyanánt (hogy feltöltődjek a szombati hajszára) csak pakolgattam. Úgy 1 tonna szart ide-oda... Ja, meg befalaztam a kádat. Több tégla ott nem lesz, valami panelt kell alkotnom és csempéve lesz. Most már stabil a kád, mint állat. Innen…..
tegnap nap: - csapszerelés, próba, öröm, kézmosás úriasan. - WC-tartály és mosógépcsövek szerelése, próba, basszamegszivárog... húzok rajta, eh, még mindig...  úriasan WC-t öblít, állít az úszon, fülel, tócsát keres. Mosógép mos, Zoli boldog, a tiszta zokni-gatya…..
Házfelújítás nna képek 2012.11.21 09:26:11
íme képek, hogy néz ki a rendszer most: A minőség épp szar, telefonnal az ember ezt tudja éjjel egy 60W-os szervízlámpa fényénél... Az új konyhaajtó. Festve glettelve. A  legyek korcsolyázhatnak rajta. ez is csak a falat mutatja, a föstőbrigád munkáját. A kicsit…..
Házfelújítás lett mosógép 2012.11.20 10:11:42
Köszönet a bonyolult víz-visszaforgatónak, meg a rendszer hiányosságainak (konkrétan a pumpavezérlő kapcsolóra gondolok) elég komoly meló volt beszerelni az említett gépezetet. De egy menetet kimostam vele... fel is ismertem az égető szükségét, hogy meg legyen oldva ez a…..