Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jean-Baptiste

141 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hanem együtt dolgoznunk tovább a problémák megoldásán. A bulinegyed minden budapesti lakos számára közös érték, ami a helyi lakosok számára sokszor átok. Az, hogy most a népszavazásról beszélünk, nemcsak felesleges feszültségeket okoz VII. kerületi lakosok és vállalkozások között, de…..
    Gyere el január 13-án 13:00-kor a Szimpla Kertbe, a Kazinczy Élő Könyvtár és a MyBudapest Photo Project közös programjára, ahol a lakhatási válság áldozataival ismerkedhetsz meg. Beszélgethetsz hajléktalanságot megtapasztalt, szegénységben élő, otthontalan, kunyhó- lakó, kilakoltatást…..
Gyere el január 13-án 13:00-kor a Szimpla Kertbe, a Kazinczy Élő Könyvtár és a MyBudapest Photo Project közös programjára, ahol a lakhatási válság áldozataival ismerkedhetsz meg. Beszélgethetsz hajléktalanságot megtapasztalt, szegénységben élő, otthontalan, kunyhó- lakó, kilakoltatást elszenvedett…..
Egy átfogó, elemző cikk a belváros, azon belül is a Bulinegyedként említett Erzsébetvárosi részről, élhetőségről, árakról, lakásértékekről, felfogás(ok)ról. Érdemes elolvasni, mert tanulságos, több szempontból is: „De hát a pénz az csak pénz, viszont a lakás, ahol harminc éve élek...”A tudomány…..
Hetes A zene éjszakája - 2017 2017.11.16 21:30:23
A rendezvény keretében november 17-én 8 belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket. 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a…..
Hosszú hónapok óta húzódik a vita arról, hogyan szigorítsa a VII. kerület Belső-Erzsébetváros csendrendeletét. Még 2013-ban döntött úgy az önkormányzat, hogy a Király utca, a Károly körút, a Rákóczi út és az Erzsébet körút páratlan oldala által határolt területen reggel hatig lehetnek nyitva a…..
Szeptember 16-án és 17-én, tehát egy egész hétvégére sétálóutcává vált a Kazinczy, most először éjszaka sem közlekedhettek az autók az utcában, ami igen jól mutatta, hogy a Kultúra utcája ebben a formában működik a legjobban. Számtalan program várt mindenkit, a helytörténeti sétától elkezdve a a…..
Szeptember 16-án ismét egy különleges utcafesztivál vár mindenkit, aki a Kazinczy utcába ellátogat. Hagyományainkhoz híven szeretnénk megmutatni, hogy milyen hasznos és jó, ha sétálóutcaként funkcionál a Kultúra utcája, méghozzá állandó jelleggel, s ha végre nem napi több száz autó, hanem…..
Hetes Tüntetés a Bulinegyedért - 2017.08.30 13:06:35
A helyi vendéglátósok mellett civilek és az Erzsébetváros lakói augusztus 29-én a Madách térről indulva, mintegy ezren, a kerületi Önkormányzat elé vonultak, kifejezve ezzel tiltakozásukat azzal kapcsolatban, hogy a néhány évvel ezelőtt felmerült csendrendelet újra terítékre került, miszerint este…..
Hetes 2017.08.14 08:38:22
Körbenéztünk kicsit teraszfronton, hogy mi a helyzet a kerületben, mert úgy gondoljuk, hogy a terasz lehet akár a vendéglátóhely éke is, de - mint kiderült - ez sajnos nem minden esetben van így Erzsébetvárosban. Szerintetek melyik a három közül a kakukktojás?  ..
Ismét Madarak és Fák napja a Kazinczy utcában! Harmadik éve kerül megrendezésre az esemény, ünnepelve a belváros közepén a természetet, ami idén Május 6-ára, szombatra esik. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros…..
Erdős Zoli, (aki egyébként közgazdász és urbanista) önkéntes városi közlekedéstervező barátunk javaslatai Belső-Erzsébetváros közlekedésének javítására abban az esetben ha a Kazinczy utca forgalmi iránya megfordul. Működőképes-e önmagában a Kazinczy utca forgalmi irányának megfordítása vagy…..
Hetes Szégyenfal (2.) 2017.02.09 09:36:49
Van egy épület a Dob utca - Kazinczy utca sarkán, mely szintén rejtély a számunkra. A kiírás szerint egy Geopolitikai Szabadegyetem működik a falakon belül, de jól láthatóan hónapok óta semmi sem történik, az épület zárva van, és a kihelyezett plakát, mely a különféle témákra és programokra hívja…..
Hetes Szégyenfal 2017.01.26 10:46:10
A több hónapja üresen álló régi Téli Kertem üzlethelyisége közelít a totális pusztulat felé. Mi lehet az oka, hogy a város legforgalmasabb vendéglátó utcájában ilyen történik? Ki a felelős, hogy ilyen értékes és egykor jól működő helyek teljesen elhanyagoltan állnak? Hogyan lehetne ezen változtatni?…..
A nagy hidegben kedves és értékes kezdeményezés indult el a városban: fogasokat raknak ki közterekre, ahová a szerencsések kirakhatják a használt, de még használható kabátjaikat, ezeket pedig a hiányt szenvedők felvehetik. "Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak,…..
  Brandi Jenő kitüntetést vesz át a Fortepan képén Erre emléktábla is emlékeztet minket a Klauzál tér 5. alatt, ugyanis ott élt. Brandi vízilabdázó volt, 1936 olimpiai aranyat, 48-ban ezüstöt szerzett a válogatottal. Kétszeres Európa-bajnok…..
Kicsit kiakadtak a lakók arra, hogy az önkormányzat karácsonyi vásárt szervez a Klauzál térre. A Klauzália nyilvános Facebook-csoportban olvastuk azt, hogy enyhén szólva elegük van abból, hogy rendszeresen bódék, rendezvények foglalják el a teret, a parkolókat. Ezért az…..
A Kazinczy utca, a Kultúra utcája régóta küzd azért, hogy a felületén ne autók koptassák az aszfaltot, hanem hogy végre a sétálni vágyók, a biciklisek vehessék birtokukba az utcát. És ehhez kapcsolódva az is nagyon klassz lenne, ha zebra kötné össze a Rákóczi úton a Kazinczyt és a Szentkirályi…..
Idén is megrendezésre került a Madarak és Fák napja. Íme egy kis összeállítás az egész Kazinczyt átfogó és megtöltő eseményről. Köszönjük, hogy eljöttetek! fotók: Szöllősi Mátyás..
Hetes Madarak és Fák Napja - 2016 2016.04.19 11:26:26
Idén is megrendezzük a Madarak és Fák Napját a Kazinczy utcában. Május 7-én, szombaton az utca teljes hosszában családi- , gyerek-, gasztronómiai és egyéb remek programok várnak mindenkit, aki csak szeretne egy kicsit lazítani a város közepén. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy…..
A 2015-ös év igencsak eseménydúsra sikerült az Élő Erzsébetváros tevékenysége szempontjából, s ha a Kazinczy utca, a Kultúra utcája nem is sétálóutca még, összeszedtük egy postban, hogy mik azok, amiket sikerült elérnünk az előző év folyamán, és merre haladunk, milyen előrelépések történtek egy…..
Hetes Egy éves HellóAnyu! 2016.02.04 11:20:53
Egy éves már a HellóAnyu!, amiről korábban is írtunk már, a kisgyermekes anyukák kedvenc helye a városban. Most egy jó nagy bulival ünneplik az első, egyébként hihetetlenül sikeres évet, s bár én, aki írom ezt a postot, nem vagyok gyerekes anyuka, de olyan jó a hely, hogy én is betérek néha, és…..
Hetes Legyen itt egy zebra 2015.11.28 17:27:59
Az Élő Erzsébetváros Egyesület szervezett  békés demonstrációt kedden a Kazinczy utca - Rákóczy út sarkán, melynek célja, hogy rámutasson, milyen jó és hasznos volna egy zebra a Rákóczi út ezen szakaszán, ami összekötné Erzsébetvárost és Józsefvárost a Kazinczy és a…..
Hetes Róth Miksa a Garay utcában 2015.11.12 08:29:29
A Neopaint csapata, idei utolsó munkáját a Garay utca egyik tűzfalán hajtotta végre; a téma pedig Róth Miksa és üvegművészete. A legendás alkotó egyik művének reprodukciójával tisztelegnek a 150 éve született mester előtt. Ez lett a csapat egyik legszebb alkotása, és…..
A Bárdos suli tűzfala - mint írtuk is - az eddigi legnagyobb hazai tűzfalfestmény. A Neopaint csapata egy werkvideót is készített arról, hogy a több mint ezer négyzetméteres felületre hogy került fel a félbevágott épületet ábrázoló festmény. Szóval íme bő két percben,…..