Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adófizető

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Judit, aki egy darab autó tulajdonosa, nagyot nézett, amikor az önkormányzat kettőért akart fizettetni vele. A második jármű egy ősöreg Dacia. Judit először semmit nem értett, aztán derengeni kezdett neki, hogy 17 évvel ezelőtt tényleg eladtak egy ilyen autót. A helyhatóság a…..
Tudtad? Vegyünk buszjegyet! 2009.08.11 13:14:00
Úgy alakult, hogy jövő héten Dublinba kell mennem. Elmesélem, hogyan vettem rá buszjegyet.Felléptem az ír busztársaság honlapjára, ahol örömmel értesítettek, hogy ha neten keresztül foglalom a jegyet, akkor 2€ kedvezményt adnak. Szépen le is foglaltam, kaptam egy kódot,…..
Adófizető 2009.08.15 00:06:38
@Droli:
A Népliget autóbusz állomáson több automatából is lehet jegyet venni. Tapasztalatom szerint szinte senki nem használja! Hogy miért, azt sajnos nem tudom, de nekem soha nem volt vele problémám, gyors, nem kell sorban állni, papír pénzt is elfogad, visszaad stb.(Na jó a fém kétszázast még nem értékeli, hogy valami negatívat is mondjak :) ) A népek inkább a pénztárnál tolakodnak - ki érti ezt?
Budapest legaktívabban haknizó polgármesterhelyettese, avagy az ember, aki állítólag betiltatta a Red Bullt, hogy saját energiaitallal robbantson, minden lehetséges alkalmat megragad, hogy eljusson a szeretett Budapestiekhez. Ha most úgy is tűnik, hogy az MSZP a jövő évi önkormányzati…..
Örök dilemma, hogy javára válik-e a városnak egy csúnya, de működő piac, egy lepukkant, de kihasznált mozi vagy egy ronda, de lelkiismeretes rendőr. Egy azonban biztos, mielőtt egy tájidegen trafóházat lebontanak, nem árt gondoskodni a környék áramellátásáról. Bár a…..
Adófizető 2009.05.03 19:06:22
Wekerlén jelenleg a következő a hulladékhelyzet.

Szelektív gyűjtés.

Két gyűjtősziget megszűnt. (Esze Tamás u - Thököly u sarkán és a Gutenberg körúton a kis piacnál.)
Így kell csinálni:
kispest.hu
"Új helyre kerül egy szelektív gyűjtősziget
2009.03.11.
B. Z.
Az Ady Endre úti rendőrkapitánysággal szembeni részére helyezik át a wekerlei kispiac melletti (Gutenberg

körúti) szelektív hulladékgyűjtő szigetet márciusban – tudtuk meg Tóth Tibortól, az önkormányzat

környezetvédelmi bizottságának elnökétől. Elmondta, hogy a változtatást az önkormányzathoz érkezett

lakossági panaszok tették szükségessé, a piacra autóval érkezők parkolását nehezítették a

hulladékgyűjtők."- No komment!

Ha ránézünk a térképre jól látható hogy a megmaradt gyűjtőszigetek a wekerlei lakosok többsége számára

túl messzire, a napi közlekedési útvonaluktól távol, és ráadásul ellenkező irányban vannak. (Pannónia -

Nagykőrösi sarok, Thököly - Zalaegerszeg sarok, Ady Endre - Hungária sarok.)

A terület kertes jellegéből adódó nagy mennyiségű zöld hulladék szervezett gyűjtése is csak kampány jelleggű.

Wekerle XV. évfolyam 1. szám 30. oldal
"Büntetik az illegális zöldhulladék lerakást - de mi legyen vele?"

Az ajánlott zöldhulladékgyűjtő zsákok drágák, fás szárú növényi hulladék gyűjtésére gyakorlatilag

alkalmatlanok és ráadásul a beszerzésük is nehézkes, és/vagy felár ellenében kaphatók. Az égetés

szerencsére kiment a divatból, és a korlátozások miatt gyakorlatilag tilos is.

2009. 04.01 -től Az 1 m hosszra vágott kötegelt nyesedéket a kerület több részéről heti rendszerességgel ingyen elszállítják, a Wekerléről nem. - Miért???

Van megoldás?

Fél százada élek a Wekerlén és bizony volt megoldás, ami működött is. A fontosabb csomópontokon el volt helyezve egy - egy nagy vasláda amibe a hulladékot a népek lerakhatták, munkába, boltba menet. Azután 1-2 naponta jött egy közterület felügyelő - lánykori nevén: UTCASEPRŐ - állig felfegyverkezve, kiskocsi, lapát, seprő, tüskésbot - hogy csak a legfontosabbakat említsem. Mikor az említett helyeken látta hogy kezd megtelni a gyűjtő, nem utolsó sorban az "ellenőrző körútján" gyűjtögetett anyagokkal, akkor szólt a főnökének hogy "El kén vinni a szemetet". Másnap reggel megjött a Csepel autógyár büszkesége néhány emberrel és elvitték a szemetet. Később a ládákat kicserélték konténerre mert az olyan korszerű, és a korszerűség jegyében menetrend szerint vitték el, ha tele volt ha nem. Közben a közterület felügyelők is eltűntek valahol. Később, hogy csökkentsék a költséget, ritkábban vitték el. A szeméthalmok meg egyre nőttek.
Miután már valóban tűrhetetlen volt a hetekig halmozódó szemét, a konténereket lecserélték egy-egy "Szemetet lerakni hatóságilag TILOS!" táblára, ezzel a probléma végleg és hatékonyan meg lett oldva.

Manapság kísértetiesen hasonló a helyzet! Szelektív gyűjtő sziget - Rossz helyen! (Nem esik útba a többségnek, + zöldhulladékot + veszélyeshulladékot nem gyűjtik) - kelleténél ritkább ürítés = Kiszóródot hulladék - A lakossági panaszok miatt megszüntetik. - Tábla:"Szemetet lerakni TILOS! - Az eredmény ismert!

Viszont, lehet rendeletet alkotni, büntetni, sopánkodni, kommandókat felállítani, felügyelőket alkalmazni, bírságolni stb..
A nép dühöng, a mocsok meg köszöni jól van!

Az előző, önvédelemről szóló posztomhoz jött Adófizető hozzászólása, erről jutott eszembe pár dolog. Mit is kellene szerintem tenni ahhoz, hogy végre rend legyen az országban? Hogyan csökkentsük a bűnözést? Erről szeretnék itt írni. Pár dolgot már leírtam a…..
Adófizető 2009.04.05 21:09:10
Ha már meg lettem szólítva, leírom mit gondolok a dologról!

A testi épség/élet védelme:
Itt véleményem szerint minden védekezési mód megengedett!! Fegyver, oroszlán sokkoló stb. Kirívó esetekben lehet/kell vizsgálni az arányosságot.
Például: 10 éves 25 kilós fegyvertelen gyerek támadása ellen szitává lövéssel nem illik védekezni, egy kigyúrt 90 kilós embernek.
"Úgy kezdődőtt hogy a 90 éves néni visszaütött ezért kellett megszúrnom, erre tanúim is vannak!" és hasonló esetek elkerülése miatt a jogos védelmi helyzet bizonyítása feltétlenül megoldandó.

Az anyagi javak védelme:
Ha elfogadom azt az elvet hogy vagyoni kár megelőzése érdekében nem alkalmazhatok olyan védelmet ami az elkövető épségében, egészségében kárt okoz h a t (feltételesen !!), akkor nem védekezhetek! A kerítés is felsértheti a kezét és vérmérgezésben akár meg is halhat, vagy leeshet róla és beüti a fejét, de ugyanezen indokból azonnal ki kellene kapcsolni a villany, gáz, olaj, stb. vezetékeket, mert a "szerencsétlen" áram, gáz, - vagy ami a leggyakoribb- egységsugarú fém tolvajt meg is ölheti!!
Vagy állíthatunk melléjük biztonsági öröket, látó-halló távolságban. Ez a munkanélküliséget is megoldja. :)

Véleményem szerint az olyan megoldás megengedhető ami:
a.) A védelem létére, illetve a veszélyeire mindenki számára látható/érthető módon figyelmeztet.
b.) Vétlen személynek nem okoz kárt, vagy balesetet.
c.) Nagy valószínűséggel nem okoz egészségkárosodást vagy életveszélyt.
Péda: Kerítés + villanypásztor.
Egyébként ezzel is lenne probléma! Például: Ha segítségre van szüksége a tulajdonosnak de nincs olyan állapotban hogy hatástalanítani tudja a védelmet, orvos, szomszéd, tűzoltó... stb. hogy tud bejutni ?


A gyermekkorúak büntethetőségéről:
Sokan a gyermekkorúak büntethetőségi korhatárának leszállításában látják a megoldást, szerintem ez zsákutca nem old meg semmit!
Tulajdonképpen azt nem értem hogy a megoldás itt van előttünk, és talán még a jelenlegi jogszabályokat sem kellene piszkálni!
Egy példa:
A kölyköm kicsúzlizza a szomszéd ablakát. A károsult, jelen esetben a szomszéd, tőlem jogosan elvárja/követeli a kár megtérítését! Még bocsánatot is illik kérnem az okozott kellemetlenségért!
Ha a gyerek lop, rabol gyilkol, akkor miért nem kell a szülő(k)nek helytállni???? Szülő a börtönbe - gyerek meg ha nincs olyan rokon aki normálisan tudná nevelni, intézetbe. Oszt jól van!


A legjobb persze az lenne ha a gyilkosokat, rablókat, tolvajokat stb. az illetékes hatóságok néhány napon belül megfognák, elítélnék.Legfőképpen pedig az elfogásuk, tartásuk költségeit, és az okozott kárt megtéríttetnék velük. Nem kell hosszú börtön,- csak amíg az előbbieknek maradéktalanul eleget tesznek, meg még egy kicsike tanulságul!

Ez lehetne az egyetlen út az emberek biztonságának növelésére! Ennek hiányában egyre nő az igény az önvédelemre és a (akár illegális) fegyvertartásra, ami előrevetíti az ebből eredő balesetek, félreértések, tragédiák számának növekedését is, és nem hogy javítaná hanem rontja a biztonságot!
Adófizető 2009.04.06 21:25:49
@tff:
Sok minden megoldható jogi intézkedésekkel és műszaki megoldásokkal, az ötleted is JÓ, kivitelezhető (Segélykérő hatástalanítja a védelmi rendszert,- nem bonyolult és nem is drága. Javaslom vedd fel a kapcsolatot az ilyen rendszereket üzemeltető, gyártó cégekkel még újítási díjat is megérdemelsz! ) De, nem ez a megoldás. Az alap szerintem az lenne hogy ne kelljen keríteni, örzővédni stb., vagy legalább ESÉLYE SE LEGYEN a csibészeknek megúszni a dolgot, és ne ÉVEK múlva hanem ÓRÁKON NAPOKON belül megkapják a büntetést! Egy idő után leszoknának a csibészségről!! Egyszerűen nem érné meg.
Eszembe jutott egy érdekes téma, az önvédelem. Mivel ez mindannyiunkat, őröket és civileket is egyaránt érint, írnék róla pár dolgot. Először is, érdemes lenne meghatározni az önvédelmet, mint fogalmat. Én ilyenkor a saját magunk védelmére, az esetlegesen velünk lévő…..
Adófizető 2009.04.02 21:59:06
Sajnos ez az írás nem más mint tananyag, és a hivatalos állami álláspont ismételgetése! ..bla bla bla bla

Nagyon úgy tűnik hogy a blog írója (is) hazabeszél. Bár nem mondja ki, de sugallja hogy hatásos védelem csak kiképzett "személy és vagyonőr(ök)" felbérelésével oldható meg.
Aki nem tud öröket fogadni, azzal mi legyen? Azt nyugodtan, büntetlenül, ki lehet rabolni, meg lehet lopni, erőszakolni..és így tovább? Jelenleg ugyanis nincs joga, hatásos és elrettentő önvédelemre.
-Azért tegyük hozzá, hogy ha joga lenne is, lehetősége nem! Állig felfegyverezve és kiképezve sem lehet néhány napnál tovább maximális készültségben élni. Még a kiválóan kiképzett és felfegyverzett elit alakulattoknál is jelentős veszteségeket kell elkönyvelni elhúzódó konfliktus esetén. Kicsit más a helyzet ha készülni/számítani lehet egy támadásra de ez nem egy átlagos polgár gondja szokott lenni.- Ezért valóban hasznosak a felvetett gondolatok, de a kiszolgáltatott, meglopott, és elkeseredett emberek nem a "józan ész" szerint fognak működni! Az eredmény hogy a nép megpróbálja megvédeni magát, és értékeit, az általa hatásosnak vélt módszerekkel.

Az állam nem tud / akar gondoskodni a tulajdon és a testi épség védelméről, és legfőképpen a károk megtérítéséről. Ha meg is lesz az elkövető - Amire annyi az esély sincs mint a fej vagy írás játékban!- a károsult kárpótlásra akkor sem számíthat! Sovány vigasz a lehetőség: Tessék polgári peres eljárásban érvényesíteni a kártérítési igényt! Már ha van rá több tíz - száz ezer forintja ügyvédre, + ideje, + kedve, a károsultnak! Az eredmény gyakran egy soha végre nem hajtható, de jogerős ítélet, amit bekeretezhet, és kiakaszthat a falra!! És ráadásként a megfogott zsiványokat is az Ő adójából tartják el a börtönökben !!
Ebből a csapdahelyzetből van kiút???
Update: Többen azt kifogásolták, hogy ez már egy éves hír. Elnézést. Akkor legyen ne a Zöld Pardon, hanem xy szórakozóhely. A poszt nem ZP specifikus, hanem magához a beléptetési rendszerhez, mint olyanhoz kívánt hozzászólni, illetve elemzést készíteni róla. Egy kis…..
Adófizető 2009.03.23 11:44:00
Ellentmondásos követelményeknek kellene egyszerre megfelelni.( gyorsaság, biztonság, gazdaságosság, menekülési útvonalak biztosítása stb.) Ezek egy része műszaki,gazdasági, másik része szervezési kérdés. Egy zárt objektum esetében található megfelelő kompromisszum, de bárki által tömegesen látogatott helyszínek, rendezvények esetében nincs igazán jó megoldás. Különösen vonatkozik az az alkalmi helyszieken megrendezett eseményekre. Tapasztalhattuk ezt az utóbbi évek ünnepein is.

Jogi aggályok is felmerülnek a személyes adatok gyűjtésével,felhasználásával, őrzésével kapcsolatban, egy szórakozóhely esetében. Nekem eléggé pöttyös a májam
ahoz hogy elképzeljem, valaki(k) visszaélhetnek a személyes adatokkal.
Külön probléma hogy a beléptetett személyeket hogy lehet a jogosultság (idő) lejárta után kilépésre kényszeríteni.

Én inkább azt kérdezném meg a kedves szülőktől, hogy mi a fenének kell fiatalkorú gyerekeknek éjjel, kísérő, (felügyelet) nélkül szórakozóhelyeket látogatni?? Régebben a szórakozóhelyeken fiatalkorúak általában 20 óráig, szülői(!) kísérettel 21-22 óráig tartózkodhattak, és ezt be is tartották- tartatták!
Tudom hogy ma más a világ (Valóban, nem volt mindennapos a rablás lopás erőszak stb. !!) meg demokrácia és szabadság, ám a szórakozóhely nem a legjobb gyerekmegőrző!
Nekem is volt, és van tini lányom és meg tudom beszélni hogy kikkel, hogyan, hova, mikor, meddig, miért(ne) menjen szórakozni.
Valószínűleg ez másnak is sikerül, csak a tiltás NEM, a
miért CSAK helyett emberszámba kell venni az ostoba kamaszt!
Igazából a mai nap próbáltam kikúrálni a kezdődő influenzámat, mert holnap meló, s megint csak a blog.hu posztjai közül válogattam. Orsi néni elmélkedik egy cseppet a 24 órás szolgálatokról, erről jutott eszembe újfent pár gondolat. Nos, a 24 órás munkarend annyira terjed,…..
Az alábbiakban Darvas Béla ökotoxikológus, a GMO-Kerekasztal és a Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság tagja helyzetértékelését olvashatják az elsőgenerációs GM-növények jelenlegi megítéléséről. A szakvélemény az Országgyűlés Mezőgazdasági…..
Hiába folyik ki mindenkinek mindenén a BKV, sajnos újra az arcpirító surmóság mezejére léptek. Az Index is lehozta, hogy a BKV 6-án és 7-én nem bünteti meg a lejárt bérlettel közlekedőket. Erről azonban sajnálatosan nem értesítették ellenőreiket, akik rögtön 12 rugóra…..
Egyszerűségében is trükkös módszerrel lopnak gumit ipari mennyiségben a nagy ingyenes parkolóban álló kocsikról Vomit levele szerint: odamennek és nyíltan lecserélik az abroncsot. A banda sikerét nagyban előremozdítja, hogy a téren elhelyezett biztonsági kamerák - legalábbis a…..