Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lato88

10 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiegyezéskor kialakult magyar-zsidó identitás jelentősen megkérdőjeleződött a Holokauszt által, míg ezt a törést a kommunizmus kegyetlenül kihasználta. Ugyanakkor a kommunista rendszer kiüresítette mind a magyar, mind a zsidó szellemi életet és megfosztotta a társadalmat…..
lato88 2013.06.18 07:26:05
@Csehszlovák Kém: botikám, ötletem nincs, melyik szoclib párttól kaphatsz annyi pénzt, amiből nem csak hogy megélsz, de még annyira lojálissá is válsz, hogy hajnali háromig nyomod az igét.
Vagy csak ilyen rég láttál nőt (férfit?), dehát nyilván erről is az Orbán-rendszer tehet :)
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői nem úgy fognak visszaemlékezni az idei márciusi kitüntetésosztogatásra, mint regnálásuk egyik  meghatározó sikertörténetére - a Szaniszló-affér után most újra napirendre került a másik ügy, a Kárpátia díjazása. A…..
Mert a dolog mindig már az indulásnál el van rontva. Mert a cigányság* felemelése mellett (időnként hirtelen felindulásból) kiálló politikusok mindig elvont eszmékkel érvelnek, miközben elvből elutasítják a többség mindennapi negatív tapasztalatait. Márpedig ha ezek…..
lato88 2013.05.18 19:07:32
@Mária: te még mindig akkora fasz vagy, mint voltál, egy szemellenzős, ostoba tapló, a saját idióta ideológiáddal, amely köszönőviszonyban sem áll a valósággal.
Összetettebb választ nem érdemelsz (és nem is értenéd).
Publius Majd az Anonymous megmondja 2013.04.26 14:32:16
(kép forrása) Jeszenszky Sándor ex-jobbikos tisztségviselő, jelenleg a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke az Élet Menetével párhuzamosan akart "Adj gázt!" címmel motorosfelvonulást tartani. A felháborodást és a - több jogvédő által is kifogásolt - betiltást követően…..
"nincs semmi okunk attól tartanihogy a bölcs lelki vezér tévedde ha mégis a bizonytalansági sávba tévedszimuláljunk élményrepülést" Ma Debreczeny György verseit olvashatod. (Róla bővebben a versek alatt tájékozódhatsz. Itt látható portréját Hegedűs János készítette.) A…..
lato88 2013.04.24 12:44:07
Törvény írja elő az Engels utca kötelező átnevezését Szombathely (is). Az LMP Szombathelyi Csoportja tegnap lakossági fórumot tartott: kikérte az utcában lakók véleményét, illetve javaslatait. Mint kiderült a többségnek semmi baja nincs az Engels Frigyes elnevezéssel, de ha már…..
Palvin Barbara fürdőruhát népszerűsít, ám ezúttal nem a Victoria's Secret egyik angyalaként, hanem egy ausztrál márka, a Mambo tavaszi/nyári arcaként vetkőzött bikinire a magyar modell. A kampányban Ashley Hart a partnere, vele bolondozik és örül önfeledten a bikininek. Hogy…..
Néhány napja írtam a Gerendás Péter búcsúlevelével kapcsolatos sztoriról, amely úgy tűnik, mégiscsak nagyobb port kavart, mint gondoltuk volna. Dacára annak a jobboldali lesajnálásnak is, amely a „húszadrangú művésznek” titulált Gerendás gesztusát övezte, és amelyre…..
lato88 2013.04.04 15:53:34
@whale: élethosszig tartó kárpótlás 4-5 év fizikai munkáért? Simán bevállalnám. :D
lato88 2013.04.04 16:24:23
@whale: vagy kisirnék egy államot az ENSZtől mondjuk Levédiába, ahol állitólag ezerötszáz éve valamikor megfordultam, és megpróbálnám kiirtani az őslakosságot, meg állandóan zsarolnám a többi államot azzal, hogy náczi, aki nem fizet :)
lato88 2013.04.04 16:58:20
@whale: sztem meg inkább neked kéne elhúznod Ázsia Közel-Kelet nevű részének egy bizonyos pontjára, tudniillik én itthon vagyok, te meg nem, te askenáci :)
Antipropaganda Gerendás emigráns 2013.04.03 17:29:55
A mai nap szenzációja: Gerendás Péter elhagyja Magyarországot. Úgy posztolgatják a facebookon, mint ha az első híres zeneszerző hagyná el csepp hazánkat, miközben a korabeli nagy zenészek legalább fele már 20 éve emigrált, nem másodvonalbeli szerzők, hanem frontemberek, arcok,…..
lato88 2013.04.04 15:42:07
@Makkasz: a gazdasági problémák amiket felsoroltál, jogosak, a politikaiak nem, sőt.
lato88 2013.04.04 15:48:42
@Makkasz: aki a kubai világifjúsági találkozón játszott a nyolcvanas években, az egy politikai ribanc, akármit mondasz :) nem kapott a baloldaltól semmit, ugye? :D
lato88 2013.04.04 15:51:09
@Makkasz: nem én gondolom magam Isten kiválasztott népének ;) a gyűlölködés nem itt kezdődik. Csak kurvára elege van az embernek az állandó vernyákolásból, ennyi az egész. Ha visszavennének, megint nyúzhatnának minket negyven évig morgás nélkül, de túl kapzsik és túl önhittek ahhoz, hogy ezt belássák :)
Történelemhamisítással vádolják a nudisták a németeket, mert a világtörténelmi, felnőtteknek szóló, A Király Meztelen című ismeretterjesztő munkájukban felruházták főszereplőjüket. "Döbbenetes, hogy Németország, amely a nudista fény és becsület büszke…..
Március 26-án, kedden lezárult az első magyar egyetemfoglalás. Az akciót indító Hallgatói Hálózat és az egyetem vezetés között kötetett megállapodás szerint innentől kezdve bárki használhatja fórumozásra azt a termet, melyet másfél hónappal ezelőtt közel háromszáz…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
lato88 2013.03.31 12:15:39
@Legelő Őse:
Nem vagyok hive ennek a demokrata keresztes hadjáratnak, ahol amúgy olyan dolgokért ekézik a kicsiket, amiket a nagyok simán, gond nélkül csinálnak. Ezért nem para a szlovákok nyelvtörvénye, vagy a benesi dekrétumok hatályban tartása.

Ez az egyiknek lehet másiknak nem dolog elég gusztustalan már az oviban is.
Feketeöves kommunistáknak Táncsics- meg Kossuth-dijakat osztogatni oké. Három radikálisabb jobboldalinak viszont diktátori gesztus, elismerése az emberellenes blablabla jogtiprásnak.
Emberek szemét kilövetni meg szétveretni az oké, de az ölben elvitt diáktüntetők előállitása diktatúra...
hagyd már...

@-ling: Láttam a filmecskét, németül is tudok, és követem az eseményeket. Gyerekeknek felnőtt tartalmat leadni legjobb esetben is politikai erőszak, legrosszabb esetben pedofilia.
Az értéksemlegesség nevében (mert kereszt már nem lehet az iskolában ennek a nevében) nyomatni egy ideológiát minden, csak nem demokrata dolog.
lato88 2013.03.31 12:51:51
@-ling: a politikai pamflet az felnőtt tartalom, akár tetszik, akár nem. Ez egy propagandafilm, amiben az aktuális ellenségképet mutatják be, és semmivel sem jobb, mint a Donald kacsa amerikai háborús propagandái. Az is gyerekeknek ment, a világnézetük tágitása és a hazafias elkötelezettség erősitése végett...

@Legelő Őse: emberek állampolgári jogainak megvonása nem demokratikus jogok felszámolása?
Nem, egyszerűen az a bajuk, hogy orbánék nem mindig játszanak olyan játékszabályok szerint, amiben eleve csak a bólogatás és a bankok, multicégek állami pénzzel stafirozása megy. Ilyenkor megpróbálják lejáratni az ellenfelet, most éppen a "nem demokratikus" az erre való bélyeg (volt már "nem elkötelezett szocialista" meg "eretnek" is korábban), a háttér mindig gazdasági eredetű.

no, áldott húsvétot meg kommentelést mindenkinek.
Blogom első bejegyzését egy olyan eseményről írom, mely felbolygatta mind a politikát, nemzeti öntudatot, és a sportolóinkhoz fűzött örökzöld kérdést: miért mindig a legvégén bukunk el?Amikor összesorsolták a magyar válogatottat a románnal a 2014-es VB selejtezőkre, óriási…..
Lakatos Istvánt annyira felzaklatta 17 éves fia, Bilicki Ervin brutális agyonverése, hogy kisebbfajta botrányba fulladt a tegnapi temetés, ugyanis az édesapa a fia koporsója után ugrott a frissen kiásott sírverembe. Bilicki Ervin 17 éves magyar anyanyelvű, óbecsei roma fiatalembert…..
lato88 2013.03.20 19:37:43
@Le_Penseur: ő szelektiven olvas.
Aligha lehet nehezebb dolog annál egy anyának, mint amikor látja messzire költözni a gyermekét. Ennél már csak az lehet a nehezebb, hogy belássa: a gyerek jó döntést hozott, mert új életében kiteljesedhet és olyan lehetőségek nyílnak előtte, amilyenekhez Magyarországon nem…..
Milliók búcsúztak tegnap Hugo Rafael Chávez Frías venezuelai elnöktől hazájában. Balra: Hugo Chávez (1954-2013). Kép: Paulino Moran Hugo Chávez egy volt azon kevés baloldaliak közül, aki demokratikus választásokon jutott hatalomra, és akit – számtalan amerikai…..
lato88 2013.03.09 17:23:32
@Kara kán: recepció
polbiznisz Ki hagy az út szélén? 2013.03.07 10:25:15
Ősi római közmondás, hogy aki "fasiszta" (ez egy balos kifejezés arra, ha az LMP-től jobbra helyezkedik el az értékrended), az eleve csakis gonosz ember lehet. Ha bármi jót is tesz valamikor, azt is csak aljas, gonosz szándékból teheti, vagy a hatalomért, tehát "populizmusból" (ez…..
Sok baj van ezekkel a tótokkal. Legfőképpen, hogy ragadós a kezük. Nem volt országuk, hát loptak maguknak egyet. Nincs hozzá múltjuk, lopnak és költenek hozzá; nincsenek szimbólumaik, lopnak azt is. De nem érzik magukénak, hiszen tudják jól, hogy nem az övék - sem a…..
Mi hiányozna mostani életedből, ha visszaköltöznél Magyarországra? Ezt a kérdést tettem fel az országfelelősöknek, és érkeznek is a válaszok. Ma például B-től Franciaországból, aki ír kulturális sokkról és beilleszkedésről is, mi több, az is kiderül, mi nem hiányozna. (A…..
Németországtól Magyarországon át Dublinig ível a mai poszt, ám Rumi írása egyúttal belső utazás is. Kiderül belőle, hogyan lesz egy Németországban született, részben Magyarországon felnőtt, jelenleg Írországban élő emberből magyar, s hogyan marad az, miközben a három…..
lato88 2013.03.04 09:00:48
@bpetya75: csak az az elkeseritő, hogy a döntéshozók nagyobb része az europer vonalat viszi a szomszédaink begőzölt agyúságával szemben, ami igy tényleg sikeressé válik.

@Philosoraptor: méltóságteljes emlékezéssel, tanitással, és a megmaradt értékek megóvásával a jogi keretek maximális kihasználása mellett (etnikai alapú autonómia kiharcolása a még magyar többségű részeknek, stb.), én legalábbis erre gondoltam, nem a "mindent vissza, köcsög románok" vonalra.
Kicsiben és nagyban is lehetne tenni
pl. mandiner.hu/cikk/20120615_banffy_interju

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az, hogy az új állapot - objektive nézve is - még igazságtalanabb volt az eredetinél.
Ebből most nem szeretnék tucatnyi odavisszán alapuló gramm-méricskélést, csak fogadd el, hogy a legtöbb magyarnak - már aki belegondol - legalább kicsit rosszul esik, hogy szarul járt a közösség, amelyhez tartozik.
lato88 2013.03.04 13:17:42
@GERI87: már Max-szal sem akartam ebbe belemenni, veled sem nagyon fogok, de ideje lenne kicsit jobban utánanézni annak, hogy milyen volt a kisebbségek jogi helyzete Trianon előtt, és utána mondjuk ugyanabban a faluban-városban. Erőszakos telepitések, deportálások kik alatt történtek, sortűzzel elnyomott tüntetések, botozás magyar szóért, akasztás versekért...
nyilván mi is hibásak voltunk sok mindenben, de ez a rövidlátó önfeladás tényleg csak a Kádár-rendszer óta jellemző a népesség jelentősebb részére.

@gyapjasmaki: miért lenne hülyeség a területi revizió etnikai alapon? Tőlünk eggyel délebbre évről-évre változtak a határok, és változnak ma is. '48-ban kizárólag a szlovákok voltak "velünk", a románok, szerbek és horvátok ellen külön hadosztályokat kellett felállitani... a Délvidék magyar (és sváb) lakosságának jókora részét épp akkor irtották ki. Például Fehértemplom mond valamit, ahol baltával fejezték le a magyar civileket?
Igen, ebben része volt a francia mintára megalkotott nemzetfogalomnak (francia, tehát francia állampolgár, ezen belül ő lehet breton, provanszi, stb.), sajnos rosszul tárgyaltunk a nemzetiségekkel, pedig egységben sokkal többre jutottunk volna az osztrákok ellen, ha nem ragaszkodunk ilyen rugalmatlanul a mindenre kiterjedő magyar szupremáciához Magyarországon.
Igen, mi is elbasztuk - ekkor - de a Monarchia nemzetiségi politikája ellen nem nagyon lehet kifogást találni, az 1907-es Lex Apponyiig nyoma nem volt az erőszakosabb magyarositásnak
(és ez a törvény is jóval enyhébb volt mint pl. a máig érvényben levő Benesi dekrétumok, akár a nyelvtörvény, akár a kettős állampolgárság tiltásának gyakorlatához hasonlitva), szóval a fennmaradó 7+4 évre hivatkozni a lassan százéves elnyomással szemben vicc kategória.