Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kentersturz

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az örök, a tradíciók és az erkölcsös-értelmes jelen hiányában (tömegdemokráciában) a konzervatív politizálás éltető elemei vesztek el. Ennek hiányában marad az erő, amellyel neki lehet esni a mai káosznak (ami éppen elég jól ismert jelenség az utóbbi 100-120 évből, ez a fajta "reálpolitika" a modern…..
Jövő évben , valamikor ősz magasságában önkormányzati választások fognak zajlani Magyarországon. Ez lesz a májusi EP - választás utáni első alkalom, ahol az ország belpolitikájában, ezen belül is a települési szinten mondhatnak véleményt a választók mind kormánypárti, mind ellenzéki politikára. Bár…..
kentersturz 2018.12.22 10:38:08
A Závecz Research tegnap közzétett kutatása több szempontból érdekes és tanulságos akár a jövőre nézve is. Talán legfontosabb az az adat, hogy az ellenzék teljes összefogására a teljes választókorú népesség 24 %-a szavazna biztosan, 15 %-nyian valószínűsíthetően, de! 36 % biztosan nem, és további 14…..
Azzal nagyjából mindenki egyetért, hogy a választási rendszer a Fidesznek kedvezett, így szerezhette meg Fidesz a a szavazatok kevesebb, mint felével a mandátumok több, mint 2/3-át. Az már kevesebb publicitást kapott, hogy a választási rendszer az ellenzéken belül is aránytalanságokhoz vezetett. Az…..
(Egy FB-poszt apropóján) Schiffer ott volt Bálványoson, alkotmánybírákat adott, sosem fenyegette a NER és a parlamentjének legitimitását, semmit nem ért el az LMP egyetlen lényeges mutatványában, az aktanyilvánosság követelésében. A politikában a szimbolikus gesztusoknak és pozíciónak sokkal…..
Bumeráng A nemzet árulói 2018.03.29 11:55:28
Egyes társadalmi csoportok bőszen hangoztatott mantrái közé tartozik a magyarság patikamérlegre állítása: mivel úgy gondolják, a zászlólengetés, a nacionalizmusuk és a piros-fehér-zöld profilkép beállítása lévén valamiféle kvintesszenciáját képzik a magyarságnak, ergo teljes felhatalmazásuk van…..
kentersturz 2018.03.30 09:17:52
Hosszú hetek óta érik ez a poszt, de eddig elhessegettem a gondolatot. Mindig arra jutottam, hogy az LMP csak szórakozik velünk, játssza az agyát, aztán elindul végre a koordináció felé. Még a múlt héten is biztosra vettem, hogy napokon belül módosítanak a dumájukon, de a legfrissebb hírek alapján…..
kentersturz 2018.02.08 16:39:15
index.hu/belfold/2018/02/08/ha_igy_marad_minden_boritekolhato_a_fidesz_ketharmados_gyozelme/

Ha igaz a Republikon elemzése, akkor az LMP annyit érhet el a visszalépésekkel, hogy a DK frakciója megduplázódhat (azoké, akik rendszeresen Fidesz kollaborációval vádolják őket) az Mszp kaphat plusz tíz mandátumot, nekik pedig LFS.
Szerinted? :)
    Taramtaram, végre pártvezetők, sőt miniszterelnök-jelöltek vitáztak a televízióban. Ráadásul egymással. Az RTL Klubon, Baló Györgynél. Igaz, hogy sikerült 0 óra 20 percre időzíteni az adást, de legalább volt.   Szél Bernadett az LMP-től, Karácsony Gergely a P-től, és Gyurcsány Ferenc a…..
kentersturz 2017.10.28 17:19:40
DarthVeder-nek

TamasGM 2015.11.02. 12:03:31

A hétfői, november 2-ai NÉPSZABADSÁGban (nol.hu/belfold/gyurcsany-szabad-hasznalni-az-erot-1572645) ahol a nagy szellemesi eseménynek kijáró ünnepi interjút ad gyurcsány, ezt mondja:
"Baloldaliként progresszívadó-párti vagyok. De érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez. Az a dilemma, hogy lehet-e szembemenni a többséggel az igazságosságra hivatkozva. Ma óvatosabb lennék ebben, mint a tavalyi választási kampányban. Azért, mert úgy látom: a választók többségének a fejében a többkulcsos adó adóemelést jelent.
[...]
- A programunkban azt fogják látni februárban, hogy érzékeljük a közhangulat változását. Ezért vitát javaslunk arról, hogy a mai egykulcsos és a progresszív adórendszer között van-e olyan megoldás, amely igazságosabb helyzetet teremt, és a többség is el tudja fogadni."
Tehát:
Gyurcsány Ferenc kimondja, h. meggyőződése ellenére azt az adórendszert támogatja, amelyről tudja, h. igazságtalan. Azt is beismeri, h. "a nép" fejében az a TÉVEDÉS él, amely szerint a progresszív adó adóemelést (!) jelent. (Amúgy szerintem nem sok ilyen buta ember lehet.) Így hát Gy. F. TÉVEDÉSre, általa is hamisnak tartott gondolatra tervezi alapozni a politikáját.
Nem tudom, milyen szó használható erre, de bizonyosan nem az "őszinte", a "tisztességes", az "elvszerű", a "következetes", a "világos".
Utána pedig tervbe veszi, h. létrehoz valaminő közbülső megoldást a progresszív adó & az egykulcsos adó (flat tax) között. Milyen közbülső van a kettő között? Semmilyen. Az adó v. egykulcsos, v. többkulcsos (progr.). A kettő között nincs semmi. Gy. F. éppen a nagy semmit javasolja.
Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény (föltételezett) óhajaihoz igazodva
- HAZUDNI FOGOK". Ez a pasas ön- & közveszélyes.
És még evvel együtt is "színvonalat" jelent a mai kínálatban sok (bullshit-hoz szoktatott) honfitársunk számára.
Az LMP-válság újabb fejezetéhez érkezett. Az alapító, Schiffer András bukása/buktatása után az orbáni népszavazás láttatja az LMP-n belüli konfliktusokat. Miközben Szél Bernadett - Orbán tusványosi árnyékában - bejelentette, hogy a párt a Fidesszel és a Jobbikkal tart a népszavazáson, addig Hadházy…..
Még májusban írtam a magyar baloldal kulturális amnéziájáról. Most újra "eszembe jutott". És nem csak nekem. A Párbeszéd Magyarországért hétvégi taggyűlésén elfogadott Kiáltvány visszanyúl a baloldal elfeledett hagyományához, s felidézi elhanyagolt külföldi mintáit: "A…..
Szorosan véve 400 éve a szabad piac jegyében fejlődik a nyugati civilizáció, amely egyedülálló jólétet, biztonságot és erkölcsi felemelkedést hozott az emberiség egészének. Most újabb átalakuláson megy át, érzékelve a legutóbbi válságban manifesztálódott szabályozási…..
kentersturz 2014.08.01 08:49:20
@HaFr:
Bevallom, én még MKKE-re jártam, talán ezért nem tartom a 'kisajátítást' a tőkekoncentráció ismérvének. Amit meg a végén hablatyoltál, az váljon a te egészségedre.
kentersturz 2014.08.01 09:03:38
@kentersturz:
Tévedtem, az ún. eredeti tőkefelhalmozás is kisajátítással idult, így nincs új a nap alatt.:)Egészségedre!
A manapság az Oroszország, az orosz befolyás ellen megafonokkal és kurucos kardcsörtetéssel támadó Összefogás nagy visszatérője, Gyurcsány Ferenc a maga részéről 2008-2009-ben lazán összerúgta a port az EU-val a Nabucco versus Déli Áramlat ügyében, melyről praktikusan csak…..
kentersturz 2014.03.05 15:37:32
Nem véletlen, hogy Bajnai ugat leghangosabban Ukrajna/Paks témában, Gyurcsány meg csak néha vakkant egyet.
www.origo.hu/itthon/20110901-wikileaks-gyurcsany-ferenc-es-putyin-amerikai-elemzes-magyarorszag-kelet-kapcsolatairol.html

Gordon meg ha így folytatja, előadást tarthat a Tuskó Hopkins szabadegyetemen, 'hogyan rúgjunk alá a nagy orosz medvének, avagy merjünk nagyot álmodni' címmel.
Tegnap volt időm megnézni a két "évértékelő" beszédet. Egyik se volt igazán évértékelő, hanem inkább kampánynyitó beszéd. Hogy a politikusok átkeresztelik az ilyen beszédet, illetve egészen más célra használják fel őket, az baj, de nem katasztrófa. A katasztrófa…..
kentersturz 2014.02.19 03:23:35
Höhö, hát ezt így hogy?
fn.hir24.hu/itthon/2011/06/26/gyurcsany_megdicserte_orbant

„Egyszerűen emlékeztetni szeretnék, hogy a keleti nyitás politikájának fő érdeme Medgyessy Pétert illeti. Ő nyitott Moszkva és Peking irányába, és hosszú idő után először látogatott el Delhibe. Medgyessy helyesen ismerte fel, hogy az EU tagságra készülő Magyarországnak nem szabad bezáródnia Európába, és meg kell erősítenie a külső szövetségesi, baráti kapcsolatokat. Medgyessy normalizálta viszonyunkat Washingtonnal és elkezdte újraépíteni az együttműködést Moszkvával. Én csak folytattam, amit elődöm elkezdett.”
kentersturz 2014.02.19 06:00:13
@félázsiai 2llkedő:

Ja, ilyen pl a kaméleon.
kentersturz 2014.02.19 09:33:53
Brendel Mátyás · ile-de-france.blog.hu/ 2014.02.19. 07:36:55
@kentersturz: más az a keleti nyitás, ha Medgyessy vagy akár Orbán nlhány kedvező gazdasági megállapodást köt Oroszországgal, Kínával és Indiával, és más az a keletre tartás, amit Orbán csinál...

Biztos igazad van, de nekem ez a 'más', elég gyenge érvnek tűnik.

Fletó műmájer Paks- és oroszellenessége kontraproduktív, ő akkor lehet itt valaki(?), amikor Putyin visszanyalja Totó kutyát. :)
index.hu/belfold/szemle0302k/
Üzenőfüzet Mi lesz az LMP-vel? 2014.02.16 17:33:47
Azt már tudjuk, hogy a politika nem lehet más. Bármennyire is cuki és aranyos a bázisdemokráciás civilkedés/hippiskedés, a politikai küzdőtéren ez kevés. Bár sokan nem tennének a zöld párt parlamentbe jutására nagyobb összeget, a jelenlegi politikai környezet nem is lehetne…..
Érdekes jelenség alakult ki Fletó tegnapi évértékelője alatt/után: az élő közvetítés megszakadása miatt az ATV faszbúkján kitört a forradalom, és Ferenc hívei verbálisan "seggbe dugdozást" helyeztek kilátásba, mire Somogyi Zoltán műsorvezető finoman szólva is…..
kentersturz 2014.02.17 06:03:21
www.atv.hu/belfold/20131216-czegledi-zoltan

Ceglédi is rámutatott, hogy a verbális agresszió, 'mutassatok valakit akit nem vágok pofán' (Kéri), kontraproduktív lehet.
Vannak, akik szerint ez az igazi bolsevik-tempó. Gergő kezdetben SZDSZ-tanácsadó. Majd a Gyurcsány-Bajnai kormánnyal szembeni állásfoglalásként barátaival megalapítja az LMP-t. Aztán megkísérli, hogy a Lehetmást szőröstül-bőröstül bevigye a Bajnai által vezetett…..
Legalább két éve világosan látható, hogy a maga hatalomban tartására szabott, máig farigcsált, csalárd választási jogszabálya révén a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek: a jelenlegi kormány leváltása kizárólag akkor lehetséges, ha az összes demokratikus ellenzéki erő…..
Ateista blogon vagyunk, politikának itt helye nincs, csak akkor, és csak olyan mértékben, ahogy az az ateizmust, vallást érinti, és a szekularizmus témája az. Gyurcsány és a Demokratikus Koalícióról ezért csak és kizárólag ilyen szempontból fogok írni. Ebben segít engem egy…..
Úgy döntött a magyar kormány, hogy két héten belül előtörleszti a még hátralevő, 2,2 milliárd eurónyi IMF-hitelünket, erre Orbán Viktor miniszterelnök utasította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. Egy újabb gumicsont, mi is tudjuk, de azért a tisztesség azt kívánja,…..
kentersturz 2013.07.31 05:40:12
Na igen, félreértés az van.

privatbankar.hu/kotveny/ennyi-az-imf-hitel-kamata-valojaban-es-ezert-nem-tul-kedvezo-jelenleg-255578

Az IMF-hitel futamideje csak négy év, az öt éves kötvényé öt év (és volt egy tíz éves kibocsátás is). Ha az IMF által nyújtott SDR-hitelt is dollárra átszámítanánk (swapolnánk), akkor az IMF-hitel kamatterhe 4,06 százalék, a hosszabb dollárkötvényé 4,21 százalék lenne dollárban.

Felfelé változhat leginkább a kamat

A jelenlegi IMF-kamatláb viszont historikus mélyponton, minimális szinten van, ahonnét sokat is emelkedhet, a dollárkötvény hozama viszont fix a teljes futamidő alatt.
hacsaknem Jól alszik, Viktor? 2013.06.16 23:58:37
Ezt most kivételesen nem én, hanem Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke kérdezte Magyarország jelenlegi miniszterelnökétől, Nagy Imre kivégzésének évfordulóján tartott beszédében. Soha nem titkoltam, hogy fényévekre áll tőlem a…..
kentersturz 2013.06.17 14:50:32
És Fletó hogyan aludt június 16-án?
Anti bácsi szelleme nem járta be az Apró villát kísértetként?

www.hetek.hu/fokusz/200806/a_per_arnyai

„Az ország politikai és
gazdasági konszolidációja bizonyítja azt is, hogy helyesen járt el a Magyar
Népköztársaság akkor, amikor a megtévedtekkel szembeni megbocsátás mellett
kérlelhetetlenséget tanúsított az ellenforradalmi felkelés főbűnöseivel szemben.
A Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsának Nagy Imre és társai ügyében hozott
ítélete szigorú és igazságos volt. E per lefolyásával a magyar nép leszámolt
azokkal a bűnösökkel, akik a nép nyakára zúdították az 1956. évi ellenforradalmi
felkelést.

Mostanában nyugaton nem kevesen lármáznak azért, mert a magyar nép leszámolt az
ellenforradalom bűnöseivel. Magyarországon véglegesen eldőlt az a harc, amelyet
a munkásosztály, a szocializmusért küzdő erők fél évszázada folytatnak. A magyar
nép felszabadult, új útra, a szocializmus útjára lépett. Nem kívánja vissza a
régi rendet, s mindenkivel szemben, minden külső vagy belső ellenséggel szemben
megvédi a népi hatalmat, a szocializmus vívmányait. (Nagy taps.)”
Gréczyblog Levél Balog Zoltánnak 2013.04.19 09:21:27
Gondban vagyok a megszólítással, mert Ön sem nem kedves, sem nem tisztelt. Meg hát, olyanokkal sem szoktam szóba állni, akik nyilasokat tüntetnek ki és tesznek be az alaptantervbe. Ön azonban ötmillió forintot adott az adófizetők pénzéből egy "filmre", amely Orbán Viktor kínzó…..
kentersturz 2013.06.03 19:38:41
@Scagnetti:
Pedig lenne téma:

Molnár László független polgármesterjelölt a Demokratikus Koalíció támogatását élvezve tegnap 25 százalékot kapott Monorierdőn. Nagyon tisztességes eredmény. Gratulálunk és köszönjük.

hu-hu.facebook.com/gyurcsanyf?hc_location=timeline
kentersturz 2013.06.04 09:54:55