Regisztráció Blogot indítok
Adatok
REMY

1126 bejegyzést írt és 2914 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
10 év… 2012. szeptember 2-án útjára indult a Supernatural Movies blog, mely egy poénnak indult, nulla komolysággal, Dean Winchesterék által ihletett címmel, egy szerkesztővel (Remy) és rengeteg - mai szemmel nézve kezdetleges – filmrajongói poszttal. Aztán egyszer csak megindult valami… Jöttek az…..
Mindössze négy év telt el a legutóbbi Predator-film óta, s noha A ragadozó alcímre hallgató alkotás leginkább csak egy újabb szög volt a franchise koporsójába, a filmen kívüli események végett a filmtörténelem egyik fontos mérföldkövévé válhat. Shane Black filmje volt ugyanis a ragadozó legutolsó…..
REMY 2022.08.18 00:12:08
@doggfather: Elnézve az embereket, nálunk is elég sok arcú ember van. Simán lehet ott is több faj, törzs, bármi.
Folytatjuk az akciósztárok VHS utáni életét felelevenítő cikksorozatunkat.  Az előzőt Itt találjátok: Élet a VHS után: Dolph Lundgren - 1. rész  ..
A 2000-es évek elején véget ért egy korszak, egy olyan korszak, ami legendás akcióhősöket termelt ki magából. Na, de mi a helyzet a leáldozás után?  A hol tart, és milyen filmekben szerepelt a svéd óriás a 2000-es évek után kérdésre válaszolunk...
REMY 2020.10.28 10:16:32
@szánmonoxid: Kösz, hogy benéztél. :) Kellett a kattintás. :)
Gyerekszekta, felnőttek lemészárlása, egy kihalt kisváros, és aki a sorok mögött jár. Stephen King az Éjszakai műszak novellásgyűjteményében írta meg a Kukorica gyermekei sztoriját még 1978-ban, amiből 2020-ra már egy egész filmes franchise kerekedett ki. Talán sosem volt ennyi a történetben, de az…..
Collateral, Ali, Az utolsó mohikán vagy éppen a SZEMTŐL SZEMBEN. Csak néhány film attól a Michael Manntól, akinek a neve egykoron egyet jelentett a minőségi szórakozással. 2006-ban a nagysikerű Miami Vice sorozatot adaptálta egészestés mozi formájában, két kiváló nagymenővel, Jamie Foxx-szal és…..
John Woo és Dolph Lundgren? Ez elsőre nem is hangzik rosszul, csak mikor a felszín alá tekint az ember, akkor rájön, hogy itt bizony nem azt fogja kapni, amit egy Ál/Arc vagy egy Mission: Impossible 2-től, hanem egy oltári nagy csalódást. A Blackjack ugyanis egy ízig-vérig TV-film, amihez…..
Van Damme többnyire már egy megkeseredett öreget játszik a filmjeiben, ám én még mindig várok egy nagyobb visszatérést az öregtől. Noha az új Kickboxer filmjei teljesen jóra sikeredtek, az rá épülő sztorikkal igencsak hadilábon állunk. Pedig teljesen egyértelmű a probléma. Miért kell ennyire…..
REMY 2020.06.12 12:18:16
@vandorszekely: Benne van. Csak ez meg rohadtul nem működik nála, legalábbis nem úgy, hogy azt mondja az ember, hogy na végre, ez egy király film.
...maga esik bele. Az argentin – spanyol koprodukció lényegében ezt a magyar közmondást próbálja meg film formájába önteni, megfűszerezve egy Buenos Aires-i helyszínnel, két szereplővel és egy kocsival...
Jeff Wadlow két évvel ezelőtt már elbaszott egy kiváló horrorfilmes ötletet a Felelsz vagy Mersz című filmjével, majd idén ezt a bravúrt sikerült megismételnie. Lényegében ugyanazokat a köröket kellene itt is lefutni, mert kis túlzással ugyanaz a baja ennek a filmnek is, mint annak. Wadlownak…..
1972. május 2-a, a nap, mikor a Szikla kis kavicsként a világra jött, hogy meghódítsa a világot. A kis Dwayne, pankrátor családban született, lényegében az összes rokona űzte a sportot, az apjától a nagyapján át egészen az unokatesójáig. A kis Szikla végül mégsem ezen az úton próbált meg elindulni a…..
REMY 2020.05.03 09:56:29
@Winnetou the tigre: Fogalmazzunk úgy, hogy nem elég jó, hogy ráférjen. :D
Röviden és tömören. Ez az a Netflix-film, amiért érdemes előfizetni! Tény, hogy a Russo-tesók álltak az egész projekt mögött, meg úgy az egész filmről sütött folyamatosan, hogy itt most nem valami fércmű készült, hanem egy kellő figyelemmel és odaadással ellátott, kőkemény férfias akció móka. Chris…..
1974-et írunk, a Fekete karácsony berobban, a slasher-zsáner pedig megkezdi vérben tocsogó útját. Sokszor hivatkoznak a filmre, mint műfajt megalapozó alkotás, és bár a fontosságát és klasszikus mivoltát nem lehet megkérdőjelezni, abban egészen biztos vagyok, hogy a Fekete karácsonynak készültek…..
Talán nem túlzok, ha minden idők egyik, ha nem a legjobb játéktermi verekedős játékának nevezem a Mortal Kombat-szériát. Noha manapság már kis túlzással a létező összes konzolon, telefonon, számítógépen lehet tolni a brutális harcokat, a franchise iránti rajongás mit sem veszített erejéből a sokadik…..
2020. április 1. A nap, mikor mindenre fény derül: Dwayne Johnson igazából Chuck Norris apja! (A fejemet sem verték bele a billentyűzetbe, szóval újabb bizonyíték arra, hogy ez tény.) A Szikla nagyobb, jobb, erősebb és nagyobb hatalommal bír. Az emberek szeretik, a kamera szereti, egyszerűen…..
Ha van ember, aki VHS kazettákra született, akkor az Christopher Lambert. A francia felmenőkkel rendelkező színész gyakorlatilag a karrierjének kezdeti időszakát leszámítva, a Tarzan, valamint a Luc Besson-féle Metró kitérőket nem számolva, csupa olyan alkotásban szerepelt, amikről már messziről…..
REMY 2020.03.24 17:22:59
@Eugene Horse: Egy 10-es listán rajta lenne. :)

@Fellegjáró Marci: Fú, hát nem tudom. Tuti bennem van a hiba, de a Bizánci tűz nagyon nem jött be. Lambert és Lloyd jók voltak, de maga a film számomra gyenge.

@AlexAston: Nem volt rossz, de az 5-be nálam nem fér be.
REMY 2020.03.24 17:24:49
@Eugene Horse: A szegény ember Hetedike! Spoiler: 6. lenne nálam egy 10-es listán.

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Pfú, számomra az egyik legrosszabb filmje volt. :\

@Tralfamador75: Nirvánában rendkívül jó ötletek voltak. Azt díjazom, de maga a film nem top 5-ös.
REMY 2020.03.28 16:46:58
@scal: Nem tudom megérteni, hogy a Bizánciban mit esztek annyian. Rettentő gyenge tv-film.

Akcióhősöknél is top 5-öt csináltam és egyáltalán nem lustaságból. :)
A 2016-ban érkező Kickboxer reboot híre nem igazán kavart fel egészen addig, amíg ki nem derült, hogy maga Van Damme is benne lesz a projektben. Sőt mi több, Gina Carano és Dave Bautista is tiszteletüket tették, utóbbi ráadásul a legendás Tong Po karakterét keltette életre. Noha, ezen összetevőkkel…..
A már több, mint 100 éve, 1912-ben napvilágot látott Edgar Rice Burroughs által kreált Tarzan, minden idők egyik legtöbbször megfilmesített személlyé avanzsált az idők során. Sztárja volt a némafilmeknek, sztárja volt több évtizednek, illetve a képregények és rajzfilmek világát is meghódította.…..
Alig néhány óra van vissza az új Dragon Ball sorozat, a Dragon Ball Super első epizódjáig, így úgy gondoltam, hogy érdemes lenne feleleveníteni azokat a karaktereket, amelyek meghatározták az eddig eltelt 444 részt + moviekat (GT-t kivéve) és sokunk kedvencévé váltak ez idő…..
REMY 2020.03.14 20:21:04
@scal: Igazából Dermesztőig kis túlzással minden sima DB karakternek megvolt a maga szerepe. Szerintem a játékidejüket is tök jól megoldották. Utána viszont teljes mértékben háttérbe szorultak. A Superben pedig pláne Goku és Vegita lettek a főszerepben. Kár érte, hiányoztak onnan is.

Kaitót én kifejezetten bírtam, igazából Ő is a Dermesztős részekig kapott megfelelő játékidőt.
Az ezredforduló környéke Christopher Lamberttel sem volt kegyes. Kis túlzással a karrierjének érdemli része ez idő tájt ért véget és a korszaka lényegében lezárult. Ám még mielőtt lekerült volna a tékák polcairól, zsarunak állt és elhozta a Feltámadást...
Mindig aktuális a túlnépesedés kérdése a Földön, de vajon mi a megoldás? Hozzuk törvénybe, hogy egy párnak maximum 1-2 gyereke lehet? És mi van azzal, aki megszegi? Egy biztos, előbb vagy utóbb radikális döntéseket kell hoznunk nekünk, embereknek, ha nem akarunk olyan világot, amit egy rakás sci-fi…..
REMY 2020.02.25 21:49:41
Christopher Lambert előbb a Tarzannal szerzett nevet, majd a Hegylakó című kult klasszikus mozijával ténylegesen a halhatatlanok táborába került. Noha az amerikai színész végül nem vált színészóriássá a későbbi években, sőt még csak A-listás sztárrá sem, de annyit legalább sikerült elérnie, hogy a…..
Nem biztos, hogy túlzok, ha azt mondom, hogy a 80-as évek volt a legtesztoszteron szagúbb évtized Hollywoodban. Akire feljött egy kis izom, az már nyomta is az akcióhős filmeket, mert hát ez volt a trendi és a menő. Noha itt is megvoltak a nagyágyúk Stallone, Arnold és társaik személyében, meg…..
Gondolkodtál már azon, hogy mi történne akkor, ha megtudnád, hogy mikor fogsz meghalni? Mit csinálnál, ha 1 órád, 1 napod, 1 heted vagy 1 éved lenne hátra? Illetve gondolkodtál már azon, hogy mennyi hülye applikáció van fent az interneten? Nem? Segítek…. SOK!..
90-es évek végét írunk. A világot elöntötték már a Mad Max klónok, a posztapokaliptikus jövőt elhozó mozifilmek és az egyszemélyes hadsereg felfogásban elkészült akciózások. Paul W.S. Anderson, a B-kategóriás-filmek „királya” összegyúrta mindezeket, majd a végeredménnyel jól nyakon öntötte Kurt…..