Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greatwideopen

18 bejegyzést írt és 641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben került olyan fázisba a többéve írt, "Snapssz" nevű 4 személyes snapszer programom, hogy az publikálhatóvá vált. Készítettem neki egy oldalt is: snapssz.wordpress.com, amelyen keresztül letölthető. Elkészült - elsősorban linux rendszerre optimalizált - forráskód, s néhány héten belül…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt blog!   Álláskereső vagyok, másfél év alatt hiába próbáltam elhelyezkedni, semmi eredménye nem volt. Az előző munkahelyem egy határozott idejű munka volt a helyi önkormányzatnál, sajnos valószínűleg a…..
greatwideopen 2016.04.02 18:39:08
@_droid_: "ha ismersz egy hasznalhato nyelvet (c,c++ vagy java legfokeppen), linuxot hasznaltal mar"

Ez engem is érdekelne, én ismerem a nevezett nyelveket és oprendszert, de nincs informatikusi végzettségem. Csak a magam kedvére szoktam programozgatni.
Oly nagy vagy, és oly nagy a dühöd is. Megértem. Te valahol politológus is vagy, nemcsak az általános gyűlölet beszél belőled, hanem a személyes düh és a sértettség is, hozzáértő szakértelemmel, történelmi szemelvényekkel alátámasztva. És hát hol van hozzád képest holmi…..
greatwideopen 2015.10.08 17:49:23
1000 leütés Ferenc pápa téved 2015.07.10 08:47:39
Ferenc pápa az elnyomottak ellenállására szólított fel a megszorításokban érdekelt pénzügyi "gyarmatosítókkal" szemben, a pénz gátlástalan halmozását a "sátán trágyájának" nevezte, és a szegények "szent jogaként" beszélt a munkáról, a lakhatásról, és a földhöz…..
Oké, túl szép volt az elképzelés miszerint csak szólnunk kell, hogy kösz, nem kérjük az áremelést, és már meg is van oldva minden. Van akinek igen megvan, és van, akinek nem. Íme a gyakorlat. Életképek telenorosoktól. Kedves Homár! Nem tudom írtak-e már ebben a…..
greatwideopen 2015.07.01 09:48:08
@Tomasz_a_gozmozdony: Nem is mondhatja. De állítólag megegyeztek ebben az eljárásban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal. Csakhogy az a baj, hogy a PTk és az általuk hivatkozott 6/2011 NMHH rendelet 15.§ (5) pontja szerint is csak akkor lehet hallgatólagos ráutaló magatartással elfogadottnak tekinteni a szerződést, ha ezen eljárásban a Szolgáltató az előfizetővel előzetesen kifejezetten megegyezett. Márpedig ilyen megegyezés nincs a számlás ügyfelekkel. Úgyhogy én elpereskedem velük szívesen, de mégis csak valahogy le kéne mondanom. Kinek sikerült ez és hogy?
greatwideopen 2015.07.01 11:09:07
@KisIst79: Az adóemelésre joga van a kormánynak, míg a Telenornak nincs joga se egyoldalúan se kétoldalúnak álcázva árat emelni. Én speckó 06.26-án délután kaptam az SMS-t. Onnantól, hogy azt igazolták, hogy megkaptam, a saját ÁSZF-ük 9.2.3.10 pontja értelmében eleve 15 napot kellett volna adniuk és nem 4-et, amelyből kettő hétvége.
A polgári társadalom a szerződéses kötelmek és jogszabályok betartásán alapul.
Ahogy összeszámoltam, a Telenor ezzel a kis akcióval cirka 6 törvény- és jogsértést követett el, de minél tovább nézem, annál többet találok. Ez állatorvosi ló.
greatwideopen 2015.07.01 11:41:54
@KisIst79: Amihez nem értesz ne szólj hozzá. Na a lényeg az, hogy a Telenor egyoldalúan akart árat emelni, amit az NMHH megvétózott. Onnantól újból indul az egész. Hogy mentsék a helyzetet kitalálták ezt a kétoldalú áremelés dolgot, ami teljesen más szituáció. Felém az ajánlatát a Telenor 2015.06.26 16 óra 47 perckor tette meg. Attól ketyeg az óra. Ugyanis az ő előkészületük az egyoldalú emeléshez itt abszolute semmit nem számít. Az egy teljesen más, elhalt történet.
Csak ügyesebben kellett vóna.
Én baromira szerettem Magyarországon lakni, magyarnak lenni. Ugyan nem voltam teljesen tudatában annak, miért is, de egyszerűen jó volt. Szerettem az ovit, mert baromi jó villamos állt a kertjében, szerettem a sulit, mert baromi modern volt és harmadiktól angolt tanultunk, szerettem a…..
greatwideopen 2015.06.22 18:24:10
@Nicktolvaj: Addig mesterkedett először a @csak egy néző:, majd a poszt-toló, míg be nem indult a tényleg zaftos zsidózás, én még csak az első néhány hsz-re reagáltam. Gondolom erre élveznek.

"hátradőltem, röhögök, aztán időnként majd visszanézek, ha nagyon unatkoznék"

Persze, nem gonoszkoggyak, lehet, hogy csak kell a klikk.
greatwideopen 2015.06.22 20:04:50
@Nicktolvaj: De növeli a ráklikkelések számát. Ajánlhatok még néhány kapós témát: pornó, menekültek, halálbüntetés.
A Quaestor ügy már nem hozna ennyit.
„Amint látják, igyekszem indiai módon élni. Persze ez ostobaság, hiszen a mi országunkban a britek határozzák meg, hogy éljen egy indiai.” Gandhi szavai Richard Attenborough Gandhi című filmjéből - 1982   Ti igyekeztek európai uniós középosztálybeliként élni. Persze ez…..
greatwideopen 2015.06.12 22:22:54
@Moin Moin: "..Erről ennyit!:-) "

Hát erről ennyit... valóban. Lövésed sincs a közgazdaságtanhoz, a pénzügyekhez és a devizahitelezéshez...s most nem foglak kioktatni.

Egy másik hozzászólásodhoz:

Az Orbán-kormány nem inkompetens, számos helyes gazdasági lépést tettek, meg kell nézni a makroszámokat.

A problémákat máshol kell keresni.

"puha diktatúrák kettős hazugságát és képtelenek vagytok elhinni azt, hogy nem ez a ti érdeketek,"

És melyik diktatúra a mi érdekünk Gyurcsányé vagy Orbáné?
Egyik se'. Majd ha lesz demokratikus alternatíva szólj! Addig marad Orbán, még ha személy szerint el se megyek szavazni.
Amit érzek, az lényegében: szégyen. Fájdalom, megbánás, tehetetlenség, éteri meghasonlottság és szomorúság. Eddig kellett jutnunk. A sokadik figyelmeztetésig az Európai Uniótól, a nemzetközi közvéleménytől, a segély-, és emberi jogi szervezetektől. Óriási…..
Minden szakmai szempont, közösségi tiltakozás és nyilvánvaló társadalmi igény ellenére a kormány végül biztosan megszünteti a tudománykommunikáció mesterszakot - derült ki a Magyar Közlöny legújabb számából. Újabb szomorú és amatőr döntés született, mely egy éppen…..
greatwideopen 2015.06.11 22:28:54
@igazi hős: Nincs szükség agymosásra. Semmilyenre.
Turbófokozatba váltott a kormány bevándorlókat csicskáztató kampánya, közben pedig a miniszterelnök arról beszél arab bankároknak, hogy mi egy nyitott ország vagyunk. Kétségtelen, már többször megszédültünk Orbán Viktor lendületes pávatáncának láttán, de ami most…..
greatwideopen 2015.06.10 17:39:40
@prakp: Ez olyan mint egy piréz-ellenes kampány. Én magam ugyanúgy ahogy pirézt sem bevándorlót sem láttam vagy 5 éve. Semmi hatása sem volt, s nem lesz. Ezért egyre kétségbeesettebbek.
Persze, ha zsidóznának vagy cigányoznának az más, mer' legalább igény van rá. De hát gyáva népnek nincs hazája;)
Kedves ősmagyarok, honvédők, hazafiak, kedves Bayer Zsolt! Vagy csak Bayer Zsolt!  Olvasom nagybecsű soraidat, mert szoktam időnként. Nem mondom, hogy nem hányok tőle, mert de, viszont ez az én bajom. Másoknak nagyon tetszik a működésed, ami rendben is van így, nem vagyunk…..
greatwideopen 2015.06.10 09:18:11
@Trackers: Az, hogy a baloldal kretén, annyira, hogy még értelmesen kritizálni sem tudja a kormányt nemhogy még alternatívát felmutatni, az a fidesz xenofób kampányát nem menti.
greatwideopen 2015.06.10 14:06:14
@csak egy néző: Nincs az a pénz, amit nem tudnék elkölteni - magamra. Bocsika!
A posztolóról meg @Trackers: bizonyította be, hogy csúsztat. Lehagyta Bayer cikkének elejét és a végét. A lényeget. A hamis Teller levelet gyártó Népszabi elbújhat mögötte.
greatwideopen 2015.06.10 14:11:08
@Trackers: >>"Az állam rossz tulajdonos" maszlagot <<
Ez egy közgazdasági eretnekség, ami megteremtette az ideológiát a privatizáció során lezajlott szabadrabláshoz.
A netadó bevezetésének terve óta nem volt olyan mémgyártási láz politikai témában, mint most a kormány idegenellenes plakátja miatt. Pár napja már összeszedtük nektek a 20 legviccesebb reakciót. Azóta viszont tovább dübörgött a mémgyár, és 20 új kedvencünk lett:..
greatwideopen 2015.06.05 19:44:48
@kranführer: Az előző listán ott volt. Vagy nem?
Nekem az utolsó a kedvencem, de majdnem mind kiváló.
Az egész ott kezdődött, hogy a múlt vasárnapi Összezárva Friderikusszal című műsorban szereplő Nagy Alekoszt a Mokka szerkesztői behívták egy reggeli, habkönnyű beszélgetésre. Erre azért van ilyenkor szükség, mert nyomni kell a műsort, és ha már kifizettek egy rahedli…..
greatwideopen 2015.06.05 18:15:38
@onlame: Alekosznak teljesen igaza van. Minek dolgozni, főleg ha van pénze? Visszamenni biztonsági őrnek az nem ugyanaz, mint a TV2-n reggelente bohóckodni.
A hülyék dolgoznak, főleg Orbán munkaalapú társadalmában, ahol munka van csak éppen munkabér nincs.
new blog vvegas Ex Machina (2015) 2015.06.03 08:43:11
Szeretem az ilyen minimalista sci-fiket, amik végig egy gondolatra, egy kérdésre fókuszálnak, de emellett vizuálisan is annyira rendben vannak, mint az Ex Machina. A téma persze nem új, sőt, a sci-fi talán egyik legősibb és legnagyobb kérdését járja körül a film: mitől ember az…..
greatwideopen 2015.06.04 10:26:20
@bértrollbosszantó_kovi1970: Móriczka büszke lenne rád.
Ma volt szerencsém végigülni Dopeman perének első részét. A tárgyalás alatt végig nem sikerült teljes bizonyossággal eldöntenem, hogy vajon vannak-e a teremben kandi kamerák, vagy pedig ez az egész véresen komoly.     De nem arról szeretnék most beszélni, hogy mi fér bele…..
greatwideopen 2015.06.04 08:48:52
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Dopeman akciója rendkívül ízléstelen volt, annak a szobrát lehet ledönteni, akinek van. De az b+, hogy legyártasz egy szobrot hungarocellből, majd a saját szobrod ledöntöd, az vmi egészen elképesztő.
De börtönt azért nem ér. Mindenki lehet hülye: az is aki csinálja, s az is aki ezt élvezi.

S a poszt-tolónak:
"hogy nagyjaink valami elképesztő ostobaságot tesznek épp (pl. a bevándorlókról szóló plakátkampányuk kiszivárgott terveit), ezen én felháborodom, megbotránkozom, elkezdek félni (másnap a nem létező unokám sírva fakad), napokig álmatlanul forgolódom az ágyban, talán még sírok is."

Lehet, hogy ez télleg megérne egy pert, különösen azért mert közpénzből (azaz a saját pénzemből) riogatnak.
A kormány már-már beteges menekültellenes kampányára ismét berobbant a mémgyár. A "gazdasági bevándorlók" körül keltett hisztériát nevetségesnek tartó média és netezők máris elárasztották a világhálót sajátosan gúnyos reakcióikkal. "Ha Magyarországra jössz, nem…..
greatwideopen 2015.06.03 20:03:40
@Aston Kanál: Teljesen oké ez! Nekem teccik.
greatwideopen 2015.06.03 21:44:57
@cardiobascuralis: Teljesen jó az az angol nyelvű írás. Érthető. Szórakoztató, csakúgy, mint a plakátok.
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
greatwideopen 2015.05.20 19:35:17
@Publius Decius Mus: Always look at the bright side of death!
greatwideopen 2015.05.20 19:46:03
@keményen drogozó kisember:
" So, always look on the bright side of death
Just before you draw your terminal breath"

Inkább drogozz tovább!
A GDP-növekedésünk forrásai: - csökkenő -- ám agyontámogatott, tehát hosszasan nemzetgazdasági veszteséget produkáló -- külföldi beruházások termőre fordulása, az egyenleget csak a Jóisten tudja, - rezidens külföldi (multi) működőtőke és tőkepótlás, - multik magyar…..
greatwideopen 2015.05.16 11:07:07
@Üres locsogás ez a blog: Azér jó ez a blog, mert nem lehet vele vitatkozni, mert egy közgazdász nem ért belőle semmit.

Annyit azonban mégis: valóban a magyar gazdaság egyik fő problémája az, hogy nem termelünk semmit. De ez egy hosszú folyamat eredménye, amelyben mindegyik kormány egyaránt bűnös.Bemész Lengyelországban egy tescoba, tele van lengyel árúval. Bemész Magyarországon egy tescoba. Tele van. Lengyel árúval.

Ez a csapat amúgy úgy látszik az olcsó munkaerőre alapoz, s hogy valamelyik LMP-s politikust idézzem, az országot egy gigantikus összeszerelőüzemmé tette.

A növekedési hitelről: az egy adott helyzetre adott helyes válasz. A KKV szektor, amióta a világ a világ jóval nehezebben és drágábban jut hitelhez, mint a multi, különösen a gazdasági világválság után, mikor is a bankok hiperszenzitívvé váltak a kockázatokra.

A lopás dologgal egyetértek. Rengeteg intézkedésük valódi célja az volt, hogy a vagyonokat és a piacokat (!) baráti kezekbe játszák át. (Ez utóbbiakra példa a trafikmutyi és a takarékszövetkezeti reintegráció.)
Persze mindig volt egy átlátszó fedősztorijuk az elkötelezettek megtévesztésére.
greatwideopen 2015.05.16 12:02:54
@Fuxos (ex bömis): Ja, a FEDnél és az EKB-nél is mindenki hülye.
 A pszichopata kifejezés már nem "politikailag korrekt" a pszichiátria területén, ezeket a személyeket ma az antiszociális személyiségzavar diagnózisával látnák el. A köztudatban talán leginkább a baltás gyilkosok és a legtöbb ember idegszálait izgalomba hozó sorozatgyilkosok…..
greatwideopen 2015.03.20 11:13:47
@UdjanMineck: Taníts mester!
greatwideopen 2015.03.20 13:54:45
@UdjanMineck: Ha nem vagy mester, akkor vegyél vissza az arcodból, mert így nem férsz be az ajtón;)
greatwideopen 2015.03.20 14:09:13
@UdjanMineck: "SOKKAL okosabb ÉS tájékozottabb legyen, mint a másik. "
Értsd: sokkal nagyobb arcú. Ezt írom én is Okoskatörp!
A média- és építőipari mágnás egy olyan beszélgetésben gyanúsította meg a miniszterelnököt ügynökmúlttal, amelyben épp azon hezitál, hogy adjon-e interjút a kettejük viszonyáról és mostani háborúságáról, benne saját szerepéről. Hiába, a szép szakítás oximoron, a…..
greatwideopen 2015.03.10 11:57:42
@maxval bircaman szerkesztő: "Szerintem menjünk is el mind az 1200-an tüntetni szombaton Orbán lemondását követelve."
Jó lesz az 200-nak is. Vagy húsznak.
1 órája kaptam a hírt, miszerint a Questor is bedőlt a brókerháborúban. Erre azért felkapja a fejét az ember, pláne akkor, ha eddigi elméleteit sokan nem vették komolyan, kinevették. A blogon az elmúlt hetekben rengetegszer foglalkoztam a brókerbotránnyal. Egyik írásban kifejtettem…..
Ők pedig a műsorvezetők, a női egyenjogúság nevében egy hölggyel. Indulás március 15., csodálatos nap lesz! A Facebook-oldal itt.   ..
Úgy hiányzott a Fidesznek Simicska Lajos hadüzenete, mint üveges tótnak a hanyattesés. A kormánypárt éppen azon igyekezett november óta, hogy kikászálódjon a pofonok völgyéből, ám a dezertáló nagyvállalkozó most még lejjebb lökte Orbán Viktort és csapatát. Eddig nem…..
  El sem hiszem, de mindjárt vége a Rising Starnak. A legutóbbi adás után ugyanis már csak hatan maradtak, ebből viszont csak négy jut be a döntőbe. A vasárnapi adásnak az volt a különlegessége, hogy minden versenyző valamilyen sokadik ex-tehetségkutatós énekessel duettezett,…..
greatwideopen 2015.02.02 14:58:17
@Chuck Νorris: "a háttérmüsorban Mező Misit kérdezték Gyopárrol, hogy miért volt vele ellenszenves, és hosszan huzodozás után elkottyintotta hogy nem rá haragszik, hanem a szüleire.
Mindenki vonja le a következtetést, miért mondhatta ezt :)"
Nos ez a csávez tipikusan az a hüjegyerek, aki csinál valami hüjeséget, aztán -hogy mentse magát, s a cselekedetét - elkezdi kimagyarázni; magyarázza magyarázza, de közben egyre nagyobb faszságokat mond, mentegetőzés címén újabb és újabb, s egyre vadabb (anyád!) sértések következnek, szóval a delikvens egyre mélyebre a süllyed a saját hígtrágyájába.