Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humanvox

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan is kezdhetnénk másképp: blogolvasó vette észre először :-) Mától hivatalos, egy csomó blog és portál ezen pörög, a könyvesblogtól, az origón át a hwsw-ig. Úgyhogy most kénytelen vagyok olyasmiket írni, amire az iménti források nem fektettek elég hangsúlyt.…..
Humanvox 2013.10.19 08:18:18
@AroloTifar: Hát igen. A villámposzt első olvasásra némiképp megtévesztett, mert einkes olvasókról is említést tesz. Valóban: itt nem e-könyv olvasókról (Kindle, Kobo stb.) van szó, a Txtr "csak" számítógépeket, illetve okostelefonokat szolgál ki közvetlenül. Megkíséreltem a Kobora letölteni wifin a Txtr felhőből, nem sikerült, a "letöltés" gombra nyomva semmi nem történik.
Humanvox 2013.10.18 20:31:28
@Dworkyll: Regisztráltam, vásároltam. Kobo Aura HD-vel megpróbáltam leszedni a felhőben tárolt epub könyveket. Nem működik, pedig rendben megy a csatlakozás is, minden funkció működik a Kobo-ról is, de a letöltés ikonra nyomva semmi nem történik. Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy ez még nem Amazon support..... Ott a Kindle-re vannak kieszelve és szabva a szolgáltatások, minden megy, mint a karikacsapás. ...és akkor még a "Send to Kindle"-ről nem is szóltam. Amúgy a Txtr mindenképpen előre lépés, fogok is ott vásárolni, a windowsos app-ot is letöltöttem a pc-re. Tetszik!
A világon nincs olyan elemzés vagy szakértői vélemény, amely megkérdőjelezné a Kindle e-könyvolvasó-család piaci elsőségét. Ezzel együtt akad egy-egy teszt (például a WIRED-é), amely másik eszközt hoz ki legjobbként. A Kobo a kezdetektől jelen van az e-papíros eszközök piacán, mindig igyekeztek a…..
Humanvox 2013.08.08 21:31:24
@acel: Úgy tűnik az Aura mégis tudja a "fektetett" (landscape) üzemmódot PDF-ben...
www.youtube.com/watch?v=iZHoAquQ1jw (14 perc 43 mp)
Humanvox 2013.08.09 10:59:48
@acel: Jogos! Felületesen olvastam a hsz-edet. :( Kösz a kiigazítást!
Szerintem áttördelhető, azaz tetszés szerinti betűmérettel olvasható szöveg esetében nem nagyon van jelentősége a landscape módnak, foto pdf-eknél viszont nagyon is lehet!! Ha pl. epubot "fektetek", akkor kb. másfélszer annyit kell lapozni, nincs sok értelme (jobban merül az akku is). Egyébként épp emiatt sajnos elméletileg sem igaz, hogy a 6 coll "nagyobb" volna a 6.8-nál.
@Glezmen: A text reflow (szöveg áttördelés) elmaradása valóban bosszantó, ráadásul számos korábbi olvasó (pl. Sony PRS-T1, és 2) tudja is, (fájdalom, a Paperwhite sem tartozik ezek közé...) Ám mivel az áttördelés természetesen a fotó alapú PDF-ek esetében kizárt, talán (?) az ilyen fájloknál hoz majd valamit a konyhára az Aura szenzációs felbontása, 6.8-as kijelzője + a landscape. lehetősége.
Humanvox 2013.08.10 15:01:33
@Mike76: Hát bizony ez a "fektetés" azon kevesek közé tartozik, amiben nincs sok öröm. ;) Ezt a Pw-nál nagyon szépen, precízen és főleg használható módon megoldották.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Humanvox 2013.03.12 19:02:09
A@Kelt: Ez igaz, de ennek eredménye az lett, hogy azok, akik kb. 3000 forintos árra vártak, azok most nagyot koppannak. Ennyi pénzért ezt a terméket nem hogy nem érdemes, de nem is szabad megvenni, szerintem.
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
Humanvox 2013.03.09 09:47:05
@Mike76: Bocs: az előző hsz-ban a Te értékelésedre reagáltam.
Humanvox 2013.03.11 20:53:56
@Mike76: Szerintem a Caecilia Condensed is ilyen kegyes önbecsapás, mint amit legutóbb említettél.

Ami a hardver gombot illeti: a Prohardver Kindle fórumán olvastam és magam is megtapasztaltam,hogy időnként (valószínűleg hirtelen kinyitás, becsukás után) a világítás egyszerűen nem kapcsol ki. Ilyenkor egy restart segít. A Pw-m három hónapos, és ez a jelenség kétszer fordult elő. Persze ennek a megoldásához se kell hardver gomb.
E-könyv olvasók Pimp my 'White! 2013.01.08 00:02:34
Intro regéltünk már sokat az Amazon "most wanted" olvasójáról (tényleg így aposztrofálják, és nem teljesen véletlenül), ami tényleg annyira jól sikerült, hogy K3-ról upgradeltem rá, és nagyjából így is marad, bár szeretett K3-asomat továbbra is őrzöm. Pedig nem triviális…..
Aki ezt a blogot olvasni tudja, az tud natív Kindle anyagokat is olvasni, ugyanis gyakorlatilag nincs olyan platform, amire ne lenne Kindle for app. Ez lehet PC vagy Mac, iOS vagy Android, de még Blackberry vagy Windows   Phone is. Ez annyira nem nagy újság, elég régóta ez megy. Két…..
Naszóval,  van itt ez az akció (via kecsket), hogy a hamarosan megjelenő Magda, a bestiális népszínház utcai mindenes című könyvnek lesz elektronikus változata. Magában nem lehet megvenni, pont mint egy csomó promóciós terméket, csak összecsomagolva a papírral. Azaz a…..
Humanvox 2012.11.15 19:54:10
@Dworkyll: Én nem igazán vagyok tájékozott ezekben a dolgokban. Ámulva látom, hogy Ti mennyi mindent tudtok minderről, de azért van egy sejtésem: ha mi ekönyv olvasók a szürke piac mellett/helyett egyre többen, és egyre többször hajlandóak lennénk VÁSÁROLNI a magyar ekönyvet, elviselve az egyelőre szűkösebb választékot is, akkor ez hosszú (vagy középhosszú) távon önmagában megoldaná a problémát. (Mondjuk két éve szerintem még egy "darab" ekönyvet nem lehetett itthon magyarul venni) Ha vennék, megérné a terjesztőnek ezzel foglalkozni. Nem jól látom? Jelezném, hogy én ráléptem erre az ösvényre.... :-)
E-könyv olvasók Kindle-utóhang 2012.09.07 12:43:29
No, aludtunk rá egyet... 5 új eszközt és több szolgáltatást mutattak be tegnap este az Amazon idei „szokásos” sajtóbemutatóján. Előző - a Kindle történetét összefoglaló - posztomban tippeltem párat, ennek néhány része bejött (a lényegiek mindenképp), a bolt hivatalos…..
Humanvox 2012.09.24 15:07:48
@zlaboncz (ZLC): IDE KAPCSOLÓDVA: Ha kinti címre-névre Paperwhite-ot vesz az ember, és INNEN regisztrál, minden ugyanúgy fog működni (automata konvertálás, közvetlen cikk, vagy könyv küldés az eszközre, és persze a garancia!!!!) mint egy ide rendelt vasnál?
Humanvox 2012.09.26 19:41:36
@zlaboncz (ZLC): Köszönöm! Eddig ezt én is megúsztam, hátha így is marad! :-)
Humanvox 2012.09.12 18:23:17
@zlaboncz (ZLC):
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=19e2ouyhVEg

17. másodperc... Sztem ez tapis lapozás. Vagy nem jól látom??
Aki véletlenül kikapcsolt adblockerrel téved az oldalra, az utóbbi időben már láthatott érdekes dolgokat az oldaldobozok között. Ezidáig az Fapadoskönyvtől és az Ad Astrától kaptam widgeteket, ami egy kis ablakban pörgeti az aktuális kollekciójukat. És ez nem véletlen, viszont…..
Humanvox 2012.09.20 19:44:03
@Dworkyll: Értek mindent, de indulásnak ciki lenne, ha maga az ekonyvolvaso.blog keresné meg a kiadókat? Egy csokorba gyűjtené őket... Most szétforgácsolt, részben ismeretlen a kínálat. Ez is sok ekönyv olvasót informálna, jó helyre terelne.
Professzore csinált egy jó kis listát, ami persze már nem teljes... Számomra sok új infót adott.
ekonyvolvaso.blog.hu/2012/01/20/felmeres_2011_kiertekeles#more3593924
:-)
Számomra az is egy kérdés, hogy nincs-e a rivalizálás a kiadók között..? Bár nem nagyon láttam átfedést a kínálatokban!?
Ilyet sem csináltunk még, hát most teszünk rá egy kísérletet. Helyi idő szerint 19:30-tól alkalmi frissítésekkel élő közvetítés Santa Monicából. 20:54: Záróra. Nem tudom, ki figyelte, remélem azért tetszett... :-) Mindjárt összefoglaljuk. Az LTE-re visszatérve: azért az,…..
Humanvox 2012.09.13 07:45:32
@Dworkyll: Ha két réteg kerül az eink elé, az a felbontás stb. javulása mellett is - ad absurdum - oda vezethet, hogy nem lesznek olyan szépek a betűi, mint pl. a K3-nál? Azért az durva lenne....!? Mintha a kontraszt javulását is ígérnék!?
Humanvox 2012.09.14 12:30:44
@Dworkyll: Igen, látni kell. Mindazonáltal, ha tényleg 8 hetet (vagy akár csak 4-et) bír lámpával, akkor hadd menjen az a lámpa... Vagy legyen csak ugyanolyan a kép minősége lámpa nélkül, mint a K3-é, a tapis képernyővel az is jó. Sony PRS-T1-el párhuzamosan használok K3 Keyboard-ot.... (A munkához jobb a tapis, mert pörgősebben használható) hát ég és föld, bár a Sony se rossz.
Szóval én elfogult vagyok a Kindle-el, mert ilyen betűképet egy se tud, pedig én is láttam "élőben" párat. Sajnos nagyon ráizgultam a K.P.-ra...... ;-)
Humanvox 2012.09.15 15:34:58
@defter: Havi két akku-töltés esetén is több mint tíz év a gép li-ion aksijának élettartama... Ez a "mennyi időnként kell tölteni?" mizéria kicsit túlhajtott dolog. Szerintem nincs túl sok gyakorlati jelentősége, hogy kettő, négy, vagy több hét..
Ráadásul még mindig fényévekre vagyunk pl. az okostelefonok kb. kétnaponkénti töltögetésétől....? A perem-világítás emellett megőrzi az epapír előnyét: nem a szemedbe nyomja a fényt, csak megvilágítja a kijelzőt, mint egy lámpa.
Érdekes, amit írtál. A Nook touch kontrasztja jobb volt, mint a világítósé? Vagy az is kapacitív? A Nook-nál eléggé homogén a kijelző megvilágítása?