Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nedudgi - Dörrög Zultán

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakótelep építések a betondzsungelek előtt hetven évvel, vidéki miliővel, vonakodó bankokkal és fürdőszoba helyett járó gyógyfürdővel. ..
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Red Carpet Poirot öt legjobb esete 2017.01.31 18:47:28
A klasszikus krimi farvízén tovább evezve a Los Angeles-i rendőrkapitányság ballonkabátos nyomozója után a belga detektív legjobb szürkeállomány mozgató esteit vettem nagyító alá. Agatha Christie regényhősének nyomozásaiban nem csak az a fontos, hogy hogyan követték el a gyilkosságokat, hanem az is,…..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2017.02.02 22:44:52
Újabb hosszú szünet folytatom a megkezdett sorozatot: ezúttal hazánk román kori épületeit, emlékeit hoztam össze egy posztra. A román stílus 1000 körül kezdett elterjedni Európában, és nagyjából az 1200-as évekig építkeztek ilyen stílusban. Elnevezése onnan ered, hogy az új…..
Sebastian Vettel egy fantasztikus rajt után, magabiztos versenyzéssel nyerte meg a 30. Magyar Nagydíjat, ami rendkívül eseménydúsra és izgalmasra sikeredett. Mondhatni csak a négyszeres bajnoknak volt nyugodt versenye, mögötte azonban az utolsó percekig változott a sorrend. Végül a…..
Korunk egyik legszomorúbb és leglátványosabb jelensége természeti környezetünk mértéktelen pusztítása; őserdeink kiirtása, óceánjaink túlhalászása vagy éppen bolygónk elképesztő szennyezése. A figyelmes szemlélő számára ma már egyre világosabban látszanak az…..
Néhány hónapja találtam ezeket a fotókat fantasztikus márványba faragott fátyolról és csipkéről. Kérem, ha valaki tudja bármelyik szobor alkotójának nevét, ossza meg velem...
Nedudgi - Dörrög Zultán 2015.03.25 18:59:26
A 6. szobor Nápolyban található: www.museosansevero.it/en/the-veiled-christ/the-statue

Giuseppe Sanmartino, 1753.: Fátyolos Krisztus (Veiled Christ)
Top 15 OlaszAország 15 legszebb - népszerű - városa    Napjaink egyik nagy divatja a toplisták készítése. Listázunk mindent és mindenkit, sorrendeket állítunk fel és rangsorolunk értelmes és kevésbé mérhető dolgokat. Egy gyors google keresés és a következő…..
Filmbook Harag 2014.10.22 14:00:00
A II. világháborút rengeteg szemszögből megismertük már. Azt, hogy milyen lehetett az európai hadszintért végigharcolni, a legátfogóbban Az elit alakulat mutatta be. Emberi volt, naturális, és főképp hiteles. Ez a mini-sorozat olyan magasra tette a lécet, hogy az utána következők komoly igyekezet…..
Napra pontosan 35 évvel ezelőtt, azaz 1979. október 17-én a finnországi Espooban látta meg a napvilágot 2007 Forma-1-es világbajnoka, Kimi Raikkönen. Ennek apropóján összegyűjtöttük Nektek a Jégember eddigi karrierjének legemlékezetesebb pillanatait. 2001 Ausztrál Nagydíj:…..
Aki megfejti kap 1 virtuális pacsit! :DA kép Gemini segítségével készült el. :) ..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2014.09.07 13:22:40
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2014.09.07 12:18:11
Háromszoros Golden Globe díjas színész, akinek a jelleme lassan egybeforr Tony Starkéval, a Vasemberrel. 5 éves korában szerepelt először filmben, azóta pedig számos alkalommal megjelent a vásznon éppen ezért nem egyszerű a filmjei közül csak ötöt kiválasztani, de…..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2014.06.07 13:14:38
Olvasom, hogy jövő héttől csak arcképes igazolvány bemutatásával és sorszámának rögzítése után lehet majd csak BKK bérletet vásárolni, hogy az árusító nénike/bácsika valamint a már bérletet is adó automaták a kiállítás pillanatában gépi úton kitölthessék a…..
  Amit most leírok, egy politikailag irreális, nevetségesen leegyszerűsített megoldás lenne Ukrajna válságára. (És persze kívülről belebeszélve.) Egyetlen, ami mellette szólna, a józan ész. S az emberi természet az, ami irreálisan nevetségessé teszi. Röviden (s…..
A Kerrang! webzine gondolt egy merészet és összeszedték minden idők 10 legnagyobb rocksztár alakját. Habár az összejött társaság kétségtelenül nagyon nívós, itt-ott azért lehetne vitázni a neveken. De ezt inkább rátok hagyjuk, ezt Ti úgy is jobban tudjátok! A hajtás után az…..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2014.04.26 17:37:54
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
A street view photoghraphy szerint ezek a világ legjobb utcán készült árnyékos fotói: ..
Nedudgi - Dörrög Zultán 2013.11.28 21:17:01
Én úgy tudom elképzelni, hogy ment a fedlapszállító teherautó, de eléugrott egy kiscica, és a sofőr hirtelen fékezett, így egy csomó fedlap lerepült. Sajnos közvetlenül mögötte ment egy úthenger, amit egy vaksi ürge vezetett (talán az, aki útburkolati jeleket festett a…..
A múltheti Vörös Nász kapcsán, úgy gondoltuk itt az ideje csokorba gyűjteni a sorozat leginkább "miaszentatyaúristentejóégeztmostnemmondod?!!!!" jeleneteit. A bejegyzésben 16 videórészletet láthattok. Mondanom sem kell, hogy aki nem látta a sorozatot, vagy csak most ismerkedik vele…..
"Kisebbszerű forradalom volt tegnap a fővárosban. Három tucat vadonatúj automobil röpdösött Budapest utcáin, mint első fecskéi annak a gépkocsirajnak, amellyért hosszabban és ádázabban dúlt a csata, mint valamikor Trója falai körül" (Esti újság, 1913 június) Ma ünnepli…..
Több jó hír és egy rossz hírem is van. Elmarad a jövőhét keddre tervezett Samsung-Google közös esemény, így késik a Galaxy Prime és az Ice Cream Sandwich. Több okot is említenek, nem derült ki számomra melyik lehet a valódi. Új időpont nincs, de ígéretük szerint még…..
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..