Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeszter

50 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valahogy csak be kell fejezni ezt a szép történetet, úgyhogy latba vetve a naptáromat, a fényképeket, és a memóriámat, megpróbálom összefoglalni, hogy mi történt velünk júniusban. Van amit már megírtunk, de van ami még hiányzik ahhoz, hogy kerek legyen a történet. Lehet, hogy…..
Tücsök utca Tavi kalandok 2014.06.24 23:21:13
Amikor múltkor megcsodáltuk a Gruyére-i tavat, elhatároztuk, hogy oda még visszatérünk, és valamilyen vízi járművel bejárjuk. Mivel az időjárás is nyáriasra fordult, gondoltuk, hogy most vagy soha, úgyhogy az állatkerti kalandjainkat követő szombatot ki is tűztük eme remek…..
Tücsök utca Állatkerti hétvége 2014.06.09 00:41:35
A luzerni hétvége után egy egészen rövid hét következett (vagyis a hét az ugyanolyan hosszú volt, mint általában, de csak három napot kellett dolgozni/iskolába menni), négy napos hétvégével. A négy napból kettőre állatkert látogatást terveztünk. Május 28-án, szerdán Géza…..
Na itt vagyunk még, élünk és virulunk, csak a blog írás maradt el. De hogy az élményeket ne fedje a feledés homálya, a fényképek alapján megpróbálom rekonstruálni az elmúlt egy hónap eseményeit. Miután visszatértünk Zermattból, a tavaszi szünet jegyében még négy napot el…..
Április első hétvégéjén még egy utolsó kísérletet tett Géza arra, hogy Ábellel elmenjenek síelni. Diablerets gleccserét nézte ki maguknak. Reggel még úgy tűnt, hogy meghiúsul a terv, mivel a web kamerán keresztül csak tejfehér ködöt lehetett látni, és telefonon azt…..
Hogy szüleink ne legyenek szomorúak, meg persze Gyula sem, gyorsan összefoglalom az elmúlt egy hónap eseményeit. Nem voltunk semmilyen igazán látványos helyen, nagy szabású programon, de azért a fényképek gyűlnek, úgyhogy épp ideje, hogy újabb bejegyzés következzen. A…..
Na jó, a hétköznapok sem szürkék, hanem egészen tavasziasak, madárcsicsergősek. Géza sokat utazik, szerencsére azért hétvégenként itthon van, így részt tudunk venni közös családi programokon. Tényleg szokatlanul meleg van, ami itt a városban nem is baj, de a hegyekben…..
Miután visszatértünk Londonból, még két hetet jártak a gyermekeink iskolába, de ekkor már inkább a karácsonyi műsorra készülődtek, mintsem a tanulással bíbelődtek volna. Mindenféle karácsonnyal kapcsolatos tevékenységet végeztek a suliban, valamint gyakoroltak a Nagy…..
Tücsök utca Londonban hej... 2014.01.17 00:58:03
Először is megállapítom, hogy rohan az idő... Több mint egy hónappal ezelőtt írtam, és már akkor is le voltam maradva, jaj. Mielőtt beszámolnék a téli szünetről, és az azt megelőző karácsonyi készülődésről, megpróbálom felidézni a londoni hétvégénket. Történelmi…..
Miután Géza szerencsésen visszatért Portugáliából, és még Agyibagyi is itt volt, november utolsó előtti szombatján ellátogattunk Genfbe, a Tutanhamon kiállításra. Bori tavaly tanult az iskolában Egyiptomról, a fáraókról, múmiákról, úgyhogy gondoltuk ez remek program lesz.…..
Jaj, van nekünk ez a blogunk, és vannak a drága olvasóink, akik sírnak, ha nem hallanak rólunk. Valamint ha nem írjuk le, hogy micsoda dolgok történnek velünk, elfelejtjük, és öreg korunkban nem tudunk nosztalgiázni a szép svájci éveken… Ezért most megpróbálom felidézni, hogy…..
Lássuk mi minden történt az utolsó bejelentkezésünk óta… Volt két hét szünet az iskolában, úgyhogy október 13-án hazarepültünk hármasban, Gézát pedig itt hagytuk még egy kicsit dolgozni. Elutazásunk előtti szombaton megtekintettük a KNIE cirkusz kiváló előadását, ami…..
Tücsök utca Sóbánya és barlang 2013.10.11 22:35:42
Az utóbbi két hétvégén nem erőltettük meg magunkat programok terén, de azért kimozdultunk. Szeptember utolsó hétvégéjén az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ugyanis esett az eső. Szombatra a Bex-i sóbánya megtekintését terveztük, de Bori nagyon ellenállt,…..
Írtam egy hosszú és rendkívül érdekes bejegyzést az olasz hétvégénkről, ami egyszer csak eltűnt, és azóta sem jött vissza. Borzasztó. Szomorú vagyok, de azért újra megpróbálom felidézni, hogy mi is történt velünk a szeptember 14-16-i hétvégén (16. ugyan hétfő volt, de…..
Múlt szombaton - Bori kérésére - felkerestük a Mormota Paradicsomot (Marmottes Paradis). Ezen a helyen már többször jártunk, és ide kirándult Géza is nagy magányában a nyáron. Elautóztunk a Montreux fölött - 1000 m-en - található Caux-ba, majd onnan vonattal folytattuk…..
Ott tartottunk, hogy július első hetében hazamentünk, Géza visszajött, dolgozott, szomorkodott nélkülünk, írt blogbejegyzést, három hét után nem bírta, hazaugrott egy hétvégére, aztán még két hetet árválkodott Svájcországban, majd autóba pattant, és ismét…..
Na nem a blogolást hagyjuk abba, csak a svájciaskodást függesztettük fel egy időre, mert a család háromnegyede visszatért Magyarországra. Mielőtt visszatértünk volna, jártunk még egy-két szép helyen, amiről feltétlenül meg szeretnénk emlékezni. A Svájcban töltött…..
Először is tájékoztatok mindenkit, hogy a múltkori nyárköszöntő bejegyzés hatására a nyár véget ért, a napi csúcs hőmérséklet 12 °C. A nyári hétvége előtti hét egyik délutánján került megrendezésre az iskolában az ún. Portfolio evening. Ezen alkalommal lehet…..
Tücsök utca Itt a nyár 2013.06.22 00:55:52
Végre, végre, itt is kitört a nyár, amit már annyira vártunk! Írom mindezt a kötéstől megszabadított, ámde görbe ujjammal (pont olyan, mint amilyen a gyógykezelés előtt volt...). Szóval megérkezett a meleg, úgyhogy múlt pénteken miután Géza emberi időben (tehát már…..
Tücsök utca Gőzös park 2013.06.06 23:24:25
Mielőtt megint véget érne a hét, még gyorsan elmesélem, hogy mi történt velünk a múlt hétvégén. Az eső egész héten esett, hideg is volt, de az időjárás előrejelzés azt ígérte, hogy vasárnap kitör a nyár, napsütés, és tizenhét fok lesz. Múltkoriban beszereztünk egy…..
Ez most még az előző hétvége elmaradt krónikája lesz, csak szólok. Az időjárás – mint már kifejtettem - nem volt túl kegyes hozzánk, úgyhogy nagyon kreatívnak kellett lennünk, hogy alternatívát találjunk a „két napig fetrengünk a tv előtt” - amúgy remekül hangzó -…..
Jeszter 2013.06.06 22:28:15
@KulcsárM: Mancákmini győztes gólt fejelt! Hurrá, jót tett neki a buzdítás a hegyről:)
Előzőleg ott tartottunk, hogy Borika a táborban, Ábi pedig készülődik a nagy utazásra... Ugye Bori hétfő reggel ment, szerda délután érkezett vissza, Ábel pedig szerda reggel indult. Vártam a pillanatot, amikor bevallja, hogy izgul, és nem tudja elképzelni, hogy az én esti puszim…..
Először is, ha lenne valaki, aki álmatlanul forgolódik éjszakánként, hogy mi is lehet az én sérült ujjammal, azt megnyugtatom, hogy az ujjam jól van, dr. Ede is megszemlélte, nagy nevetve horribble accident-nek nevezve balszerencsés zokni ráncigálásomat. Az eredeti négy helyett…..
Tücsök utca Emergency 2013.05.06 22:40:18
Péntek este elrohantunk az IKEA-ba, abból a célból legfőképpen, hogy pótoljuk a lakás felszereléséhez tartozó, de általunk már megsemmisített tárgyakat (pl. pohár), valamint beszerezzünk még egy pár műanyag dobozt, amelyek segítségével uralni tudjuk a gyerekszobákban…..
Jeszter 2013.05.08 22:18:49
@nagyapa4: Köszönöm szépen! Az ujjmutatásnak semmiféle további jelentése nincsen azon túl, hogy jaj én szegény szerencsétlen.
Jeszter 2013.05.08 22:21:58
@KulcsárM: Köszönöm szépen! Gondolhatod, hogy azóta milyen érzések kerítenek hatalmukba, ha meglátom Ábi zoknijait:)
A gyerekek egyre jobbak angolból, remekül érzik magukat a suliban, mostanában Boriska sem szomorkodik annyit egyedül az udvaron, elvegyül a többiek közé. Ábinak az egész osztály a barátja, de van egy kiemelt személy, Charlie. Charlie nagyon helyes kisfiú, vörös göndör hajjal,…..