Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gomes

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak idején elég közelről követtük az eseményeket, mégis a belváros egyik legforgalmasabb, de teljesen ötlettelen részét újították fel úgy, hogy attól talán egész Budapest énképe megváltozott egy kicsit. A Kiskörút határozottan jobb lett, mint volt, persze kritika is akadt…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
gomes 2011.01.03 16:08:07
A december közepén debütált pik című vizuális művészeti folyóiratot nagyon lehet szeretni. Először is gyönyörű  a címlapja. Nem tudom, miért, de nagyon szeretem, ha egy újságon rajta van a nyomdai színskála. A piknél ez a szépség a design szerves része, de legalább…..
Vasárnap népszavazást tartottak arról, hogy betiltsák-e az új minaretek építését az alpesi országban. A nem hivatalos végeredmények szerint a választók 57%-a támogatta a minaretépítési tilalmat. A 26 kantonból mindössze 4 volt, ahol kisebbségbe kerültek az igenek. Eddig…..
gomes 2009.12.01 12:57:58
@Bálint Bence:
portaskent...

lehet neki tobb svajci baratja lett mint az en ismerosomnek (egy ev alatt nulla)
gomes 2009.12.01 13:03:29
@redlands:
mennyiben szamit?
osszeirjuk kinek van tobb svajci ismerose facebookon? es aki nyer annak lesz igaza?
Folytatván a tegnapi írásomat, tegyük fel, hogy a Facebook valóban lenyomja az iwiw-et. Lássuk be, erre minden lehetősége megvan. Az iwiw alig változik, egy olyan nagyvállalati csapdában vergődik, ahol a gyors reagálás hónapokig tart, és egy-egy komolyabb fejlesztés évekig. Egy…..
Politizálós, laza interjú a Hírszerző vezető szerkesztőjével a Konzervatórium, plusz próbálkozások a magyar sajtóban megértetni nem-közgazdász olvasókkal, mi az isten történik a világgazdaságban. Kezdésnek van egy tök jó kis interjú Seres Lászlóval, a Hírszerző korábbi…..
Az alábbi leírás szigorúan az én meglátásom, véleményem alapján íródott a mostanában kijövőmagyaroknak! (értelem szeruen a kalandoroknak szól, au-pair-nek, bentlakásos vendéglátósoknak, szakmunkásoknak ez az írás túlnyomó részben értelmetlen) Az alábbi írás az én egy…..
gomes 2008.09.09 23:07:02
tervezeshez,
a nyelv az alapveto, kepzeld el, hogy mennyi eselyed lenne debrecenben munkat talalni, ha nem beszelnel magyarul.
angol nyelvu oneletrajzot meg otthon ird meg, nezesd at olyannal aki jol beszeli a nyelvet, es itt folyamatosan frissitsd.
penzed legyen minimum £600 de inkabb £1000 az elso heti szallason felul, attol fuggoen mennyire vagy finnyas, ez kb eleg 7-10-hetre, erre jon ra a nyelvtanfolyam.


szallas,
otthonrol nezd meg jol a hirdeteseket a Gumtree.com-on, latni fogod, hogy napi 4-5 olyan hirdetes van fent ami akar meg is felelhet, tehat jol intezz egy biztos szallast egy magyarnal egy hetre, az alatt talalni fogsz olyat ami me fog felelni. addig ne fizess amig nem lattad a szobat.
hosszutavra magyarnal nem erdemes lakni, ehesek mind, keves kivetellel. es ugy nem fogsz megtanulni angolul, ha masik 10-15 magyarral laksz egy hazban.

munka,
www.jobcentreplus.gov.uk elso korben tajekozodasnak, meg a mar emlitett gumtree.com, esetleg reed.co.uk
es nagy igenyeid ne legyenek, hacsak nem vagy penge angol es szakerto valamiben, de akkor meg nem a lengyelekkel fogsz versenyezni az allasintrjun, hanem az angolokkal, ok kis elonnyel indulnak.

oneletrajzokat napi 20-30-at ki kell szorni, vasutallomasokon a bufekben-kavezokban mindig van hely, nem is lehet sokaig birni.

bankszamlat,
eloszor is e nelkul nem nagyon tudsz elkezdeni dolgozni, mert a legtobb helyen ide utaljak a fizut.
en inkabb olyat ajanlanek amiert nem kell fizetni havidijat, a lloyd's os transfercard dijat meg nezd meg mielott hasznalod, nehogy meglepodj.
ha sehol nem akarnak nyitni, mert nincs proof of address-ed akkor HSBC passport account ahogy 8-as irja egyel feljebb. angol jogsi=proof of address nyithatsz bankszamlat barmelyik banknal.

terkep,
London A-Z £5-6, de mindenkeppen szukseges.

A papirokrol,
NI szukseges es nem csak az orvos miatt, hanem az adoszamnal is.
amikor megkapod az elso fizut ellenorizd le, hogy milyen adoszamra fizeted az adot, mert konnyen kifizettetik az emergency tax-ot ami kb a duplaja mint amit rendesen kellene, akkor addig hajtod a fonokodet amig nem intezi el, es utana egyben visszakapod az extra levont adot.


hazatelefonalni mi az Eurocall-t hasznaljuk az kb2p/perc vezetekesrol vezetekesre.

home office regisztraciot (WRS) erdemes minel elobb megcsinalni, ha hosszu tavon akarsz maradni.

ingazas, berlet,
ha a munkahelyed egy oranyira van az normalis, ha azon belul az jo, ha kivul akkor gondolkozz a koltozesen, a berletet meg kell venni, logni nem tudsz.

jogsi,
igen Wimbledon Station-tol 2 percre van a DVLA ahol szemelyesen el tudod intezni a cseret.a kartyas magyart becserelik a papirost nem kb £40-50 nem tudom most pontosan mennyi es kb 3het az atfutasa, postan kuldik ki a cimre amit megadsz lakhelynek.

Van egy Pub Golders Green-nel ahol az etlapon rendesen ott vannak a magyar kajak (magyar a szakacs) es teljesen korrekt.


Az utolso tancsokkal egyetertek.

es utolsonak, ha nem kezdesz el iskolaba jarni az elso heten, barmilyen indokkal, akkor mar most nem allsz jol.

(kicsit hosszu lett bocs)
Új blog, első poszt. Magyarázkodás helyett vágjunk bele! Aki rendszeresen utazik vonattal, az tudja, hogy a jegyvásárlásnál csak egy rosszabb van: a péntek délutáni jegyvásárlás Budapesten. Sokan mennek haza vidékre, délután háromtól gyakorlatilag több 10 méteres sorok…..
gomes 2008.08.09 21:00:11
Van itt ez a dolog, az ökopolitika, amiről a mi kis műhelyünk a nevét kapta. És igazából úgy illett volna, hogy az első posztok egyikében szépen leírjuk, hogy mi a túró is az az ökopolitika, hiszen ez - egyelőre - nem egy közkeletű kifejezés. De eleinte ott volt a vitakör, és…..
gomes 2008.08.09 14:53:53
lehetmas,

Az ottani bejegyzesre a komment oda ment.


Ide masik megjegyzes:

Azt, hogy elmeletben mit gondoltok, azt eleg sokszor sok helyen leirtatok. Ez jo. (nem lehet elegszer)

Az is jo, hogy a velemenyeteket ideirjatok a dolgokrol korulottunk.
Azt is megertem hogy a programotok nem allt meeg ossze egy publikalhato egesszee.

De.
Ha mar tisztaban vagytok a "teoretikus alapokkal" akkor itt az ideje, hogy egy-egy fajsulyos kerdesben megszolaljatok, kialljatok a nyilvanossag ele, es megmutassatok, hogy TI hogyan CSINALNATOK - az, hogy mit gondoltok nem sokat szamit (de persze de), mert arra eheznek az emberek, hogy valaki CSINALJON mar valamit. Kozben a hatterben lehet dolgozni a programon.

Lassan el kell kezdenetek felepiteni az arcokat is (nem egyet!!).
Es ertekes visszacsatolas is lenne, hogy lassatok, vevok-e az poogaarok, arra amit es ahogy csinal(naa)tok. (es nem csak partizen/szazan)

Meggyozodesem, hogy az fogja megnyerni a kovetkezo valasztast, aki meg tudja gyozni az embereket, nemcsak, hogy szavahiheto, de cselekvokepes is. Ezek lehettek ti is, akaar.

Persze nem azt mondom, hogy mindezt esz nelkul..., de lassan itt az ido, es osszel amikor a hirek megint a rohamrendorokrol, ego autokrol fognak szolni, haat, akkor keveseket fog erdekelni, hogy ti mit csinalnatok a kinai bevandorlokkal, vagy az egyetemekkel esetleg pakssal. Persze elmondhatjatok, hogy mit csinalnatok a rendorseggel, ugyeszseggel, de az nem tul öko-tema, es idegenben jatszani a bemutatkozo meccset, haat...


Es jovore EU parlamenti valasztasok.

Miután egy hevenyészett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a Kettős mérce olvasói kitüntető szimpátiával szemlélik az ökopolitika hazai képviseletével kapcsolatos fejleményeket, talán nem ártana egy kis gyorstalpaló: mi is az az ökopolitika?   Az ökopolitika…..
gomes 2008.08.09 14:03:07
lehetmas,

eloszor:
"A társadalmi igazságosság elsősorban azt jelenti, hogy mindenkinek garantálnunk kell az emberhez méltó élet lehetőségét." De mindenek elott meg kell mondjatok, hogy mit ertetek "emberhez melto elet" alatt, nem kell nagyon reszletezzem, hogy ez egeszen mast jelent az egyesult kiralysagban es egeszan mast albaniaban vagy hogy naprakeszek legyunk del-oszatiaban. Es ti mit ertetek ez alatt, mert magyarorszagon is vannak retegek akiknek egy sajat fedel es munkalehetoseg elelem eleg lenne, de vannak akiknek az auto a nyaralas ketszer egy evben,stb.

masodszor:
Amit a részvételi demokráciarol irsz, epp csak valakinek mukodtetnie kellene a meglevo intezmenyrendszert. Azt meg, hogy az emberek (poogaarok) nem akarnak elni a lehetosegeikkel, azt nehezen fogjatok megvaltoztatni, de hajra.

harmadszor:
elmagyaraznad, hogy mit jelent, hogy "(az okopol) a voluntarista megoldásokkal szemben az intézményes eljárásokat preferálja".

negyedszer:
nagyon helyes, hogy "Az ökopolitika túllép a GDP-fetisizmuson, és az állampolgárok jól-létére, boldogságára helyezi a hangsúlyt." De. Az en meglatasom szerrint a legtobb embernek boldogsagat nem lehet elvalasztani a birtokolt es elfogyasztott javak mennyisegetol. Egy cikus alatt biztos nem. Ahoz valami drasztikusnak kellene tortennie.

otodszor:
A New York Times cikke (sajnos) nem arrol szol, hogy a globalizacio tuljutott a csucspontjan, hanem, hogy egy eddig nem tapasztalt trend indult el, a magas olajarak miatt, miszerint a multik a profitmaximalizalas erdekeben most otthagyjak a tavoli orszagokat es helyben kezdenek gyartani. De ez nem jelenti azt, hogy ha fordul a trend akkor ez nem valtozik ujra. Sot.
Ez meeg nem jelenti azt, hogy a multik gonoszok, csak azt, hogy van egy elemi erdekuk (penzt keresni) es mindent megtesznek azert, hogy ezt elerjek. Es nagyon hatasosak. Magyarorszag nem mondhatja azt, hogy nem akarja a multikat, de azt mondhatja, kell is, hogy mondja, hogy mik a(z uzleti) feltetelek aminek MINDEN szereplonek meg kell felelni.

es nagyonsokadszor:
ha ez egy gyorstalpalo, elmondanad magyarul is, hogy mit jelent az, hogy:
negatív externáliájú
szubszidiáris
voluntarista
poszt-patriarchális

ha nem akartok elitista latszatot kelteni, inkabb irjatok KOZerthetoen, egyszeru magyar szavakkal, kifejezesekkel.


Szerintem a blogok on valo megjelenes nagyon fontos nyilvanossagot biztositanak, foleg ebben a fazisban, szoval csak igy tovabb.

gomes
„Apa, kezdődik!” - kiáltanák a gyerekek, ha megtanítottuk volna őket beszélni. Így viszont a műsorújság alapján vagyunk kénytelenek konstatálni, hogy ma valóban megkezdődik az olimpia. Az ilyenkor szokásos játékból a Reakció sem maradhat ki, kérjük tehát kedves…..
gomes 2008.08.08 19:17:16
És most nem viccelek, kivételesen egy tényleg tisztességes közszereplőről van szó. Majtényi László azok közé tartozik, akik a mai magyar politikában is meg tudták őrizni erkölcsi integritásukat, morális tőkéjüket. Erre jön egy "közíró", a…..
Azt írja a HVG, hogy két quados eszméletlenre vert egy polgármestert, nevezetesen az alsószentivánit. Az alsószentivániak horgászversenyt rendeztek, ami a két aranyifjúnak nem volt elég érdekes, ezért azt játszották, hogy jól rágyorsítottak egy-egy emberre, majd az utolsó…..
gomes 2008.07.24 17:41:26
Draga Lehetmasapolitika.blog szerkesztok,

He ez csak egy blog lenne a sok tiz-szaz kozul ahol az irni tudo kiengedi magabol a gozt, egy szavam sem lenne, mert nem jonneek ide olvasni (a bejegyzesekrol beszelek nem a kommentekrol, az mas kerdes), de mert ti akartok lenni az a part akire szivesen szavazneek ket ev mulva, igy nem orulok az ilyen irasnak.

Mert,
1.ha fuggetlenek akartok lenni mind a ket nagy parttol akkor nem probaltok mindent az oszodi beszedre, d207-re vagy Tocsik Martara visszavezetni eppugy ahogy a szekhazugyre, koronausztatasra es tokajra sem;
2.nem altalanositotok ilyen otromban, hogy utana mosakodni kelljen suru bocsanatkeres kozepette, hogy ti ezt nem is ugy gondoltatok ahogy leirtatok..;
3.pozitivistanak kell(ene) lennetek, es nem egy olyan "poennal" mint ez a szkinhedes;
4.mindenkeppen valami megoldasfelet is kellene irni, hogy viszont ti igy es igy gondoljatok orvosolni a fent bemutatott tunetet es nem
5.abban letjatok a megoldast, hogy a turazo/termeszetszereto/nem agressziv tobbseg alljon oda egy ujabb pofonert, mert majd attol lesz minden szep ("És azt is kell mondani, hogy ebben részt venni nem szabad. Gazemberséget elkövetni rosszabb, mint gazemberséget elszenvedni." - ebbol mar volt eleg koszonjuk.
Ebbol eleg volt! Koszonjuk!

Ez az iras elgondolkoztat, hogy lehet-e mas a politika. Es nem is az a legnagyobb baj, hogy egy ilyen irassal megjelentek a kisnyilvanossag elott, hanem ha igy is gondolkoztok.

Mert megbelyegezni valakit csak azert, mert quad-os, semmiben nem kulonbozik attol, mintha valakit azert er hatrany, mert meleg, vagy cigany vagy magyar(a hataron tul).

A kerdes, hogy lehet-e olyan rendszert kitalalni, ami elfogadhato a tobbsegnek is Pl. nem engedi a quadokat gyalogosok koze+maximum zajszintet meghatarozni+rendszamot tetetni rajuk a beazonosithatosaghoz, amit a quadosok tobbsege, aki ertelmesen hasznalja a gepet egyebkent is, be tudna tartani, de minden eszkozt megadni a rendorsegnek/erdeszeknek/stb, hogy ezt be is tudjak tartatni.
Es akkor nem lennenek indulatok, es onbiraskodas sem.

Csak egy picit boldogabb orszag.
Lehet mas a politika?


(Latom, hogy ez Vay M irasa, es nem o az egyetlen es a nagyvezer koztetek, de barki, ha ideir az okopol muhely blogjara, akkor az olyan, mintha ezt TI igy gondolnatok, ezert a tobbes szam.)
gomes 2008.07.25 12:53:52

Ha a "fejetol buzlik a hal" jelenseget akarta bemutatni a bejegyzes (amivel egyetertek!), akkor azt nem sikerult tul semlegesen. Szerintem mar okosabb egyaltalan nem foglalkozni a ket nagyvezerrel, mert mar igencsak lejart lemez mindketto, es csak indulatokat kavarnak, amibol kezd eleg lenni.

Nem fogadom el azt, hogy barkit (BARKIT) lehessen cimkezni (pontosabb kifejezes, mint a megbelyegezes) akar a veleszuletett Pl.ciganysaga, akar az onkent vallalt/valasztott csoporthoz valo tartozasa miatt. Nem jo az ha a quados, dzsippes, bmw-s, ugyved, taxis, politikus, gyuros, vallalkozo - es ebbe a sorba sajnos nagyon beleillik a cigany, buzi, zsido, stb. szavakrol az embereknek egybol negativ kep jelenik meg a fejeben. Meeg akkor sem, ha azt is gondoljuk (de nem kellene!), hogy ezeken a csoportokon belul az atlagosnal magasabb az irritalo, kartekony elemek szama. Az altalanositas, a cimkezes az eloiteletek novelesere alkalmas csak. Sajnos ezt a fajta cimkezes jott le nekem a bejegyzesbol, es ugyan jo hogy a szerzo tisztazta, hogy o nem az osszes quadosra gondolt, csak a "rosszakra", de ezt el lehetett, de sokkalinkabb el kellet volna kerulni. Foleg ha egy masik (jobb) eletminoseg, kozerzet megteremteseert dolgoztok.

Az egy mas kerdes, azon erdemes elgondolkozni, hogy ha valaki szandekosan(!) rombolja a tagabb ertelemben vett kornyezetet, azt az egyent(!) lehet-e, szukseges-e megbelyegezni, kikozositeni, a torvenyes felelossegre vonas reszekent, vagy azon felul.

Egyebkent termeszetesen nem varok torvenyjavaslatokat, ezen az oldalon, csak azt a merteku konstruktivitast, hogy ha van egy problema (plane, ha ti vetitek fel), akkor azt merre fele indulva gondoljatok megoldani.


jo kiranduloidot a hetvegere mindenkinek.
Kettős Mérce Hazaszeretet? 2008.07.24 15:20:00
Szeretem a hazámat. Szeretem a hazámat, mert meseszép az Alföld, a Mátra, a Mecsek. Itt kanyarog a Duna és a Tisza. Szeretem a hazámat, mert Ady, Petőfi, Radnóti, Tóth Árpád és megannyi író és költő élt itt. Szeretem a hazámat, mert nyelvünk egyedülálló, szép és érdekes.…..
Számos cikket lehet olvasni az utóbbi időben arról, hogy a benzin árának emelkedésével fellendült a biciklikereskedők forgalma. Nem kizárólag biciklikből adnak el többet, hanem a különböző kiegészítőkből is. Aki például ingázik, kényelmes és biztonságos helyen szeretné…..
Vélemény: Ezt tudja a Mercedes és az Opel 2008-ban Rövid időn belül két nagyon modern, nagyon környezetbarát autó is járt szerkesztőségünkben. Ennek kapcsán szerzőnk meghasonlik úgy emberi, mint autós újságírói mivoltában, világvégét vizionál és kikel magából.…..
A kezembe került a The Budapest Times múlt heti száma. Az újságot elsősorban a nálunk élő külföldiek olvassák, és alcíme szerint Magyarország megértését célozza. Nem egy egyszerű küldetés.Egy országban, ahol elvileg szinte minden adott lenne a nyugodt és kiegyensúlyozott,…..
[az MR1-Kossuth Rádió 'Történet hangszerelve' című műsora]Alig több mint egy fél éve telt el azóta, hogy Sólyom László felvetette, szükség van egy ökopolitikai pártra a magyar politikai színpadon. A héten híre jött, hogy formálódik egy, a harmadik erő pozíciójába…..