Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steve4security12

324 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vagyonőrök társadalmi és anyagi megbecsültsége sajnos csak minimális mértékben (vagy egyáltalán nem) javult az elmúlt 10-20 évben. A problémakör szerteágazó és meglehetősen komplex. A megrendelői piac jelentős része automatikusan a legolcsóbb szolgáltatót választja, esetenként online licit…..
  Széles körben elterjedt az a közvélekedés a megrendelők körében, hogy a biztonsági cégek, különös tekintettel az őrzővédő társaságok, nem termelnek hozzáadott értéket "csupán szolgáltatnak".  Következésképpen meglehetősen alacsonyak a szolgáltatási tarifák, ami aztán egyfajta ördögi kört generál.…..
 Ahogyan a management kultúrában is van passzív, aktív és proaktív attitűd, a biztonsági kamerarendszerek területén is ugyanezt tapasztalhatjuk!  Múlt ( passzív ) 20 évvel ezelőtt a vállalati biztonsági kamerarendszerek arra voltak alkalmasak, hogy egy bekövetkezett káreseményt utólag (passzív…..
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
Több, mint 30 éve foglalkozom vagyonvédelemmel. Következésképpen rengeteg tapasztalatot szereztem e területen. Az utóbbi években elsősorban a megrendelőink működésének biztonsági auditjára fókuszálok. A közhiedelemmel ellentétben, mi az audit tevékenységünk során nem csupán a szűken értelmezett…..
A koronavírus járvány által generált félelmek-, korlátozó intézkedések, gazdasági válság és munkanélküliség eleve felkorbácsolta az indulatokat, és egy pattanásig feszült helyzetet teremtett az Egyesült Államokban. A Georg Floyd életét kioltó rendőri brutalitásról készült fotók és videó felvételek …..
Az a véleményem, hogy legtöbbünk semmit sem tesz az aggódáson túlmenően, sőt azokat vádolja pánikkeltéssel, akik éppen a pánik megelőzése érdekében szorgoskodnak.      Már a kertek alatt lopakodik a fenyegető koronavírus  hiszen Olaszország északi régiója meglehetősen közel van hozzánk. Sőt…..
El tudjuk képzelni, hogy Mekkmester-szintű betörők egymást verik fejbe féltéglával, vagy épp egy rendőr lakásába törnek be? Pedig a valóságban ennél még ostobább "kunsztokra" is képesek egyes versenyzők. Ebben a műfajban is felbukkannak rendkívül műveletlen egyedek, akik elemi ismeretekkel sem…..
Az észak koreai "kedves vezető" közismerten rettegésben él, egy állitólagos ellene készülő gyilkossági akció miatt. A felfokozott paranoia és agresszívitása még közvetlen bizalmasait is folyamatos félelemben tartja. Cezaromániája és robbanékonysága  gyerekkorára nyulik vissza. „Stresszes volt és…..
  A betörők roppant kiváncsi emberek, éppen ezért mielőtt akcióba lépnek, terepszemlét tartanak és tájékozódnak. A  biztonság kedvéért még be is csengetnek (valamilyen ürüggyel), hogy meggyőződjenek arról, otthon tartózkodunk-e. Azt gondolom,  a kiváncsiság számunkra is nagyon hasznos. Jó, ha…..
Világszerte az üzlettulajdonosok legsötétebb rémálma  a flash rob! A bűnözés ezen szervezett formája már nagyon régóta működik, megkeserítve sok kiskereskedő életét. Politikai jellegű zavargások, (nem keverendő a flash mob kifejezéssel) illetve jelentősebb természeti katasztrófák - például…..
  El tudjuk képzelni, milyen hatalmas jelentőséggel bírna, ha a terrortámadásra készülő bűnözők agyában kutakodva a hatóságok képesek lennének megelőzni ezeket a legpusztítóbb cselekményeket? El tudjuk  képzelni, hogy kellő tárgyi bizonyítékok hiányában is megfejthetővé válnak hamarosan komoly…..
A Karácsonyt megelőző vásárlási láz, és a szilveszteri nagy forgatag igazi paradicsom a zsebtolvajok számára! A profibbak kis csoportokban - és meglehetősen komoly pszichológiai ismeretekkel, továbbá kézügyességgel lépnek akcióba. Pontosan tudják, hogy az emberek általában egy dologra figyelnek, -…..
Az ISIS terror szervezet tagjai előszeretettel használják a Telegram nevű applikációt, amely közismerten alkalmas titkosított üzenetek továbbítására. Ariana Grande manchesteri koncertjén öngyilkos merénylő is ezt a kommunikációs platformot használta. Pavel Durov - aki öccsével Nikolajjal együtt…..
A rohanó életmód, a gondolkodás nélkül átvett viselkedésminták, de az általunk kifejlesztett rossz rutinok is végzetes következményekkel járhatnak. Látszólag apró, sőt jelentéktelen dolgokra is felfigyelhetnek azok, akik eleve az általunk előteremtett értékekre pályáznak! A filantróp naivitás, a…..
A kiskereskedelmi szféra eredményességét ősidők óta veszélyeztetik a tolvajok. Különösen a nagy alapterületű önkiszolgáló technológiát alkalmazó áruházak kockázati kitettsége jelentős. Érthető módon a vezetők az értékesítés ösztönzésére (sales promotion) és az impulzív vásárlások számának növelésére…..
A Teréz körúti házilagosan előállított bomba a politikával túlterhelt, sőt túlhiszterizált közhangulatot is berobbantotta. Szerencsére a terrorfenyegetés (még) nem érkezett el hozzánk, de szerencsétlenségünkre a vélemény és riogatás "terror" már megjelent. Pedig biztonságunk - és főleg…..
Egyes becslések szerint évente mintegy 5,55 milliárd US dollár veszteség éri világszerte a kártyatulajdonosokat a különböző csalások és visszaélések miatt!  A legprofibb zsiványok oly módon is képesek ellopni bizalmas adatainkat, hogy eközben semmi feltűnőt sem fogunk észlelni. Közvetlenül mellénk…..
steve4security12 2016.09.14 11:07:17
@Zorro20016: Kedves Zorro! Tekintve megszólított, igyekszem válaszolni. Igaza van, nem értek eléggé a témakörhöz, - de kérem nézzen utána a magyar (vagy akár angol nyelvű ) publikációk területén, hogy hány szakmailag elfogadható, de azért közérthető írást talál ebben a témakörben. Nem gondolom, hogy az én írásom a nem túl acélos mezőnyben a sereghajtók között lenne. Abban is igaza van, hogy kevés rendőrségi épület falára van felszerelve ATM automata. Viszont történetesen Budapesten a Zuglói Rendőrkapitányság falára fel van szerelve egy! Ezt a megjegyzésemet inspirációnak szántam, azok számára akik a BIZTONSÁGOT preferálják!
 Önvédelmi eszközök - akár fegyverek - beszerzése iránt világszerte óriási érdeklődés mutatkozik, hiszen valamennyien szeretnénk félelem nélkül élni. Ha bármit is teszünk önmagunkért, és családtagjainkért az fokozhatja biztonságérzetünket.  Sok országban a fegyverek beszerzése is liberalizált, míg…..
Itt a nyaralási szezon és nagyon sokan útra kelünk! Bárhova is utazunk azonban, szinte a világ minden szegletében felbukkanhatnak zsebtolvajok, akik értékeinkre/pénzünkre vadásznak! A profik hosszú évek kitartó "munkájával" fejlesztik kézügyességüket, sőt, városi legendák szerint egyesek még az…..
steve4security12 2016.08.10 21:06:54
@Dr.Démonmac1: Köszönöm a biztató és kiegészítő gondolatokat!
steve4security12 2016.08.11 12:32:55
@szsuzsanna: Köszönöm az elismerést és a szakmailag értékes - kiegészitő - gondolatokat
Immáron több mint kétmilliárd felhasználó élvezi világszerte az okostelefonok által nyújtott előnyöket. Miközben egyesek teljesen elzárkóznak a számukra bonyolultnak tűnő kütyüktől, mások már autóvezetés közben is telefonálnak és sms-eket olvasnak/írnak! A számítógépek szerepét egyre inkább…..
steve4security12 2016.08.04 13:43:36
@krokusz16: Az okostelefonok általános lehetőségeiről számtalan írást találhat az interneten, ha a Google keresőbe beírja a kifejezést. Én a blog rovatomban kizárólag vagyonvédelmi és közbiztonsági aspektusokra fókuszálok. - Ilyen jellegű írásaimat tudom Önnek ajánlani:
steve4security12.blog.hu/2013/09/10/vigyaz_a_kutya_harap
steve4security12 2016.08.04 13:48:39
@krokusz16: Bocsánat, egy kis hiba történt. Küldöm azt a linket amelyre kattintva tanulmányozhatja okostelefonnal kapcsolatos írásaimat:
steve4security12.blog.hu/tags/okostelefon
Évente gyakorlatilag menetrendszerűen újabb és újabb felnövekvő naiv generációk válnak drogfogyasztóvá, vagy függővé. Számomra több mint meglepő, hogy időnként a szakértők is relativizálják, sőt szinte elbagatellizálják a kábítószer fogyasztás kockázatait. Továbbá egyre többen forszírozzák a…..
 Az intelligens kamera rendszerek fejlesztői egyre több okos megoldással lepik meg a lakástulajdonosokat. A mesterséges intelligenciával működő, és még laikusok számára is könnyen beüzemelhető biztonsági berendezés elsősorban az innovatív technológiák iránt fogékony (fiatalok) körében lehet…..
steve4security12 2016.06.10 14:49:33
@errrrrrrrrr: Mi van ha nincs net, ha megfekszik a router, a szolgáltató bénázik, ha a betörő áramtalanít?
Ezek a kérdések valóban jogosan merülhetnek fel, - azonban egy 299 $-os berendezéstől ne várjunk csodákat! Sőt tovább megyek és lehetséges, hogy egy rossz hírt osztok meg Önnel, - de még egy több millió forint értékű professzionális biztonsági berendezés sem garantálhat 100%-os biztonságot! Ugyanis 100%-os biztonság nincs... De bármilyen biztonsági berendezés többet ér mint a parttalan lamentálás, - ebben én teljesen biztos vagyok!
A hazai vagyonvédelmi - de különösen őrzésvédelmi - szolgáltatók piacát erős konkurencia harc, és részben ennek köszönhetően roppant alacsony díjszabások jellemzik. A dömpingárak aztán ördögi kört képeznek, hiszen alacsony árréssel és munkabérekkel nem lehet csodát művelni. Természetesen az egymásra…..
A szurkolók  egyre izgatottabban készülnek a közelgő franciaországi futball Európa bajnokságra! Az izgalmakat azonban nem kizárólag a játékszenvedély és az egészséges rivalizálás gerjeszti. A közönség - és különösen a helyszínre utazók - a győzelmi esélyek mellett, a kockázatokat is…..