Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunani

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
hunani 2012.10.27 16:06:36
PEdig sokmindenben igaza van a posztolónak.
AU pairkedni nem leányálom, nagyon kell tudni alkalmazkodni, és van ahol sajnos nagyon ki is használják a lányokat. Természetes, hogy egy más kultúrában sokminden van ami elsö pillanatra kicsit furcsa. Tény hogy itt NO-ban ( én is is lakom, vany iskolás gyerekem, kapcsolataim) pl. nem fürdetik a gyerekeket csak hetente 1x max. ( tusolás vagy fürdés). Sok ismerös gyerek van aki után szellöztetek a szobában:)). Ez nekik természetes igy" védik" a börüket, meg spórolnak a vizzel. Nekem ez elképzelhetetlen, és a gyerekem is szigorúan tusol v. fürdik rendszeresen. Eddig egy anyukát ismerek akinek a serdülö fia mindennaap tusol.!! Nem ritka a fekete körmü fülzsiros kölök.

Tudni kell még hogy iskolákban elég alacson szinvonalon (kivéve gimnázium) oktatnak földrajzot, fizikát, kémiát, biológiát, söt ezeket nem is mindig kötelezö tanulni 8.-ik osztály után.
Ebböl eredhet a sokszor hátborzongato tájékozatlanságuk is, amit szonte nap mint nap megél az ember. Nem kell haragudni rájuk, ök ilyenek, nincs rá szükségük, de azért általában tudják, hogy hol van aBalaton:))
AU Pair-eknek meg van szabva, hogy mennyit "dolgozhatnak" egy nap, (azt hiszem 4 óra) tehát vagy gyerekre vi´gyázás délután, vagy fözés, takaritás délelött , például. Ezeket illik tudni, ha nem igy van, lehet reklamálni!!

A nyugtatókról annyit, hogy szerintem azok homeopátiás bogyócskák voltak, amik persze nem veszélytelenek, de nem is orvosság(nyugtató) klasszikus értelemben.Ez itt naygon elerjedt, minden bajra bogyózgatnak. szerintem nem nyugtató volt, azt ugye recept, orvos stb. kiséretében csak.
Összességében megértem a posztolót, és nem is tartom elkényeztetett frissdiplomásnak. Amiket leirt, azok bizony nagyvonalakaban igy vannak, még akkor is ha ö minden bizonnyal egy kifejezetten " érdekes családot" fogott ki.
hunani 2012.10.27 16:55:16
@csizkek:
Nem tudom mi visz rá , hogy sértegess, nem élünk putriban, és itt de facto hetente egyszer fürdenek a gyerekek. ( a mi családunkban nem, én ezzel apractikával soha nem tudnék kiegyezni) Ez önáluk igy természetes. A posztoló írására reagáltam, és leirtam, hogy megértem hogy ö is idegenkedik töle.
Homeopátia: azt irtam, hogy szerintem azt adták a gyereknek, és nem nyugtatótablettát.
Ha neked más tapasztalatod van, én ezt elfogadom , de nem kell senkit se sértegetni. (Tapasztalataidról nem irtál?)
Az iskolarendszer nem optimális, és igenis hiányos a tudásuk bizonyos tárgyakból. De ez vszinü minden országról elmondható vmilyen szinten.
Hatodikos itteni gimisek angolból pl. lazán leverik a magyar nyolcadikosokat. (Tapasztalat) Ebben viszont (idegen nyelvek) nagyon jó a szinvonal)
Ennyi
Kicsit Te is ügyelhetnél a színvonladra;)
hunani 2012.10.28 06:35:46
@csizkek:
nagyon érdekes dolgokat irsz, bár nem akarok vitatkozni veled, elfogadom a véleményed. Viszont nagyon érdeklene, hogy te hol élsz, melyik vidéken, és miért látod ilyen rózsainben a világot. Megjegyzem nekem semmi bajom nincs a németekkel, soha nem is volt, elfogadom a" másságukat".
Bocs, de biztos hallottál azokról a fiatalokról is, akki nyolcadik után nem tanulnak tovább, még szinte irni, olvasni se nagyon tudank, egyszerüen nem alkamasak semmire, ebben a fantasztikus oktatási rendszerben( ami még mindig jobb mint a magyar!! és igenis szinvonalas, de csak egy bizonyos szinten)eltünnek, és soha nem is tanulnak semmilyen szakmát: Ez is általánositás tudom, de ilyen keretetk között( Forum) vszinü hogy mindig az is marad.
Nem tartom veszélyesnek a homeopátiát, de nem adnám ujszülötnek, azért mert nyügös, v. nem alszik, vagy éppen többet üvölt, mint nekem tetszik. ( lehet, hogy meg kéne fürdetni, az ugye egy kicsit megnyugatja, ellazitja az emberfiát= adott eseten jobban fog aludni) De azért nem kell a csecsemögondozásról vitát nyitni. Igenis kontroll nélkül, újszülöttnek nem kéne adni! Ez az én privát véleményem.( Szakmámba vágó kérdés:én is kaptam normális, piacképes szakmai képzest;)
ennyi most