Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sörman

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsmablog Beerbox 2019.03.07 11:00:00
2019 márciusában újabb híd nyílik a kisüzemi sörök és a sörkedvelők között: érkezik a Beerbox, amely a sörpiac értékesítési oldalának reformját hozza...
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
sörman 2019.01.18 16:11:49
Kedves ? (.-nek nem mondható) Bayer úr !

Az én szüleim tisztességben megéltek nyolcvan évet - nagy részét az előző rendszerben, de egy káromkodás sem hagyta el a szájukat. Én még az Ő példájukon nevelkedtem. Az Ön stílusa és mind az amit magyar nyelvünket megerőszakolva megenged magának az alávaló stílus. Nem az a fontos , hogy milyen pártkönyvvel a zsebében ontja magából a szennyes szavait, hanem az amivé önt a mondandója formálta. Mert hiszek mélyen az emberiességében, a tanultságában és az olvasott emberekre jellemző árnyalt kifejezési képességben. De mindezt sikerült a népszerűség hajhászása közben levetkőznie !
Talán az idők folyamán bevésődött ellenségképe, talán az a tény hogy még senki nem vágta mosdatlan szavait követően pofán, de az is lehet, hogy a hasonlóan gondolkodó hallgatóság szórakoztatására alkalmas megnyilatkozásai bátorították fel a" megmondó ember" szerepére. Az persze kérdés, hogy kinek is bátorkodik Ön bármit is megmondani, kik azok megtapsolják veretes mondatait ?

A kultúra és annak ismérvei örök értéket képviselnek , amióta ember létezik a földön. Az Ön megnyilatkozásai nem tettek hozzá az emberiség kultúrájához, de sajnos igencsak lehúzták a FIDESZ ilyen összefüggésbéli megítélését. Tudnék számtalan politikust sorolni soraikból ( Varga Mihály, Pokornyi Zoltán stb.) akik szellemisége nem süllyedt az Ön szintjére.
Bár ha belegondolok, hogy az 5. számú FIDESZ párttagkönyv birtokosa, akkor azt hiszem minden Ön után érkezett bátran visszaadhatja a tagsági könyvét, amennyiben nem kívánna közösséget vállalni a mosatlan szájú megnyilatkozásaival. Az is jogos lehet bárki részéről ezek után, ha az Ön nevét a jövőben egyszerűen bzs1G . (kisbetűvel) helyettesíti. - szintén párthovatartozástól függetlenül. B.S.
Zajlik a Sziget a héten, de nem túl jó az idő...Felhív egy külföldi hölgy, Ő meg a társasága eljönnének...Mikor megérkeznek, 3 pár, elmondják hogy az egyikük félig Magyar, a többiek pedig Ausztriából, és Németországból érkeztek, és a Szigetfesztiválon ismerkedtek…..
sörman 2014.08.16 13:29:00
...de pár nap múlva új csajokkal visszatérek :))) ..
sörman 2014.08.14 17:37:58
  ..
sörman 2014.08.14 15:42:57
sörman 2014.08.12 18:05:07
Catalina Ponor a 2004-es Olimpiai Játékok hősnője volt, pontosabban az egyik, a román tornász válogatottal. Szinte mindent megnyertek, ahol elindultak. Úgy nézett ki, talán ő lehet minden idők legnagyszerűbb női tornásza...aztán jött a krach. A lányok szexbotrányba keveredtek…..
sörman 2014.08.01 10:51:22
Tegnap este megnéztem a Szegedi Szabadtéri Színházban az István, a királyt, Alföldi Róbert rendezésében. Ez a második előadás volt, indulás előtt szándékosan nem olvastam el, hogy előző nap milyen kritikát kapott. A mai világban elkél a három lépés távolság. A rockopera…..
sörman 2014.07.24 09:50:50
Az a kérdés, hogy ki mit szeretett volna látni: Az "István a király " egy igazi nemzeti alap mű!
Korosztályok meghatározó zenéje szólalt meg benne, mondanivalója a magyarság államalapítása köré rendeződött - igazi értkeket teremtő alkotás ! /lésd Madács Imre "Ember tragédiáját/!

Nos egy idő után az is kapott moderváltozatot - meg ez !

Ennek az alkotásnak / a kritikusai szerint/ több "vétke" is van
1./ Alföldi Róbert rendezte / megosztó személyiség/!
2./ a megosztott magyarság egyik része sértve érezte magát
3./ a "hatalom" arcára fagyott a mosoly, mert a mutatott tükör képe nem kínos pillanotokat okozott!
4./ a szereposztás is kiváltotta a "zsidózók" ellenérzését
5./ az új "István a király " fantasztikusan jelenítette meg az erőszakos államhatalom szereplőit -akár mai társadalmunk is felismerhető volt benne !
6./ az új vallás elsöpörte a magyarság hagyományos hitvilágát - a keresztény vallás révén igazodhattunk a korabeli Európai hatalomhoz - - akkor befogadtak - abba a közösségbe, ahová még ma sem tartozunk igazán.

7./ nemzeti sajátosságaink - nyelvünk, kultúránk, rebellis, nyakas természetünk felismerhető volt az Alföldí mű kapcsán is -
- de mai politikai irányzatunk is kirí az európai sorból !

A mostani István a király - a történelmi esemény kapcsán tartott tükröt valamennyiünk elé - széthúzó, nemzet és fajtársait gyalázó nép vagyunk - mert nem jöttünk még reá, hogy legnagyobb kincsünk - az a magyarságunk, amely kiemeli e kicsinnyé vált országot Európa térképén: legyünk egy összetartó, kulturált nemzet , amely büszke hagyományira és elité minden diktatúrát, egyéni érdek érvényesítést -a köz rovására!

LÁsd HIMNUSZ! SZÓZAT! stb
Naked Lisi 2014.07.01 08:49:57
..
sörfigyelő Praga Dark 2013.12.21 23:23:15
Illat: malátaszirup Hab: nem nagyon akaródzik lenni neki, aztán némi puha összejön Szín: sötét, mégis milyen legyen?  Íze olyan, mint amilyen talán a Soproni Fekete Démon szeretne lenni. :) Kevésbé markáns, de legalább a korty közepén nem éktelenkedik egy lyuk, mert az…..
Vasárnap este átadták a Fonogram díjakat. Nagy volt nálunk az izgalom, ugyanis mi is rendeztünk egy szavazást, úgyhogy most kiderül, mennyiben tér el a díj zsűrijének a véleménye a Lángoló Gitárok olvasóiétól. Mielőtt azonban vennénk a kategóriákat, elmondjuk, hogy a…..
1948. április 11-én kezdték el a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút kiépítését. A köztudatban még ma is a lánykori nevén ismert ez az intézmény, Úttörővasútnak nevezték. 1947-ben határozták el, hogy kisvasutat építenek a gyerekeknek, amelyet – természetesen felnőtt…..
sörman 2014.04.01 09:08:38
Az úttörővasút pontosan az őt megteremtő rendszer lényegét tükrözte. Új világot építettek a rendszer "megálmodói" a működtetés, a lelkesedés a nép feladata volt. Ha belülről élvezhetted az előnyeit, akkor nem a politikai mély tartalom foglalkoztatott, hanem a mindennapok megélhetősége. tied lehetett az az öröm, hogy része voltál egy elit "kiváltságos" úttörő szervezetnek. Adott lehetőséget a szürkék közül kitörni, valamit megtanulni, összetartozni, egymással szép dolgokat megélni! magam is voltam úttörővasutas - ráadásul "kiváló" - ma ez majdnem politikai bélyeg lehetne - de azt hiszem mai vezetőink ( bal-jobb-közép oldaliak ) az előző rendszerben szintén "kiválóak" ( többre hivatottak voltak - csak ezt ma már megbélyegzésnek tekintik sokan. Nem ezzel volt a baj, hanem a rendszer gazdáinak tudatos kiszolgálóival! Kritikátlan talpnyalóival - na de ebből mai napig bőséggel el vagyunk látva - mert mennyivel nehezebb felvállalni véleményed! mint folyamatosan vezérek , pártideológiák mögé sorakozni - mennyivel egyszerűbb az előre rágott pépet lenyelni, az helyett, hogy kritikus véleményt alkoss a világról - merthogy az nem jobb, bal , kommunista, vagy radikális, hanem emberien JÓ VAGY ROSSZ MINDNYÁJUNKÉ - magyar - vagy idegen ..stb Nekünk az akkori szegény gyerekeknek pedig élményt, tábortüzet, első csókot, félszeg ölelkezést - a fiatalságunk egy részét jelentette a gyermek ( leánykori nevén: ü t t ö r ő v a s u t ) A kételkedők pedig csak kapkodják a fejüket, hogy mi van ? mi volt ? kibe lehetne ennek kapcsán belerúgni? ..
Megvan az „Írj egy NAGYSZERŰ dalt!" verseny győztese. Az egymillió forintos nyereményt és egy klip elkészítésének lehetőségét Bartha Ákos Dannona nyerte el. A szakmai zsűri tízes rövidlistájából a közönség választotta ki a Barkács Patika című számát. A szakmai zsűri…..
sörman 2013.01.17 22:23:22
@terheslo: hallgasd meg őket, ha már véleményt alkotsz, mert magadban soha nem fogod tudni eldönteni mihez képest jó és mennyire
Hogy a női mell milyen hihetetlen kunsztokra képes, azt ő mutatta meg nekem. Pedig nem kezdődött egyszerűen a szeánsz!Amikor beenged, gyorsan elsuttogja, hogy nincs egyedül, mert a kábeltévé szerelője dolgozik a szobában. Faramuci helyzet, rózsával a kezemben épp megnyugszom a…..
Proszektúra Két hét alatt rend 2012.07.16 11:26:00
Ahogy szokták mondani, alaposan "elhíresült" Pintérnek az a kijelentése, miszerint két hét alatt rendet teszünk.  Azóta is sokan fikázták őt e miatt, különösen szoci szimpatizáns és jobbikos kommentelő háziasszonyok kedvence lett ennek gunyoros idézgetése, egy-egy, ebédfőzés…..
sörman 2012.07.17 09:56:06
A régi rend ( szerencsére)1989.-bne felbomlott a komcsik csillaga leáldozott a rendszer változással, de helyükre a korábbi hatalom résztvevőinek gyermekei, kedveltjei kerültek.
A gyenge demokrácia nem volt képes a pártok hatalmi harcát kordában tartani, de az "új " gazdasági rendben zajló folyamatokat sem volt kétpes szabályozni. A demokrácia magára hagyta a rendőrséget, a fejetlenség gyorsan terjedt. A gazdagok maguk mellé állították a politikai és a végrehajtó hatalmat ( a rendörséget) -mivel a rendőr is látta az anyagi gyarapodás útját, könnyen elfogadta " az örző - védő " feldatokat. A nincsteleneket nem kellett őrizni - egyrészt egyre többen lettek, másrészt nem volt semmi veszteni valójuk.
Persze a bűnözés a vagyonosiodás arányában növekedett - hogy milyen színű, vallású volt a bűnöző az csak a politikai megosztottság fokozásával vált fontossá - Amig a gazdaságban nem lesz rend, nem véidk a magyar törvények a magyar kisválallkozót, amig a törvénykezés még a sánta kutyát sem ( de legfeljebb a valakinek útjában álló V. Lászlót ) éri utól - amig a birósági ügyek évtizedekig is tarthatnak, addig senki nem fog semmilyen törcvényt komolyan venni.Bár a halálbüntetés elrettentő lehet. Ha hazánk lakói - már aki még itt maradt - érzékelik, hogy jelenléte fontos akárkinek is - ha érzékeli hogy a rendcsinálás a legfelsőbb politikai körökig eljut és működik- akkor nem fordítanak annyian hátat az országnak, és vezetőinknek. Nem elég jót akarni, jól is kell csinálni - bár a mostani látványos akcióknak nagy viszhangja van - de jobb lenne nemzeti összefogásként megfogalmazni a rend Magyarországát, az élhető nem bürokratikus államot, amely mindnyájunkat szolgál.
Sokszor és sokat csevegtünk már azon, miért leszünk hűtlenek, legyen szó férfiakról vagy nőkről. És megnéztük azt is, milyen a női hűtlenség forgatókönyve - hiszen nekünk a jelek szerint még az is van, a férfiak képesek ezt script nélkül is végrehajtani. Kérdeztem már a…..
Testimese Belefér? 2012.02.19 10:08:00