Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szöszibolha

34 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bécs-Tokyo Tojikababa 2014.06.13 13:54:51
Mielött belevágnék a roppant unalmas és lapos áprilisi kiruccanásainkról szóló beszámolómnak, muszáj bemutatnom Tojikababát. Hát nem édes? Tojikababa története számomra roppant érdekes és tanulságos. Tulajdonképpen nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek-e…..
Bécs-Tokyo Március 2014.06.12 16:56:49
Na akkor folytassuk, ne maradjon ki semmi! Egyébként szakad kint az esö, beköszöntött az esös hónap, júniusban csak esik, csak esik, meleg van, az embernek minden porcikájából folyik a víz. Annyira hidratált vagyok, hogy öröm nézni! Meg egy kissé beteg is, azt nem olyan nagy…..
Bécs-Tokyo TÉL 2014.05.23 15:34:16
Húúúúúúúú, de elszaladt az idö, az elöbb még január volt. :-) Kicsit nehéz lesz most összeszedni a gondolataimat meg az elmúlt idöszak eseményeit, de meg kell próbálnom, mert még kárbavész a sok szép emlék. Az idö meg úgy repül! Csak úgy huss, aztán már itt a nyár.…..
Na akkor essünk neki újfent és ne hagyjunk ki semmit, mert minden fontos lehet egyszer! :-) MOMIJI Szóval, a mikan szüret után már tényleg teljes pompájában itt volt az ösz, a színes lombos és kellett menni színes leveleket nézni. Tavasszal a virágzások vannak a porondon,…..
Szöszibolha 2014.05.11 13:12:40
@hbogi: Bogikám, ha minden igaz, a jövö héten folytatom, csütörtök körülre tervezem, hogy készen leszek. Regeteg a bepótolnivaló... :-)
Bécs-Tokyo Visszapillantó 2014.01.12 12:45:00
Már itt is vagyok, Mancika elment az apjával korcsolyázni Roppongiba, a Mid-Town-ba, aztán hazafelé hogy, hogy sem Izáéknál kötöttek ki, kiváncsi vagyok mikor botladoznak haza... :-))) Ma még nem vállaltam be a jégen való ácsorgást, tegnap elmentünk egyet kajálni Shibuya-ba, meg…..
Bécs-Tokyo Visszatekintés 2014.01.10 08:16:29
Hát igen, akkor most egy kis idöutazásban fogunk résztvenni. Semmi komoly, csak heteket ugrunk vissza, hogy dokumentálva legyenek ezek az apró, ám fontos zizzenetek kis életünkböl. Már el is felejtettem volna egy csomó dolgot, ha nem volna az okos kis telefonom (mellesleg ma reggel…..
Bécs-Tokyo Hétvégi örületek... 2013.10.18 08:47:25
Mondtam az én drága jó férjemnek, hogy mostanában igencsak hiányolom a kirándulásainkat. A bakancsosakat is, meg a repülösöket is. Tavaly ilyenkorra már agyon mentük meg túráztuk magunkat, az idén kissé el vagyunk lustulva. Na de menten jött is a válasz, hogy ugyebár eddig olyan…..
Mostanában azon kapom magam, hogy túl sok az elfoglaltságom. Nem akarattal szervezem így, csak valahogy így adódik, de lehet az is, hogy a tudatalattim teszi ezt velem. Ennek az az eredménye, hogy megint kevés az a szabadidöm amit magamban tölthetek, másrészt pedig egyre jobban idegesít…..
Bécs-Tokyo És újra szól ... 2013.09.03 09:18:17
Mámeg megin itt vagyok! :-) Mármint Tokióban, a dolgozószobában, kellemes 24 fokban, amit a légkondi eröteljes fúvásának köszönhetek. Kösz, Kondika! Hol kezdjem? Részletezzem a nyarat? Azt gondoltam elég hosszú lesz, hogy egy csomó mindent csinálhassak, meglátogathassak…..
Bécs-Tokyo Hazaaaaa... :-) 2013.06.29 17:37:07
Hát ez hihetetlen, hogy megint csak visszaszámolok! És megint csak az órákat. :-) Úgyhogy ezért most rövid leszek, igazából csak slágvortokban foglalom össze az elmúlt idöszak eseményeit,  mert aludnom sem ártana, holnap kemény napunk lesz! Voltunk szumó meccsen. Nagy…..
Bécs-Tokyo Japán Bali döntetlen 2013.05.22 07:52:45
Nem, nem hagyom abba a blogírást, csak .... annyi a program, föleg most, hogy itt a nyár, hogy esténként zuhanok fejjel az ágyba, napközben meg alig vagyok itthon. Alig tudom eldönteni hol is kezdjem.... a legfontosabb fejlemény talán az, hogy megismerkedtem/tünk egy csomó magyar…..
A múlt héten folytattam a  tavaszolásos programokat, még jó, hogy van a hétfö, mikor kipihenhetem magam. Nem is értem, hogy mit kell a hétfön utálni, olyan helyes kis nap! :-) Ezelötti szombaton, mikor Apa szan kirándulni akart, igen lógott az esö lába, így csak helyileg…..
Bécs-Tokyo Tavasz van! 2013.04.05 06:04:45
A tavasz pontosan március nyolcadikán, a nemzetközi nönap alkalmából érkezett. Csak úgy jött, minden cicó nélkül. Ezt onnan tudom, hogy aznap kirándulni mentem a szokásos pávaköri szervezésben. Vonatra felpattantam, majd röpke egy óra múlva feltünt, hogy jé, alattam az óceán.…..
Bécs-Tokyo Egy kis macskakaparás 2013.03.04 16:54:47
Sziasztok, Sziszi vagyok, a családi macska, és szót kérek! Mert az nem normális, amit ezek itt rendeztek az elmúlt napokban, és aggódom, még ha csak egy kis macska vagyok is. Alapjában véve nagyon szeretem öket, mert megmentettek a zülléstöl vagy ne adj isten az agyoncsapástól,…..
Hmm, igen, tudom, eltüntem kis idöre. De van metségem! Elöször is be kellett fejeznem a betegápolósdit, fel kellett tuningolni gyereket is, meg a Férjecskét is az influenzából, ami eleinte lehetetlen küldetésnek igérkezett. Alig akartak kikecmeregni belöle. Skodák skodája, nekem…..
Bécs-Tokyo Szépítészet 2013.01.30 16:42:59
A múlt hét csak úgy hemzsegett a csajos programoktól, jajám! Kedden elöször is a kötelességnek is eleget téve gyorsan beiratkoztam a következö angol kurzusra, amit már csakis és kizárólag a mi csapatunknak hoztak létre amolyan haladó plusz féle címmel. Annyira szeressük…..
Bécs-Tokyo Visszaszámlálás 2012.12.14 16:38:43
Bizony, bizony, visszaszámolunk! :-) De nem ám a hónapokat, nem is a heteket, söööt, mégcsak nem is a napokat! Az órákat számolom vissza, nemsokára fel kell kellni, összerázni magunkat, oszt huss! Hihetetlen gyorsan eltelt ez a majd 4 hónap, rengeteg minden történt velünk, mégis…..
Tokyo calling again! :-) Szóval újra a tettek mezején, eleinte azonban annyira gyötört a honvágy, hogy képtelen voltam összeszedni magam. Túl jó volt a 3 hét otthon és túl hosszú meg túl rövid is, de mindenesetre nagyon közel volt a nyárhoz és még túl korai volt hazamenni.…..
Bécs-Tokyo SZEMelvények 2012.12.07 16:03:44
Beköszöntött a december. Amolyan ösztél féle évszak van, reggel kb. 5 fok, napközben meg 10-15. Tegnap pl. 17. :-)) A fák többsége még zöld, de gyönyörü piros és sárga színekben is pompáznak. Otthon is gyönyörü a színes, öszi erdö, de itt valahogy sokkal tovább tart a…..
Bécs-Tokyo A kimonó meg a yeti 2012.11.26 17:05:06
Na végre, este van, Mancika alszik (vagy úgy tesz), megszállt a nyugalom. Persze megint az ágyunkban tanyázik, apahiány esete forog fenn, így nekem löttek alvásilag. Föleg, hogy a Nagymacit is becibálta, lesz vagy 20 cm sávom a megérdemelt pihenésre...  Pont azon gondolkodtam,…..
Nem tudom hová tenni a dolgot, eccerüen nem tudom, így közkinccsé teszem a friss élményt. :-)  Szóval az van, hogy néha szoktam megosztani képeket egy bizonyos közösségi oldalon, (lehet találgatni), mert sokan kérik, hogy na de legalább hadd lássanak is valamit. Ez eddig…..
Bécs-Tokyo Kyoto - Temple Run 2012.11.12 05:50:46
Most mesélek a kiotói kirándulásról is egy kicsit. Jött az öszi szünet az iskolában, itt volt az alkalom kimozdulni kicsit messzebbre. Kyoto nagyon ésszerünek tünt, így megbeszéltük apa szan kollegájával és kis családjával, hogy majd jól bérelünk egy autót, aztán huss. Igen…..
Bécs-Tokyo Szösszenetek 2012.11.03 17:28:01
Ez most nagyon zagyva lesz, de csak írom, ahogy eszembe jut, nehogy elfelejtsem. Hül le az idö. Reggelente hálásan kuporgok a fütött wc ülökén és még alszom rajta legalább 2 percet. Nem tudom megszokni a fél hatos kelést. Amikor Ember nincs itthon, Mancika mindig bekönyörgi magát…..
Szöszibolha 2012.11.11 23:21:18
@jgrubits: pedig örültünk volna!!! Végül hova mentetek?
Bécs-Tokyo Tanulságok 2012.10.17 17:31:50
Minél tovább leszünk itt, annál több okos megfigyelést fogok tenni.:-) Csak azért ám, mert ráérek. Szóval, hogy befejezzem a macska témát, több dolgot is sikerült megtanulnom a macskáról. Pl. azt, hogy a kiéheztetéses módszer bizonyul a leghatékonyabbnak a megszelidítésére.…..
Bécs-Tokyo Cirmos cica, hajjj... 2012.10.03 06:22:33
Ver az Istenke ezzel a macskaüggyel. :-( De most miért? Az eddigi nyulak miatt? A "vadállatot" a múlt héten tréningnek vetettük alá, hátha az használ. Azaz: vastag kesztyüvel elkaptam. Szegény nem volt annyira intelligens, hogy a kezemet elöröl próbálja megharapni, ezért hátra…..