Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judit.kristo

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ikeában mindig van egy aktuális favorit bútordarabom, leginkább olyanok, amiket sokféleképpen lehet variálni és aminek ezer arca van, feltéve, ha belelátjuk. Egyik ilyen darab a Rast komód, amiről rengeteget dumálok itthon, és a szerelmem szerint, ha bármit vinnem kéne magammal…..
Kicsi Ház Tananyag: kárpitozás 2013.01.31 12:32:14
Két éve kezdtem el kárpitozni, hogy szemléletmódomat, stílusomat, hangulataimat kárpitos bútorokon is kifejezhessem. Nehéz szakma ez, talán nem is annyira nőknek való, hiszen komoly fizikai erőre is szükség van a munkák során. Viszont, egy női szem, egy másfajta érzék, egy -egy…..
Örömmel jelentem, hogy a hétvégén is sikerült haladni: Parkosítás nagyon jól haladt, sok növény el lett ültetve Befejeztük a homokozót Tereprendezéssel haladtunk Köszönet a szombati munkáért az 5 résztvevőnek és köszönet a vasárnapi segítségért a 4…..
Kicsi Ház Kreatív verseny 2012.09.17 14:36:52
Zsűritag lettem egy nőknek szóló kreatív versenyen. A játékot a Vidéki Otthon blog szerzője, Móni szervezte, és a minél igazságosabb elbírálás érdekében, felállított egy szakmainak is nevezhető zsűrit. Én leszek az egyik tag. Nagyon, de nagyon szigorú leszek. Ha neveztek,…..
Füreden sétálgatva gyűjtögettük az inspirációkat. Azt szerettük volna, ha a mi házunk is úgy néz ki kívülről, mint egy balatoni nyaraló. Egy szép balatoni nyaraló. Azt akartuk, hogy legyen hangulata, és valami, ami markánssá teszi a megjelenését. A megoldást néhány liter…..
Sziasztok,  Innét letölthetitek a Dobogó Játszótér tervdokumentációt (köszönet a sok munkáért Krisztának): https://dl.dropbox.com/u/61734341/Dobogo_jatszoter/20120830_Dobogo_Jatszoter_Tervek.zip Itt megtaláljátok a költségvetés tervezetet a munkák…..
judit.kristo 2012.08.31 09:59:44
Sziasztok!
Először is köszönet Krisztának, hogy egyáltalán foglalkozik az ügyünkkel! Biztos lenne más, profitálóbb dolga is.

És most az észrevételek, javaslatok:

1. Szerintem a homokozót központi helyre kellene rakni, ez az, ami vonzza a gyerekeket. Talán egy kicsit nagyobb sem ártana. A napokban többször gyűlt össze nálunk 5-6 gyerek és valami miatt mind az 1 m2-es homokozóban nyomorgott, de jól érezték magukat. Másrészről viszont az sem hátrány, ha játszótér bármely pontjáról rá lehet látni a homokozóra. A központi homokozó köré kellene 1-2 pad is. A szülők általában a gyerekeik közelében szeretnek tartózkodni a játszótéren is. Én betenném a homokozót a rugós játékok helyére/közé, a rugósokat pedig szélre raknám.
A homokozó legyen lefedhető egy sűrű hálóval valamilyen módon. A háló megvédi a homokot a nemkívánatos állatoktól, de átsüt rajta a nap, ami fertőtlenít.

2. Az egy darab kétállásos hinta nagyon kevés. Ez az, amiért ölre tudnak menni a lurkók. De tényleg. Valahol el kellene helyezni még egyet. Minden játszótéren sorban állnak a gyerekek a hintáknál. És ugye ők a türelmetlenségüknek általában hangot is adnak...

3. Cső a föld alatt. Na ez az, amivel egyáltalán nem értek egyet. Vagyis jó, de nem ilyen hosszú és nem megtört cső.
Egyrészt ha a gyerek bent sír, kiabál, a szülő ezt meg sem hallja kintről.
Másrészt lehet, hogy eu konform, de tök veszélyes. Ha bemegy mondjuk 6-7 gyerek egyszerre, de a középső ki alkar jönni, de nem tud, pánikba esik, félni fogy és egy életre elmegy a kedve a hasonló terektől. Lehet, hogy fizikailag biztonságos, lelkileg viszont nem. Ha lesz is cső, az maximum 2-3 méter hosszú legyen. Kérdés: Mit csinálunk a csővel, hogy ne költözzenek be állatok, darazsak?

4. Padok. a játszótér minden oldalára kellene pad, nem csak a közösségi tér környékére.

5. Tök jó, hogy kapunk rugós játékokat. De kell ennyi? Ezek azok, amik kb. fél percre kötik le a kicsiket, főleg az 1-2 éveseket. A nagyobbak szaladgálni, mozogni szeretnek inkább. A rugósokat szétszórtan helyezném el, nem középen.

6. Növények. Konkrétan milyen növényeket tervezünk? Gyorsan növő, árnyékot biztosítóak kellenének, de virág is, és nem csak egy icuri-picuri helyen, hanem mondjuk a kerítések mellé. Na nem azt mondom, hogy az a gumis megoldás kell (bár szerintem jó), de legyen virág minden évszakban (tél kivételével). A növényvásárlásoknál/felajánlásoknál figyelni kell arra is, hogy ne legyenek tövises, szúrós és legfőképp mérgező növények. Ki gondolná, hogy akár egy csodaszép bokor vagy virág is milyen veszélyes lehet?

7. Szemetes kellene a játszótér Dobogó utca felőli oldalára is.

8. Én valahová, két ketítésoszlopra felerősítve felraknék egy nagyméretű táblát, amire lehet krétával rajzolni.

9. Szerintem a kevesbb több, nem biztos, hogy nekünk full-exrás játszótér kell, inkább legyen hely mozogni, szaladgálni, focizni, stb.

10. VÍZ! Enélkül nem nagyon ér semmit sem a dolog. Kezet mosni muszáj.

Nagyon tetszik a rézsűcsúszda ötlete és hátul a szaletli és a közösségi tér.
A mászóvár szerintem álom, nem tudom, honnan lenne rá pénz, hacsak nem nyerünk a lottón...
A költségvetés publikussá tételét én is javaslom, az egyszerű halandó nem tudja, hogy mi mennyibe kerül, de jó volna, ha láthatná.