Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minekez

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
minekez 2021.07.18 09:08:38
@Fotósképző: A Hódmezővásárhelyi Mérleggyár által gyártott első magyar Kossuth cigaretta automatáról is szépen pattog le a festék a proagandafotón, ha jól látom...
minekez 2021.07.18 18:30:43
@ZON: Lehet, de akkor még az átadás előtt, a gyárban... :D
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
minekez 2021.07.18 08:58:30
@hátramozdító: Lehet, hogy a következő fotón már össze vannak borulva... :)
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
Napi kedvenc kép: 1910. Német tiszt idomított zebráján ugrat át egy akadályon Német Kelet-Afrikában (jelenleg Tanzánia)..
Sziasztok, itt a következő Napi érdekes! Ma a kedvenc képem pont időrendben is az első: Lord Nelson zászlóshajója! 1897. Az 1798-ban vízre bocsátott HMS Foudroyant, Lord Nelson egykori zászlóshajója, hulladéknak eladva Blackpoolban ..
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
A hidegháború idején az Egyesült Államok, és a Szovjetunió ideológiai csatát is vívott. A politikai háborúban mindkét fél igyekezett a "harmadik világ" nemzeteit is meggyőzni arról, hogy rendszere felsőbbrendű. Ennek egyik formája volt a katonai és technológiai fölény bemutatása a posztereken…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
minekez 2021.01.03 22:38:26
@ZON: A 2. VH-ban is a Luftwaffe-ben szolgált, de akkor már nem volt csillag a gépe oldalán....
A zsidó másodpilótája szintén ász lett az 1. VH-ban, viszont a 30-as években - a vilgáháborús Vaskeresztje ellenére - inkább kivándorolt Németországból.
A három egymást követő Magyarország 1919-45 fotósorozat után most itt egy "hagyományos" Napi érdekes. A múltkori sorozat folytatódik majd a közeljövőben. 1892. Az első mosogatógépek egyike. A feltalálója egy nő, Josephine Garis Cochrane, aki a találmányára gyárat is alapított, és sikeres…..
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
minekez 2020.10.09 09:26:38
@5valve: Azok se kicsik, de a Flórián másik oldalán a Faluház majd másfélszer akkora.
1893. A prérin gyűjtött bölénycsontok vasúti szállításra várva..
minekez 2020.09.07 11:20:56
@szombi: Nyilván lett volna valaki helyette (nem egy ember csinálta a forradalmat), de más képességekkel, eszközökkel., célokkal.
Nem biztos, hogy pld. Trockij jobb lett volna a világnak, de talán más rendszer lett volna, esetleg Sztálin sem kerül annyira közel a hatalomhoz... a fene tudja.
minekez 2020.09.07 23:21:35
@bioLarzen: azt hittem egy közönséges troll, erre kiderült, hogy tényleg véresen balos :)

Igaz amit Sztálin mondott, őket különleges anyagból gyúrták.... nevezett kollégánál egy zöld színűre tippelek, amit az óvodások is előszeretettel szednek ki az orrukból.
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
minekez 2020.07.22 16:59:42
@lobaszopiatej: Szegény Takács Károllyal mi a problémád? Ő is gyerekkora óta doppingolt szerinted? :D

Egyébként mind a tömegsport, mind az élsport fontos, nyilván különböző okokból. Nem is értem miért kellene a kettőt szembeállítani.

Bőven van olyan sportág, ahol nem a gyerekkori rabszolgamunka a később siker záloga. Elég ha tehetséges és szorgalmas...
És szó sincs kiválasztottságról, ha megfelelsz a fentieknek akkor akár Te is lehetsz olimpikon, Oscar bácsinak is sikerült 72 évesen :).

A teljesítény nélküli "profik" ész nélküli pénzelése persze szerintem is felesleges.
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
minekez 2020.06.28 14:17:11
@Toumas: Oké, hogy helyi érdekű, de inkább nevezzük Mukinak... :)
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Természetesen folytatom a már néhány hete elkezdett sorozatot, amiben a 60-as, 70-es és 80-as évek gyerekeknek készült műsorait veszem sorba.Voltak már a visszaemlékezésben oktató és ismeretterjesztő műsorok, fiataloknak szóló magazin műsorok, vetélkedők és néhány külföldi filmsorozatot is…..
minekez 2020.04.28 20:38:25
Megint egy jubileum. Szinte felfoghatatlan, de már a háromszázadik részét láthatjátok a sorozatnak, amely hat éve indult el itt a blogon. Eddig mintegy 6100 képet nézhettetek meg az oldal legnépszerűbbnek számító bejegyzéseinek számító válogatásokban. Hogyan kezdődött a mániám? A digitális…..
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
minekez 2019.01.25 15:48:04
@Fredddy: Ugye te nem voltál katona? :)
Méghogy egymást taposva jelentkezett volna bárki is ott munkára.... :D
Ki ne szeretne esküvői fotókat nézegetni? De vajon hogyan változott a házasságkötés kultúrája a huszadik században? Miért lett nászút, és miért hívjuk mézesheteknek? Mióta cserélünk jeggyűrűt? Fényképalbumomból ez is kiderül.  1. Nászutazás az utódnemzés érdekében Az esküvői utáni utazgatás…..
Repülőgép-eltérítések a Szovjetunióban I. rész   "A keleti blokkban a repülőgép-eltérítések amik a szabad világ felé kényszerítették a gépeket kétszeresen sem voltak a szovjet híradásokba valók. A kommunista ember nem bűnözik és a fennálló rendszer a lehető legjobb, miért is akarna bárki a…..
minekez 2018.12.04 23:39:25
@JTom: ?? Milyen illusztráció?
A poszt egy 1970. október 15-én felszálló Aeroflot An-24-es repülőgépről szól, a végén a listában pedig ez nem szerepel, 1970-ből csak három LOT és egy United Arab Airlines gép van megemlítve.