Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minekez

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1919. Charles Godefroy francia pilóta repül át a párizsi Diadalív alatt. Filmen is megnézhető..
1906. A San Franciscó-i földrengéskor megrepedt utca..
minekez 2023.03.07 14:22:47
@molnibalage: És miután végignézték a kabin lezuhanását biztonságban leszálltak és még arra is volt idejük, hogy a náluk levő videokamerában (búcsúrepülés volt) kicseréljék a kazettát egy üresre..... hipp-hopp innentől beindulhatott a mesegyár.
Végül azt hiszem pont csak a bizonyíték megsemmisítése miatt rúgták ki őket és kaptak valami ejnyebejnyét.
24 kockás, magyar sor jön a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből! A milleniumi évtől a II. világháború végéig utazunk ma. A fotók jó részét digitálisan javítottam, méretük jellemzően kicsi, és többük nehezen látható volt. 1896. június 8. Milleniumi díszmenet a fővárosban..
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
minekez 2022.05.15 11:12:25
@¿Qué tapas hay?: Hát nem tudom, én a nyolcvanas években voltam középiskolás és nem emlékszem AK-ra meg kisöbűre (legfeljebb képeket mutogattak róla), légpuskával lőttünk meg fa gránáttal bohóckodtunk.
Gépkarabélyt először katonakoromban szedtem szét (nekem AMD jutott).
minekez 2022.05.16 15:36:51
@fareszjó:
Hitchcock felesége az alkatából itálve elég kisnövésűnek tűnt, rákerestem: 5ft =152cm
Vendégszerzőnk, DDQ által írt mai bejegyzésünkben a második világháború egy kevéssé ismert, talán nem is olyan nagy jelentőségű, de mindenképpen érdekes részletét járjuk körbe. Ez a történet bővelkedik furcsaságokban, meglepő következményekben, kalandos szökésekben és rekord hosszúságú bujkálás is…..
minekez 2021.12.11 19:26:40
@Pascal: A legszebb az egészben, hogy lehet ő volt nem csak az első, hanem az utolsó japán hadifogoly is!
"Kazuo returned to the family in 1946, a year after World War II ended."
mainichi.jp/english/articles/20211204/p2a/00m/0na/015000c
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
minekez 2021.12.06 09:44:06
@kvp: Azért szerepeljen itt a pinjin mellett Deng Xiaoping neve magyar átírásban is azoknak, akik - hozzám hasonlóan - még testvéri népek sajtóján szocializálódtak és inkább így emlékeznek rá:
Teng Hsziao-ping
minekez 2021.12.06 10:15:49
@Örömhernyó: Olyan szépen írtál róla, hogy szinte megjött a kedvem beköltözni egy amerikai táborba :D
Azért némileg árnyékolja az amerikaik remek bánásmódját, hogy a saját állampolgáraikat internálták származási alapon (mondjuk ez nem volt szokatlan arrafelé), köztük olyanokat akiknek csak az egyik nagyszülője volt japán.
Tényleg jó fejek voltak, nem volt konkrét vagyonelkobzás sem hiszen adtak 48 órát, hogy a kitelepítettek értékesítsék a házaikat és vagyontárgyaikat.. ha ügyetlen volt a japó és nem sikerült neki, akkor arról ugye a kormányzat nem tehetett.
minekez 2021.12.07 12:34:17
@bioLarzen:
Ez igaz. Pld egy csomó bevándolt japán nem is kapta meg az amerikai állampolgárságot, csak az ott született gyerekeik. Na őket, meg az akár csak 1/16 részben japán gyökerű leszármazottjaikat internálták. Mondjuk valószínűleg nem volt nehéz döntés, mert egyrészt a lakosság kellően utálta a japánokat Pearl Harbor miatt, másrészt a szegregáció amúgy is jelen volt.

Lehet relativizálgatni, hogy a jugoszlávok, oroszok még szemetebbek voltak, ettől még szégyenletes dolog volt.
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
minekez 2021.11.21 07:25:19
@Inner Circle:
"- Joe, az a hajó akkora mint a miénk, fogadjunk nem tudsz leszállni rá!
- Fogd meg a söröm..."
:)
A második világháború utáni hazai tűzoltókról, tűzesetekről válogattam mára fotókat az Nemzeti Fotótárból. Lássuk, mivel birkóztak meg tűzoltóink a szocialista Magyarországon!  1965. szeptember 18. Tűzoltók dolgoznak a Ruggyantaárugyár gumilágyító üzemében keletkezett tűz oltásán. A tűz…..
Talán nem gondoltátok volna, hogy az '56-os forradalom hatásai Észak-Koreáig és Dél-Koreáig is elértek. Ebben az időben Magyarország baráti kapcsolatban állt a kommunista Észak-Koreával, és kb. 1000 észak-koreai diák tanult nálunk, közülük többen részt vettek a budapesti utcai…..
minekez 2021.10.30 07:45:23
@Örömhernyó: Az átbukdácsol - kitűnőre végez rész OK, de az általad degradált tanárok és óvónők is erősen kellenek ahhoz, hogy a gyereked eljusson az orvosi egyetemre.
A jogászokat meg inkább hagyjuk, elég sértő az orvosokkal és villamosmérnökökkekl egy szinten említeni őket :)
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
minekez 2021.07.18 09:08:38
@Fotósképző: A Hódmezővásárhelyi Mérleggyár által gyártott első magyar Kossuth cigaretta automatáról is szépen pattog le a festék a proagandafotón, ha jól látom...
minekez 2021.07.18 18:30:43
@ZON: Lehet, de akkor még az átadás előtt, a gyárban... :D
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
minekez 2021.07.18 08:58:30
@hátramozdító: Lehet, hogy a következő fotón már össze vannak borulva... :)
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
Napi kedvenc kép: 1910. Német tiszt idomított zebráján ugrat át egy akadályon Német Kelet-Afrikában (jelenleg Tanzánia)..
Sziasztok, itt a következő Napi érdekes! Ma a kedvenc képem pont időrendben is az első: Lord Nelson zászlóshajója! 1897. Az 1798-ban vízre bocsátott HMS Foudroyant, Lord Nelson egykori zászlóshajója, hulladéknak eladva Blackpoolban ..
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
A hidegháború idején az Egyesült Államok, és a Szovjetunió ideológiai csatát is vívott. A politikai háborúban mindkét fél igyekezett a "harmadik világ" nemzeteit is meggyőzni arról, hogy rendszere felsőbbrendű. Ennek egyik formája volt a katonai és technológiai fölény bemutatása a posztereken…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
minekez 2021.01.03 22:38:26
@ZON: A 2. VH-ban is a Luftwaffe-ben szolgált, de akkor már nem volt csillag a gépe oldalán....
A zsidó másodpilótája szintén ász lett az 1. VH-ban, viszont a 30-as években - a vilgáháborús Vaskeresztje ellenére - inkább kivándorolt Németországból.
A három egymást követő Magyarország 1919-45 fotósorozat után most itt egy "hagyományos" Napi érdekes. A múltkori sorozat folytatódik majd a közeljövőben. 1892. Az első mosogatógépek egyike. A feltalálója egy nő, Josephine Garis Cochrane, aki a találmányára gyárat is alapított, és sikeres…..
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
minekez 2020.10.09 09:26:38
@5valve: Azok se kicsik, de a Flórián másik oldalán a Faluház majd másfélszer akkora.