Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minekez

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
minekez 2020.07.22 16:59:42
@lobaszopiatej: Szegény Takács Károllyal mi a problémád? Ő is gyerekkora óta doppingolt szerinted? :D

Egyébként mind a tömegsport, mind az élsport fontos, nyilván különböző okokból. Nem is értem miért kellene a kettőt szembeállítani.

Bőven van olyan sportág, ahol nem a gyerekkori rabszolgamunka a később siker záloga. Elég ha tehetséges és szorgalmas...
És szó sincs kiválasztottságról, ha megfelelsz a fentieknek akkor akár Te is lehetsz olimpikon, Oscar bácsinak is sikerült 72 évesen :).

A teljesítény nélküli "profik" ész nélküli pénzelése persze szerintem is felesleges.
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
minekez 2020.06.28 14:17:11
@Toumas: Oké, hogy helyi érdekű, de inkább nevezzük Mukinak... :)
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Természetesen folytatom a már néhány hete elkezdett sorozatot, amiben a 60-as, 70-es és 80-as évek gyerekeknek készült műsorait veszem sorba.Voltak már a visszaemlékezésben oktató és ismeretterjesztő műsorok, fiataloknak szóló magazin műsorok, vetélkedők és néhány külföldi filmsorozatot is…..
minekez 2020.04.28 20:38:25
Megint egy jubileum. Szinte felfoghatatlan, de már a háromszázadik részét láthatjátok a sorozatnak, amely hat éve indult el itt a blogon. Eddig mintegy 6100 képet nézhettetek meg az oldal legnépszerűbbnek számító bejegyzéseinek számító válogatásokban. Hogyan kezdődött a mániám? A digitális…..
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
Van néhány ország a földön, ahol a szabályalkotók eléggé elrúgták a pöttyöst, amikor a KRESZ-t írták. Most összegyűjtöttük egy csokorra valót a legelvetemültebb/legmeghökkentőbb/legszokatlanabb szabályokból, melyekkel az autósok az utakat járva találkozhatnak. Lássuk hát! Németország A német…..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
minekez 2019.01.25 15:48:04
@Fredddy: Ugye te nem voltál katona? :)
Méghogy egymást taposva jelentkezett volna bárki is ott munkára.... :D
Ki ne szeretne esküvői fotókat nézegetni? De vajon hogyan változott a házasságkötés kultúrája a huszadik században? Miért lett nászút, és miért hívjuk mézesheteknek? Mióta cserélünk jeggyűrűt? Fényképalbumomból ez is kiderül.  1. Nászutazás az utódnemzés érdekében Az esküvői utáni utazgatás…..
Repülőgép-eltérítések a Szovjetunióban I. rész   "A keleti blokkban a repülőgép-eltérítések amik a szabad világ felé kényszerítették a gépeket kétszeresen sem voltak a szovjet híradásokba valók. A kommunista ember nem bűnözik és a fennálló rendszer a lehető legjobb, miért is akarna bárki a…..
minekez 2018.12.04 23:39:25
@JTom: ?? Milyen illusztráció?
A poszt egy 1970. október 15-én felszálló Aeroflot An-24-es repülőgépről szól, a végén a listában pedig ez nem szerepel, 1970-ből csak három LOT és egy United Arab Airlines gép van megemlítve.
"Egykori sorozatunkban kihalt autómárkákat mutattam be, DDQ most néhány régebbi, kisebb, de mindenképpen kevésbé ismert gyártókat vett sorra a mai összeállításban" - Jtom Az autógyártás története rendkívül változatos, tele van különlegességekkel, s szinte lehetetlen felsorolni, hány autótípus…..
Ausztráliától-Angliáig egy kis Fiattal   Az első részt ITT nézhetitek meg. Az ausztrál Bruce Thomas és Stuart Harper nem mindennapi utazása folytatódik. 1969 tavaszán járunk, a két kalandor Iránba érkezett:..
minekez 2018.11.06 15:36:40
@geegee: Azért ez a doboznyi mérető fényképezőgép enyhén szólva túlzás... :) gondolom normál kisfilmes gépet használtak, mint a legtöbben, ami kb. ugyanakkora, mint egy mostani komolyabb digitális gép.
És használni sem volt sokkal lassabb, persze a film korlátozott mennyisége miatt akkoriban nem ész nélkül kattintgattak az emberek
1903. Fiatalkorú színes bőrű elítéltek kinti munkán az Egyesült Államokban..
Talán nektek is feltűnt, hogy idén nem tartunk nyári szünetet! Továbbra is minden héten legalább két, vadonatúj bejegyzést kaptok, ősztől pedig nagyobbacska változások jönnek, és beindul a nagyüzem. 1890-es évek, USA. Mormon hívők börtönben, akik nem voltak hajlandóak lemondani a többnejűségről.…..
Válasszunk Lőteret az iskolákba? 2017.10.10 16:59:00
Tény: A sportlövészet az egyik olyan sportág amiben sikeresek vagyunk. Mint az is tény, hogy elvben a jelenlegi igények kielégítésére bőven elegendő lőtér áll rendelkezésre. A két állításból sejthető, hogy az iskolában létesítendő lőterek kérdése körül nem nagyon lesz béke. Okkal. Mindkét oldalnak…..
minekez 2017.10.12 21:50:15
@Bambano: Ez egyenes beszéd. ha ezzel kezdted volna (mármint, hogy politikai alapon ellenzed), akkor nem szólt volna senki egy szót sem. Viszont te eddig fegyverrel ámokfutó kisiskolásokat vizionáltál...
Ezek szerint megállapodhatunk abban, hogy ez utóbbi marhaság?
minekez 2017.10.13 20:40:49
@Bambano: Ehhez minden jogod megvan, csak kérlek vagy valós, igazolható érveket hozz fel.
Igazából " a lőtér nem önmagában baj." mondatod zavart meg :)

@Válasszunk: Ér egy régebbi 24.hu-s posztot linkelni ide? Az írója egész jól megcáfolja az itteni negatív hozzászólásokban felhozottakat.
Nagyképű, rendkívül irritáló vagy épp teljesen elmebeteg arcból szerintem elég jól állunk közéletileg, de valódi pozőrből – hiszik vagy nem – csak nehezen tudtuk összeszedni ezt a közel tucatnyi példányt. A valódi pozőr ugyanis nemcsak nagyképű, idegesítő, mesterkélt, de legtöbbször ennek tudatában…..
Kedves Olvasók! A nyári szünet előtti utolsó Napi érdekest láthatjátok ma. Azért ne aggódjatok, szokásunktól eltérően idén a legforróbb hónapokban sem maradtok posztok nélkül! Az eddig itt megjelent csaknem 1000 bejegyzésből szemezgetünk a nyár végéig testvéroldalunkon a HOGYAN TÖRTÉNT? blogon. Itt…..
Újra divatba jönnek a bakelit lemezek. Nem véletlen, hiszen különleges hangulatot és atmoszférát tudnak teremteni. Másképp szól a zene, ha a fekete korongról játsszuk le és sokkal mélyebb érzéseket képes az emberben kelteni. Éppen ezt a trend lovagolja meg a LOVE névre keresztelt vadonatúj okos…..
Egy brooklyni állami iskolában még 2014-ben egy pedagógiai asszisztens bevert egyet az ebédlőben étkező autista tanulónak. A pillanatok alatt lezajlott esemény teljesen megváltoztatta Milton Parker, fekete férfi életét...
Sokan úgy gondolják, hogy a bor ára a minőséggel van összefüggésben. Ehhez képest, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy milyen olcsón lehet a szupermarketekben bort vásárolni. Ennek jártunk picit utána, lássuk is, valójában mi határozza meg egy üveg bor árát.....
minekez 2017.01.16 10:11:26
@wellnessandwinehu:
Ezzel is vitatkoznék:
"fehér és rosé borok esetében pedig ne válasszunk 1-2 évnél régebbit. "

Pld. egy száraz Szamorodni esetében ez nagyon nem igaz. Ugyanakkor nem egyszer találkoztam olyan 3-5 éves palackozott vörösborral, ami ihatatlan szinten "szétesett".
Emiatt boltban már nem is veszek 1-2 évesnél idősebb vörösbort :)
Idén 50 éve - 1965-ben - indult a tíz évig tartó kommunista ámokfutás Kínában, amit Kulturális Forradalomként ismerünk. Tavalyi cikkemben már láthattatok ebből az időszakból fotókat, ma a korszak mozgalmi plakátjaiból válogattam. A magam részéről művészi értéket látok ezekben az alkotásokban, bár…..