Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.G.

0 bejegyzést írt és 364 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén 25 éves a Sex Action, a jeles évfordulót az eredeti felállású zenekar április 11-én ünnepelte a Barba Negra Music Clubban. A koncert cédén és dvd-n a napokban jelent meg. A zenekar egyébként az elmúlt évben mindenhol telt ház előtt játszott és játszik, de kevesebbet is…..
Ha szereted a különleges kézműves söröket, a jó olasz és spanyol borokat, a kis prémium alkohol márkákat, esetleg ezekkel kereskedsz, akkor ma is tett valamit ellened a kormány. De ne csüggedj, ez újabb siker például a CBA-nak, így a kormánynak, a Pártnak, és természetesen az…..
J.G. 2014.11.20 15:31:29
@Nancsibacsi: A kézművek sörökre (sem, és a nagyüzemire sem) jár állami támogatás, vagy árkiegészítés, ellenben a tej esetében ez így volt/van.Tehát, hogy értsd: aki 3 tehénből meg tudott élni valahogy, az azért tehette meg, mert az állam a máshonnan beszedett pénzekből támogatta az egyértelműen életképtelen "vállalkozását". Most nem erről van szó. Ráadásul egy 100 milliós forgalmú cég 22 milliós biztosítéka simán fedezte akár a teljes esetleges adótartozását, de a sok milliárdos cégek 150 milliós biztosítéka már nem feltétlenül fedezi.
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
J.G. 2014.07.31 15:13:29
@Szúnyog: Nem tudom eldönteni, hogy vicc vagy komoly a hozzászólásod. Mert viccnek jó.
J.G. 2014.07.31 16:07:14
@nu pagagyí: Majdnem jól érted, csak nem ugyanannyit fizetnek be, hanem többet, mint a gyerekesek.
A magyar gazdaság és a társadalom egészének jelentős terhet jelent a devizahitelek problémája, amellyel az eddigi években a kormányok nem tudtak kellő sikerrel megbirkózni. Az érintettek nagy száma miatt az ügy a közelgő választások miatt is kiemelten fontos, így egyetlen…..
J.G. 2014.01.14 17:41:37
@Gerusz: Felvételkori FORINT kamattal, és rendben is vagyunk.
@jaffa01: A helyes példa az, hogy felvettél 4 q fára való hitelt, ami 10000 Ft, úgy, hogy majd 5 q-ra valót adsz vissza, ha nem változik semmi. A fa ára megemelkedett. A kamat is egy kicsit, így neked 5,1 q fára valót kell visszafizetned. De ez benne volt a szerződésben.

Az az elgondolás, hogy felvettem x millió ft-ot, és most még a duplájával tartozom, hibás. Nem tartozol 1 forinttal sem, mert nem forintot vettél fel. CHF/EUR stb-vel tartozol. Ha nem engedi a bank, hogy abban fizesd, akkor jelentsd fel, és igazat adok neked. De a hitelt fizesse mindenki vissza magának, vagy legalább mindenkinek adjunk akkor mondjuk 8 millát. Akinek hitele van, az csak az esetleges különbözetet kapja meg, akinek nincs, annak átutalják. Ha valaki még több, mint 8-cal tartozik, az meg már könnyeben fizeti a fennmaradót. Ez így rendben lenne. (Persze a 8 milliós részt nem gondolom komolyan!)
A SodaStream rendszer lényege, hogy segítségével otthon készíthető a csapvízből szódavíz. E megoldás praktikus előnyei, hogy nem kell cipelni a boltból az ásványvizet, és hogy nem kell spájzunkban tárolni rekeszszámra a palackokat. Na de van ezeknél egy súlyosabb érv is, amely…..
J.G. 2013.02.06 09:58:07
@3x: Én úgy szoktam csinálni, hogy a szörpből, -ami üvegben van, nem műanyag palackban-, töltök egy picit egy pohár aljára, aztán csapvízzel feltöltöm. Nem dobálok PET palackot a kukába, nem fog tönkremenni soha a műanyag palackom, -mert nincs-, és nem kell energiát befektetni azért, hogy patront töltsenek.
És nem fogom az egészet a környezettudatosságra...
A kérdés a BKV-nál uralkodó állapotokat ismerve már eleve tragikomikus. A pro és a kontra érveket sorba véve tekintsük át mi történt. ProPro 1, A Fővárosi Közgyűlés korábban engedélyt adott a buszágazat 66 százalékának kiszervezésére. Ehhez képest most politikai vihart…..
J.G. 2012.10.18 09:33:57
@protézisesh: Az eredményét csökkenti, de nem kell kifizetni havonta valakinek, ellentétben a villanyszámlával.
Nonprofit cégről beszélünk, aminek az állam adja a hiányzó pénzt az adókból. Ha mondjuk 10 év alatt az állam venne évi 100 buszt a BKV-nak, az jó sokba kerülne, viszont a működési költségek csökkennének tőle, amivel csökkenthetné a BKV-nak adott pénzt.
Az alvállalkozó akkor jöhetne képbe, ha leépítenék azokat, akiket onnantól feleslegesen fizetnek, mert az alvállalkozó maga is alkalmaz erre embereket. Magyarul lapát a sofőröknek, szerelőknek, pénzügyeseknek, HR-eseknek, stb, megfelelő arányban.
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
J.G. 2012.09.04 12:01:02
@Rocko-: "Sose láttam ilyet, aztán hírszerkesztőnk felvilágosított, hogy ez egy Lada 2120"
"Ilyen autó nincs is, gondoltuk soká, aztán Assur kitúrta: Lada 112 Coupé"

Ezt én nem nevezném nyugtázásnak. Lefényképezte, hogy milyen érdekes autó, aztán kiderült, hogy "csak" Lada.
J.G. 2012.09.04 12:54:24
@Rocko-: Valóban volt ilyen megjegyzés is, nem voltam elég pontos.
A 110-est tesztelték is, ami a 112 szedán verziója, sőt "előkelő" helyen végzett a legpocsékabb tesztautóik között. Ezekből még nálunk is futnak viszonylag szép számmal, míg a 2120 tényleg csak képen lehetett meg. Szerintem illett volna felismerni. Persze nem egyszerű, hiszen a Lada csak sz@r lehet, ez meg nem látszott annak.
És ne felejtsük el, hogy Ő volt az, aki egy videón magyarázza a babák alakját, meg a motor felépítését, amiből látszik, hogy a kereklámpás Lada nem is Lada, hanem igazi Fiat. (Mondjuk az kb 30 évvel ezek előtt készült, de pont ez az, ami miatt az alaposság hiánya feltűnő)

Fenntartom a rácsodálkozást.
(Adalék: 2103-ast (dupla körlámpás) még mindig gyárt valami volt szovjet országban egy cég, a 110-es gyártósora meg talán pont a ZAZ-nál van.)
Ritkán van olyan helyzet, amikor ennyire egyformán nem tudok egyet érteni egyik párttal sem. Két, egymással szögesen ellentétes javaslat forog közszájon (igaz, csak az egyiknek van reális esélye arra, hogy törvénnyé váljék). Az előzetes választói regisztrációról vs. a…..
J.G. 2012.06.18 17:18:39
@szempontpuska: az, hogy azt mondják (olyan törvényt hoznak), hogy választani is kötelező, az is írva lenne, tehát akkor az is rendben lenne.
Kimondani persze, hogy nem mondta ki senki, hiszen ezzel nem lehet választásokat nyerni. Amíg a választást az dönti el, hogy ki tud jobb ellenségképet gyártani (sajnos ez még szerintem legalább 50 év), addig kár is ilyen ötlettel kiállni.

@mcs: volt ilyen gondolatom pár éve (pártalapítás), de rájöttem, hogy felesleges időpazarlás lenne, mert a gondolkodás nem napi rutin a választók nagy részének, én meg nem akarnék ellenségképet gyártani. Ráadásul azt is nehéz lenne megoldani, hogy tömegek verődjenek össze olyan táblák alatt, hogy adóellenőrzést mindenkinek legalább 10 évente. Így nem lettem pártalapító. (sem)

@látjátok feleim szümtükkel: @szempontpuska: Direkt írtam néhány példát a juttatásokhoz, természetesen TB ellátás, alap szintű oktatás, nyugdíj nem esik a megszüntetendő kategóriába. Nem volt pontosan megfogalmazva, bocs. a TB, nyugdíj, munkanélküli ellátás (bizonyos ideig) jár, hiszen fizeted/fizetted erre a járulékot. De marad sok minden, ami megvonható lenne.
J.G. 2012.06.18 18:02:23
@Lasombra: Kérdés, hogy a 4x 360 a végeredmény, vagy maga a folyamat. 8x 180 fok (ugyanabba az irányba minden alkalommal), az 4x 360.
De amúgy igaz.
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
J.G. 2011.09.27 14:53:08
@M. Bertalan: Azt nem írtam, hogy a Földhivatal tudja, hogy miből épült. Azt mondjuk nem tudom, hogy mióta kell ezt is megadni, de nem tegnap óta, az biztos.

Az, hogy egyedül élek-e nem fontos információ, bármikor megváltozhat, mindenféle engedély nélkül, ellenben mondjuk a lakásadatokkal. Azért, mert adott pillanatban mondjuk egyedül élek, nem kellene 10 évig ezzel számolni. Egyáltalán miért kellene számolni ezzel?

Az emberek nem a címükön laknak? Mit mondanál, ha nem az utolsók között lennénk a mobilitást tekintve?
A 10 évente megszámlálás helyett olyan rendszert kéne alkotni, ahol az emberek minden gond és különösebb utánajárás nélkül tudnak bejelentkezni ideiglenesre, honosítani diplomát, stb.
Naprakész információk, bármikor, bármiről...
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..
J.G. 2011.09.15 18:02:47
@shinny bayaar: Az építkezés idejére odatett dolgot besorolni a konténerekhez és egyéb, szintén csak az építkezés idejére odavarázsolt dolgokhoz, hogy a legkevésbé legyen útban. Ráadásul nyitni is kell, mellé kell férni szerelni, stb.
Csak nézőpont kérdése.
J.G. 2011.09.15 18:03:59
@shinny bayaar: Ja, és tufa.
J.G. 2011.09.16 10:34:12
@is: amikor odatették, még autóút sem volt. Ráadásul, gondolom nem találtak elég embert, aki biciklivel, vagy gyalog hordta volna az építkezésre a szükséges dolgokat, így kénytelenek voltak olyan utat hagyni, ahol elférnek a teherautók.
Pár hete futottam bele egy furcsa kísérleti buszba a Deákon, gyorsan írtam is egy levelet a BKV-nak, hogy kiderítsem, mi a céljuk a meglepő tehénnel és melyik vonalra szánják. Kiderült, hogy nagy elképzeléseik nincsenek: rendszeresen tesztelik a gyártók járműveit, hogy képben…..
Nézem, olvasom Csikósék újabb szélütött kirándulását, és irigykedem. A Kopasz meg a Pistä már megint olyan vállalkozásba fogtak, amit csak irigyelni lehet. Egy nem-is-olyan-apró betekintés egy más korba, egy másik dimenzióba. Ilyenkor az egységsugarú autóbuzi kicsit sír, hogy…..
J.G. 2011.07.07 11:54:07
Tetovált lányok Tera Patrick 2011.06.07 15:50:00
..
J.G. 2011.06.08 08:31:13
@KKZZ: A whiskey-t tisztán, vagy max egy kis sima, szoba hőmérsékletű vízzel szokás inni. A jég, meg a szóda amerikai bolondság, igaz, hogy ők a kukoricából készült szarukat is whiskey-nek hívják.
A szőr viszont tényleg mellékes.
Subba Ráverünk az árakra! 2011.05.26 21:24:00
Rajtunk a világ szeme! A SPAR csak egy ártatlan bevásárlótáskát akart terveztetni a néppel, amire a nemzetközi szupercsapat 9gag lecsapott, és az alábbi zöldségfaszt tervezte. Veregesselek!   ..
A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be. A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális…..
Különböző sorsolós versenyeink során rendre előkerülnek a trollok, akik előszeretettel kételkednek abban, hogy a láthatatlan sorsoláson bárki is nyerhet. Ezúton küldenénk nekik a levelet, amit Istvántól és Alfrédtól kaptunk, gigantikus buli volt, aki ott volt nem vonja…..
Kisautó blog Legyél te is bakter! 2011.04.03 09:15:00
Megy a gőzös, megy a gőzös Nürnbergben Streetsta a vásárlátogatásunk utolsó napjára időzítette a vasútmodellezésnek szentelt csarnok tanulmányozását - gondolom, akart valami ütős élményt még a végére. A terv bevált, a látványtól többször is ledobta az agyam az…..
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..