Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sponge

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Mers el Kebir 03. 2024.03.24 11:47:16
A Franciaország és a tengelyhatalmak között Campiegne-ben megkötött fegyverszünet hivatalosan 1940 június 25-én, éjfél után 35 perccel lépett életbe. René Émile Godfroy tengernagy, az Alexandriában álló francia kötelék parancsnoka, ugyanekkor engedélyt kért az angoloktól a kikötő elhagyására, hogy a…..
A Medway-i rajtaütés után a holland flotta szoros blokádot tartott fenn a Temze torkolatban és a Csatornán, s várták, hogy az angolok végre aláírják a békeszerződést. Erre azonban még mindig nem került sor, II. Károly makacsul tovább húzta az időt, talán még mindig abban bízva, a franciákat maga…..
A Lowestoft-i vereséget alapos vizsgálat követte Hollandiában, hogy kiderítsék, milyen hibák vezettek a kudarchoz. Végül három okot neveztek meg, a fegyelmezetlenséget, a rossz taktikát, és a gyengébb tűzerőt. A fegyelmi viszonyokon a nyár során lefolytatott hadbírósági eljárások után kiszabott…..
Hét tenger A Hipper portyája 02. 2023.08.27 12:23:45
 Hipperrel folytatott rövid csetepatét követően már a WS5A konvoj útja is eseménytelen volt, a hajók január hatodikán befutottak Freetownba, ahonnan két nappal később indultak tovább Dél-Afrika felé. Csak az Empire Trooper szakadt el a konvojtól. Az amúgy is géphibákkal küszködő hajó a német…..
sponge 2023.08.28 21:51:18
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
1935. Ópiumkereskedő kivégzése Kínában..
Az angol–holland háború sok szempontból különlegesnek számít a hadtörténetben. Részben az ekkor először alkalmazott taktikai újítások miatt, melyek a következő évszázadok tengeri harcászatát meghatározták, részben pedig azért, mert az újkor történetében ez volt az első, és szinte az utolsó olyan…..
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
sponge 2022.07.21 21:24:29
Újbuda (!), 11. kerület, Etele út, fényes nappal:   "Az ismeretlen elkövetők kora délután a XI. kerületben, az Etele úton járókelők szeme láttára megtámadtak és brutális módon bántalmaztak egy férfit, hogy elvegyék tőle a táskáját. A sértettet hátulról…..
A BKV-s posthoz kapcsolódóan szeretnék Nektek bemutatni egy keménykezű férfit: Thomas Spurny 1965-ben született Prágában, cseh-amerikai állampolgárságú. 1991-ben BA-oklevelet (New York University), majd 1994-ben MBA-végzettséget szerez (Columbia University). 2003-ban a Harvard…..
Ahogy ígértem, folytatjuk a BKV-sztorit, megpróbáljuk kirakni a rengeteg darabból álló zavaros kirakóst. Összesítés következik a közlekedési válallatnál kiosztott (és eddig napvilágot látott) végkielégítésekből, avagy Aba Botondtól Szalainéig, és mégtovább. 2006.12.14.:…..
A múlt csütörtökön rendezett Euro-liga selejtezőn, a Steaua Bucuresti - Újpest meccsen mutatták fel a hazai szurkolók ezt a feliratot: Pár percig mutatták, aztán eltüntették. Az amúgysem kisangyalkás újpestdrukkerek persze kiakadtak, de különösebb rendbontás nem volt, a román…..
Nem? 30 évre, svájci frankban? Tuti nem? Biztos benne? Érdekes .... Oszkó Péter kapott ...  Oszkó Péterről teljesen véletlenül pont tegnap írtam, hogy a Deloitte élén gőzerővel nyomul(t) a ciprusi offshore-bizniszben ('Minden út Ciprusra vezet'). Nos, szemmel látható a…..
sponge 2009.05.08 13:51:58
@Aveu: Most lehet hülyeséget mondok, de szerintem nem kell hozzá HRSZ, elég a pontos cím

Amikor mi lakást vettünk 7éve és kikértük a tulajdoni lapot, nem emlékszem hogy kértek volna HRSZ-t.
sponge 2009.05.08 14:01:03
@Aveu: OK értem! Pl. simán el tudom képzelni, hogy a blikk egy kicsit követte a tulajt és így ráakadt a helyre.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek korrupt emberek a földhivatalban :)
sponge 2009.05.08 12:36:15
@zero: Ennek a rendszernek, hogy bárki kikérheti a tulajdoni lapokat az az előnye, hogyha pl. lakást veszel meg tudod nézni, hogy tényleg az-e a tulaj aki el akarja adni neked.

Személyigazolvány pár + ezer Ft + egy "kis" sorban állás
Vastagbőr A nap képe 2009.04.27 12:31:00
Jó étvágyat kívánok mindenkinek.Mai találós kérdésünk következik. Ki látható a képen középen?Ki az, aki saját bevallása szerint soha, semmilyen női ruhát nem próbált fel ez idáig, de a most a végeredménnyel tökéletesen elégedett volt: a szoknya, a harisnya és a smink is…..
  Tisztelt főnökség, drága MSZP-frakció!   Alulírott, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György felelős politikushoz méltón ezennel lemondok mandátumomról, ezzel lehetővé téve, hogy Önök az SZDSZ-el karöltve újra többségbe kerüljenek a budapesti…..
sponge 2009.04.24 16:05:42
@rolika: Az Butch (Bruce Willis) órája volt a Ponyvaregényben :)
sponge 2009.04.24 16:06:14
Élesítették nálunk is az új blog.hu-s fejlesztést, megjelentek az avatarok (a kis fényképek) a kommenteknél a nevek mellett.Szóval Avatarra fel! Perverz, obszcén képeket inkább ne, és Feri és Genyó Maria is tiltólistán van :)Ha elakadtál, akkor a Gépházon olvassátok el, hogyan…..
sponge 2009.04.17 10:28:11
Tegnap a gödi önkormányzat Közművelődési és Oktatási Bizottság ülésén történtek érdekes dolgok. A két főszereplő Mikesy György (Városvédők egyesülete) és Nógrádi Gergely, az Oktatási Bizottság alelnöke (SZDSZ). Részletesebben: A jobb sarokban, piros nadrágban: Mikesy…..