Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szepetneki

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét áll a bál egy törvénymódosítás kapcsán – ahogy azt a Népszabadság megírta. A KIM az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi törvényt úgy módosítaná, hogy a „nem jelenti az egyenlő bánásmód követelményének…..
Szepetneki 2013.04.06 19:25:32
@Vidéki:
Helo, mondjon már nekem egyetlen példát mikor az elkülönítésnek jó vége lett, hasznos volt. Sorolja kérem! Számos pedagógus barátom nyilatkozott már a témában, mindegyik rosszallóan, mit gondoljak hát, higgyek inkább Önnek? De ahhoz érvek is kellenek.
Várom a példákat és amíg gondolkodik, olvashat is, 1 perc alatt találtam a gugliban, elég ha a "szegregáció" szóra keres. Külön figyelmébe ajánlom, hogy mikor készült a dokumentum:
hatasvizsgalat.kormany.hu/download/f/38/20000/tarsadalmi.pdf

Legjobbakat:
János

ui: Értem én az Ön érveit, át is érzem de elfogadni nem tudom.
Szepetneki 2013.04.06 14:09:52
@Foray Nándor:
Erre valóak a magasan képzett pedagógusok, alkalmazkodó tantervek, metódusok, speciálisan képzett szociális munkások. Mert nem az a cél, hogy a gyerek csendben üljön és hallgasson. Ugye nem!?
Csak hát a NAT kereteibe ez nem fér már bele, tán nem lenne késő módosítani azt. Az Anyám tyúkja ezen nem segít (sommásan).
Mindemellett javaslatokat vártam, nem a mindennapi rosszat mert ez a blog nem szólhat a kirekesztésről, ugye nem!?
Szepetneki 2013.04.06 14:50:34
@Vidéki:
1, Az SZDSZ alatt kialakított NAT szabadságot biztosított az intézményeknek önálló programok kialakítására. Ott bukott el, hogy az ehhez való kompetenciát nem támogatták, főleg a pénz hiányzott hozzá. Ettől még nem volt rossz maga a NAT.
2, Felhoz kiragadott eseteket, hogy igazolja magát, nem áll módomban elfogadni mint indokot.
3, Egy nyelvtanár példáját hozza fel, ez nekem kevés, remélem másnak is.
4, Ilyen dimenziókba feszíti a problémát: lusta, impertinens, fegyelmezetlen, normális, szorgalmas, tanulni vágyó, deviáns, teljesítmény. Nem vagyok pedagógus de ők nem ilyen mértékkel mérnek, nekik jobban hiszek.
4, Az össztársadalmi többletről mondhatna valamit mert arra vártam választ.

ui: Konstruktivítást vártam a társaságtól, nem szapulást, ezt továbbra is elvárom.
A Médiatanács 2012. december 17-én kapta kézhez a Fővárosi Főügyészség levelét a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot lezáró döntéssel kapcsolatban. A levélben az ügyészség tájékoztatta a Médiatanácsot, hogy „az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIIL…..
E sajátos hobbijának cechjét a polgármester úr azonban nem maga állja, még csak nem is saját ügyvédi irodája. Vélt vagy valós személyiségjogi sérelmeit még véletlenül sem saját pénzéből, hanem az önkormányzat, a zuglóiak pénzéből igyekszik törleszteni. A tavalyi…..
Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP – döntött az éjjel a párt XX. kongresszusa. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő…..
Az ügyészi indítvány rámutat arra, hogy egy megismételt eljárásban a bírósági ítélet köti a hatóságot. A dokumentum leszögezi, hogy a bíróság új eljárásra kötelezte a hatóságot és nem arra, hogy a pályázaton a második legtöbb pontot szerző pályázót nyilvánítsa…..
A Fővárosi Ítélőtábla szeptember 26-ai ítéletével újabb fejezetéhez érkezett a Klubrádió és a Médiatanács közötti jogvita, noha a felek és a közvélemény is joggal várta, hogy a döntésre felhatalmazott szerv most végre pontot tesz a régóta húzódó ügy végére. Nem ez…..
Szepetneki 2012.11.09 15:35:07
@sajtoiroda: Ezt értem is meg nem is:

A pályázatok elbírálásakor nem vették figyelembe ezt a "szabályt", alakilag helyesnek találták a KlubRádió pályázatát. (itt kérem helyeselni vagy cáfolni)

A bíróság az "Autorádiós" ítéletében önöket (a hatóságot) új eredményhirdetésre kötelezte. (i/n szintén)

Miért kezdték újra az alaki megfelelést vizsgálni akkor, mikor már egyszer helyesnek találták? (választ várok erre is)

Ezektől az eseményektől időben későbbi történtek (kauzalitás miatt) nem befolyásolhatták emezeket(a fentieket). Ezért azok számomra egyenlőre érdektelenek.

Csak, hogy tisztuljon a kép!
Szepetneki 2012.11.09 17:29:58
@sajtoiroda:

Azt írják: "Ezért a hatóságot a nyertesre vonatkozó rendelkezés hatályon kívül helyezésére és új eljárásra kötelezte."

Ezt mások máshogyan tudják (ezek szerint hibásan?), úgy, hogy "új nyertes kihirdetésére kötelezte".

Ezt a különbséget azért ragadom meg mert roppant lényeges pontja a két fél "vitájának".

Szóval a másik fél így tudja, hogy a hatóságot kifejezetten csak az új nyertes kihirdetésére kötelezték abban az egy határozatban. Hogy ezek után a hatóságnak nem volt joga vizsgálni más körülményeket (főleg nem azokat, amiket már előtte vizsgált és a vizsgálatának eredménye is volt)

Egy hatóságnak véleményem szerint pontosan az a dolga, hogy klienseivel együttműködve, jóhiszeműen járjon el. Segítse a média sokszínűségét, annak szereplőit támogassa legjobb tudása szerint. A jogi útra való terelés olyan problémára utal, ahol a két fél viszonya nem megfelelő, valamelyik vagy mindkettő tisztességtelenül jár el a másikkal kapcsolatban.

Hogy hol az igazság azt mindenki megnézheti az ítéletek fellapozásával, kérem mindenki tegye is meg, hogy saját szemével meggyőződhessen.

ui: Épp most jött ki egy cikk, összefoglalónak is megteszi:
index.hu/kultur/media/2012/09/26/ismet_a_klubradionak_adott_igazat_a_birosag/
Szepetneki 2012.11.10 08:42:55
@Dr. jenőke (jenőke):
Jól elcsevegünk itt hárman, mehetnénk kávézóba is (Bambi például), hehe. A kávészemek sokat elárolnak a kávéról, megint hehe.
Hiába az eredetileg kitűzött cél, a „csak semmi Kulturkampf” elve, úgy látszik, ez is olyan, mint a szovjet hűtőszerelő esete a tankkal, bármi egyéb is a cél, mindig ugyanaz jön ki belőle. Ezúttal a táncművészek törékeny porcelánboltján sikerült elefántként…..
Szepetneki 2012.10.30 11:15:37
@tevevanegypupu: A Trafo elsősorban a tánc miatt lett nemzetközi hírű, át is akarták venni.
Azért azt kár lenne tagadni, hogy a művészetek/kultúra területén is megfigyelhető egyfajta hatalomkoncentrálás, protekcionizmus és végsősoron államosítás-állami kontroll.
A 6-os kategoria elvágása, amit Kerényi a könyvekkel szaltózik, célzott támogatások.
Nembeszélve a régen kezdődött színházigazgató-csere projektről vagy a fesztiválpiacról. (elég ha a gödörre gondoltok).
És amiről még nem tudok, indul a vonatom, Milánóba:
János
A keddi megemlékezős-tüntetős nap után – ha megkésve is – megint lehet egy kicsit matekozni. Mind a NER barátai (a köztársaság nembarátai), mind a NER nembarátai (a köztársaság barátai) szép számban ünnepeltek/tüntettek '56 56. évfordulóján. Hogy mennyien? A…..
Szepetneki 2012.10.26 16:58:07
@Zb74: Tavaly leleveleztem az utv-vel, álljon itt tanubizonyságul:

----- Original Message -----
From: Szepetneki János
To: utv@utv.hu
Sent: Monday, October 24, 2011 3:14 AM
Subject: levél a weblapról - hiba

T. utv.hu!

A szabad sajtó úti kamerájuk hamis képeket sugároz, ez megzavarhatja a közlekedõket. Érthetetlen, hogy miért nem "üzemen kívül" feliratot sugároznak. Kérem, válaszukat email-ben közöljék annak ellenére, hogy Önöket nem lehet elérni email-en.

Tisztelettel:
Szepetneki János

---------------------
2011. október 24. 9:24 UTV írta, :

Kedves Felhasználónk!
Köszönjük hibajelzését!
Az UTV rendszere az interneten és internettel kapcsolatban fellelhető legkorszerűbb technológiákat és protokolokat használja. Hazánkban a ’90-es évek elején megjelenő internet azonban nem az élő képközvetítésekre lett kialakítva és manapság sem igazán a legalkalmasabb erre. Azonban – mint látható – meg lehet oldani, csak tudni, érteni kell azokat az eljárásokat, amelyekkel ezek a problémák megkerülhetők. Meghibásodás esetén azonban ezek az internetes technikai csökevények azonnal megmutatkoznak pl. abban, hogy a rendszer az utolsó hibátlan képsorozatot ismételgeti a javításig, cseréig - mint jelen esetben az Erzsébet híd hídfőinél.
Minden rendszer sajátosságából fakadóan időnként meghibásodik. Szerencsére legtöbbször távirányítással képesek vagyunk a problémákat orvosolni. Azonban a szélsőséges időjárási viszonyok és az eszközök élettartamának végessége miatt előfordul, hogy néhány berendezés a helyszínen megy tönkre. Ilyen esetben azonban nem tudunk azonnal javítani, cserélni, mivel a gazdaságossági szempontok nem teszik lehetővé.
A kamerák villanyoszlopokon több mint 10 méteres magasságban vannak elhelyezve, melyeket csak az úttestre állított darukról lehet csak elérni. Tehát a helyszíni kivonulásokra a meghibásodott műszeren kívül autódarut kell bérelnünk, illetve hatósági engedélyt szereznünk a munkavégzéshez és a forgalom korlátozásához. A körülményeket figyelembevéve látható, hogy egy eszköz cseréjét nem éri meg elvégezni ennyi procedúra és költség alapján, tehát kénytelenek vagyunk kivárni, míg több helyszín munkái összegyűlnek.

Természetesen ezen az állapoton tudunk változtatni abban az esetben, ha az UTV szolgáltatásait fizetőssé tesszük, hiszen akkor nem ezek a gazdaságossági szempontok tolakodnak előtérbe. Jelenleg az UTV-t magáncég üzemelteti saját költségén. Költségvetési támogatásban – információs közszolgáltatás ellátása ellenére sem részesülünk!
Ez úton kérjük türelmét, megértését és elnézését a kellemetlenségért!

Üdvözlettel,
---------------------

----- Original Message -----
From: Szepetneki János
To: UTV
Sent: Monday, October 24, 2011 2:27 PM
Subject: Re: hiba

T. utv.hu!

Köszönöm gyors válaszukat, nem is számítottam rá. Megértem, hogy az elromlott kameráikat nem tudják azonnal javítani, ezt nem is kérem/kértem számon Önökön. A technikai magyarázatukat is értettem, miért régebbi képet sugároznak a hibás kamerák esetében. Viszont elfogadni ezt nem tudom. A szakmai részleteket kerülve csak utalnék rá, hogy a tudomány - ezesetben az informatika - mai állása szerint ezen hiba kijavítása nem lenne túl költséges, haszna viszont óriási lenne, nem utolsó sorban szolgáltatásuk hitelességét növelné miáltal jobb pozícióba kerülhetnének a piacon.
Még egy dolog, amiről szeretném ha tudnának és a jövőben számításba vennék működésükben: Nyilván sejtették, vagy ha nem most elmondom, a Szabad sajtó utcai webkameráik azért voltak számomra és sokan mások számára fontosak mert 23-án civil demonstráció zajlott a képterükben. A mai feszült közéleti-politikai helyzetben megnyugtató lett volna ha bárki láthatta volna mi történik a helyszínen. Csak gondoljanak bele (kicsi beleélőképességgel sikerülni fog) hogy valaki kora délután rákattint az oldalukra és éjszakai felvételeket kap vissza pár autóval, nyoma sincs a gyülekezetnek. Utána ráklikkel a Blahára és ott minden rendben, mennek a buszok nappal. Önök mire gondolnának? Mégha első sorban nem is ezt a célt szolgálják kameráik, úgy gondolom, elkerülhetetlenül felelősségük van polgártársaikkal szemben ez ügyben.

Végezetül álljon itt egy analóg történet teli rosszindulattal és fikcióval, inkább nevessenek rajta mint komolyan vegyék ám:

2012 május 1.-re a meteorológiai szolgálat 23C fok hőmérsékletet és verőfényes napsütést jósolt az ország egész területére, gyenge szellővel. A jól ismert tragikus események után Viharos Gábor a szolgálat vezetője a Híradónak azt nyilatkozta, hogy az elromlott műszerek miatt a legutóbbi mért értékeket vették alapul. De azt beszélik a rossz nyelvek, hogy inkább leüli a 15 évet minthogy beszéljen mert neki családja van, két fia, az egyik épp most megy egyetemre, a másik meg most nősül még a katonaság előtt. Viharos felesége, Piroska, szorgosan hordta is a muffint férjének Vácra, mert az volt a kedvence a lelkemnek, a dupla csokis. Mindíg mondta is, hogy nem is tudja mi lenne vele a Piri meg a csokismuffin nélkül. Dehát ahogyan az lenni szokott, mozgolódik, serceg az asszonyban valami ha nincs mellette az ura, Piroska sem volt kivétel. Korcsik Árpádnak hívták az urat, szőrös a keze. Hetente egyszer, szombatonként Vácról visszafele, a Kolombusz utca 14. számú ház csengője kettőt csengetett, pontban 11- kor. A 17-es számú ház ablaka sarkában Pivacsek-néni kopaszőszes, májfoltos homloka tűnt fel. Az ajtó kinyílt, Piroska belépett, letette az üres fonott kosarat a fogas alá, kilépett cipőiből, lábával egymásnak igazította őket, lenge kendőjét az első fogasra tette. A fogason egy esernyő is lógott és még valami de azt már olyan éles szögből Pivacsek-néni nem láthatta meghát a szeme is ugye. Az ajtó becsukódott és csak 1,5 óra múlva nyílt ki újra mikor P. távozott. Ugyanolyan volt mit mikor jött csak visszafele: sál, cipő, kosár. Azzal a különbséggel, hogy egy szőrös férfikéz simításából húzta ki vékony alkarját a nő. A test kikerülhetetlen és természetes igénye egyszerűen oldotta fel a konfliktust a nő agyában: "Elvégre van még 15 évem gondolkodni, hogyan magyarázom ki, különben is a gyerekek majdnem kirepültek nekem pedig csak egyetlen életem van, BOLDOG akarok lenni". Piros néha úgy is érezte, hogy boldog.
Amúgy Balázst felvették a Műegyetemre, közlekkarra. Autótervező akar lenni, mindene az auto. Van is egy kis műhelye is a garázsban ahol 1:10 arányú modelleket gyártott gipsz és balzafa felhasználásával. Nagy por volt mikor áramvonalasra csiszolta a modellt, szájmaszkot viselt közben. Előrehajolva benézte majd csiszolt rajta és így tovább: benéz-csiszol-benéz-csiszol... A munkát gondos tervezés előzte meg, egy ilyen autot egy teljes hónapig is tervezett. Az őrületbe vitte az anyját, hogy neki a legmodernebb komputer kell mert azon jobban fut az autoked. Félévente kell bele valami, hol a memória kevés, hol a videokártya gyönge, tápegység, alaplap, vincseszter és még ki tudja mi minden. P. már követni sem tudta, nem is akarta már. Fél évig készült Balázs aktuális fő műve, díjat is nyert vele az egyetemen, a Löveni ipari kiállításra is kivitték. Egyik belvárosi kocsmában ünnepelte évfolyamtársaival B. a nagy eseményt, soha nem ment haza részegen ezidáig. Hajnal 2-kor P.-t dörömbölés ébresztette fel: "Meghoztuk a Balázst!", hallatszott. "Csókolom, meghoztuk a Balázst!", két spicces gyerek között egy félhulla, mint egy kitekert nyakú kakas vagy döglött nyúl, úgy lógott ott a két fiú között. Reggel B. elviselhetetlen fejfájással ébredt. Megpróbálta felemelni a fejét, fájás csak fokozódott. Egy lavor volt az ágya mellett üresen és egy pohár víz az éjjeliszekrényen. Utolsó erejével beleivott és feladta a kűzdelmet, tonnányi feje visszahuppant a párnára, nyitott szemmel élte át a fájdalmat. Később mesélték a haverok, hogy az utcán földhözvágott egy sörös korsót és azt kiabálta a Pannónia utcán végig, hogy "ÉLJEN A LÉGELLENÁLLÁS!". Balázs a maga tempójában dolgozott.
Karcsi, a nagyobbik gyerek, kevésbé volt szerencsés. Furcsa üzletei voltak, havonta más-más kabátba, cipőbe állított haza és szórta a pénzt. Már ha hazaállított. A házasságból semmi nem lett, Csilla már rég elhagyta, mikor telefonáltak, hogy egy Fonyódligeti nyaralóban találták meg. A családdal azt beszélték meg, hogy Ausztráliába utazott nyaralni és fürdőzés közben megették a fehércápák. Végülis cápa volt, intravénás cápa, Ausztrália meg úgyis messze van és még cápa is van. Nem beszéltek róla, soha nem beszéltek róla, a képkeretező nem kérdez, a temetkezési vállalatnak ugyan mindegy, a rokonok meg úgy vannak vele, hogy jobb ha nem tudják. A szobáját Balázs műhellyé alakította, így nem kellett P.-nek a leandereket minden ősszel felcipelnie, a garázsban teleltek. Csak egy lámpa maradt vissza K.-tól, egy átlátszó hengerben piros buborékok úsztak fel-le benne. Mondom, nem volt szerencsés.
Gábor persze tudott mindent de ő már feladta. Valahogy a szervezete, az agya azzal védekezett, hogy növénnyé alakította Magát. Eleinte próbált olvasni de nem ment neki, valami mindíg zavarta, talán az információ. Így maradt a TV, rezzenéstrelen arccal tudta órákig nézni. Arra gondolt, ha szabadul, hős lehet. Arra is gondolt, hogy talán felvennék a vágóhídra belet lapátolni. Azt mondják van maszk is de az a melegben elviselhetetlen, ígyhát leveszik. Erre többször gondolt. A muffint rendre cigire cserélte, nem bírt ránézni. P. persze egyre ritkábban jött, nem is volt csoda. Mikor kérdezték, mi van Gáborral csak ennyit tudott kinyögni: "Én nem kerestem, Ő meg nem hívott".

Tisztelettel:
Szepetneki János
---------------------

2011. október 24. 17:23 UTV írta, :
- Idézett szöveg elrejtése -

Kedves Felhasználónk!

Sajnos, túl költséges lenne, bár ezt sokan nem tudják.
Reméljük ettől függetlenül nem járunk úgy mint Viharosék!

Köszönettel,
---------------------

Ez nem Fair!

Kiteszem itt a lelkem, írok oldalakat Maguk meg egy pisszenettel lelőnek?
Vegyék tudomásul, hogy tudom, hogy tudják! Hogy a kormány rendelte meg maguktól a leállást, hogy ne lehessen a fácséra feltenni a videot, mer akkor kiderül, hogy Mások bizony mások. Leszólt biztos a nemzeti Gárda vagy Biztonsági hivatal, mi a fene, hogy rakják be a szokásos videoszalagot de maguknak csak esti volt és most lebuktak. Mer az ugyanolyanok a jók? Igen? A mások meg Mások? Hát azt már nem. Bizisten, aki vagy van vagy nincsen, megmondom magukat a fésznek mert az van és nemulass lesz. Jönnek itt tíz méterrel meg engedéllyel, tudják egy jobb rúdugró megugorja azt, pincérnők meg szöcskék.
A szoftvert meg lehet piszkálni, dehogy nemteccik az irodalmamm? brrrr legább azt írták volna, hogy szar vagy "ez egy fos iromány" de semmi. "sokan nem tudják", "sokan nem tudják"... de én tudom, hogy nem igaz, azaz hazugság, a videora csak rá kell nézetni a programot és ha az idő nem jó, mármint nem esik de nem is süt, szóval az órája nem jó a videonak akkor azt kirakni egy táblán, hogy "NEM JÓ". Mert így se jó de akkor legalább az igazság lenne ott feltüntetve még csak pecsét sem kell hozzá meg daru fenn az égben. Meg nem járják át az eszemet mert túllátok magukon, valóban a TarlósPistától félnek mint a tűztől mert ő adja a kenyerüket régen meg a másik, aza Csomszkij vagy Demsszky és ha meglátnák a táblát és látnák, hogy NEM JÓ akkor lenne nemulass. Ezért rakják ki az estit mindig mert a Pista csak este néz rá az oldalra meg nem olyan okos hisz mérnök ő vagy mi. E kettő tűz között vannak a kormány mega Tarlós között aki a Rejtővel humoroz még nálam is rosszabb ő de a legrosszabb, hogy nem írtak egy kunkori ici-pici kritikát ez azért fáj.

SzJ

ui:

Ne ijedjenek meg, komolyan gondolom. Ha nem írnak kritikát, esküszöm folytatom!
Mandiner blog Gyütt 2014 2012.10.23 21:06:42
  Ma megnéztük, mit tud ez az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, illetve manapság már csak Milla nevű szervezet úgy, hogy már miniszterelnök-jelöltje is van. Sok újdonságot nem tapasztaltunk, s amit láttunk, arról sem merünk írni, úgyhogy álljon itt egyelőre néhány…..
Szepetneki 2012.10.25 14:08:17
@vizipipa: Nem hazudozni vagyok itt, nincs is rá okom. Az alábbi 2 képen látszik, hol álltam, egyik könnyebb barátnőm fel is emeltem, nézze meg hátrafele hol a vége. Azt mondta, nem látja a végét. A Ferenciek teréről jöttem be, ott nagyon sűrűn álltak, alig lehetett előrejönni.
Ha tényleg ott volt a kordon a rendezvény alatt is akkor nem ott volt a közepe, mindezzel együtt sokkal többen voltak mint tavaly de ha küldesz képeket meggyőzhető vagyok.

i.imgur.com/i7btW.jpg
i.imgur.com/0CWAJ.jpg

TereFerenciekről:
János
Szerintünk egy álruhás TEK-es. Civilként elbújt a nép közé.  ..
Szepetneki 2012.09.11 11:03:35