Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csip.esz

716 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zalán már 8 hónapos. Rengeteget fejlődik folyamatosan. Érdekes, hogy azért lassabban halad mindennel mint Nóri és Ákos, de ez egyáltalán nem zavar, nincs elkésve semmivel. Kb 3-4 hósan fordult hasról hátra, 5-6 hósan hátról hasra, 6-7 hós kora között kezdett kúszni, először körbe, aztán előre is…..
Augusztus 3-án hajnalban, sürgősségi császárral, 37+5 hétre megszületett Zalán. Elég viharosan, kalandosan és félelmetesen alakult, de végül hálistennek minden rendben lett. 2-án reggel elment a nyákdugó, amitől kicsit megijedtem mert még csak a 37. hetet töltöttem, és az előző két terhességnél…..
Jó fél éve nem írtam, igyekszem nagyjából bepótolni. December végén derült ki, hogy újra babát várok. Mindenképpen szerettünk volna harmadikat, és mivel Ákosra elég sokat kellett várnunk, nem védekeztünk azután, hogy újra  megjött. Egyikünk sem számított még rá, de persze örültünk neki. Még…..
Ákos kb egy héttel múlt 9 hós, amikor elkezdte mondogatni, hogy baba, tete, dede, pápá és hasonlók. Legtöbbször még csak mondogatja, és nem jelent semmit, de van amikor sikerül neki direkt kimondani valamit, eddig a baba és a pápá sikerült párszor. A pápához integet is most már egyre…..
Az éjszakáink továbbra is szörnyűek. Nagyon sokszor felriad, néha csak a cumit keresi, néha viszont olyan szinten izeg-mozog, kúszik-mászik, forog, dobálja magát, sokszor csukott szemmel, hogy komolyan nem értem mi baja. Egy ideig tudtam tartani azt hogy csak 2x szopizik éjszaka, aztán ebből…..
Ákos már elmúlt 8 hónapos. Május 9-én bújt ki az első foga, a bal alsó, és néhány napra rá a jobb alsó is. Akkortájt extra rossz éjszakáink voltak, de tulajdonképpen​ folyton rossz éjszakáink vannak... Ugye a rossz alvás kb 3-4 hós korában kezdődött, a 6 hós extra mozgásfejlődés idején kezdett…..
Ákos holnap lesz pontosan 6 hónapos, igyekszem az utolsó két hónapot részletesen leírni. Nem könnyű, mert elképesztően sokat fejlődött ezalatt.Szinte napra pontosan 4 hónaposan, jan. 17-én fordult át először hasról hátra (illetve 1 hós kora körül már megcsinálta 2x, de az véletlen volt). Az utána…..
  Rég nem írtam.Azt is mondhatnám, hogy sokat gondolkodtam ezen a bejegyzésen, hogy megírjam.e, de akkor hazudnék, egyértelmű volt, hogy megírom.Tanuljatok belőle!! "Nem mind arany, ami fénylik!!" A kezdeti nehézségeinket mindenki tudja.Végre megtaláltuk ezt az óvodát!! Eladtuk a házunkat, majd…..
Túl vagyunk Nórival az első ovis heteken, valamivel azért könnyebb a helyzet, de nem sokkal.Szerencsére azért nem olyan vészes a dolog, mint amennyire féltem tőle. A kezdés előtti napon eljöttek az óvónők családlátogatásra, az elég sokat segített, megszerette őket nagyon. Az első 4 napon nagyon sírt…..
Ákos már 15 hetes. Elképesztő gyorsasággal nő, hosszra is és kilóra is iszonyatosan nagy (65 cm, 7,5 kg). Vannak hurkái, de én nem látom kövérnek továbbra sem, inkább olyan masszív gyerek, iszonyatosan imádom a kis puha testét. :D A hasa nem olyan kemény, mint Nórinak volt, neki valószínűleg nem…..
Kicsit lemaradtam az írással, Ákos most hét hetes, igyekszem bepótolni az eddigieket. A kisebesedett mellbimbóim végül pár hét alatt a Garmastan nevű krémtől lett jobb, illetve ez alatt az idő alatt be is állt nagyjából a kereslet-kínálat, és már nem feszült annyira a mellem. Most már alig folyik,…..
Már első nap kiderült, hogy csak csütörtökön mehetünk majd haza, mert sajnos akik éjfél után születtek, már a következő napra számítanak, és 3 napot bent kell tölteni. Nem lenne baj amúgy, mert jó itt, szeretem ezt a kórházat. Csak Nóri miatt szerettem volna minél hamarabb hazamenni, mert nem…..
Teljesen másképp kezdődött, mint Nórival volt. 18-án reggel még misére mentünk, aztán Annáék és Boriék átjöttek, csináltunk ebédet, nálunk ettek, és ott voltak fél 3-ig. Aztán elmentek, Nórit lefektettem, elaludt, én is lepihentem, és rá 10 percre elkezdett folyni a magzatvíz. Erre abszolút nem…..
* Nóri * Ákos * Zalán * ÁKOS 2016.09.09 16:54:58
Régebben azt gondoltam, majd a második gyerekemet külön blogba írom, de rájöttem, hogy később nem tudom majd a két gyerekkel kapcsolatos gondolatokat, történéseket kettéválasztani, így maradnak egy blogban, maximum majd külön bejegyzésben írok róluk. Nagyjából két hét múlvára vagyok kiírva Ákossal,…..
Még van egy-két hetem Ákos születéséig, úgyhogy igyekszem pótolni mindent Nóriról, ami kimaradt az elmúlt hónapokban.Tavasszal realizálódott bennem, hogy tulajdonképpen mekkora probléma Nóri félelme az idegen gyerekekkel szemben, és hogy valamit mindenképpen kezdeni kell ezzel. Sajnos sosem jártunk…..
Nemrég a pisivel eléggé szenvedtünk, hol jobb, hol rosszabb időszakok váltották egymást. Bár télen már volt egy jobb időszak, pár hónapja elkezdett megint nem szólni, ha pisilnie kellett. Kb egy hónapja elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a dologgal, és mostanra sokat javult, szinte 100%-os.Az…..
Új hírek: szeptemberre várjuk a kistesót. :) Nórinak is rögtön elmondtuk, és egyre jobban érti hogy miről van szó. Bár ő az elejétől fogva azt mondja, hogy "ha lány akkor jó, ha fiú az baj", sőt egyszer azt mondta, ha fiú, bezárja a szekrénybe :) , mégis úgy néz ki, fiú lesz. Azért ezeket…..
Nagyon régen szeretnék már írni, igyekszem bepótolni mindent.Kb. egy hónappal ezelőtt elkezdett gyorsabban beszélni, ami tök jó, mert nagyon hosszú mondatokat, szövegeket is képes mondani, viszont ilyenkor nem figyel arra, hogy szépen beszéljen, és néha nehezebben lehet érteni.…..
Néhány hete, talán már egy hónapja, szinte pontosan két éves kora után kezdődött valami, ami azt hiszem, a dackorszak lehet. Mint minden más, ennek a kezelése, a megfelelő reakciók, a mértékletes rendreutasítások elég nagy fejtörést okoznak. A dackorszak ugyanis egy teljesen…..
tűzvirág örök pillanatok 2015.08.24 22:12:16
Nem igazán mondhatnám magam öregnek a 28 évemmel, és nem is vagyok az a nagyon négy fal közé zárkózós ember, de az utóbbi években valami eltűnt. Főleg mióta férjhez mentem és megszületett a kislányom. Imádom őket, és a nap 24 órájában csak arra tudok gondolni, hogy a világ…..
21-én volt 2 éves, éppen aznap jöttünk haza Balatonról. Nagyon jó volt az idei nyár, rengeteg kánikula, kevés rossz idő. Nagyon sokat fürödtünk a Balcsiban, a vizet elképesztően imádta, egyet nem szeretett csak, ha hideg volt, de szerencsére ez nem sokszor fordult idén elő.…..
Július 1-jén jöttünk le Szabadiba. Előtte való héten még otthon két este sem én fektettem le. Egyszer színházba mentünk, akkor Zoli anyukája fürdette meg és rakta le, semmi gond nem volt vele, simán elaludt. Aztán két napra rá pedig Bettihez mentem a lányokkal, és akkor pedig…..
* Nóri * Ákos * Zalán * 21,5 HÓ 2015.06.12 22:52:46
Furcsa dolog történik, elkezdett félni a saját korabeli, idegen gyerekektől. Elég sokszor, kétnaponta megyünk játszótérre, több különbözőt látogatunk. Sosem volt egy bátor gyerek, de talán akkor kezdődött ez a félelem, amikor ráült egy kisfiú motorjára, aki pedig fogta és…..
Végre most már igazán beindult a beszélőkéje! Sokan mondták még néhány hónappal ezelőtt, hogy 20-21 hónaposan kezdtek a gyerekeik hirtelen jobban és sokat beszélni, nehezen hittem el, hogy Nórinak is hirtelen beindul majd, de már be nem áll a szája. :) Minden nap mond új…..
Már rengeteg szót mond, és néhány hete elkezdett két szavakat összerakni. Általában saját magát kommentálja, hogy épp mit csinál (pl. "Nóni iszi", "Nóni épí", "Nóni aszi", "Nóni fe"), vagy valakit hív (pl. "Apa gyegye"). Mindig egyre jobban és többet beszél, néhányszor a k…..