Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Gyula

17 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja megjelent egy bejegyzés a kerület hivatalos facebook oldalán, amely elég vehemensen támad az RTL Klubnak adott interjúm miatt, amit a kampány hevületében kiosztott csomag és polgármesteri levél kapcsán  adtam a tévétársaságnak. Természetesen az írás tele van…..
A Kúria jogerősen felmentett egy 8 éve húzódó ügyben. A bíróságról kilépve az első mondatom, bár akár gondolhattam volna másképp is, a megbocsájtás, az előre tekintés mondatai voltak. Jeleztem, hogy nem várok bocsánatkérést és annak ellenére nem kívánok végtelenül…..
A Kúria felmentette Molnár Gyulát és két társát az Öböl ügyben indított büntetőügyben. Mint ismeretes, az elsőfokon bűncselekmény hiányában felmentett volt újbudai polgármester ellen a másodfokú bíróság egyetlen, korábban hamis tanúzásért elítélt tanú állítása…..
In memoriam Jancsó Miklós. "Levél Orbán Viktornak és Orbán V. szüleinek Tisztelt Orbán Viktor/Viktor! Önnek/Neked írjuk ezt a levelet, azért Önözünk/tegezünk, mert Ön/te is így beszéltél a Testnevelési Egyetemen. Egyikünk 80 éves múlt, másikunk 60 lesz. Sok mindent…..
Az én városom Vastagbőr I. 2014.01.24 13:48:40
Még mindig nem a tételes elemzés és a szándékok megfogalmazása van napirenden, mert nap mint nap kínálnak olyan témákat amiket érdemes a tisztánlátás miatt egy másik oldalról is megvilágítani. Mostantól „vastagbőr” szériának nevezem azokat a témákat, amikor a finom…..
Molnár Gyula 2014.01.28 17:17:43
@Szet Úr:
Tisztel Uram!

Nagyon köszönöm kiegyensúlyozott és bölcs gondolatait. Szeretném abban megerősíteni, hogy a helyi politika lényege pont abban van (és talán nem szerénytelen, ha azt mondom, hogy egyik sikerem ez volt), hogy nem pártpolitikai metszéspontok alapján kell a feladatokat megoldani. Vagy ahogy én fogalmaztam akkoriban:itt csak az utcának van jobb és baloldala, de a csatornát, amit javítani kell még ez sem érdekli.
Tulajdonképpen az okfejtésével egyetértek és ha nem illetlen (talán a fiatalabb okán is), hogy szívesen kezdeményeznék Önnel egy személyes találkozót, ahol ezekről a kérdésekről tabuk nélkül szót tudunk váltani.

Tisztelettel:Molnár Gyula
Az én városom A kerület Napján! 2013.11.11 18:06:30
Hagyomány, hogy November 11.-én vagyis 11. hó 11.-én ünnepeljük Magunkat, a kerületet, köszöntjük a kiemelkedő teljesítmény nyújtó lakótársainkat és nem utolsó sorban a Szt. Imre kórházban ezen a napon született babákat, akiket Újbuda babákká fogadunk. Ez volt az a nap a…..
Avagy egy sajátos politikai krimi újabb állomása A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az egy évvel ezelőtti elsőfokú ítéletet, amelyben engem és korábbi helyettesemet bűncselekmény hiányában felmentettek a hivatali visszaélés vádja alól. Az elsőfokú bíróság egy…..
Avagy vannak-e más szempontok is az igazságszolgáltatásban? Tudom, hogy ma politikusnak október 23.-ról és az összefogásról illik  beszélni, meg is teszem majd máshol, más formában, de itt a saját blogomon most saját magammal és a velem kapcsolatos újabb, bizonyos…..
Igaz, hogy most mindenki inkább nézi izgatottan az időjárás-jelentést és a valuta árfolyamokat a nyaralást tervezve, de láthatóan át-át töri a nyilvánosságot egy hír az adózással kapcsolatban és ebben egyre gyakrabban jelenik meg az önkormányzati adók kérdése. Az az adó,…..
A választások közeledtével újra előveszik Újbudán az ügyészségi csodafegyvert? Akár azt is hihetnénk, hogy ennél nagyobb fantáziával megáldott emberek vezetik jelenleg Újbudát, de újra tévednünk kellett. A választáshoz közeledve és látva, hallva az itt élő emberek…..
Molnár Gyula 2013.04.23 21:42:33
@Scharrer Tamás: Igen igazad van! Abszolút értékben a legkevesebb adóssága a XIII.kerületnek van, Újbuda ezen a listán a 3-4.helyen van, csak jelzem 3200-ból!! Az a statisztika amit újbudai polgár rakott be és én is hivatkoztam, az az egy főre eső adósságra vonatkozik és ugyebár mi a legnagyobb lélekszámú kerület vagyunk, ezért lehettünk ezen az első helyen. Na ez a válasz a felvetésre.
Amikor az Egyesült Királyságban mintegy 15 évvel ezelőtt a Prime Minister közreadta az állam szolgálatában álló alkalmazottak Etikai Kódex-ét, az akciót nagy ováció kísérte, mivel a Miniszterelnök aláírásával minden érintett kézhez kapott egy mindössze 3 hajtogatott…..
Csak a hangom miatt nem lettem énekes, avagy mindenkinek van egy története….!   Mi lehet alkalmasabb, mint a saját blog, hogy egy „sajnálatos” esemény és annak szerintem intelligens és kulturált válaszát a hálás utókor számára megőrizzük, és egy picit elmerengjünk az…..
Ezt a blogot, bár az első fokú ítélet apropóján indítottam, de jeleztem, hogy inkább a várossal és a kerülettel kívánok foglalkozni. Ahhoz, hogy a tételek érthetőbbek legyenek, álljon itt egy alapvetés, hogy miként is gondolkozom az önkormányzatiság átalakításáról és…..
Nem szeretném mártírrá emelni magam, még összeesküvés-elméleteim sincsenek, de a tegnapi nap mindenképpen tanulságos volt. Na, nem az ítélet, arról sokat írtam már, hanem annak tálalása az ujbuda.hu oldalon. Azon persze nem lepődtem meg, hogy nyáron, amikor arról lehetett…..
Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon, avagy egy sajátos magyar politikai krimi lezárása A Fővárosi Törvényszék felmentő ítéletet hozott a 2010 októberében hivatali visszaéléssel megvádolt Molnár Gyula és Lakos Imre ügyében. Itt a közlemény akár be is…..
Az én Újbudám 2012.08.31 10:47:06