Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hortomi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért van mindenki kibukva azon, ha egy állami vállalat pont úgy működik, mint maga az állam? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
hortomi 2012.08.29 14:12:00
Diákként tanítási napokon a XXIII. kerületből járok be a VIII. kerületbe és vissza Bkv-val. Nem szeretnék panaszkodni, mivel egyszer sem késtem el, de több dolog is van itt, ami zavar.

Soroksáron (a XXIII. kerületben) jár a Ráckevei HÉV, a 66-os és a 66E jelzésű busz. A 166-os busz is átmegy a kerületen, de olyan ritka látvány, mint a fehér holló. A HÉV-vel az a problémám, hogy 15 percenként jár reggelenként. Ezzel több baj is van, mivel 1) rengetegen vannak, mozdulni sem lehet, 2) emiatt fél 8-ra bent vagyok az iskolában (eggyel későbbivel már 7:50-re, ami már neccesebb). Minden egyes nap nagy futás-rohanás van a HÉV-től a 2-es villamosig, mert a 200 m-es távolságot 3 zebrával nem lehet egy perc alatt megtenni, márpedig ennyi időnk van nekünk, utasunknak. Akik nem érik el (szinte mindenki) várhat 6-8 percet a következőre. Ami még zsúfoltabb lesz, mint a HÉV, mert egy villamos nem tudja a HÉV összes utasát elvinni. Így többeknek kell 15 percet várni a csatlakozásra, ami télen a hidegben, elég kellemetlen (tapasztalat).
A 66-os busszal az a probléma, hogy nem jön be a lakó övezetbe, hanem a főúton végigrohan. Így pl. nekem 1 km-t kell sétálnom bármilyen bkv-s megállóig, ami megdobja az utazási időt főleg akkor, ha fáradt vagyok és nincs kedvem sietni. Ja, és még akkor meg sem említettem a reggeli tömeget, amit még a 66E-vel sem tud elnyelni.

Amikor elkezdtem hazajárni a suliból kipróbáltam melyik a gyorsabb útvonal (4-es 6-os, 2-es, hév vagy 4-6, 3-as metró, 66E), de azt tapasztaltam, hogy a HÉV és a busz Soroksáron fej-fej melletti versenyt rendez le. Miért nem lehet eltolni az egyiket? Mindkettő 15 percenként jár akkor. Lehetne spórolni időt, ami egy 7 órás nap + 1,5 órás """fakultatív""" szakkör és a több, mint 1 órás utazás után igen kevés. Ja, és akkor most lehetne szidni az iskolarendszert is...