Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balint133

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
Balint133 2018.12.13 21:57:12
@upho: "A 100W/m2 az inkább 35-50W/m3" Kossz Sherlock, de 2.7 meteres atlagos belmagassaggal szamitva a 100W/m2 az eppen 37W/m3
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Balint133 2017.11.13 21:45:10
@Mikkamak: Mire nem eleg 36 ezer merfold? :D Az majdnem 60 ezer kilometer. Harom evre lebontva majd evi 20 ezret szaladgalhatsz. Amerikaiak nagyresze 8-12 ezer merfoldet megy atlag egy evben. Atlag felhasznalasra boven eleg az evi 12k mile.

Enyembe ment egy ev alatt kb 11 500 ugy, hogy 3-4x voltunk olyan turan ami 1 000 merfold korul volt.

A fapados modelles resz meg netto hulyeseg. Tudsz venni itt is normalisat, meg kopogos muanyagosat is. VW jellemzoen gagyi autokat gyart, de ahogy hallom ez Europaban is egyre gyakrabb toluk :/ Mindenesetre mas autogyartora nem feltetlen igaz ez.

Az "entitlement generation" sajnos teljes mertekben igaz. Eleg szanalmas, hogy egy iskolai tanulmanyiversenyen mindenki kap Oklevelet meg "good job" majmolast meg akkor is ha utolso lett.

Mindenesetre orom az uromben, hogy ezeknek az embereknek a nagyresze nem is tud soha elhelyezkedni normalisan a szakmajaban pont emiatt. Akkora az arcuk, hogy nekik egy 200k-s kezdofizetes sem eleg, annyiert ok nem mennek be az irodaba :) Vagy szimplan egyszeruen szarok es alkalmatlanok. Remelem kovetkezo generaciok neveltetese kicsit maskepp alakul es tanulnak ebbol a faszsagbol. En a sajat gyerekemet tuti nem ringatom alomvilagba a sajat kepessegeit illetoen.
Még a legracionálisabban gondolkodó ismerősünk is biztosan megtapasztalta: „ez már megtörtént velem!”. Barátaiddal beszélgetsz, vagy egy olyan helyen kirándulsz, ahol még sohasem jártál, amikor hirtelen átfut rajtad az érzés: „ez már megtörtént! Itt már jártam!”. Ez a fajta ismerősség egy elsöprő…..
Egy már elfeledett EU-s direktíva második lépcsője lép életbe 10 napon belül, emiatt a jelenleg forgalomban levő porszívók jórészét kénytelenek lesznek kivonni a gyártók a forgalomból. Akkor most irány a bolt vagy mi legyen?..
Határátkelő Propaganda 2017.07.24 06:30:00
Levelet kaptam a minap, Ausztriából írta Timike. Sokat nem tennék hozzá, mert minden sora magáért beszél, úgyhogy jöjjön a levél, utána pedig ti...
Balint133 2017.07.24 23:30:55
@Zsuzsi65: Csessze meg a magyar allam a $250-jat :D Par oranyi munkaval megvagyok vele es akkor az itteni lakcimem es bankszamla adataim "biztonsagban" vannak a csuti ramszesztol. Egy baratomeknak lett gyerekuk Kanadaban, otthonjartukkor elinteztek a gyereknek az anyakonyvezteteset, ilyen majd 100 ezres okmanydij volt (anyakonyv, utlevel meg meg nem tudom micsoda) + rengeteg sorbanallas meg vagy 3 het.

Nem gondolnam, hogy aki itt el a tengerentul annak akkora nagy segitseg lenne az a $250, hogy megerje a sok hercehurcat.

Otthon a kijelentkezeskor is eroskodtek, hogy adjam meg a kinti cimemet... hat megadtam, 1112 Virgin Pussy Rd #7 2345 Mountana PA. Ugyintezo olyan lelkesedessel gepelte, hogy a konnyeim csak ugy zaporoztak.
Szörnyű hír járja be a világhálót: meghalt egy fiatal férfi, mert párjával nagyobb nézettséget akartak elérni videóiknak...
Balint133 2017.06.30 18:34:54
@Kishableany: Minden szavaddal egyet ertek, de ezek nem "white trash"-ek voltak hanem "naco" (ostoba mexikoiak), feher szin elvetve sem volt bennuk :D

Reszemrol csak a gyerekeket sajnalom, ezert a ketto idiotaert nem kar. Az a szerencse, hogy masban nem tettek kart.
Elkezdődött a Steam Summer Sale! Csütörtök estétől egészen július 5-ig tart az akció. A Steam idén is fix árakkal dolgozik, tehát nem kell naponta többször nézegetni vagy várni nagyobb leárazásra. A sale alkalmából ismét összeszedtünk több, mint 40 olyan játékot, amiket nagyon szeretünk és most…..
Balint133 2017.06.23 20:21:17
@H?P?: Ne haragudj, csokit szoktal enni? Cigi, alkohol? Mozi, etterem? Csak mert ami neked "faszsag" az masnak lehet am szorakozas meg kikapcsolodas es vica versa.
  Szögezzük le az elején: a felfüggesztés vagy kilépés valójában politikai döntés, sem gazdasági, sem társadalmi érvek nem igazolják, a Párizsi Megállapodásban az USA vállalásai sem voltak kötelezőek.   Semmi jogilag kötelező kibocsátás-csökkentési, energetikai vagy pénzügyi vállalást nem ír elő…..
A címből már nyilván kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem egy Észak-Koreában élő magyar küldte el határátkelése történetét (bár őszintén szólva már semmin nem lepődnék meg, szóval ha van Észak-Koreában élő magyar, aki nem fél, akkor hajrá…), viszont egy pillantást vetni a világ egyik legelzártabb…..
Balint133 2017.05.20 06:32:21
@DieNanny CH: Nincs az ingyen, valoszinuleg par "kivaltsagos"-nak jar. Tudod olyan ez mint FB-n Likeold be ezt meg azt aztan megnyerheted az iPhone/Laptopot...stb-t. Elhuzzak a mezesmadzagot csak ott nem like-t hanem ingyenmunkat kapnak erte. Na meg ugye szerencsetlenje inkabb nem szol semmit mer felakasztjak, igy meg talan eletben marad es meg talan lakast is kaphat meg autot az elkovetkezendo 20-30 evben.

Egyebkent elkepeszto milyen szegenyseg lehet arra :O $110 nevezesi dij fejeben kaptak 5km-kent egy palack asvanyvizet... ez azert mindent elarul :(((
    A sztori 2016 augusztusában kezdődött, egy hétköznapi vásárlással. Ekkor még nem tudtam, hogy azzal a vásárlással nem csak egy alkatrészhez fogok jutni, hanem egyúttal benevezek egy általam addig nem ismert játékba is.   A történet egyik szereplője, egy országos hálózattal rendelkező…..
Nem túl jó hír azoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnének munkát vállalni, hogy nemrég Donald Trump aláírt egy olyan elnöki rendeletet, melyben felkéri a szövetségi ügynökségeket a meglehetősen népszerű, ugyanakkor legalább annyira ellentmondásos H-1B vízum újragondolására. Ami a gyakorlatban…..
Balint133 2017.05.04 05:24:58
@tildy[UK]: Nem akarnek belemenni, de az en biztositasom egy High Deductible HMO + HSA aminek megvan a maga elonye ill hatranya.
Te peldadnal maradva, a te kezelesed sem volt "ingyen" mivel 3000 fontot fizetsz a biztositasra egy evben ;) Az en peldamnal maradva, nekem $0 a havidijam, cserebe bizonyos dolgokert fizetnem kell, ezert $800-ba kerult a kezelesem osszesen.
Ha masfajta biztositasom van, amin van kb $250 deductible viszont van ~$40 koruli havidija akkor is kb ennyibe lett volna a kezelesem 250 + 12x40 :)

Jelenlegi elethelyzetemben/koromban ez a konstrukcio jobban megeri (fiatal, egyedulallo ferfi, kituno egeszsegi allapotban). Ha mas lenne a felallas (pl van egy gyermekem) akkor nyilvan mast kotok mert ezzel a konstrukcioval a csaladi deductible mar inkabb szerencsejatek mintsem megfontolt dontes.
Balint133 2017.05.04 05:25:53
@tildy[UK]: 2-3 ezer dollaros fizubol eleg combos tax creditet kapsz az allamtol amit pont biztositasra kolthetsz (felteve ha nem illegalisan, adoelkerulokent nyomatod az ipart). Szuleim eves keresete nemsok, de nem is rossz (kozeposztaly alja, mondhatni) es havi $1700 tax creditet kapnak allambacsitol. Van is egy szep Silver+ biztositasuk amire havi kerek $4 kell fizetni a tax crediten kivul.
Balint133 2017.05.04 18:46:52
@gabors: Remeljuk nem igy lesz :(
A napelemeket az utóbbi évtizedben már 35-40 éves időtartamra tervezik, és többnyire olyan akár szélsőséges időjárást is jól tűrő anyagokból állnak, mint az akár jégesőnek is ellenálló, edzett üveg, a rozsdamentes acél, az alumínium vagy az UV sugárzás álló solar-kábelek. Emellett nem tartalmaznak…..
Balint133 2017.05.04 00:40:38
@Albert Ejstejn: Igen, megfelelo meretezessel ezek orok elet + 1 nap amit kibirnak. Gyakorlatban sajnos nem ez a jellemzo, koltsegoptimalizalnak ahol tudnak. Sokszor koppra mereteznek mindent, vedelmet egy az egyben lehagyjak vagy kisporoljak.
Lattam mar olyat, hogy egy FET-re akkora hutobordat tettek, ami pont akkora hoteljesitmenyt volt kepes elvezetni, mint a FET teljesitmenye. Nyilvan par ev alatt raul a por ezaltal par fokkal feljebb megy a homerseklet es ez az uzem 10 tempoban oli az alkatreszt. Legfokepp ezert van az, hogy valami nem 20 evig birja csak 2 :)
Balint133 2017.05.04 07:44:40
@na__most__akkor: Elszegyellnem en magam, de miert is? Mert nincs magyar billentyuzetes szamitogepem? Vagy mert ha akarnek ilyen billentyuzetet venni se tudnek mert ahol elek ott ilyen nincs?
Balint133 2017.05.04 18:46:11
@Pirx: Szamomra valamiert az IGBT-k egyfajta MOSFET-ek voltak mindig is, hiszen u.ugy feszultsegvezereltek. Koszonom a pontositast!
Ettol fuggetlenul meg mindig tartom magam ahhoz, hogy 5 evente egy ilyen felujitas meg mindig jobban meger(het)i, mint kidobni es venni egy ujat.
Azt ez egyet sajnálom, hogy a macska nem az Ezmegmiafasz nevet kapta, mert az előző részben Pumped ezzel fejezte ki csodálkozását az állat láttán. Egyelőre asszem, Circó a neve, és sajnos az első jelenetben nem szerepel, csak cuppogás van és negédeskedés, Pumpedné szerelembűl,…..
  Az uniós támogatások felhasználásáról készült jelentéseket valószínűleg kevés ember olvasgatja szabadidejében. Mielőtt azonban megkonzultáljuk, hogy szükségünk van-e „Brüsszelre” érdemes beleolvasni ezekbe a dokumentumokba, hogy lássuk milyen nagyságrendű fejlesztési forrásokat biztosít…..
Balint133 2017.04.10 20:29:51
@asdfrew: Isten orizz, ilyet nem irtam es nem is gondolom h igy lenne. Nem ilyen munkakorben dolgozom, de szerintem a szalagos-multi meg mindig jobb megelhetest biztosit ezen reteg szamara mint a zsebbe 4 oraba minimal ber alatt fizeto magyar vallalkozo.

En pusztan arra a tenyre celoztam, hogy a befolyo adok 2/3-at (hehe, ketharmad :D) az adofizetok 1/3-a fizeti be. (a szamok nem feltetlen pontosak, de az arany-parokat jol szemlelteti) Epp ezert iszonyatos problema, hogy az 'ertekes' (koltsegvetesi szempontbol) munkaero hagyja el az orszagot folyamatosan.
Balint133 2017.04.10 20:40:43
@asdfrew: Igen nem csak kapunk, de en nem irtam ezt sehol. Ez egy adok-kapok dolog ami, ha jol csinalnank sokkal tobbet profitalhatnank belole hosszabb tavon mint jelenleg (lsd. palyazatok szetlopasa, korrupcio...stb hagyjuk is)

Persze, ez igy tisztan nem win-win jol latod ;) inkabb win-winISH, de ez velemenyem szerint nem az EU mindinkabb a mi hibank (lsd. fentebb)

Valoszinuleg nem tetszene nekik, az o gazdasaguk nagyreszet kepezi ezeknek az aruknak az exportalasa. Mindenesetre en jobban orulnek ha emiatt kene konfrontalodni Brusszellel es nem ezek miatt a mondvacsinalt "Uzenjuk brusszelnek" es tarsai miatt.
Balint133 2017.04.10 21:16:39
@Sexual Harassment Panda: Tudod mit, legyen igazad. Sot elarulom neked, hogy a Soros fizetett is erte, meg brusszel is, jo sok penzt. Aztan ezt a sok penzt el fogom kolteni, hogy felvegyem a kapcsolatot a gyikemberekkel es megkerjem oket, hogy a szabadkomuvesekkel karoltve chemtrailezzek le az osszes gyari melost. Utana meg jol elujsagolom a civileknek akik majd jol beprotezsalnak a CEU-ba es akkor nekem is lesz csalos diplomam a tobbisok 'ballibaval' egyutt.
Mikor ezt a blogot írni kezdtem, megfogadtam hogy 3 dologról nem fogok bejegyzést készíteni, annyira megosztják a közvéleményt: politika, foci, vallás. Úgy vagyok ezekkel, hogy otthon a 4 fal közt a családommal és barátokkal megbeszélem, de nyilvánosan nem feszülök senkinek. Ez a bejegyzés sem a…..
Biztosan akadnak olyanok, akik csak annyit látnak a fenti képen, hogy egy jó svádájú fiatalember boldogan közli a világgal, hogy ajándékgarázs és -hőszivattyú okán ő bizony a Hermina Happy Land Passzívházat választotta, de a moziba járók közül azért biztosan sokan felismerik Michael Fassbendert,…..
Balint133 2017.04.06 21:11:43
@dablondy: Lehet lecsereltek a /telek odlalukon a kepet, mert a masik oldalon a 15. nem hasonlit a mostanira. Mindenesetre mindegy az uj kep is lopott:
cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2015/11/modern-hollywood-hills-mansion-600x338.jpg

Kis huncutul belenagyitottak, hogy ne latszodjon a vizjel meg a muanyag novenyek ugyanis ez csak egy design koncepcio :D

Szanalmas, ezektol van aki megvesz barmit is? A FB oldaluk egy kamu az odaluk egy kamu minden kepre rakeresel megtalalod valami kulfoldi oldalon...
Hovatovább szórakoztató látni, hogyan vergődik a Fidesz-kormány, hogy összehozzon egy icicike-picike kis találkozócskát az amerikai elnökkel...
Használhatatlan, rozsdás fényképezőgépet vettem egy sráctól félmillióért. Én szinte az összes fotós felszerelésemet használtan vásároltam, soha nem volt ebből baj, egészen eddig. Helyszínen megnéztem, kopásmentes volt, lőttem is vele néhány fotót, hibátlannak tűnt. Ezeknek a tükörreflexes…..
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
Balint133 2017.03.11 00:48:22
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: A narancslet is dobozolva szedik a farol mi?
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
2006-ot írunk, és a csendes New Englandben járunk. Carolyn Lodge bejelentette 24 éves fia, Kenneth "Kenny" Countie eltűnését. Kenny testvére elmondta a nyomozóknak, hogy a férfi elköltözött egy negyvenéves, gazdag farmerhez New Hampshire-ben, és azóta nem adott semmilyen életjelet magáról. Carolyn…..
Benderik elmélkedik Vicc 2017.01.26 07:53:00
  "A Veszprémi Napló egyik munkatársától megvált, a megbízott főszerkesztő megbízatását pedig visszavonta a Pannon Lapok Társasága (PLT), miután befejezte a belső vizsgálatot a napilapban múlt héten megjelent antiszemita vicc ügyében. A társaság közleménye szerint a Veszprémi Napló január 17-i…..