Adatok
bebicsirke
188 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A férjem kedvenc desszertje a tiramisú, ami nem véletlen, az anyukája olyan zseniálisan készíti, hogy én is azonnal beleszerettem amikor először kóstoltam és azóta is csakis az ő receptjét használom, ha Geri kedvében szeretnék járni....illetve Geri és Miló kedvében, merthogy a tiramisú imádat fiú…..
A Bébicsirke gasztroblogom random leállása óta eltelt 3,5 év, ezalatt 3,5 éves lett a második gyermekem és sosem volt időm visszatérni a blogoláshoz, de a jelenlegi koronavírus-helyzet lehet, hogy visszahozza az életembe ezt a nagyon szeretett kis felületet, mint ahogy csomó más jó dolgot is kaptam…..
Nem is értem, hogyan lehetséges, hogy még nem került fel ide ez a fatörzstorta recept, hiszen nem telhet el nélküle karácsony, mióta megismertem Gerit, vagyis már majdnem 13 éve. A recept az anyukájáé, és minden karácsonykor elkészíti - van, hogy többször, mert túl gyorsan elfogy....van, hogy a…..
Ezt a receptet a Tefalnak készítettem és Gerivel alig bírtuk ki, hogy a fotózás után ne faljuk fel egy perc alatt. Ha szereted a bacont, akkor ezt imádni fogod. Ha szeretsz valakit, aki szereti a bacont, akkor pedig egyértelmű, hogy el kell neki készítened Karácsonyra. Az íze egyenesen a…..
Ez a chocolate chip cookie Geri szerint egy egyszerű, semmi extra csokis keksz, szerintem a minden, a vég, a bűnbeesés ínycsiklandó okozója, és nem mellesleg a kisfiam kedvenc sütije, amit sikerült olyanra elkészítenem, hogy tényleg meg is egye. Mivel vannak olyan napok, amikor csak csokiskekszet…..
Bébicsirke
Spenóttal, ricottával és paradicsommal töltött gombafejek, sertésszűzzel és quionával
2016.10.13 17:55:31
Kedves Naplóm!
Olyan sokminden történt 2016-ban, hogy ez a második alkalom, hogy a blogom admin felületére keveredtem. Lássuk csak: márciustól október végéig több, mint 30 esküvői tortát készítettem el. Szuper és nagyon kreatív nyár volt, bár a végére nagyon elfáradtam, mert elkezdett bennem…..
A sós karamell tipikusan olyan műfaj, hogy nem mindenki érti. A "hülyébbek" röhögve jönnek oda hozzám, miután megkóstolták, hogy "haha, asszem cukor helyett sót tettél bele", az ínyencek pedig halálra dícsérgetik, hogy "úristen mennyire jó benne ez a minimális sós íz". Ancsa…..
bebicsirke
2016.02.19 08:27:11
@Orsi Deak: Szia Orsi, a csokikrémben van cukor, a hozzávalók között szerepel 150 g porcukor, ez szerintem akkor is elég lesz, ha édesszájú a csapat! :) A sóvirág annyival jobb a normál sónál, hogy ezek a nagyon finom pelyhek nem olvadnak rögtön bele a krémbe, csak éppen akkor, amikor a szádba veszed a falatot, de persze normál sót is használhatsz, abból elég egy csipet. A himalája só kicsit keményebb, nem biztos, hogy feloldódik és ropogni fog a fogak alatt, ezért inkább akkor normál sót ajánlom! Majd írj, hogy milyen lett! :) Jó sütögetést! Nóri
Az utóbbi években óriási a rajongásom a vérnarancs és az úgynevezett "félvér" tarocco narancs iránt. Azt hiszem ez az a gyümölcs, ami a legszebben mutat a desszertfotókon és kellemesen édes fanyarságával nem csak látványban, de ízben is tökéletes harmóniát alkot az édes ízekkel. Viszont sem a…..
Mindigis szerettem egész nap pizsiben lenni és semmit sem csinálni vasárnaponként, csak mondjuk főzni valami finomat. Mióta gyerekem van, az egész napos henyélés persze esélytelen, úgyhogy marad a pizsi és a főzés. Ez a csokoládéláva sütemény mondjuk nem tipikus vasárnapi…..
bebicsirke
2016.01.30 23:20:47
@Kukomama: Ez a recept annyira szuper, hogy még vízfürdő sem kell hozzá sütés közben, és nem is olyan kényes mint egy szuflé! Tényleg zseniális, próbáld ki! :)
A tortakészítés kezd a életem részévé válni, és nem tudok betelni vele, de mégis, semmit sem szeretek jobban a pitéknél és tartoknál! Elkészíteni is imádom őket (főleg mióta a késes aprítógépben állítom össze a tésztát), de megenni még annál is jobban!!…..
Mielőtt elkezdeném leírni ennek a tortának az egyáltalán nem egyszerű (de abszolút kivitelezhető!!!) receptjét, el kell mondanom, hogy most épp a torta levágott darabjaiból és megmaradt krémjeiből, valamint karamellás popcornból összeállított pohárkrémet kanalazom és nem…..
Bár a blogbejegyzéseim száma nem ezt tükrözi, igen tevékeny nyaram van sütés tekintetében. Úgy tűnik, hogy egy csomó kedves ember szeretne tőlem tortát rendelni születésnapra, vagy ami még ennél is nagyobb megtiszteltetés, ESKÜVŐRE. Úgyhogy sütök, persze a saját…..
Amikorra a kisfiam elérte a 6 hónapos kort, már nagyon sok tervem volt, hogy milyen házi finomságokat fogok neki készíteni, és láttam a lelki szemeim előtt, hogy micsoda ínyenc lesz. Aztán kiderült, hogy Milónak semmi sem ízlik, és legfőképp utálja az almát és a répát, enni…..
Tudom, hogy Budapesten sorra nyílnak a reggelizőhelyek, de olyan még mindig nincs, ahol amerikai palacsintát is lehetne enni, úgyhogy kezdek arra a véleményre jutni, hogy nyitnom kellene egy ilyet. Reggelik, sütik, gourmet ebédmenü. Ez lenne. Természetesen korán reggel nyitna és mondjuk…..
Szakácskönyvet fordítani számomra megtestesíti az álommunka fogalmát. A Rosenstein család szakácskönyvét lefordítani angolra pedig sokkal több volt ennél, mert amellett, hogy izgalmas utazás is volt átvinni az angolba pl. egy Szalontüdő receptet, megismerhettem a Rosenstein…..
Januárban minden gasztro fórumon azt lehetett olvasni, hogy 2014 macaronja az ekler fánk lesz, de valahogy nem éreztem akkora vágyat rá, hogy kipróbáljam, mint annak idején a macaron iránt. Talán azért, mert az ekler fánkot már ismertem, sok helyen láttam, ezért nem is értettem mi…..
bebicsirke
2014.12.07 22:20:14
@Orsi Deak: Szia Orsi! Igen, akkor kicsit túl hamar vetted ki, nekem is volt már ilyen. Akkor jó, ha már majdnem teljesen kiszárad, pihekönnyű lesz, ha hozzáütögeted a tepsihez, akkor kopog, ha összenyomod, akkor pedig ropog. Ezt amúgy a sütőből kivéve nehéz megállapítani, mert akkor még száraznak tűnik, úgyhogy esetleg próbáld ki úgy, hogy kiveszel 1 db-ot. Attól ne félj, hogy a többi túlságosan kiszárad, mert a krémtől úgyis felpuhulnak majd! A krém pedig valójában egy puding-szerű krém (a keményítőtől lesz olyan állaga mint a dr. Oetkernek), persze ha 60% feletti kakaótartalmú csokit használsz hozzá, akkor isteni kesernyés-csokis íze lesz, de ha szereted a zacskós pudingport, akkor azzal is megtöltheted legközelebb, mert azt jóval gyorsabban meg lehet csinálni, és jóval olcsóbb is. És a máz?? Nyugtass meg, hogy az legalább jó volt!!!
Az éttermek idén nyáron újra divatba hozták a túrógombócot, és mennyire jó is ez, mert nekem is inspirációt adtak egy nagyon régi desszert újragondolására. Na, azért túlságosan nem gondoltam újra, nem cseréltem és nem is mixeltem semmivel a tehéntúrót például, de a…..
Nem fogom azzal kezdeni, hogy "Nekem a Balaton a riviéra..", pedig gyerekkorom minden nyarát Szepezden töltöttem. Akkor persze másak voltak még az igényeim, a gasztronómia csak a révfülöpi csavaros fagyis erejéig érdekelt. Most viszont akármerre is utazok, nagyon fontos, hogy…..
Úristen, annyira régen blogoltam, hogy a blogfelületem jelszavát is elfelejtettem! Hát igen, május elején született egy kisfiam, aki Miló és aki egy CSODA. Teljesen más az élet, és valami félelmetes boldogság lengi be a mindennapjaimat, de azért főzni nem felejtettem el! Sőt,…..
Olyan sok mesélnivalóm van ezzel a recepttel kapcsolatban, hogy nem is tudom mivel kezdjem. Először talán azzal - mert időrendben ez az első - hogy amikor elköltöztem a szüleimtől, anyukámmal 3 receptet írtunk fel egy-egy cetlire: a tejbegrízt, egy kakaós kevert piskótát és a…..
Ez a nyitott-fonott kalács nemes egyszerűségével az egyik legnagyobb kedvencem mostanában. Egyébként is imádom a gyúrt élesztős tésztákat, imádom őket gyúrni, és aztán imádom őket megenni is (forrón!!). Amióta egy gyönyörű KitchenAid a segítségem a konyhában, azóta ő…..
bebicsirke
2014.02.01 16:39:50
@chatte: A szívemből szóltál, nagyon régóta szeretnék profi fényképezőgéppel fényképezni, de pont jókor írsz, mert pár hét és meg is lesz az első tükörreflexes gépem, remélem észreveszed majd a különbséget! ;)
bebicsirke
2014.02.01 16:46:29
@mikka: Miért ne? :))
Legutóljára karácsonykor volt kedvem ilyen nehéz ételsort csinálni, de mióta beütött az igazi tél, azóta újra van. Ezért is került elő ez a recept, ami valójában december 27-én az egyik családi karácsonyozásra készült (ezért a karácsonyi díszek a fotókon ;)). A brit konyha…..
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én már alig vártam, hogy elfogyjon az utolsó szelet bejgli, dobos torta és sok hasonló brutál hízlaló karácsonyi nyalánkság és végre megkezdődhessen a könnyű desszertek éve. Tudom, még csak most jön az igazán hideg tél, az igazi bekuckózás,…..
Dobostortát először a cukrásziskolában készítettem. Tulajdonképpen nem is én, hanem az egyik csoporttársam, rám valami rettenet gyümölcsös vajkrémes (emberi fogyasztásra alkalmatlan lapmargarinból persze) torta volt kiosztva, de a fél szemem mindig a dobostortán tartottam. Már…..
A karácsony idén nálunk nem csak az ünnepről, a családról és a szeretetről, no meg a naaagy zabálásokról szól. Illetve de, most is a családról szól, csak most leginkább az új jövevényről. Igaz, még sok idő van hátra, mire kibújik, de már most olyan különleges érzés,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz