Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny16v

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti repülőtéren évente két magyarországnyi utas fordulna meg, ha a tervezett bővítések megvalósulnának, miközben a reptér okozta lég- és zajszennyezés már most százezrek életét keseríti meg. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat…..
Johnny16v 2021.10.13 16:24:30
@TrökkösBélabá: Kb. a hetvenes évek végétől lehetett tudni a bővítést (2-es terminál), így igazából azoknak van jogalapja szerintem akik már előtte is ott éltek.
De sajnos ugyanez ment az M0 északi vonalán is, már a hetvenes években kijelölték a nyomvonalat a semmi közepén, erre mégis eladták telkeknek az út menti földeket. Utána meg mindenki rinyált, hogy a kertjük végében menne a pálya. Az senkit sem érdekel, hogy emiatt lehet sok tíz km-t kerülni délre és több liter üzemanyagot pluszban elégetni vagy Bp-et szennyezni.
A magyar őstörténet kérdései a mai napig erősen megosztják a hazai történész-társadalmat: több elmélet (úgynevezett "iskola") létezik ugyanis, melyek mindegyike más megközelítéssel vezeti le, hogy mikor, hogyan és hol formálódtunk néppé, illetve hogyan jutottunk el a Kárpát-medencébe. Róna-Tas…..
Johnny16v 2020.07.04 09:22:36
@Arkadiai: Kérdés, hogy akkoriban milyen volt ott az éghajlat, lehet teljesen más (nem néztem meg, ezért nem tudom). De ha pl. azt nézed, hogy a most kopár mediterrán régió 1000 éve még dús erőkkel borított vidék volt, akkor akár az éghajlatváltozás okozta hanyatlás is tényező lehetett az elvándorlásban. A muszlimokat meg ne keverd bele, ha ott éltek valóban az őseink, akkor abban az időszakban még a keresztények sem voltak, nehogy mohamedánok....
Nyár van. Az árnyékban egy hideg, frissen felpattintott doboz sör elég jólesik ilyenkor. Elég sokunknak jól esik, mert nyáron ugrásszerűen nő a sörfogyasztásunk. Az egyik közkedvelt sörfajta a lager, amit frissessége és letisztultsága miatt szeretnek nagyon sokan. Következzen a 14, országosan…..
Johnny16v 2019.06.21 11:57:42
@Zabalint: Még a 10-es is ihatóbb volt, mint a magyar, de nekem is a 12-es zöld Kozel volt az egyik kedvenc hétköznapi söröm (az új Kozel ennek lenne a variációja, de hogy miért így vezették be, rejtély). Korábban rendszeresen jártam Prágába, hazafelé Brnoban mindig teli raktuk a csomagteret sörrel :), benne a másik kedvenccel, a Bernard termékeivel.
Az argusra visszatérve: nem is tudom miért ezt a szutykot választották be, ezt ha jól emlékszem a lengyelek gyártják, kb olyan is. A Lidlben van cseh lager is 10-12 és 14 fokos is, csak arra az van írva, hogy világos, és az már túl bonyolult volt értelmezni, a világos ale sörökre ráírják, hogy ale...
Johnny16v 2019.06.21 14:34:35
@Zabalint: Igazad van, valóban 11-es. Túl rég jártam arra, be kell pótolni. Nem is tudom miért emlékeztem 12-esre.
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
Johnny16v 2019.03.26 07:15:28
@darlacko: Aki nem betelepült németek lakta vidéken nőtt fel (Dunától keletre általában, kivéve BP körzetét) az így tanulta meg. Hiába tanultam később németet nekem az sparhelt marad, meg az összes többi elmagyarosított német kifejezés is. :) Régebben volt is egy szatírikus cikkről szó itt az Indexen, ami valamikor a reformkor után íródott és a lényege az volt, hogy egy vidéki kisnemes elment a fővárosba és semmit sem értett meg, mert mindenki németül beszélt.
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
Johnny16v 2019.03.21 20:16:39
@FlybyWire: A Lidl tejet a Naszálytej gyártja, nem véletlen, hogy a Fittej és a Lidl ugyanannyi pontot kapott. Vagy beszállítót váltottak, vagy regionálisan használnak más beszállítót.
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Johnny16v 2019.03.11 09:13:05
@Pierr Kardán: Mert pl hiába van szépen minden a gépen és pár mozdulat külön szedni, de utólag osztogatni 40-50 tételt 8 felé manuálisan az sok idő. Bár csak vendég voltam éttermekben, de még nem láttam olyan szoftvert, ami az asztalonkénti számlát is bontja az elejétől (pl. 5-ös asztal 2-es szék) Egyszerűbb az elején szólni és akkor eleve osztva viszik fel a gépre.
Történelmi évad volt ez, a döntőbe ugyanis három olyan előadó jutott be (Stolen Beat, USNK, Tamáska Gabriella), akik közül egyik sem tud énekelni. Ehhez képest ugyan mindegy volt, ki nyer, de a rend kedvéért: a USNK nevű formáció lett a 2018-as X-Faktor nyertese. ByAlex mentoráltjai (a nagydöntőbe…..
Johnny16v 2018.12.16 12:06:08
@Ray85: Összetéveszted a The Voice-al, itt zenét kell előadni, nem énekelni. A rap pedig a ritmusra épül, ami a zenének az ének mellett legősibb eleme. A Te mércéd szerint Vangelis, Al Di Meola is kiesett volna , mert nem énekelnek? A USNK a műfajában nagyon jó, remélem nem fognak belőlük slágergyárat csinálni és alapvetően maradnak a nekik hitelesebb old school rapnél, valódi mondanivalóval. A lányokat meg sajnálom, Gáspár nem tudta előhozni belőlük azt, amit a selejtezőkön úgy tűnt, hogy megvan bennük.
Johnny16v 2018.12.16 12:16:32
@I.Borisz: Főleg úgy, hogy a napokban derült ki, hogy van némi képzettsége, zeneművészeti gimnáziumba járt, ráadásul Arany Timivel együtt...
Van egy csúnya radiátorod otthon, amit nincs szíved lecserélni, mert a működésével nincs semmi baj, mégis rontja az összképet? Erre jó megoldás lehet a radiátorfestés. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!..
Johnny16v 2018.09.30 23:49:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
-80 mikron rétegvastagsággal nem hinném, annál kicsit szélesebbek azok a rések, nem falfestékkel kell festeni.
-Pantone színeket a festékiparban nem használunk (kivéve nyomdafestékek). Színeket kártya alapján nappali fényben szoktunk ellenőrizni, megelőzendő a metamériát (amikor 2 árnyalat egy típusú fényben ugyanolyan, más fényben viszont különbözik)
A spray jó, ha le tudod a radiátort venni, egy lakásban sok lesz a mellészórás...
a helyén mázolva a legjobb egy minőségi vizes radiátorzománc és hozzá egy prémium vizes ecset.
Johnny16v 2018.10.01 00:00:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Néhány ezerrel már találkoztam, nagyon sokan nem isznak munka közben.
A színmérésre visszatérve pedig szinte az összes üzletnek, amelyik foglalkozik színkeveréssel, annak van elektronikus színmérője, amivel meg lehet keresni az adott színhez legközelebbi színkódot egy csomó színpalettából. Ez egy is kézi kütyü, ezt is ki lehet kölcsönözni sok helyen kaució ellenében.
Johnny16v 2018.10.01 09:41:46
@igazi hős: Nem, ecsettel a festék viszkozitásától függően 40-60 mikronos rétegvastagságot tudsz elérni kb. A megfelelő fémvédelemhez a teljes bevonat általában min. 100 mikron körül kell, hogy legyen, különben a víz- és oxigénzáró képessége nem lesz megfelelő és nem fog a rozsdásodás ellen megfelelően védeni. Fújva kb 4-5 réteget kell felhordani, ennyivel kisebb a rétegvastagság. Az autóipari fényezés megint más, ott a különbség az, hogy jóval finomabb szemcseméretű töltőanyagot használnak a festékhez (ha jól emlékszem 5 mikron helyett 1-2 mikronost max, de ez már elég rég volt), így tudnak 5-6-7 réteggel is 150-200 mikron alatti bevonatokat elérni.
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
Johnny16v 2018.07.31 23:43:17
@pizo: Ugyanez a szitu marketing területen. 48 évesen pár hónap alatt összesen 2 interjú, jelentkezés alapján, pedig angol diploma, multis tapasztalat, régiós csapat irányítása, ráadásul vezetői kompetenciákkal. Kb. 80 helyre adtam be eddig, régiós és helyi vezetői posztokra, visszajelzést csak külföldről kaptam, magyar cégtől kb. 2 jött. Ja és Linkedin prémium előfizetésem van, ahol a beadott állásoknál látható, hogy mikor olvasták el. A magyar cégek 80%-a meg sem nyitotta a jelentkezésem, és a profilom sem tekintette meg....
A dolgok jelenlegi állása szerint a TWD a kilencedik évad második felére változik meg gyökeresen, ugyanis Lauren Cohen és Andrew Lincoln, azaz Maggie és Rick összesen hat-hat részre szerződött csak le a sorozathoz. Azért feltételezem, hogy az első nyolc részben láthatjuk majd őket "élőben" - azaz…..
Johnny16v 2018.05.31 11:39:34
@Bergyilkos Bohoc: Egyébként egy valós szituációban nem ez lenne? Bármilyen komoly apokalipszis után kisebb közösségekben indulna újra az élet, majd ezek egyesülnének, illetve lennének pozitív és negatív kolóniák is. Az emberi lét már csak ilyen unalmas, akinek nem teszik, szálljon ki (mármint a sorozatból). Amúgy valamivel fel kellene pörgetni, mert elértek a kezdeti őskáoszból abba a fázisba, ahol a tisztulás sok időt vesz igénybe és ugyanazok a folyamatok mennek végbe, a valóságban kb. évtizedekig tartana ez a fázis.
Hibáink fel- és beismerése valamint az önkritikára való hajlandóság a személyiségfejlődés alapkövei, ezért kár, hogy nem minden embertársunk bír ezekkel a képességekkel. Nem így József, aki egy erőteljes önlemajmozással indítja levelét csak azért, mert nem bontotta ki a futár jelenlétében az átvett…..
Johnny16v 2018.05.29 07:36:09
@KaTe: Főleg, hogy ha hideg időben egy műszaki cucc a hideg autóban állt órákat, akkor a kondenzáció miatt ajánlatos a bontatlan csomagolásban 1-2 órát pihenni hagyni a készüléket. A legrosszabb amit tehetsz, hogy ilyenkor kibontod, a lakás melegéből lecsapódik a pára és kész a rövidzárlat. Ilyenkor megnéztek egy filmet a futárral a régi készüléken? :)
Ahogy öregszünk egyre többet és többet morgunk azon, hogy milyen gyorsan is múlik az idő. Már Vergilius római költő megírta Georgikon című költeményében hogy: „fugit inreparibile tempus” ami azt jelenti, „visszahozhatatlanul röpül az idő”...
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Gyermekkoromban, alsós kisiskolásként utáltam olvasni, nem tetszett, hogy rám tukmáltak olyanokat, ami nem érdekelt. Aztán szép lassan behálózott a könyvek világa, igazából meg sem tudom mondani, mivel kezdődött. Sorban jöttek a fantasyk, aztán még több fantasy, az Alexandra…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...