Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrs. Clayton

0 bejegyzést írt és 6897 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Mrs. Clayton 2019.06.20 19:57:23
@diggerdriver: nem meg sosem, mindig ceges telefonom volt. Es ez az h nekunk nem a kartya adatat nyultak le, hanem a threes account adatait. mondjuk szerintem ez is egy alkalmazott volt. Egyszeruen rendelt a ferjem accountjara egy telefont amit o vett at a boltban, miutan elmondtuk neki h a telefonjavito srac lehuzta a rolot mert becsodolt a telefonnal egyutt ezert kell egy uj sim kartya. Persze a rendorseg nem nyomoz, az action fraud egy eve semmit nem csinal, a three kozolte h nem lat csalast mert olyan nincs h ne lenne alairt szerzodes, hiaba monjuk h mi semmit nem irtunk ala, ha nekik van egy peldany kuldjek mar el. Gdpr-ra hivatkozva kikertunk toluk mindent egyedul chat beszelgetes leiratsit kuldtek. Vicc az egesz, de juliusra kiderul v beborul
Mrs. Clayton 2019.06.24 14:00:32
@diggerdriver: a three nem adott lehetoseget pereskedesre, inkabb kifizet mindent egy osszegben es meg azt is mondtak h felulvizsgaljak h hogyan kezelnek ilyen panaszokat mert latjak h gyakorlatilag hulyere szivattak olyannal amiben tok nyilvanvaloan nekunk volt igazunk.
Mrs. Clayton 2019.07.03 20:35:44
@Quercus Maximus: grenics az kerem
A „hol legyen az esküvő?” kérdésre választ adni alapesetben sem könnyű, különösen nehézzé akkor válik, ha a pár két különböző országból származik. Egy esküvő legyen vagy kettő? Két egyforma vagy egy nagyobb és egy kisebb? Kiket hívjunk meg az egyikre és a másikra?…..
Mrs. Clayton 2019.06.29 19:22:51
@Csodabogár: miert lenne rongyrazas megmutatni az ismerosoknek a fotoidat? Te meg sosem vetted elo a fenykepalbumodat? Foleg igy idosen? A ferjem anyukaja kuldott a minap levelet, mert o 75 es nincs feszbukja, imadtam a nyelvezetet, amit hasznalt es betett par csaladi fotot is meg kivagott ujsagcikket par osrol. Mi a baj ezzel? Az h mar nem csak a szuk korben osztjuk a fotokat, hanem tavolabbi ismerosok kozott is? Hej, Bogar, ha a blog.hu megy szerintem ez is fog, legyel mar kicsit laza ebben is...
Mrs. Clayton 2019.06.29 19:32:23
@puhacica: par napja volt az itteni hirekben egy brightoni srac aki victorianus ruhakban maszkal, eli az eletet. Erre a radio amit hallgatok egyik musorvezetoje megjegyezte h meg jo h brightoni a srac es nem hullbol van mert ott nem elne ezzel a stilussal 5 percig sem mert agyonvernek..,
Mrs. Clayton 2019.06.30 13:30:08
@M. Péter: en most konkretan ket eskuvorol tudok a kornyezetemben, az egyik most augusztusban kb 20 fo esti es 40 fo nappali vendeggel kb £5000, egy a peak districthez kozeli kis hotelban, a masik ugyanekkora naszneppel egy northampton melletti manor houseban ugyanennyiert marciusban, ehhez hozzajon meg a fenykepesz, torta, fodrasz etc, magyarul 10k alatt nincs is eskuvo. Anelkul h unnepronto lennek azt mondom h folosleges tul sokat kolteni mert a hazassagok fele ugyis valas...
Például megpróbálja eldönteni, hogy merre tovább. Elfogadjon egy nagyszerűen hangzó álláslehetőséget a világ túlsó végén? Maradjon inkább Magyarországon a család és a barátok közelében? Ki a fontos? Kinek kell megfelelni (ha meg kell): a családnak, magunknak? Ezek a…..
Mrs. Clayton 2019.06.26 17:00:55
@kardio1: @Nagy kámpics: unatkozok kicsit es erdekesnek talalom a nyelvtannaculast, ezert rakerestem es ezt dobta :-D az internet

Az is elfogadható, hogy sokan nagyon „haragszanak” erre az igetípusra. Az érzésüket tiszteletben tartjuk, azonban e szócsoport kapcsán egy fontos dologra feltétlen fel kell hívni a figyelmet. Nevezetesen arra, hogy az 1860-as években megjelent Czuczor Gergely és Fogarasi János munkája, A magyar nyelv szótára több száz be- igekötős igét tartalmaz szemléltető példamondattal. Zimányi Árpád nyelvész szerint jó néhány ezek közül erősen emlékeztet mai nyelvhasználatunk legújabb jövevényeire. Tehát akár ma született új igekötős igéknek is tekinthetnénk őket. Például: befelel. Csak szóljon, alaposan befelelek majd neki! A jelentése ’visszavág, visszaválaszol’. A beiszik igének két jelentése van a szótár szerint: 1. ’alaposan lerészegedik’ 2. ’pénzét italra költi’. Például: beitta a lovát, vagyonát. Közmondás is olvasható a szótárban: Kinek rossz a felesége, igya be! Az első jelentése ma is használatos: ’jól berúg’, a második értelemben viszont már nem. Ugyanebben a szótárban olvashatók, és igen erősen a mai nyelvszemléletet és stílust tükröznek még a következő kifejezések: bealkuszik ’alkut köt’, bemázsál ’lemázsál, lemér’, betart ’eltart valameddig’, betorkol ’letorkol’. Ezek az igekötős igék tehát régi, elavult szavaknak tekintendők. Azonban mai szemmel újnak. Vajon ezeket is kifogásolhatjuk visszamenőlegesen?
Nyakunkon a nyár és a nyári szabadságok, amit sok határátkelő Magyarországon tölt. Ilyenkor előtör a nosztalgia, jó újra a családdal, barátokkal találkozni, minőségi időt tölteni együtt – és ennek következtében sokakban felmerülhet a hazaköltözés lehetősége. A…..
Mrs. Clayton 2019.06.21 14:54:41
@Arthamyr: www.moneysavingexpert.com/students/should-i-get-student-loan/
ha a valosag erdekel nem pedig valami lazalom

@somlobodog: bocs alaki kifogas, mondjuk anyagira is hivatkozhattam volna, csak azt azert nem tettem, mert ha igy jarsz el, akkor hiaba a joghatosag hianyara hivatkozas, ha elkezdesz belemenni h de igy meg ugy, akkor gyakorlatilag megis elismered a magyar birosag joghatosagat.
Mrs. Clayton 2019.06.21 19:43:51
@Arthamyr: az is van www.gov.uk/repaying-your-student-loan. Vagy itt www.moneyadviceservice.org.uk/en/articles/student-finance

Es most itt abbahagyom a temat, mert meg megnyitok meg egy linket es kitepem az osszes hajamat, mert nem hiszem el h amit olvasok...
Ide tenyleg ovodasok irogatnak? Felre ne erts nem rad ertem ebben a kommentfolyamban
Határátkelő A betolakodó 2019.06.17 06:30:00
A kanadai hétköznapok apró-cseprő történeteit gyűjti össze Birdie, akinek legújabb posztjából kiderül, miként készül fel egy helyi iskola arra, ha váratlan helyzet adódik (például olyasvalaki/valami lép az iskola területére, akinek ott semmi keresnivalója) és azt is megtudhatjuk, ki az a…..
Mrs. Clayton 2019.06.17 21:51:51
@Birdiev: mondjuk 7.5 milliardbol kb 1.3 feher, innen nezve nem vilagos h miert is akkora latvanyossag, ha tortenetesen a tobbseg nem feher egy olyan orszagban ahova sokan vandorolnak be. Raadasul tok gusztustalan es suttyo parasztsag GYEREKEKre mutogatni a borszinuk miatt.
Amikor először elolvastam István levelét, az volt az első kérdésem: de akkor miért van még ott? A kérdés szerintem sokakban felmerül majd, azzal együtt is, hogy persze az idősgondozás sehol sem tartozik a legkönnyebb munkák közé – így az Egyesült Királyságban sem. Érdekes…..
Mrs. Clayton 2019.06.05 12:44:39
@takarék-láng: ja mert a britek nem vettek reszt a masodik vilaghaboruban es a nemetek nem is bombaztak szarra egy rakas nagyvarosukat, ja varj csak, azt hszem megsem mert London, Coventry, Hull, Birmingham, Liverpool mindet rendesen megszortak a nemetek.
Határátkelőként az egyik legjelentősebb rendszeres kiadás a lakhatás megoldása. Különösen a nagyvárosokban kell számolni azzal, hogy a fizetés egészen komoly részét elviheti a lakbérre kifizetett összeg. Éppen ezért talán érdekes és hasznos lesz megnézni, hogy a magyar…..
Mrs. Clayton 2019.05.17 19:41:01
@Platonica: vagyis a villamos halozatot bovitik, mondjuk tok mindegy csak feltunt, h birminghamben jarva soha nem lattam metrot, mert h nincs
Külföldre költözve sok meglepetés érheti az embert, és fokozottan igaz ez, ha nemcsak magunkért, hanem gyermekünkért is felelősek vagyunk. Hét amerikai anya osztotta meg tapasztalatait a különböző kultúrákban tapasztalt szokásokról, a szülői felfogásról és a társadalom…..
Mrs. Clayton 2019.05.15 20:42:22
@London2009: nagyon szuper az otlet, viszont majd a rakodat probald meg maganuton kezelni, sok sikert a tuleleshez
Birdie és családja tavaly júliusban költözött ki Kanadába. Pontosabban az akkor már jó negyedéve kint dolgozó férjét követték Vancouverbe, ahol most két gyermekükkel, egy 9 éves kislánnyal és egy 11 éves fiúval élnek. A két gyerek természetesen iskolába jár, ahonnan most…..
Mrs. Clayton 2019.05.03 18:48:03
@Platonica: altgr e szerintem van a te klaviaturadon is, szivesen
Határátkelő Brexit-menekültek 2019.02.27 06:30:00
Azt ugyan még nem nagyon lehet tudni, mi történik március 29-én és utána az Egyesült Királyságban, az azonban már biztos, hogy a Brexit komoly gazdasági károkat okozott a szigetországnak. A történet emberi oldala azonban legalább ennyire elgondolkodtató: a kilépésről szóló népszavazást követően…..
Egészen pontosan kétszer három dolog, hiszen a mai posztnak két szereplője is akad. Vajon a zene szeretetétől a jótékonykodáson és a mosolyon túl melyek még azok a dolgok, amiket érdemes lenne Magyarországra hazavinni külföldről? Ha van kedvetek, írjátok meg ti is a…..
Mindannyiunk életében akadnak pillanatok, amikor felsóhajtunk, „ha ezt előre tudtam volna…”, aminek persze éppen az a lényege, hogy nem tudjuk előre. Utólag viszont igen és nem árt, ha ezekből a tapasztalatainkból tanulunk és esetleg megosztjuk másokkal. Nincs ez másként a…..
Mrs. Clayton 2018.12.14 20:50:35
@London2009: soha nem dolgoztam iskola konyhajan.
Mrs. Clayton 2018.12.14 21:27:57
@London2009: szerintem te kevered a szezont a fazonnal. En biztosan nem irtam ilyet, h en edenyt suvickoltam volna, igy nem is ertem hogy honnan veszed, hogy konyhan dolgozom. Vagyis persze h ertem. Nem volt ez titok sosem egyebkent, korabban mint area es business manager dolgoztam, a mostani cegemhez mint general managert vettek fel, de miota uj igazgatom van, azota operations managerkent dolgozom. Egy kitchen assistantnak viszont valoban szukseges edenyeket suvickolnia, de a kitchen assistant pozicio tolem elegge messze van. Ellenor eddig egyszer jott hozzank miota itt vagyok es neki sem suvickoltunk edenyeket, mert az ellenor altalaban olyan, hogy nem szol elore ha jon. Mindamellett tovabbra is 5*-os minositesu mind a ket ugyfelem konyhaja.
Mrs. Clayton 2018.12.15 10:32:17
@London2009: kesz szerencse h csak munkaidoben jarsz ide, bar gondolom skype meeting volt az ejszaka amerikaval...
Az a helyzet, h visszakeresheted az osszes hozzaszolasomat de hazugsagon nem fogsz kapni es nem azert mert emlekszem, h mikor mit mondtam, hanem mert nem hazudozom.
Egyebkent az igazsag szebb fenyben valo feltuntetesevel sincs igazan bajom, csak vicces amikor kibukik.
Zanzibár azért nagyon nem számít átlagos határátkelő célországnak, nem csoda, hogy a mai poszt szerzője, Hajni és párja is alaposan megfontolták, amikor felmerült ott egy munkalehetőség. Aztán úgy döntöttek, kipróbálják és pár hónap elteltével úgy tűnik, nem bánták…..
Mrs. Clayton 2018.12.13 14:23:02
@KanáriHajni: en azt irtam, h vadon elo delfinekkel uszkalas konnyet lehet illegalis is, de a magam reszerol nem tartom etikusnak sem. Gondolom az oroszlannal sem rohangaszol a szavannan, meg meg zebrakat sem simogatsz. Gondoltam eleg egyertelmu, ha a vadon elo allatok onkenyes zargatasat elitelem, akkor a fogsagba ejtesukert meg annyira sem lelkesedem.
Egyebkent magara kicsit is ado ceg nem szervez delfinekkel uszast.
Mrs. Clayton 2018.12.13 15:50:42
@KanáriHajni: termeszetesen, ha azt feltetelezzuk, hogy allatok kepesek tudatos dontest hozni.
Nagyon sok nő (egyes kutatások szerint minden második határátkelő) vállal külföldön munkát és sokan közülük a házi idősgondozásban helyezkednek el. Mindez sok szempontból alakítja át a társadalmakat, részben a magyart is...
Mrs. Clayton 2018.12.11 14:01:09
@Nagy kámpics: nem tudom mi a valasz, felteszem egyebkent, hogy apamnak nem mondta volna a doki h vigye haza anyamat apolgatni ugy h nincs a comcsontja osszekotve a medencejevel. Meg vakbelmut utan sem varjak el egy ferfitol h gondozzon barkit is. Ez olyan noi truvaj, hiszen a csecsemon is mi cserelunk pelenkat. Csomo ferfit ismerek, aki egyszeruen visszautasitotta, h megfogja a sajat ujszulott gyereket honapokig, amig elfogadhato mereture nem nott. Nem am hogy megfurdesse...
Egyebkent gondolom azert nem lenezo az apolas nem elvarasa, mert egyebkent nem is macso. Ha az lenne semmi gond nelkul elvarnak.
Mrs. Clayton 2018.12.11 14:37:17
@tanato: ezzel nem ertek egyet, mert cseledje nem csak fiataloknak szokott lenni. Nalunk a faluban tobb idosebbhez is jarnak takaritani, vasalni. A bentlakasos meg a nem bentlakasos cseled szerintem alkategoriai az altalanos cselednek, a bent meg az apolo pedig alkategoriaja a cselednek. Szerintem. Minden pejorativ zonge nelkul.
Persze lehet azt jatszani, h a takarito az valojaban tisztasagi manager, az apolo pedig physical-mental health manager, en nem banom. Egyebkent a subwayben szendvicset keszito alkalmazottat nem kitchen assistantnak vagy vmi hasonlonak hivjak hivatalosan, hanem sandwich artistank. Iszonyat hangosan rohogok, amikor ezt egy CV-n olvasom.
Mrs. Clayton 2018.12.11 18:34:34
@tanato: ahh, akkor ez olyan mint az expat-bevandorlo-migrans. A ferjem Mo-n expat, en uk-ban bevandorlo, a afrikaiak meg barhova is mennek csak migransok. Hahaha
Tulajdonképpen Murphy-törvényének is nevezhetnénk, hogy amikor az ember úgy dönt, hogy ennyi volt Amerika, hazaköltözik, de legalábbis vissza Európába, egyszer csak történik valami. Erről szól a mai első történet, aztán megnézzük, mi a helyzet a hét egyik nagy…..
Mrs. Clayton 2018.12.09 20:33:37
@gabors: ikea kredencben tartod a sterling silver kanalakat? Ne mar
A pörkölt – töltött káposzta kombótól indulva ma eljutunk egészen London és Los Angeles veszélyes városrészeiig, miközben arra is fény derül, mi történik a brit fővárosban egy betörés után, hogy végül megtudhassátok, miként lehet mindig talpra állni külföldön élve...
Mrs. Clayton 2018.12.08 17:44:46
@gabors: ez nem igy van, biztosan vannak egyreszt tomor ezust etkeszletek is, de foleg a mult szazad elejeiek un epns A1 jelzessel vannak ellatva, ami azt jelenti h electroplated nickel silver, es ez a legtartosabb forma. Az ezust ugyanis puha fem, ennel fogva kopik karcolodik, nem lehet tartosan hasznalni. Egyebkent igazad van, mert altalaban az eredeti ar tobb ezer font, de antik boltban siman kapsz tisztesseges keszletet tolgy dobozban vagy akar kisasztalban 100-150 font korul. Mondjuk en meg ennyit sem fizettem az enyemert, ami raadasul 8 szemelyes, mert a bacsi aki eladta meghalt a felesege evekkel korabban es o mostanra dontott ugy h bevonul egy idosek otthonaba, ahova nem tudta, akarta magaval vinni.
Az enyem ehhez hasonlo: www.ebay.co.uk/itm/Antique-Oak-Canteen-Of-Silver-Plated-Cutlery-Sn-p/302968066501?hash=item468a4dd1c5:g:qzoAAOSwgotb9oEA
Kb ez is olyan 1920-30- bol valo
Mrs. Clayton 2018.12.08 18:58:48
@gabors: attol fugg kinek mire kell, ha befektetesnek, arra nyilvan nem plated silvert vesz az ember. Bar meg azok kozott is talalni draga keszleteket. Mi hasznaljuk a mienket, mondjuk nem minden nap es amennyit fizettem erte ha meg el is lopja barki, siman veszek helyette masikat.
Mrs. Clayton 2018.12.08 19:39:33
@gabors: felteszem ma is ugyanugy statuszszimbolum, ettol fuggetlenul epnsbol is lattam mar ezer font folott, foleg ha szep a doboza, vagy asztalkaja. Viszont az ezust oxidalodik, nem veletlenul poliroztattak folyton a cseleddel. Az enyemnek semmi baja, elvan a dobozaban. Multkor lattam az antikos tv musorban egy szerintem gyonyoruen felujitott asztalt, erre a becsus mondta h max parszaz fontot kaphat erte a tulaj. Ha nem csiszolta volna le a fekete kormot rola akkor 3000-4000 fontot erne. A patinat keresik a vevok, mondta. Egyebkent gyonyoru 18.szazadi asztalka volt.
Határátkelő Ikonikus helyeink 2018.12.05 06:30:00
Bezárt a Whiteleys. Persze egy londoni bevásárlóközpont bezárása nem érne meg egy külön írást a Határátkelőn (akad belőle még elég), amiért most mégis poszt születik belőle, az az, hogy mindannyiunk életében vannak olyan fontos, ikonikus helyek, melyek eltűnése szíven üt.…..
Tulajdonképpen egy különkiadás következik ma, hiszen a Bemutatom a városom sorozat (a korábbi részeket itt találod) keretében ezúttal nem egyetlen településre látogatunk, hanem egy egész szigetre vagy megyébe, kinek hogyan tetszik jobban. A helyszín Guadeloupe, kalauzunk pedig Kriszta, aki…..
Mrs. Clayton 2018.12.04 20:29:14
@kardio1: hat ha ugy hasonlitod h vannak borok amiket elzartan, allando homersekleten fenytol vedve tartanak meg a carrefourban is es az a felso kategoria, akkor a 20 euros bor mondjuk pont ugy a legalja mint az 5 euros. Szerintem az atlagos ar, az ami a leginkabb fogy, az az 5-10 euro/font kategoria. Ami afolott van az mar “draga” ami az alatt az olcso. Ehhez kepest Mo-n a ferjem mindig mondja h vegyunk 500- ert 3 liter feheret muanyag palackban, de meg soha nem vitt ra a lelek, igy errol nem merem azt mondani h teljesseggel ihatatlan. Viszont azt tudom h az olcso bor 800 korul indul es az osszes ilyen kivetel nelkul ihatatlan. Az ihato kategoria valahol 1500-2000 korul kezdodik. Ezzel szemben a spanyol, meg francia 2 euros bor mindig ihato. Legalabbis en meg nem futottam rosszba bele. Mondjuk az is hozzatartozik, h ezek altalaban eredetileg 5 font korul vannak csak valamiert leakciozzak oket. A magyar 2000 forintos bor nagyon sokszor vegzi a csapban, mert vagy romlott, dugos, uledekes vagy siman izetlen, testetlen (ha voros).
Egyebkent nem is varhato el h a magyar ihato bor olcsobb legyen a francianal, tekintve h a technologia, eszkozok stb nyugatrol jon igy a magyar borasz is ugyanannyit fizet mint a francia, raadasul sokkal kisebb teruleten sokkal kevesebb bort tud termelni, szoval nonszensz azt elvarni h a magyar legyen olcsobb, emiatt nem is az.
Játékra szeretnélek invitálni ma titeket, aminek lényege, hogy megpróbáljuk megnézni, miként változnak (ha változnak egyáltalán) határátkelőként az ember médiafogyasztási szokásai. Honnan és milyen csatornákon tájékozódnak a külföldön élő (illetve az esetleg…..
Mrs. Clayton 2018.11.30 21:17:43
@Shaktee: egyenlore ugy all a helyzet, h soha nem volt meg annyira valoszinu h UK nem fog kilepni az EU-bol mint most. Ha a parlamant 11-en el is fogadja a megallapodast az is maximum annyit fog jelenteni, hogy amig nem talalnak mas megoldast az ir hatarra addig minden marad a regiben. Marpedig eddig meg soha senki nem jott elo a mainal jobb otlettel a hatart illetoen. Plusz a britek hiresek arrol, igy nem is ez lenne az elso eset h nagy sebbel-lobbal belevagnak valamibe aztan hagyjak a fenebe.
A külföldi munkavállalást a legtöbbször érthető okokból mi a határátkelő szemüvegén keresztül tapasztaljuk meg. Itt a blogon is a posztok döntő többsége az egyes ember élményeiről szól, ki hogyan élte meg a kiköltözést, a beilleszkedést, a munkakezdést.  Arra gondoltam, érdekes és tanulságos lenne…..
Mrs. Clayton 2018.11.29 16:18:12
@Arthamyr: Szerintem adott pillanatban mindenki a legjobb dontest hozza meg a rendelkezesre allo opciok kozul. Magyarul sosem dontunk rossszul.
Az Európai Unión belül (és azon kívül is) az egyik legnagyszerűbb dolog szerintem az, hogy az ember szabadon tapasztalhatja meg a külföldi életet. Különösen igaz ez akkor, amikor még fiatalon könnyebben elindulunk, pláne, hogy egyetemistaként ezt rengeteg különféle program és…..
Mátéék történetében szerintem sokan magukra ismerhetnek. Kis pénzgyűjtés céljából költöztek ki Angliába, aztán hazatértek, ahol hamar világossá vált, hogy az élet meglehetősen bonyolult tud lenni… így aztán megint elmentek. Hogy miért, az kiderül az alábbiakból. Három legnagyobb sikerem…..
Mrs. Clayton 2018.11.27 20:52:59
@London2009: hat akinek azt kellett bizonyitani h itt el eletvitelszeruen, annak eddig sem volt olyan lehetosege, h hozott egy berleti szerzodest. Ennel azert tobb kell ma is.
Mrs. Clayton 2018.11.27 22:47:21
@London2009: erre nem tudok mit mondani, ugyanis nem tudom ki az aki csak egy szobaberleti szerzodest tud felmutatni. Talan a koldus ciganyok. Aki itt el annak lesz munkaszerzodese, vagy igazolasa a segelyrol. Azt h a lakas kiadoja legalisan adja e ki a lakast nem lesz ebbol a szempontbol kesobb sem jelentosege.
Egyebkent a lanyom is privatban berel es valoszinu h a tulaj nem adozik a jovedelme utan. Most h koltozik megkerdezte h mi lesz a depozittal. Mindjart jott is a dumaval, h azt lelakni nem lehet es majd meglatja h mennyit ad vissza, ha latja h milyen allapotban kerul vissza a szoba. Erre eleg volt tole annyit kerni, h erositse mar meg be van e jelentve mint lakaskiado es h melyik letetkezelonel van a letet, aztan lass csodat rogton megvaltozott az allaspontja a lelakast tekintve.
Mrs. Clayton 2018.11.27 22:50:24
@Kövérmadár [swe]: egyik ismerosunk mig ujitja fel a hazat ugy dontott h lakokocsiban fog lakni. Tavaly mndta h gy ebredt h a lehellete rafagyott a szajara. Ez csak olyan idojaras mellett kivitelezheto ahol nincs hideg, bar szerintem melegben meg kirohadsz. 50 eves kor utan biztosan nem kenyelmes.
Előrebocsátom hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák ezt a posztot.  Tudják-e a tisztelt olvasók hogy a háziállatok megölésének hányféle módja van? Kezdjük a baromfikkal. A csirkének hátrafeszítjük a fejét és elnyiszáljuk a nyakát. A vért a földre vagy tálba folyatjuk későbbi fogyasztás céljából.…..
Mrs. Clayton 2018.11.27 10:06:14
@diggerdriver: ezen nincs is semmi cafolni valo. Mivel itt nem szokas kutyat kint tartani igy az utcarol nem is lehet annyira hallani ha bent ugat a kutya. Viszont ez nem jelenti azt h itt ne ugatnanak. Pl az en idiota szomszedom beszerzett ket keverek kutyat. Az egyik total idegbeteg, annyira h a mi kutyank mar ki sem hajlando menni, amikor az kint van az udvaron, mert ha barmi mozgast lat a kerites resen keresztul ugat mint egy felorult. Nappalra be van zarva a conservatoryba (telikert) es mast se csinal mint ugat. Aztan a fo utcan egy masik bolond nonek is van ket kistestu kutyaja. Amikor elhaladunk az ajtaja elott azok is ugy tamadjak az ajtot mintha muszaj lenne. De nyaron amikor nyitva az ablak mas hazakbol is hallani, h ugat a bezart kutya. Nem csak kistestu. Iden egy bohom kutya ugatott fel ejjel bentrol. Persze nalunk se forgalom se mas zaj nincs igy konnyebb meghallani is, mint mondjuk Londonban, ha ket hazzal odebb zajong a kutya a lakasban.
Mrs. Clayton 2018.11.27 17:00:36
@balcán maxval bircaman: ezt nem tudom megerositeni, viszont ket honap utan megtalaltam a bankkartyamat tartalmazo boritekot az eloszobaban a radiatoron. A postas hagyta ott, h ne vesszen el. Csakhogy en a szokasos helyen a foldon kerestem es persze nem talaltam, igy kerhettem ujat. Tanulsag: a mi postasunk meg tul rendes is. Regabben mondjuk a dohanyzo asztalon szokta hagyni a leveleket :-)
Még valamikor nagyon régen (több mint 4 éve) jelent meg egy poszt arról, milyen kutyával külföldre költözni, másként viszonyulnak-e a kedvencekhez külföldön. Az az írás most valahogyan ismét előkerült, erre született meg a Berlin mellett élő Anna posztja, aki németországi tapasztalatairól számol be.…..
Mrs. Clayton 2018.11.26 12:13:26
@Arthamyr: tavaly meghalt anyosomek nemetjuhasza, eloszor nem akartak masikat, de vegul ugy dontottek h vesznek egy kolykot. Vettek neki egy ketrecet is. Akkora h a felnott kutya is siman elfer benne. Fel tud allni, korbe tud fordulni, kicsit hosszabb mint a kutya maga. Eleinte az aposom ott aludt a kutyaval a ketrec mellett, mert vonyitott szerencsetlen egyedul. Mostanaban mar csak akkor zarjak be ha elmennek vasarolni, ebedelni vagy ha jon valaki. Semmi baja vele a kutyanak, az a helye.
Mrs. Clayton 2018.11.26 16:46:51
@Arthamyr: de itt a kedvtelesbol tartott kutyak a lakasban vannak, es ezek a ketrecek is belterre szolgalnak. Kint kizarolag munkakutyakat tartanak pont olyan korulmenyek kozott mint a birkakat, lovakat, teheneket.
Mrs. Clayton 2018.11.26 17:58:57
@BlackBrick: a lehuzast se felestsuk el. Amikor el kellett altatni az egyik kutyankat mert cukorbeteg, vak, alzheimeres ki tudja mi lett, teljesen csontta borre fogyott, annyit ivott h nem gyoztuk potolni a vizet, es teljesen elszenilisedett elvittuk az orvoshoz, aki lemerte es kozolte h ugyannanyi kilo mint ket evvel korabban volt igy 250 font lesz az altatas hamvasztas. Mivel a ferjem volt ott rabolintott, mert en megkerdeztem volna, h van e masik hiteles merlege lemerni a szerencsetlent, mert ranezesre is alig volt 10 kg nem 22.
Tovább kalandozunk Seldonék segítségével Dél-Franciaországban, céljaink között szerepel a francia Róma csakúgy, mint a barlang, ahol emberkísérletet végeztek. Mindez persze rengeteg képpel, szóval induljunk is! (Aki a kalandok első részéről lemaradt volna, az egyrészt…..
Mrs. Clayton 2018.11.22 19:35:31
@Hari Seldon 2: mi oktoberben megneztuk, tenyleg nem rossz es vannak olyan reszei amelyek valoban a grand canyonra emlekeztetnek, sot egyik iranyba le van zarva a kivezeto ut vagyis bemenni belehet de ki nem csak visszafele, na ott meg felelmetes is. Amikor mi ott voltunk epp egy hegymaszo dugta ki a fejet az ut magassagaban, az meg vicces is volt.