Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GrandMasterB

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. augusztus 16-án indult útjára a Határátkelő. Belegondolni is őrület, mennyi minden változott ez alatt az egy évtized alatt mindannyiunk életében, miközben egy dolog biztos volt – reggel ott lesz a friss poszt. Van tehát mit ünnepelni, ám az örömbe kis könny is…..
Az embernek indulás előtt általában vannak elképzelései arról, milyen lesz majd az élete az új országban, más kérdés, hogy aztán ezek mennyire válnak be. Meték még csak elképzelni sem nagyon tudták, mi lesz velük a Fülöp-szigeten, most jöjjön egy szeretem-nem szeretem lista...
Az informatikusokról sokan gondolják azt, hogy sima ügy a külföldi munkavállalás, ahol aztán hatalmas pénzeket lehet szakítani. A valóság persze ennél összetettebb, már csak azért is, mert magának a területnek is rengeteg ága (valamint boga) van. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai…..
GrandMasterB 2021.05.27 17:34:35
@CmPunk:

Tudnál esetleg linket adni?
GrandMasterB 2021.05.27 23:25:15
@CmPunk:

Köszönöm.
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
GrandMasterB 2021.04.15 16:07:29
@fhdgy:
Ha megnézed a videókat (youtube-on, nem beágyazottan), akkor láthatod, hogy az első rögzített hozzászólás mindegyik alatt a szerzőé, ami másodperc pontosan feltünteti a tartalomjegyzéket és egy kattintással oda is ugorhatsz a videóban.
GrandMasterB 2021.04.15 18:21:28
@CsillaCH:
Még reggel 9 körül írtam a választ, amikor csak az első bejegyzés volt a kérdéssel, de ma hosszabb ideig tartott kiengedni a hozzászólásom.
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
A mai szkennelés rovatban egy kis méretű, 32 oldalas általános Lego katalógus került sorra, ami a német, a francia és az olasz piacra készült. A képek és az elrendezések ismerősek lehetnek, hiszen több korabeli katalógusban illetve inserten is visszaköszöntek. Nem is lehet erről túl sokat…..
KOCKAFESZT blog A farmer autója 2019.03.26 07:00:00
Egy nagyobb, búzatáblás-vidéki terepasztalom részeként kezdtem el összerakni a földműves autóját. Aztán, ahogyan nézegettem, forgattam a kezemben és legalább nyolcszor átépítettem, több gondolat szöveg ütött a fejembe. Az egyik, hogy LEGO CITY-ben zömében gyorskaja van. A…..
Vannak a világon olyan ikonikus helyek, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Bizonyos értelemben ilyen valamelyik Disney park Amerikában, ahová úgyszólván „muszáj” elmenni egy ott élő családnak. Így aztán Viktorék (aki korábban szuper posztot írt az amerikai…..
Határátkelő Heveny idegbaj 2019.02.16 06:30:00
Ember nincs, aki szeretné az adóbevallás időszakát (vagy bármit, ami az adóhoz kapcsolódik), miért éppen Svájcban lenne ez másként? Nem beszélve arról, hogy sikerül is kissé megbonyolítaniuk a dolgot. (Fotó: pixabay.com/777546)..
Sok határátkelő megy ki pénzt keresni külföldre, sokan tervezgetik azt is, hogy az összegyűjtött pénzt majd Magyarországon fektetik be – már kérdés, hogy ez közülük hányaknak sikerül. A mai poszt szerzőjének, Józsuének igen. Te is hazaköltöztél? Mik a tapasztalataid?…..
Tíz év már éppen elég idő ahhoz, hogy az ember nagyot változzon (fedezte fel a Facebook is a legújabb virális őrületben…), különösen érdekes egy számvetés, ha az ember ezt az időt külföldön, hat országban töltötte el, mint Tucano. Emellett megnézzük, hogyan kezelik a svédek a rendszámtáblák…..
A finn szauna titkairól lesz a mai posztban szó, természetesen egy, az országban élő magyar szemével. András korábban már írt ide (mi több, ő nyerte a Magyarország 2.0 pályázatot is…), most azonban egy látszólag könnyedebb, valójában élet-halál fontosságú témát boncolgat komoly részletességgel. Ha…..
GrandMasterB 2019.01.04 09:48:23
A poszt szerzője, Ákos Magyarországon egy multinacionális vállalatnál dolgozott felső vezetőként, majd a kanadai állandó lakosi státust megszerezve 14 hónapja költözött Torontóba feleségével és 4 éves gyermekükkel. Ákos nem bevándorlási ügynök, ellenben a több mint 2 éves bevándorlási procedúrán…..
Ebbe a bizonyos pizzériába Ütvefúró segítségével látogatunk el, aki, mint egy korábbi posztjából (amit itt pótolhat az, aki végzetes könnyelműséggel kihagyta) kiderül, másod- (vagy sokad)állásban dolgozik ott. Most öt hónap elteltével vesszük fel a történet fonalát...
GrandMasterB 2018.05.10 13:09:51
@Din Serpahis: azt el tudnád mondani, hogy a svájci rendszámos kocsiról honnan derül ki számodra, hogy azt egy született svájci, egy román, egy francia vagy egy német vezeti?
Thaiföld egyike azoknak az országoknak, amelyek ugyan a világ másik végén vannak, mégis ehhez képest meglepően sok magyar él ott, vagy látogat oda rendszeresen. Érdekes hely, hiszen miközben meglehetősen kemény a saját állampolgáraival szemben (ha finoman akarok fogalmazni), a…..
GrandMasterB 2018.04.30 09:34:06
@Kövérmadár [swe]: kicsit régiek a bejegyzések, de nagyon hasznos és érdekes blog, főleg férfiaknak:
pattayasmile.blog.hu
„Ha el kell mennem, hogy a gyerekeimet fel tudjam nevelni, akkor elmegyek” – írja posztjában az elvált, gyerekeit egyedül nevelő Juci, aki ápolónő volt Magyarországon, amikor egy komoly műtét előtt a fia arra kérte: költözzenek hozzá Angliába. Eldönteni persze könnyebb volt,…..
Finnországot gyakran úgy emlegetik, mint mintaországot, ahol az oktatás kitűnő, az emberek boldogok, az állam nem avatkozik be túlzottan a mindennapokba, és egyáltalán: minden szuper. De hogyan néz ki mindez közvetlen közelről, hat év ottlét után? Ezt írta meg Zsuzsi...
Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy…..
Nehéz indulás után jön a szerelem, stabilnak tűnő állás – majd érkezik a válság, a munkahely kivonul az országból, a lakáshitel viszont marad… ismerős a történet, igaz? Alighanem…..
A héten jelentette be a kormány (egészen pontosan Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár), hogy százmillió forintot költenének 50 Londonban élő és dolgozó fiatal hazacsábítására. Én meg nem nagyon értem, de ti majd biztos elmagyarázzátok. Ne…..
GrandMasterB 2015.04.24 13:53:43
@SzerződésSertés: Ha nem túl személyesek az indokaid, akkor megkérdezhtem, hogy mi volt az oka/okai annak, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire kiábrándultál az otthoni életből?
Azért kérdem, mert 6 év Svájc után én is hasonló lépésen gondolkodom.
A napokban vált elérhetővé az interneten a Menjek/Maradjak londoni epizódja, ennek kapcsán született az alábbi írás. Szerzője Molnár-Logemann Zsófia klinikai- és egészségpszichológus, stressz tanácsadó, a hollandia Amersfoortban található magyar lelki egészségközpont…..
GrandMasterB 2015.03.04 13:26:07
@qkuc: nagyon jó. Nekem főleg az első kettő ismerős érzés.
A mai posztban egy már ismert szerzőpáros női tagja, Cinkapanka írta meg Londonba érkezésének, munkakeresésének igen változatos és eseménydús történetét. Disneybolt és London Zoo, egészen különleges színhelyeket járhatunk vele végig, méghozzá belülről. (Aki szeretné…..
GrandMasterB 2015.02.23 07:56:32
@NIKI LAURA: írhatnál erről a genfi barátodról. Miért nem használja ki a 400 napos munkanélküli segélyt, a fizetés 70%-át kapná, ha nincs gyereke.
A posztot egy dühös ápoló, Mónika írta, aki sokáig dolgozott Magyarországon azon, hogy ő és kollégái munkáját elismerjék. Azonban tavaly ősszel arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem tudja otthon tovább folytatni, így átkelt a határon Németországba. Tegnap volt az…..
A Nagy Visszatérő Témák egyike az, hogy csak azért, mert magyarok vagyunk egy másik országban, feltétlenül segítenünk kell-e egymást, jóban kell-e lennünk egymással? Ha jól látom, eléggé megosztó kérdés, ezt piszkálgatja írásában Zsé is. „A határátkelés hosszú…..