Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fanna1

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ez a könyv a szabadságot adhatja a kezedbe, ha kitartó vagy és megfelelően bánsz vele. Én nem bírom az ilyen típusú, színes-szagos könyveket, amiben bonyolultabbnál bonyolultabb receptek, életfilozófiák vannak, amiket lehetetlen követni és az ellenkező hatást érik el vele, mert az ember…..
És már eszembe is jutott az utolsó fejezetre, hogy miért utáltam Katnisst. Mert buta, mint a föld. Neki támad gondolkodás nélkül mindennek és mindenkinek, pedig (valamilyen rejtélyes oknál fogva) mindenki őt akarja megvédeni. Teljesen ismeretlenek és jó ismerősök, mindenki azon van, hogy ő éljen. És…..
Hogy őszinte legyek, jó pár évvel ezelőtt már olvastam a trilógiát és a filmeket is láttam. De a főbb cselekményen és néhány dolgon kívül semmi nem maradt meg belőle. Kivéve annyit, hogy gyűlölöm Katniss Everdeent, a főszereplőt. És szegény Jennifer Lawrence is megitta ennek a levét, mert jó sok…..
A történet az 1960-as évek Amerikájában játszódik. Javában zajlik Martin Luther King küzdelme a faji egyenlőségért New Yorkban. Mi viszont egy eldugott déli városkában vagyunk, ahol minden valamirevaló hölgynek néger bejárónője van. Különböző szereplők nézőpontjából, elmondásából jutunk át a…..
Gyöngy és May élete igazán fényűző. Keresett modellek Sanghajban, amit Kelet Párizsának is neveznek. Dolgoznak, táncolnak, mulatnak és jól élnek. Szolgáik kiszolgálják őket, barátaik imádják és csodálják őket. Modern kínai lányokként élnek, kikre már nem hatnak a régi hagyományok. De életük egy nap…..
Minden évben összeírom a filmeket is, amiket megnéztem az évben és pontozom is őket. Lássuk: 1. A szoba 10/52. A kis kedvencek titkos élete 10/53. Az igazi csoda 10/104. A Karib-tenger kalózai 5 10/95. Egy gésa emlékiratai 10/56. Mamma mia! 10/97. Mamma mia! 2 10/8 (azért ennyire nem volt jó)8.…..
Minden évben összeírom, milyen könyveket olvastam el az adott évben. Lássuk 2019 könyveit: 1. Emma Donoghue: A szoba2. Michael Ende: Momo3. Margaux Fragoso: Csak, ha te is akarod4. Makszim Gorkij: Éjjeli menedékhely5. Lina Haag: Egy marék por6. Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai7. Eric Kästner: A…..
A harmadik könyv számomra teljesen bebizonyította, hogy ez a sorozat egy hulladék. Legszívesebben felgyújtottam volna, de sajnos csak kölcsönben van nálam. Nézzük az okokat, amiért erre a következtetésre jutottam: Az előző bejegyzésben utaltam arra, hogy Christian mennyire akar uralni és…..
A sztori ott kezdődik, hogy főszereplőink szakítottak, kínkeserves 4 napon vannak túl, amit végig bőgtek vagy ki tudja, mit csináltak, majd Christian újra felbukkan Ana életében, hogy elvigye José kiállítására. Ahonnan, miután megvette az összes Anáról készült képet, olyan gyorsan lelépnek, hogy az…..
Be kell-e mutatnom bárkinek is történetet? Nem hinném, szóval térjünk a lényegre: mi folyik itt gyöngyösön? Ez így működik? Mármint nem az, hogy emberek megismerkednek és keresik egymás társaságát. Hanem közveszélyes emberek csak így megmutatják a játszószobájuknak nevezett fegyverraktárukat? Én még…..