Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paperboy

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még évekkel ezelött történt, hogy láttam a neten egy steampunk billentyűt és nagyon megkívántam. Aztán az árakat látva úgy gondoltam, hogy inkább csinálok magamnak egyet. De közben már elkezdett formálódni egy másiknak a képe a fejemben. Aztán a következő..... Szóval így…..
Egy évvel ezelőtt összeszedtük 2016 legfurább történeteit, amikkel a munkánk során találkoztunk, most 2017-en a sor, hogy megmutassuk, időnként milyen „izgalmakat” tartogat egy munkahely. A PR-es anyuka „Tulajdonképpen egészen jól sikerült interjún voltunk túl, egy pályakezdő fiatal srác volt a…..
Abban mind egyetértünk, hogy segíteni jó dolog. Van benne valami melengető érzés. Azonban az már egyáltalán nem okos segítség, ha közben máglyán feláldozod magad! Úgyhogy ismerjük meg Julit, akinek az esetén keresztül láthatjuk, hogy a kezesség mennyire nem jó módja a segítségnek. Juli egy 50-es…..
Vagy legalábbis elgondolkodni rajta. Nógrád megye gazdasági mutatói meglehetősen szerények, különösen Pest megyével, pláne Budapesttel összevetve. Ellenben a földrajzi közelség nyújtotta lehetőségek megfontolandók. Például Balassagyarmat még kilencven kilométerre sincs Budapesttől közúton. Autóval…..
Roham tempóban újul meg a XIII. kerület, ahol folytatódnak a tömeges lakásépítések, idén több 10 milliárd forintot költenek különféle szociális és kulturális beruházásokra. Nem csoda, ha az ide költözők egyre magasabb lakásárakkal szembesülnek. A fejlesztők meg gyakran…..
A katonai várost nem a szovjetek, hanem az alaszkai földrengés tette lakhatatlanná. A falu lakossága így kénytelen egy toronyházban élni. A Bruckner-barakk napjainkban...
paperboy 2017.04.22 23:20:48
A lediplomázni amúgy képtelen Kósa Lajos nevezi a CEU-t diplomagyárnak. A fideszes potentátok már a nevét sem hajlandóak kimondani az egyetemnek. Aki pedig a CEU védelmére kel, az szerepel Soros fizetési listáján. Lássuk, mit mondanak a számok arról az iskoláról, amit kedden a fideszes többség…..
paperboy 2017.04.05 17:23:53
@Chiccbp: secperc alatt lehet Amerikában egyetemet alapitani. Aha. Alapits...
Andy Vajnát sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy titkolná, kihez húz a szíve. (Spoiler: nem Soroshoz.) Van neki egy tévéje, aminek reggeli magazinműsora és a hírműsora is a pártpropagandát tolja szemérmetlenül, az újságírói etika minden szabályát a Holdig rúgva, és van egy rádiója is,…..
paperboy 2017.04.05 09:58:06
@Nick-son: ugyan már kell a szelep a népnek, mint az Illés vagy a Hofi is az volt. Most Balazseék játsszák a szerepet/szelepet)

Ugyan már.....
Rémisztenek a városi legendák? Megfogadtad, hogy soha nem fogsz panelba költözni? Vess néhány pillantást ezekre a panelokra, biztosan jobb, mint ahol most laksz!..
Sokszor gondolkodtam rajta, hogy asztalt vagy ülőgarnitúrát csináljak raklapból, mert egyedi és jól néz ki szerintem. Meg persze olcsó és könnyű elkészíteni otthon is. A fenét!..
paperboy 2017.02.21 17:08:17
Nem itt van a kutya elásva hanem a részletekben. Ugyanezt számolgattam és nem éri meg. Én kerti sarok garnitúrát akarok csinálni, Ehhez kell ülőfelületre 2x4 raklap, háttámlának még minimum 4, de inkább 5. plusz az asztal, még egy, de inkább kettő. az 15 raklap. 2500-ért már kapsz egyszer használt, EUR raklapot (nem egyutast, többször felhasználható, de még világos a színe) Szóval az 37500 Ft. Ha igényes vagy, a raklapot pár nagyobb fő elemre szétszeded, lecsiszolod és ujra összerakod, Itt lehet kihagyni pár alkatrészt, de sok lesz a szögkihúzó miatt a selejt, szóval kell a 15 raklapnyi anyag. Ellenben ha te tervezed meg a kanapédat, sokkal kevesebb anyagból ki lehet hozni, mert a raklapok egymásra rakása miatt rengeteg a felesleges anyag. Szóval egy raklapbútornak kinéző, sarokkanapét kevesebb mint fele anyagból ki lehet hozni. Az én tervemben a megrendelt faanyag 0.35M3, a 15 raklap anyaga 0,83 m3 fát igényel. Nem kell szétszedni, rugalmas lehetsz minden méretben, designban, és biztosan sokkal jobban néz ki mint néhány egymásra rakott raklap (de ha az tetszik, akár raklapdesignja is lehet. Ennyi anyag a helyi fatelepen gyalulva kb 50e Ft. azért a 12e Ft spórolásért a végeredmény sokkal jobb lesz, ami akkor is tetszik majd mikor már nem lesz divatos a raklapbútor. Nem is beszélve arrol hogy nem is a fa a drága, hanem a szivacsok, szóval az összköltséghez képest a 12e Ft spórolás miatt a rengeteg felesleges melo nagyon nem éri meg. Természetesen ahhoz hogy ezt meg tudd csinálni, kell pár eszköz a kalapácson kívül, de azért jobb háztartásban ez mind akad.
Több hasonló cikkbe is belefutottunk mostanában, amiben kifejtik, hogy mekkora üzlet a bolti tengeri sós orrspray. Megmondom őszintén, hogy mi is használjuk a kislányunknál orrszívás előtt és most hogy jobban utána olvastam, elszégyeltem magam, mert simán vettük eddig a 2000 Ft/ 50ml orrsprayt,…..
A kérdésre szinte lehetetlen választ adni, már csak azért is, mert az emberek, még ha válaszolnak is rá, hajlamosak kicsit szépíteni a valóságot. Szóval az alábbi felmérés eredményeit is érdemes fenntartásokkal kezelni...
paperboy 2017.02.21 13:22:24
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror, Egy olyan cégről írnék, amelynél a következő karrierlehetőség áll a rendelkezésre:(a linket benne hagyhatjátok és cenzúrázhatjátok is, tegyetek belátásotok szerint). Az álláshirdetés…..
paperboy 2017.02.21 09:31:09
@Sörömpőőr: szerintem a posztolónak nem a munkával van baja, hanem azzal hogy nem erre jelentkezett. És igen, mindig van, akinek rosszabb a másiknál.
Abban megegyezhetünk, hogy amikor bármilyen kínai gyártmányú terméket vásárolunk az első dolog, ami felmerül bennünk: vajon meddig bírja? Sokan azt is kétségbe vonják, hogy a kínai gyártmányú termékek esetében lehet-e érvényesíteni maradéktalanul a garanciát. Ezeket a kérdéseket nincs miért…..
Elég volt! Elég volt abból, hogy havonta egyszer le kell másznom a retkes, büdös vízaknába leolvasni a vízóraállást. Ahogy a horgászbotról szokták mondani: a bot a horgász meghosszabbított karja. Valami ilyesmin kezdtem én is törni a fejem. Arra gondoltam, hogy elkezdek egy hosszabb Mano…..
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
paperboy 2017.02.08 18:13:38
@Conchobar: ezt a versenyt eddig öten fejezték be háromszor, 10-en kétszer, és negyvenhárman egyszer. Páran még úton vannak reméljük már mindenki beér. Azt hiszem kevés olyan kihívás van a földön, amit teljesíteni ennyire nehéz. Fizikailag, mentálisan, anyagilag is bírni kell. Kell hozzá tudás, szerencse, lélekjelenlét, bírni kell szélsőségeket, stb. Lehetne statisztikázni, pontszámokat számolgatni, mert ráadásul nem végzett rossz helyeken, de elég, ha a benne van abban a 15 versenyzőben akinek ez a verseny többször is sikerült.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vendée_Globe

Azt hiszem ez azért teljesítmény. Ez kevesebb mint ahányan a Holdon jártak, mint ahányan oxigén nélkül megmászták az Everestet, és van még pár ilyen rekord amit nagyra tartunk de mégis sokkal többen voltak rá képesek mint többször beérni ezen a versenyen. Nyugodtan lehet örülni ennek.
paperboy 2017.02.09 00:06:13
@Conchobar: hát ha ezt fizikailag mentalisan es anyagilag is kibirod, emberek szazai kisernek az utolso par millimeteren, es eloben kozvetitik ahogy beerkezel a celba, rolad is megemlekezik a sajto.
Bútort webshopból? Talán. De mivel jellemzően nagy kiadás, viszont egy csomó tulajdonságot nem lehet leírás meg kép alapján mérlegelni, én nem hiszem, hogy tenném. Bár olvasónk problémáinak nagy része nem ennek volt köszönhető. Kedves Homár!  Az outletbutor.hu-ról volt „szerencsém” megrendelni…..
Kezdeti nehézségeim ellenére csaknem egy év elteltével, végre megérkezett az úgynevezett Unic UC46 fantázia névre hallgató kínai projektor csoda. Picit kevesebb mint 16 ezer forintért. A csomagolásáról nem akarok sokat beszélni, ez a kép mindent elárul. A doboz hátoldalán láthatóak az adatai.…..
Az a helyzet, hogy ezt az X-Faktor dolgot ideje lenne elfelejteni. 2016-ot írunk,ha tehetséget akarok hallgatni, ott a YouTube, csak győzzem élettel. A csillivilli körítés, a nagy díszlet, a szavazattarhálás és a mentorok, azaz a parasztvakítás része a dolognak, amitől tulajdonképpen tévéműsor…..
Nagyon sok filléres praktika létezik, amit főleg a rosszul szigetelt házakon, lakásokon lehet jól alkalmazni. A szigetelőcsík ragasztásán keresztül egészen a huzatfogó párnáig. De létezik egy takarékossági tévhit, amivel nem hogy spórolsz, de jól megdobja a számlát. Ez pedig az, hogy amikor nem vagy…..
Sokan egyből a benzinkúthoz hajtanak, ha a műszerfalon kigyullad az üzemanyag szintjét jelző lámpácska. Ez persze nem véletlen, mindenki retteg ugyanis attól, hogy az út szélén ragad, és gyalog indulhat el benzinért, avagy motorolajért.Pedig a lámpa kigyulladása csak azt jelzi, hogy hamarosan…..
Heteken át kissé értetlenkedve olvasgattuk a híreket arról, hogy mi folyik Pécsett a Zsolnaynál. Addig világos volt az első pillanattól kezdve, hogy van egy iparág, amely lefelé szálló ágban van, küzd mint malac a jégen. A gyártók közül pedig épp a Zsolnay van a legszorultabb helyzetben, mert nem…..
paperboy 2016.08.01 13:38:02
@elemes: en azt szeretnem tudni, hogy mikor milyen módon milyen címletekben fizetnek a munkásoknak....