Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gépsonka007

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyedik, utolsó részéhez érkezett a külföldön élő magyar gyerekeket bemutató sorozat (illetve ez így nem teljesen igaz, de ez legyen az újév meglepetése), melyben a Frankfurti mesék blog szerzője, Gabuschka kérdezett az első két részben kisebbeket (itt és itt pótolható, ha…..
Gépsonka007 2016.12.29 15:36:29
@macamuca [IHUN]:
Részben igazad van, de én át tudom érezni a helyzetét. Szintén egy jó közösségből kerültem egy hasonló osztályba. Nem volt rossz hely, ma is sokukkal összetartunk. De hogy milyen punnyadás volt a középiskola nagyobbik része.. És esélyt sem látok, hogy sokat lehetett volna ezen változtatni. Osztályon kívüli dolgok pedig sokkal nehezebben mennek, ha leszívnak az ócska hétköznapok, illetve nem áll mögötted megfelelő baráti gárda.
Én nem hiszek abban, hogy kizárólag mi vagyunk felelősek a sorsunkért. Nem akarok senki nevében mentegetőzni, de a szociális életben is vannak helyzetek, amik nem ideálisak, és nehéz kihozni belőle többet, mint amit sikerül.

Egyébként falu és falu között van különbség. Lehet, hogy ott van tőle köpésre a város. Meg hát nem is mindenkinek van igénye sokkal többre. Például valakinek az a fiatalkor, hogy ismer mindenkit a környéken, 80Ft a nagyfröccs, meg mindig akad a társaságban egy sofőr, aki nem riad vissza, ha 20kmre van a legközelebbi házibuli. Ez is egy életérzés csakúgy, mint a nagyvárosi lét.

De mindegy is, igazából ahol sok a bejárós, ott nagyobb stabil közösség kell kialakuljon, hogy rendszeresen legyen program.Az iskolabusz említése egyenlő az Isten háta mögöttel (legalábbis itthon).

Egyáltalán nem ismerkük se a személyiségét (amin bizony nem lehet cakk-pakk változtatni, mint sokan azt gondolják), sem a környezetét. Sokaknak még akkor is hatalmas kihívás lehet beilleszkedni egy idegen helyre, ha a feltételek adottak. Pláne ha még nem is oda kerül, ami számára szerethető lenne.
Folytatódik 2017-előzetes listasorozatom. Lassan megérkezünk a jövőbe tekintő cikkszéria végéhez, ugyanis ezen kívül még kettő hasonszőrű poszt fog napvilágot látni, hogy aztán rögvest bele is vethessük magunkat a vadonatúj, sok izgalommal kecsegtető filmévbe. Eleddig…..
Internet celeb, azaz Wanghong lett egy pillanat alatt ez a 71 éves kínai férfi, aki a hónap elején állt modellt fiatal fotósoknak...
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye április 19-én: Az áltudományos kutya ugat, a GMO-karaván halad Dr. Györgyey János tudományos főmunkatárs (MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Növénybiológiai Intézet) előadása Előzetes: Miközben a génnemesített növények köztermesztése évről évre nő, és a…..
Gépsonka007 2016.08.02 20:29:02
Valószínűleg nem mostanában fogják itthon engedélyezni a GMO-s növénytermesztést, hiszen a hazai mezőgazdaságnak komoly haszna van abból, hogy garantáltan nem GMO-s vetőmagot, (vagy akár terményt/terméket) árul exportra.

Komoly aggályom van azzal szemben, hogy itthon jobban megérné-e összességében GMO-s növényeket termeszteni. Ugye az előbb említett garanciás vetőmag-export sérülne, illetve magáért a GMO-mentes terményért (pl. szója) is jelentősen többet lehet kérni.
Illetve a hazai termésátlagok jelenleg sem rosszak világviszonylatban, nem tudom, hogy érdemben javulna-e a helyzet GMO-ra való átállással. Számokat nem tudok, de például a szervetlen műtrágyák szórása is korlátozott (pl. nitrogén-műtrágyákra gondolok), illetve ha bejönne a GMO mondjuk 2020-ban, akkor elképzelhető, hogy társulhat mellé valamilyen újfajta kvótarendszer, vagy támogatások.
A magok árát, és a termesztés hosszú távú sikerességét sem ismerem. Olvastam régebben pár cikket, hogy az USA farmerek sem maradéktalanul elégedettek, mivel a vásárlók is szívesebben veszik a nem-GMO-s termékeket, illetve a növények ellenálló képessége is csökken, ahogy megjelennek az immunis kártevő fajok.

Másik részről maga a szemlélet sem tetszik. A hazai fajták, vagy az itt tovább nemesített fajtákat kiszorítaná, akkor nagy import-függésbe kerülne az ország, ráadásul ilyen jó hírrel rendelkező cégekkel, mint például a Monsanto.
Igaz, most is mindenképp meg kell vásárolni évente a magot, aki pl. hibrideket termeszt, de ez talán egy enyhébb függőség.

Az a véleményem, hogy vannak olyan országok, ahol jelenleg szükséges a GMO, mert az embereknek se kellő tapasztalatuk, se pénzük nincsen a kártevőírtásra és a megfelelő nemesítéshez (szárazságtűrés fokozása). Vannak olyan afrikai országok, ahol szó szerint a fél ország mezőgazdaságban dolgozik, mégis pocsék a termés a multis gazdaságokon kívül az előbb említett okok miatt.
Ezzel szemben nekünk még ki kéne várni. Gazdaságilag is jó befektetés lehet, közfelháborodást sem keltene, és néhány évtized alatt talán több kutatási eredményt kapnánk, az emberek fejébe is rend rakódna - akár pozitív, akár negatív lecsengése lesz a GMO-nak.
Az egyetlen nagy veszély csupán az, hogy elrobog mellettünk az egész, EU-ban is ez lesz a fő irányzat, és kérdéses, hogy ha muszáj lesz váltani, akkor a korlátozott hazai kutatások és a sokáig zárt piacunk mennyire lesz versenyképes.
Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi kérdezősködés után kiderült, hogy…..
Gépsonka007 2016.08.02 17:04:40
@Csilla2: Szállj már le a magas lóról! Örülök, hogy neked bevállt, de ettől még semmilyen tudományos alapja nincs az egésznek.
Összekutyulják a mechanikus rezgéseket, a sajátfrekvenciát, az elektromágneses hullámokat és az anyag kvantummechanikában leírt természetét, hozzákevernek valami new age maszlagot, és akkor minden csodás.

A Varga László előadásban is rengeteg ellentmondást, fals adatot lehetne keresni. Például már a legelején úgy veszi, mintha a Föld mágneses tere állandó lenne. Csak hogy ez nem igaz. Már az emberiség létezése óta is bekövetkezett 1-2 pólusváltozás (ezzel együtt gyorsan, nagy mértékben változott a mágneses tér), és meglepő módon túléltük. Az is marhaság, hogy az ionoszféra "leárnyékolja" a föld mágneses terét.
Érdemes ezt elolvasni, a 2. hasábban, "Mágneses tér és egészség" cím alatt van a lényeg:
www.matud.iif.hu/2014/03/03.htm

Ezt a szövet rezonanciás dolgot sem hallottam még sosem. Mi rá a bizonyíték, hogy a sejtek valamilyen rezonanciát használnak a kommunikációhoz, vagy mihez? Az ugye világos, hogy a folyamatos elektromágneses sugárzás jelentős energiaveszteséget eredményez? És mindez feleslegesen, hiszen kommunikációra bizonyítottan ott vannak az elektromos impulzusok, az ionkészletek, a különféle kémiai jelzések+érzékelők.

A számokkal is valami brutális gondok vannak. Beszél itt először 100GHz-ekről, aztán a fény THz-es nagyságrendjeiről, végül 1000Hz-es tartományokról, és közben az sem világos, hogy ez most milyen rezgés. Hang, elektromágneses hullám, vagy micsoda.

A második részt már a hexagonális vakernél kikapcsoltam.

A Vitallandes honlap még nagyobb krumpli, ez tetszett a legjobban:
"A biorezonancia másik iránya, a bárki által könnyen használható, kifejezetten otthoni alkalmazásra fejlesztett készülékek. Ezek diagnosztikai célokra nem alkalmasak, de különböző terápiákra annál inkább, különösen a megelőzési szakaszban. "
Az otthoni készülékek vajon miért nem alkalmasak diagnosztikára?

Nem tudom, hogy van-e ilyen feltáró cikk, de meglepődnél, hogyha egy nyilvános cikk keretén belül megmutatnák, hogy mi van egy ilyen készülék belsejében, vagy éppen szoftveres oldalról hogyan is működik a dolog. Nagyjából akkora kamu, mint az aura fotózó gép, ami lényegében a bőröd ellenállását méri, és ez alapján generál egy ócska effektet.

A tudományos szemléletet meg láthatóan nem fogtad fel. Nincsenek 'gonosz erők' (csak annyira, mint más területeken), aki a 20. században akarja tartani az emberiséget, és hülyére akarja magát keresni a gyógyszereken. Ha valami bizonyít, akkor azt általában elfogadja a tudományos világ. Ha én gonosz gyógyszercég lenne, és megjelenne egy tudományosan elismert, mindent vivő gép, akkor egyszerűen felvásárolnám, és eldönteném, hogy mi éri meg jobban - elsorvasztom, vagy tovább viszem a vállalkozást.
Ez a biorezonanciás cucc jelenleg egy józan paraszti észt sértő ezo-maszlag, egy fekete doboz (= egyáltalán nem ismerjük a működését), és semmilyen komoly ember, vagy hiteles publikáció nem áll mögötte. Sőt, több országban már büntetéseket, tiltólistás szerepléseket szedett fel ez a "szakterület".

Azt is abszurdnak tartom, hogy szerinted minden élőlénynek a primitívségük szerint osztályozva (???) más és más rezgési frekvenciájuk van. Egy baktérium és egy emberi szervezet sejtjei közt szerkezetileg nincsen lényegi különbség, csupán másra optimalizálódtak. Sőt, egy bizonyos baktériumnak is több törzse van. Olyat miért nem figyeltek meg, hogy egy baktérium álcázásként a szervezet frekvenciáit kezdte el kibocsájtani?

Rife nem tudom mennyit tett le az asztalra, találtam a munkásságáról egy doksit:
www.rife.org/john%20marsh/rifeinstrumenthistory.pdf
Beleolvastam az első fejezetekbe és az összefoglalóba, nyilván nem fogok 200 oldalt végig olvasni. Ezek alapján elektroncsövekkel kísérletezett, mint akkoriban sokan. Valószínűleg a mai készülékeknél több kísérlet állt a háta mögött, bár engen nem győzött meg a technológiája. Egyépként érdemes a frekvencia-adatokat a Zapperhu-s linked adataival összevetni. Se a hangfrekvenciás, se semelyik változatú rádiófrekvenciás adattal nem egyeznek.

Lehet szidni a modern orvoslástant, bárki elismeri, hogy közel sem tökéletes. De amögött legalább dollármilliárdos K+F és több száz évnyi tapasztalat áll, komoly eredményekkel. Sajnos még mindig nehéz akár egy trombózist, vagy hasonlót beazonosítani, vagy bármi hasonlót, a háziorvosok jelenleg nem mindenhatóak.
Subba Ilyenek mennek a szomszédban 2015.07.07 16:15:08
Három nap dudorgás  ..
Gépsonka007 2015.07.12 19:13:00
Subba Strandmester 2015.07.10 09:09:00
Eléggé eljárta B) ..
Gépsonka007 2015.07.12 18:18:19
Sikerült előkaparni megmenteni a Budapest Tévé Demcsák Zsuzsájának első egész estés ideglelésének mozifilmjének rendezői változatát. Egyébként ki más lenne a rendezője Lexikének, ha nem Űrkapszula Tomi.  ..
Én adnék neki faszos pofont is B)..
Gépsonka007 2015.05.21 20:38:00
@AnChoR: Csak írd le kommentbe, zsidózásnak álcázva. Akkor talán nem veszik észre.
Barlangrajz sztori lesz, de biztos van olyan subbázó, akinek ez új infó lesz. Szóval a Delta agycincáló főcímzenéje kisgyerekkorából mindenkinek megvan gondolom. Ha nincs, akkor mutatom: Itt meg az eredeti, teljes hosszúságú track: A Song of Second Moon című szám 1957-ben…..
Gépsonka007 2015.03.12 01:06:04
@dex.ion: techno.org/electronic-music-guide/
Hát én nem mindig értem ebben a leírásban a logikát, és a leírás is majdnem olyan fostaliga mint a hangminőség.
A nagy nevek (előadók) viszont rendben vannak.
Kerekerdő Lakói Hétköznapi hős 2014.09.02 12:00:00
Gépsonka007 2014.09.28 14:09:05
Subba Böbi, már késő!!!! 2014.09.25 17:05:32
Alekosz tudja, mitől lesz harmatos Böbi mindzsója. B)  ..
Gépsonka007 2014.09.28 13:08:22
A párt véletlenül a miniszterelnök-helyettes seggét küldte el nyilatkozni a Hírt TV-be, nagyon sajnálják a félreértést. „Szörnyen szégyelljük magunkat, amikor a Hír TV szólt, hogy szükségük van valakire, aki a KDNP-től beszél, egyből Zsoltira (Semjén, a szerk.)…..
Gépsonka007 2014.08.22 01:46:18
Szerintem ez tökre nem Csárdára való, de:
@nandras01:
Ezzel az Ádám és Évás dologgal kapcsolatban:
A vérfertőzés tulajdonképpen arról szól, hogy a lappangó betegségek, rossz tulajdonságok ha mindkét szülőnél megvannak, könnyebben öröklődnek a gyerekre. És ugye egy testvérpár esetén ennek fokozott esélye van.
Ennek ugye nincs jelentőssége itt, mivel Ádám és Éva voltak az első emberek, a testileg még "tökéletes" pár (mint pl. a fantasyk őstündéi). A későbbiek során a bibiliai időléptéket figyelembe volt gyermek rendesen, és egy nagyobb csoportnál, elsőunokatestvéri szinten túli házasodás már biztosíthatja az egészséges utódnemzedéket (még ha már el is kezdődött a génromlás).
Az idézetek nem tudom honnan lettek kiragadva, de gondolkozz bibliai léptékekben. Ádám és Évának több tucat gyereke volt (50+), ezek terjeszkedtek, vándoroltak, illetve az akkori emberek is zömmel több száz évig éltek (lásd.:Matuzsálem, Noé), szóval ha nem is a testvérét, mondjuk egy unokáját vette feleségül. Bár ez a zsidó eredettörténetből lett összeollózva (ugye a Bibliát is sokat nyírbálták oda-vissza), ez a legzavarosabb rész a Bibliában (Mózi 1.). Már eleve úgy kezdődik a teremtés, hogy egymás után kétfajta akkoriban elterjedt és hasonló teremtéstörténetet ír le.

Persze ezeket a történeteket (az ószövetség elejét) már a legtöbb egyház fenntartásokkal kezeli, mint példázatok, zsidó mitológia részei, elvontabb értelmű történetek.
Én csak reagáltam a hsz-re, mert sosem értettem hogy miért pont a vérfertőzést szokták fő ellenpéldaként felhozni. A kiváló genetikájú első generációknál ez elméletileg nem jelenthetett nagy gondot.
Gépsonka007 2014.08.25 02:23:50
@Perde Dóra: Szia Dóra!
Most hogy jobban megismertük egymást, akkor most már dugunk?
Skype, msn: kanos99@citromail.hu
vagy írj PM-et.
trendi És a hetedik napon..... 2012.08.27 16:23:35
Ezzel a bibliai kezdőrészlettel szeretném érzékeltetni, hogy sok megpróbáltatáson túl én is sokat kerestem, mit is kezdjek? Hová forduljak? De rájöttem, hogy senki nem segít önzetlenül, saját magamnak kell kitalálnom, hogyan boldoguljak? Ekkor jött el a "hetedik nap" amikor is az…..
A cím egyébként egy SKRU szám címe... aki teheti/gondolja hallgassa meg!Elgondolkodtató...(ezt a szót még sokszor fogod olvasni :D )Elvész a lényeg...hmmm,valóban.Az emberek ma már nem tudják mi fontos igazán.Nem,nem világbéke meg szeretet kell ide.Én sok embert nem…..