Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Javorka (törölt)

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elindultak. Laci és angol barátja Nathan éppen most hajtottak el a ház elől, hogy megcélozzák a közeli dzsungelt, ahol a következő két napot fogják tölteni. Ha engem kérdeztek szimplán elmebetegek! :-) A két Bear Grylls Már egy pár hónapja mindenféle…..
Emlékeim szerint Oroszországban még nem nagyon jártunk, úgyhogy éppen ideje volt Annamária írásának, melyből sok egyéb mellett kiderül, miért kellett Moszkvába egyetemre járnia, miért nem mert hetekig tojást venni, no és persze ott a Nagy, Eldöntendő Túró Rudi…..
Javorka (törölt) 2012.09.22 08:56:14
Ismét jelentkezik Rozamami, aki legutóbb a gyerekek iskolai beilleszkedéséről írt, ma pedig saját munkakereséséről (és találásáról) számol be. (Kalandjai első részét pedig itt olvashatjátok.) Kiderül az is, miként jelenthet motivációt egy ronda szőnyeg... Jó…..
Javorka (törölt) 2012.09.21 13:50:35
@daenerys123: Ha kep van a hanghoz az nagy segitseg. Telefonon sajnos csak a fuledre tamaszkodhatsz. :)
Megint hívtak telefonon. Castingra kéne menni. Menjünk, mi bajunk lehet abból. Isteni a sofőröm Vasárnap (ehh... kimarad a wakeboard) várt már a rendező, a rendezőasszisztens, a gyártásvezető és ki tudja hány ember még. Hümmögtek, mosolyogtak és a…..
Amolyan igazi megérkezés utáni első poszt a mai, szerzője, Tamás, Svájcban kezdi meg egyetemi tanulmányait és ígérete szerint több beszámolót is küld majd az élményeiről. Az elsőből kiderül, hogy ma már nem akkora bravúr kijutni külföldi egyetemre, és az is, hogy Tamás…..
Javorka (törölt) 2012.09.20 14:51:02
@hothead: Kulon oldal kene hozza :)
Javorka (törölt) 2012.09.20 14:56:24
@hothead: Se nagyon jo otlet, tenyleg. Genfi magyaroknak van oldala forummal, de annyira zart, hogy feladtam a bejutast. (En elobb olvasni szeretek, ugyanis. )
Javorka (törölt) 2012.09.20 15:00:28
@SilentDreams: Ja, hogy miert is akarok bemenni....
A mai posztban sok a kérdés és a válasz is, szerzője, Lionel North saját bevallása szerint azért indult neki, mert elveszítette a hitét. Amit kapott, az a létbiztonság, ám nagy kérdés, ennek mi az ára... TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
Egy ország, ahol dübörög a gazdaság (nem csak a kormány szerint), és ahová egyre több európai gazdasági menekült érkezik. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) Chile meglehetősen bizalmatlanul fogadja a bevándorlókat – derül ki Viktor írásából. TROLLFIGYELŐ:…..
Mai szerzőnk kamaszként megjárta Kanadát és később megpróbálkozott Norvégiával is, végül mégis Magyarországon maradt. Most családjával együtt menne, de a sok nehézség mégis visszatartja. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Igen, igen, tudom, már megint London, de hát mit tegyünk... De ez a London egy másik London, legalábbis a brit főváros egy másik, talán eddig kevéssé látott arca. A Canary Wharf az elmúlt két évtizedben lett a város (és tulajdonképpen a világ) egyik legfontosabb pénzügyi,…..
Javorka (törölt) 2012.09.09 13:19:58
@naan: Na a salsa nekem is bejott volna, de sajna nekem csak par vereb jutott a szokokutban. Igaz, foleg napkozben setalgattam de volt hogy orakig nem lattam egy embert se... csak a szepseges epuletek... azt jatszottam, hogy kipusztult az emberiseg :))
Igen, déli országról van szó, méghozzá Portugáliáról, ahol elég kevés dolog van úgy, ahogyan az le van írva. De ezen már meg sem fogunk lepődni, különösen, ha elolvassuk NK írását. Érdemes, nekem nagyon átjött a „feeling". TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Javorka (törölt) 2012.09.08 11:38:20
Javorka (törölt) 2012.09.08 13:57:09
@hagyma: Nem ennyire bonyolult ez a kerdes, szerintem. A vendeglato elojoga, hogy barmi indokkal kerje a cipo levetelet. Nalam nincs szonyeg, nincs parketta, nincs "csuszo-maszo" koru gyerek es japanok se vagyunk, ugyhogy tolem gumicsizmaban is bejohet barki. :)

Svajcban sok szakmunkas portugal. Eddig minden vizvezetek szerelo, villanyszerelo es rovarito portugal volt, aki nalunk megfordult. Jol dolgoztak.

Viszont anno az ingatlanos holgy, amikor mutatta a lakast kihangsulyozta, hogy a kornyek remek, itt nem laknak portugalok...
IndiaPass Goldenblog jelentés 2012.09.07 19:17:03
Tegnap éjfélkor lezárult a szavazás és ma kihirdették hivatalosan is az örömhírt: az IndiaPass második helyezést ért el a közönségszavazás során 2012-ben a Goldenblog helyi.érték kategóriájában! Ez persze nem a mi érdemünk, hanem a tiétek kedves olvasók, barátok és…..
Javorka (törölt) 2012.09.07 20:52:58
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
Javorka (törölt) 2012.09.04 14:55:51
@dobcucc22: Korea! Ez az!! Nagyon szeretnek egy alapos ismertetot Korearol... legyszilegyszilegyszi! :)
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
Javorka (törölt) 2012.09.03 14:55:03
@venator: Bocsi, mar mastol is olvastam, hogy "iskolába otthon fog járni". De miert fontos ez? Mar ugye leszamitva, ha valami vilagvege helyen vagy...
Javorka (törölt) 2012.09.03 15:10:15
@venator: Ertem. Erre igy nem gondoltam.
Javorka (törölt) 2012.09.03 15:32:56
@LenaLondon: Pontosan ezert nem ertettem en sem. :) Eltekintve a magyar oktatas szinvonalatol (erre nincs ralatasom mar jo ideje), de azt olvasom, hogy minden iskola anyagi gondokkal kuzd, a tanarok vegletekig kihasznaltak es tulterheltek... stb. Szoval szerintem minden gyerek jol jar ha valami gazdagabb helyen kezdheti az iskolait. A kozepiskolara pedig mar eleg nagy, hogy velemenye legyen arrol, hogy hol akarja folytatni. :)
Hogyan vigad az indiai nép? A 10 napos Onam fesztivál kapcsán, amikor már minden kötelességüket teljesítették a családok... imádkozás, pookalam készítés, ajándékozás, lakoma, stb, akkor felkerekednek és átadják magukat a szórakozásnak, minden szinten, minden…..
Javorka (törölt) 2012.09.03 12:13:33
www.mommo.hu/media/Halalkatlan_2

Katlanmotorozas, jo is az. Valamikor pesten is volt... ugy 40 eve :)
Javorka (törölt) 2012.09.03 13:39:25
@dondiridongo: En is csak tippeltem. A nagybatyam motorozott a ligetben... amig anyam meg nem tudta! Sajnos en nem lattam, ez meg elottem tortent. :)
Aztán hogy teljesülnek-e, az más kérdés. Ivettnek és párjának teljesült, megtapasztalták, milyen az, amikor „leesik a húszfillér". Az írás Grazból érkezett, hogy miként jutottak odáig, rögtön kiderül. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Javorka (törölt) 2012.09.02 11:59:58
@Nickkkkkkkkkk: Nekem is tetszett a torteneted. Szerintem valahogy igy kellene elindulni azoknak, akik "csak uuugy" akarnak belevagni a vilag meghoditasanak. Kalandos es megis biztonsagos... es szerintem semmilyen munka sem szegyen.
Sot! :)
Második éve vehetünk részt az indiai Kerala állam legfontosabb fesztiválján, az Onamon, amelyről részletesen beszámolunk most nektek. Ünnepel Kerala A legenda Az Onam fesztiválnak egy kedves (na jó, nem annyira kedves) mitológiai történet az alapja.…..
Határátkelő Bejgli helyett ataif 2012.08.31 06:53:00
Egy kis egyiptomi ízelítő ottani országfelelősünktől, avagy Timi elárulja, milyen is a kairói élet Ramadán ünnepének idején. Egy biztos: az önmagukat éheztető, ostorozó muszlimok képe nem feltétlenül felel meg a valóságnak. (A képek nem a szerző…..
Mai utunk Indiába vezet, és kiderül, lehet-e párhuzamosan három nyelvet tanulni az óvodában, hogyan néz ki a „Szabad Nép-félóra" helyi módra és hogy mit keres egy vadászpilóta egy óvodai évzárón. Tartsatok Vikivel! „A megannyi „nyugati" ovis és iskolás poszt után…..
Utazás előtt a legtöbb ember információt gyűjt az úti céllal kapcsolatban. Fokozottan érvényes ez, ha az a bizonyos úti cél nagyban eltér a hazától, mint például India. Rengeteg olvasónk pontosan az utazásra való felkészülés szakaszában talál rá az IndiaPassra is és sokan…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
Javorka (törölt) 2012.08.28 09:46:31
@naan: Foleg allando meleg kell, ugy 2 napon at. A konyhaban ez biztos meg van. Nagyon kivancsi vagyok vajon sikerul e Norbinak kovaszos uborkat kesziteni. Nagy hibaja a vilagnak, hogy sehol nem ismerik/nem keszitik ezt a finomsagot. :)
Javorka (törölt) 2012.08.28 23:17:19
Ma Svájcba visz utunk, ahonnan Flow küldte el tapasztalatait (a Facebookon, mert hát így is lehet, ugye...). Írása (mely remélem, csak első a sorban) nem túl hosszú, de érdekes információkat tartalmaz. Hát lássuk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..