Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napi_5_kv

17 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E bejegyzés megírását egy ideje már halogatom, hisz olyan témát boncolgat, amit kihívás ízlésesen tálalni. De minthogy a blog címe Rizsporos Hétköznapok, és az elmúlt egy évben a történelmi mindennapok számos témáját sorra vettük már (úgyis mint fogmosás, menstruáció, tisztálkodás), gondoltam ideje…..
napi_5_kv 2017.12.09 11:29:22
@Dinkainka: Ajanlanek egy fogadast, de erkolcstelen lenne. Ket evet kutattam a helyszinen.
Lehetne sajnálni Jakupcsek Gabriellát, de nem sajnálom. Sándor Erzsi véleményével értek egyet, aki ezt írja: „egyetlen könnyem sincs Jakupcsek felbontott exkluzív szerződése miatt. Ő az MTVA-ba szerződött azokhoz, akik most végkielégítéssel kifizetik és visszafoglalkoztatják…..
Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos (stb…) osztalékot vett fel. Nagy ügy. Ha egy vállalkozó jól menő és sikeres céget működtet, különösen, ha saját lábán áll, miért ne vehetne fel osztalékot? Ha a kormányfő sógora eladja érdekeltségét, miért ne vehetné…..
Napi_5_kv Hétköznapi hazugságok 2015.03.03 11:54:37
A nemzeti hírcsatorna elindulásával a köz(pénzből üzemeltetetett)tévé befordult a bukásspirál utolsó fázisába. Innen nincs – és nem is lesz – lejjebb: az M1 Híradója már korábban is kimaxolta a seggnyalonc valóságtorzítás műfaját, de most nagyüzemi, sőt, inkább…..
Előre is bocsánat a nagyon hülye címért, de annyira adta magát, hogy nem tudtam ellenálni. Több mint egy hét telt el azóta, hogy egy jól definiált szemléletű sajtóorgánum-csokorban lelkiismereti okokra hivatkozva felmondott egy sereg újságíró (azóta még néhányan követték…..
Most, hogy lassan véget ér a Magyar Filmhét, itt az ideje, hogy megfejtsük, a magyar filmek valójában miért nem fognak még jó ideig eljutni szélesebb közönséghez. Mert még él a sztereotípia. "A magyar film nézhetetlen” – ez az elmúlt ötven év egyik legtöbbet citált…..
napi_5_kv 2014.10.19 18:16:50
@eßemfaßom meg áll: Az elmúlt 10 évből mondok: Hajnal Tímea - ha olaszok vagy franciák készítik, kasszasiker. Csak szex és más semmi, dettó, de képzeld el Hugh Grantot, mint Seresst és Ralph Fiennest, mint Csányit. Fehér tenyér. A vizsga - ez, ha német vagy osztrák, Oscart kap. És ami a személyes, bazinagy fájdalmam: Isteni műszak. ha Franciaországban vagy Finnországban hozzák össze, valószínűleg nemzetközi kultfilm lenne. És az új filmek közül, amiben biztos vagyok, hogy Nagy Nemzetközi Siker lenne, az a Liza, a rókatündér.
napi_5_kv 2014.10.19 18:17:26
@vigyorex: Miért?
napi_5_kv 2014.10.19 18:18:36
@eßemfaßom meg áll: Látod, igazam van.
Az a rettenetes szappanopera, amelyet egy ideje csak „Bojár ügy” munkacímen ismerünk, eljutott arra a pontra, ahol már mindenkinek fáj. Fáj az anyának, aki a jelek szerint kiszivárogtatta, fáj az apának, aki kétségbeesetten és beszűkülten bizonygatja, hogy ő „nem, dehogy, a…..
Napi_5_kv Utcaszínház 2013.10.13 08:29:43
Egy csoportosulás előre bejelenti, hogy felállítja egy politikai vezető – egy, állításuk szerint nyíltan verseny- és demokráciaellenes, cezaromán politikai vezér – hungarocell szobrát, abból a célból, hogy egy politikai performance (tüntetés) során ledöntse. Figyelem, a…..
Bárdos, Baló, Bakos, Benyó, Siklósi - ha létezik szupergrup a híradó műfajában, azt a Sanoma összehozta,  kaptak is érte rendesen. Ha hihetünk az iparági pletykáknak, akkor indulás előtt nem csak jobb, de bal oldalról is többször megüzenték a Story4 induló hírműsorának,…..
  A Political Capital nem is olyan régen publikált egy kutatást, amelyből kiderül, hogy a hazai felnőtt lakosság 42%-a hisz abban, hogy a megválasztott kormány helyett egy titokzatos háttérhatalom irányítja Magyarországot. A kutatás számait és kérdéseit végigböngészve…..
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
napi_5_kv 2013.03.29 10:22:36
@AskmeLater30: Ugyanabból, mint a mostani rezsicsökkentésnél, okos.
napi_5_kv 2013.03.29 17:12:54
@espadazo - Játékbolt:: Jó kérdés.
„A jó művész lop, a rossz művész másol.” Picasso Hétfőn az Index megeresztett egy írást arról, hogy az MTV(A) legújabb nagy(nak szánt) durranása, a Jakupcsek Gabi nevével fémjelzett Ridikül az ABC „The View” – ezt leginkább nézőpontnak fordíthatnánk – című…..
Napi_5_kv Filmszakma, nulladik óra 2013.02.02 18:05:24
Tüntettek a magyar filmesek az Uránia Filmszínháznál, mert – részben filmek hiánya miatt – elmarad a Magyar Filmszemle. A Böjte József által szervezett demonstráción az Index információi szerint részt vett Vészi János, Koltai Lajos, Sas Tamás és Tarr Béla is –…..
Esküszöm, tényleg úgy terveztem, nem írok többet DTK-ról, sőt, egy közmédiamentes  posztot is beidőzítettem mára, de az MTVA legújabb sajtóközleménye kiverte a biztosítékot. A délután kiadott dokumentum azzal, ahogy kioktat és magyarázkodik, egyszerre követi el a…..
Az MTVA-nak sikerült a maga stílusában reagálni D. Tóth Kriszta közvetlen kollégáinak írt, valaki által kiszivárogtatott búcsúlevelére. A már-már távirati stílusú sajtóközlemény egyszerre hárít, csúsztat és prejudikál (szokás szerint, írhatnám, de nem szeretnék…..
Gratulálok, Kriszta. Nem vagyok tisztában döntésed teljes motivációs hátterével, csak büfépletykákból értesültem, hogy nagyon ki vagy bukva. Bevallom, én is kilettem volna, ha az én nevem lett volna a Te székedre írva és azzal kellett volna szembesülnöm, hogy a vendég, akit…..
Esterházy Péter az Élet ÉS Irodalom mai számában publikált tömör írásában csak rá jellemző stílusban kiakadt, hogy a közszolgálati magyar rádió cenzúrázta műsorajánlóját. Szóra sem érdemes, mondhatni bagatell ügy annál a közszolgálati médiánál, ahol a…..
Alaposan felkavarta a közhangulatot Magyarországon augusztusi posztom. Láthattuk, hallhattuk, olvashattuk: a csodálatos magyar B-közép szétfütyüli az izraeli himnuszt, mielőtt elénekelné saját nemzeti imáját. A meccs másnapján, Németh Péteren (Népszava) kívül, senki nem…..
Napi_5_kv Piramis mínusz 2012.08.30 13:09:43
Képzeljük el a Rolling Stonest Mick Jagger és Keith Richard nélkül. Képzeljük el a Metallicát James Hetfield és Lars Ulrich nélkül. Képzeljük el az Omegát Kóbor és Benkő nélkül. Képzeljük el a Piramist Révész és Som nélkül… Illetve nem is kell elképzelnünk: múlt…..
Elbánt a közmédia Zwack Péterrel – ezzel a címmel jelent meg az Index blogketrecében a 2012. augusztus 22-én a Comment.com írása, amely a Magyarinfo posztjára hivatkozva azt állítja, hogy az MTVA szándékosan manipulálta a 21-én a Zwack Péter üzletember temetésével kapcsolatban…..